>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Brisbane, Chennai, Doha 02.01.-09.01.2011

Status
Zamknięty.
widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Istomin D. - Ebden M.
Typ: 1
Kurs: 1,40
Buk: BAH
Stawka: 5/10
Ebden przeszedl tutaj kwale, grał tylko jeden mecz, to jeszcze trzy setowy z Zemija. miał szczescie w 1r trafił na anonimowego jak dla mnie Milmana i tak męczył się z nim okrutnie w trzech setach. Istomin absolutnie inna liga, bardzo solidny grajek dobrze zbudowany grajek, świetny serwis, pokonał w 1r jak dla mnie zaskakująco gładko De Bakera(jeden z najwiekszych talentów w turze). Jak dla mnie dwa szybkie sety, bez większej walki!
Garcia-Lopez G. - Marchenko I.
Kurs: 1,50
Buk: Bet365
Stawka: 4/10
GL jako nieliczny Hiszpań czuje się dobrze niemal na każdej nawierzchni, ni tylko na korcie ziemnych. Bardzo dobrze gra na hardzie, w 1r pokonał w dwóch setach utalentowanego Kukushkina, pod koniec zeszłego sezonu dwa ćwierćfinały w dobrze obsadzonych turniejach w Azji. Marchenko to taki bardziej challangerowy grajek, tu miał dobre losowanie bo w 1r trafił na Zvereva, ale tutaj już nie ta klasa zawodnika, Hiszpan gra zbyt solidny tenis, no ale to początek sezonu, wiec ze stawką nie mam zamiaru szaleć

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Kendrick - Kavcić @ 1.60 5/10 ⛔ 26 26
Liczyłem na początku turnieju że jednak po meczu z Gargamelem zobaczymy tutaj pojedynek pomiędzy Amerykaninem a Francuzem lecz jednak już nie pierwszy raz okazuję się że Chardy wystrzeliwuję raz na rok jak strzelba lub gra dobrze tylko na challengerach w kraju.
Nawierzchnia jest najwolniejsza z całej trójki tego tygodnia lecz jednak nie odejmuję tutaj sił graczom którzy są stworzeni pod tą nawierzchnie.
Blaz Kavcić najbardziej lubi mączkę lecz na szybszych nawierzchniach grać potrafi ale nie gra tam zbyt często podczas sezonu jak i jego wyniki nie są aż tak powalające. Nie tak dawno wrócił po kontuzji bilans po kontuzji na szybkich nawierzchniach to 6-4 i porażki np. z Knittelem, Semjanem czy Zoppem więc graczami przynajmniej próbujący grać na szybszych nawierzchniach.
Kendrick w tamtym sezonie od Wimbledonu jest w bardzo dobrej formie na challengerach po trawiastej części sezonu dochodził przynajmniej do półfinałów w tym cyklu.
Coś myślę że Bombardier może w tym sezonie zahaczyć o swoją najlepsza pozycję w rankingu ATP i jeśli będzie grał swoje już tutaj w Chennai gdzie może poprzez zwycięstwo zagrać w ćwierćfinale turnieju ATP w Europie i zmierzyć się z Berdychem może być bardzo zmobilizowany jak i TOP100 będzie coraz bliżej.
Bopanna/Qureshi - Daniel/Schwank @ 1.25 5/10 ✅ 63 76(3)
Dla niektórych po słabym końcu sezonu ze strony Indo-Paku to może wydawać się śmieszne lecz jednak ta para nie ma tutaj nic do bronienia ponieważ rok temu chłopaki grali tutaj z innymi partnerami więc czemu nie zainkasować przynajmniej 45pkt na wjazd do sezonu na własnej ziemi?.
Schwank w tamtym sezonie dosyć dobrze grał z Zeballosem lecz jednak to się wszystko ułożyło pod grę na DC tutaj z Danielem z którym się nie zna nie powinni zrobić tutaj szkody moim faworytom tego turnieju.
Dodać można że obaj latynosi odpadli już z singla więc nie sądzę by tuta bawili się w specjalistów od czegoś czego jednak nie są.
Bopanna/Qureshi &amp; Kendrick @ 1.95 3/10 ⛔
Davydenko - Nieminen @ 1.38 5/10 ✅ 64 75
Skusiłem się jeszcze na spotkanie dnia w Doha czyli powracający do elity Denko który zagra z Nieminenem.
Denko ma trochę punktów do obrony i nie chodzi tutaj o to by wybronił tytuł lecz jednak przy jego absencji w Auckland i Sydney i porażce tutaj może wylecieć z rozstawienia na AO, a tego na pewno Rosjanin unika.
Kolejna sprawa mecz z Foną świetny, Denko chyba już pod najlepsze występy podchodził w pierwszym secie kiedy trzeba było nie forsował jak i w drugim secie po zdobyciu breaka już nie walczył o kolejnego jak o życie.
Jarkko końcówka tamtego sezonu wyśmienita lecz jednak chyba pewnego pułapu Fin aktualnie nie przeskoczy chociaż nie raz zaskakiwał pozytywnie jak i negatywnie.
Przy takich komplikacjach w razie porażki Rosjanina jak i jego formie z Foną nie widzę by jednak leworęczny Fin wygrał z Davydenką który zagrał bardzo dobrze w pierwszej rundzie.

typer303 0

typer303

Użytkownik
Na dzisiaj myśle że warto postawić na Mayera w meczu z Berankisem na turnieju w Brisbane. Młodość zmierzy się z doświadczeniem Mayera.Myśle że Niemiec poradzi sobie bez problemu. Analizę dałem w dziale typy dnia więc tutaj nie będę się zbytnio rozpisywał. Wkleje tylko przewidywania buków na zwycięzce całego turnieju. Jak widać Mayer zajmuję wysokie 5 miejsce i myślę że może namieszać w tym turnieju a młody Litwin cóż może tylko się uczyć od Mayera.
Brisbane,Zwycięzca kursy:
Robin Soderling 2.60
Andy Roddick 3.20
Marcos Baghdatis 9.00
Mardy Fish 11.00
Florian Mayer 11.00
Radek Stepanek 11.00
Denis Istomin 15.00
Feliciano Lopez 20.00
Alexandr Dolgopolv 35.00
Michael Berrer 50.00
Benjamin Becker 50.00
Kevin Anderson 50.00
Santiago Giraldo 50.00
Lukasz Kubot 80.00
John Millman125.00

phillips 1,5K

phillips

Użytkownik
Giraldo - Becker @ 2,25 ✅
Generalnie wciąż nie mam przekonania do umiejętności tenisowych Benjamina, choć wczoraj sprawił mi niemiłego psikusa, ogrywając dość pewnie żenującego ostatnio Verdasco. Santiago też zaczął mocno - ograł Simona, nie dając mu żadnych złudzeń. H2H na hardcourt 1-0. Liczę na podobny obrót sprawy i dzisiejszej nocy.

Lopez - Anderson @ 2,5 ⛔
Myślę, że trochę przesadzony kurs na Andersona. Cenię go za mocny serwis i forhend, ale Lalo też grać potrafi, co pokazał nie raz. Hiszpan miał słaby ubiegły sezon, głównie z powodów zdrowotnych, ale w 2011 roku powinno być już znacznie lepiej.
Karlovic - Kohlschreiber @ 1,65 ⛔
Choć nie lubię Niemca strasznie, widzę w nim zdecydowanego faworyta tego meczu. Karlovic ograł dziś Rosola, jednak gdyby przeciwnikiem był ktoś choć trochę mniej &quot;drewniany&quot; to mecz zakończyłby się porażką sympatycznego Chorwata. Jeden mecz wygrany po długiej przerwie to już niezły wynik.
Kendrick - Kavcic @ 1,58 ⛔
Podpisuję się obiema rękami pod tym co napisał Hellraiser ????
edit: forma na razie tragiczna...

leon_ag 3

leon_ag

Użytkownik
Lopez wycofał się z debla bo nie czuł się za dobrze. Moim zdaniem jednak Anderson, ale ten mecz już trwa.

I. Karlovic - P. Kohlschreiber -2.5 @1.943 7/10 7:6 6:7 7:6 ⛔

Ivo powraca na światowe korty po dość poważnej kontuzji i z pewnością zajmie mu trochę czasu wejście w rytm meczowy. Miał dużo szczęścia, że jego pierwszy przeciwnik delikatnie mówiąc nie był z najwyższej półki i wystarczyło robić to co Ivo umie najlepiej, serwować. Spotkanie skończyło się tradycyjnym wynikiem dla Chorwata 7:6 7:6.

Dzisiaj jednak liczę na to, że zobaczę nie tylko break pointy ale także przełamania. Kohlschreibera zawsze uważałem za dość sprytnego zawodnika i sądzę że dziś wykorzysta szansę, które da mu przeciwnik. Zagra cierpliwie i pokaże Chorwatowi, że przed nim jeszcze sporo treningów by dojść do optymalnej dyspozycji.

GL

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Gulbis E. - Veic A.
Typ: DW 2:0
Kurs: 1,40
Stawka: 6/10
Klas i umiejetnośći oby zawodników nawet nie ma sensu porównywać. Veic męczył sie tutaj w 3 setach z anonimowym Sherifem, uratował sie w drugim secie...... Erners miał trudnego rywala - Hanescu wygrał 2:0. Miał problemy z koncetracją i powinien przegrać 2 seta, ae ogólnie grał naprawdę dobrze, dzisiaj wystarczy ze zagra 60 tego i będa dwa szybkie sety.

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Bopanna/Qureshi - Haase/Martin @ 1.44 5/10 ⛔ 46 57
Konsekwentnie w tym turnieju będę stawiał na Indo-Pak dzisiaj pokonali Daniela i Schwanka jutro mają parę totalnie egzotyczną czyli Robina Haase i Davida Martina.
Martin święcił sukcesy dawno temu wraz z Hippensteelem czy z Lipskym ale aktualnie to tylko gracz który korzysta z okazji i na każdym turnieju gra z kimś innym.
Teraz wybrał Holendra do pary który moim zdaniem nie będzie zainteresowany jakąś walką jutro ponieważ tak czy tak walczy o ćwierćfinał z Sugitą jeśli wygra chyba będzie chciał oszczędzić trochę sił na Piątek, jeśli przegra nie sądzę by jeszcze coś go trzymało w tym turnieju i wyleci na turnieje rozgrywane już na Oceanii.

lukaszx 43

lukaszx

Użytkownik
Anderson Kevin - Giraldo Santiago
AKO. 1.65 ✅
100j.​

No to Anderson po raz trzeci. Tak jak już wcześniej pisałem, gracz stworzony, aby grać na tej nawierzchni, jest w dobrej formie i nie powinien mieć żadnych problemów z pokonaniem Giraldo. Dla niektórych niespodzianką może być to, że Giraldo pokonał Simona, ale Francuz końcówkę ubiegłego sezonu miał mega mega fatalną i jak widać w tym sezonie nie nastąpiły żadne zmiany. Becker też gra dużo poniżej oczekiwań. Dzisiaj Kolumbijczyk z solidnym i konsekwentnym Andersonem za dużo ugrać nie powinien.

Z 96

znafca

Użytkownik
Tenis, ATP Chennai, godz. 12.30
Spotkanie : Sugita - Haase
Typ: Sugita
Kurs: 3.93
Bukmacher: Pinnacle Sports
Dzisiaj w spotkaniu drugiej rundy na turnieju w indyjskim Chennai zmierzą się Japończyk Sugita z Holendrem Haase. Zdecydowanie większe szanse bukmacherzy dają rok starszemu Robinowi, ale czy słusznie? Turniej odbywa się na twardych kortach, które bardziej sprzyjają młodemu Japończykowi, większość meczów w sezonie 2010 rozegrał właśnie na hardzie. Z kolei jego dzisiejszy rywal woli mączkę ceglaną, korty te zasadniczo się różnią. Clay jest wolną nawierzchnią, na której zawodnik ma czas żeby dobiec do piłki, charakterystyczne są dla niej długie wymiany. Dlaczego stawiam na Sugitę? Sprawnie przeszedł rundę kwalifikacyjną eliminując Kravchuka w dwóch szybkich setach, dobrze grał przy serwisie rywala i wygrał 50% piłek. W pierwszej rundzie grał z Dustinem Brownem, obdarzonym świetnym serwisem Jamajczykiem, uporał się z nim w 3 setach i podobnie jak w pierwszym meczu return był jego mocną stroną, tym razem wygrał 41% piłek przy serwisie rywala. Co możemy powiedzieć o Haase? Rozegrał on na turnieju w Chennai tylko jeden mecz, ale jego czas trwania był bliski dwóm meczom rozegranym przez Sugitę. Po męczarniach Holendrowi udało się wyeliminować Kanadyjczyka Dancevica, który przecież jest gorszej klasy tenisistą niż Sugita, według mnie dzisiaj Robin pożegna się z turniejem i na jakiś sukces będzie musiał poczekać do turniejów na mączce.

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Sprawnie przeszedł rundę kwalifikacyjną eliminując Kravchuka w dwóch szybkich setach. W pierwszej rundzie grał z Dustinem Brownem, obdarzonym świetnym serwisem Jamajczykiem.
Nawet nie ma co porównywać drewnianego Kravchuka czy niezbyt jeszcze rozgarniętego i grającego wesoły tenis Niemca do przemyślanego tenisa Robina Haase który na swój wiek jest już doświadczony, a przed kontuzją nęcił porządnych rywali i był w TOP60.

Z kolei jego dzisiejszy rywal woli mączkę ceglaną,
Robin może lubi mączkę co nie znaczy że jednak na szybkich nawierzchniach, może oprócz grassu grać nie potrafi jest ofensywnym graczem, wchodzi dobrze w kort ma dobrze ułożony fh jak i 2bh jest dobry naprawdę z Sugitą powinien być dobry mecz jednak ze wskazaniem na Robina no ale to jest tenis i wszystko może się zdarzyć.

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Davydenko - Ivo +3.5g @ 1.70 3/10 ⛔ 63 75
Davydenko gra tutaj bardzo dobrze chociaż zdarzają mu się krótkie ale jednak dołki podczas spotkań, gdyby nie późna pora jak i pośpiech jak zawsze Nieminena mecz mógłby wyglądać inaczej i kto mógł zagrać dzisiaj z chirurgiem Karlovićiem.
Ivo jednak po kontuzji zaskoczył wczoraj chyba każdego mnie od typowania odrzuciło miejsce rozgrywania takiego spotkania bo jednak kort #3 dla takich graczy to był przesada, dzisiaj jednak już na głównym lecz możliwe że przy pustych trybunach jak wczoraj.
Według mnie obaj zasługują na półfinał Ivo szkoda że tak wylosował w drabince Denko, a nie np. Tsongę. W tym spotkaniu myślę że jeden break może być po stronie ale jednak TB to podstawa w tym spotkaniu więc może być różnie, jest dużo loterii no i jeszcze jeśli wróci reguła robisz błąd z Ivo w TB to już masz po nim to ten mecz nawet może wygrać Chorwat. Ja biorę trochę szerszy handicap niż zazwyczaj jest przy grze Ivo jako doga.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Stepanek R. - Mayer F.
Kurs: 1,55
Buk: BAH
Stawka: 4/10
Widać Radzio solidnie przygotował sie do sezonu, po prostu zmiótł z kortu Fisha, nie dał mu żadnych szans! Dzisiaj w nocy oczekuje podobnego meczy, Mayer solidny grajek ale nie ma atutów aby pokonać Czecha, która gra piekny dla oka a co najważniejsze skuteczny tenis. Stepanek jest poza pierwsza 50 rankingu, jest to spowodowane kontuzjami w zeszłym sezonie, teraz na pewno ma chrabke na top20, aby to osiagnąc takie mecze musi wygrywać...
P.S mecz bedzie dzisiaj live o 2w nocy na SPORTKLUBIE ????

Otrzymane punkty reputacji: +4
diuq85 354

diuq85

Użytkownik
Wawrinka - Haase ✅ 3/6 6/3 6/3
Kurs: 1,3
Tobet
Widzę tutaj zdecydowanego faworyta w osobie doświadczonego Szwajcara. Stan z pewnością jest lepszym tenisistą chociaż obecne wyniki w turnieju tego nie potwierdzają. Mimo wszystko to klasa w sobie i klasa wyżej niż Holender. Niezłe wejście w sezon, pokonał dwóch szaraków w mało przekonywujący sposób, ale po co się szarpać. Oszczędził nam wpadki (a potrafi) w 1 czy 2 rundzie więc skoro QF jest na wyciągnięcie ręki trzeba z tej opcji skorzystać. Już dawno Stan nie znalazł się w finale jakiegoś turnieju, myślę że takiej szansy nie przepuści.
Holender od początku sezonu dość mocno się eksploatuje grając również w deblu. Długie i męczące pojedynki z Dancevicem i Sugitą pokazują, że forma nie jest ustabilizowana. Spora ilość błędów z zawodnikami z 2 i 3 setki rankingu nie napawa optymizmem przed spotkaniem z wymagającym Szwajcarem. H2H dla Wawrinki i myślę ze dzisiaj tą statystykę poprawi. Dojdzie z pewnością zmęczenie po meczach deblowych

X-Men - Phau ✅ 6/0 6/2
Kurs: 1,4
Betclic
W moim odczuciu Xavier jest również faworytem w tym spotkaniu. Chociaż Niemiec świetnie radzi sobie na tym turnieju (pokonał ostatnio Ryska) to popularny X-Men radzi sobie bardziej przekonująco. Dla mnie Phau to zawodnik na challengery... I owszem, w tamtym roku głównie tam się bujał. W ATP nie błyszczał a ten turniej jest jednym z niewielu gdzie gdzie osiągnął QF.TOP100 na wyciągniecie ręki, ale 2 rundy to maks na co go stać. Nie wierzę w to że Niemiec będzie miał znowu takie szczęście i trafi na słabszy dzień swojego przeciwnika tak jak w przypadku Ryśka.Doświadczony 30 letni Belg bez problemu ogarnął swoich przeciwników z dwóch rund, dzisiaj pokona Phau&#39;a. W jego grze widać olbrzymią motywację i wolę walki. To juz ostatni gwizdek by osiągnąć coś przed sportową emeryturą. Narazie dobrze idzie czego mu życzę

Otrzymane punkty reputacji: +5
kamil081308 155

kamil081308

Użytkownik
Federer – Tsonga over 21 gemów 1,86

Federer do takich turniejów jakoś wyjątkowo się nie przykłada. Jeśli tylko rywal się nie spali to sety są długie, ale w końcówce i tka wygrywa Roger. Tak było w 1 i 2 rundzie. Wczoraj w QF Troicki nie wytrzymał presji i oddał łatwo mecz.

Tsonga to nie jest typ zawodnika, który przestraszyłby się Federera, przecież już ma go na „rozkładzie”. Francuz dysponuje niesamowitym serwisem, który przynosi mu wiele punktów, a dla rywali jest dużym zmartwieniem.

Sądzę, że ten mecz może skończyć się 3 setami lub chociaż 2, ale bardzo wyrównanymi. Tsonga to „walczak”, który w ubiegłym sezonie mało grał przez kontuzje i teraz jest „głodny” gry i sukcesów.

Nadal – Davydenko 1 1,4

Dla mnie typ dnia. Nie wyobrażam sobie, aby na obecną chwilę Nadal mógł przegrać z kimś takim jak Davydenko. Po kontuzji Rosjanin nie należy już do czołówki i z najlepszymi nie jest w stanie wygrywać. W h2h jest 5-5 i 3 ostatnie spotkania wygrał Nikolay! Ostatni pojedynek miał miejsce właśnie tutaj w Doha, rok temu. Od tamtego czasu wiele się zmieniło na korzyść Hiszpana i to on powinien awansować do finału. Jest lepszy w każdym elemencie gry i ma coś do udowodnienia Davydence.

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Nadal – Davydenko 1 1,4

Dla mnie typ dnia. Nie wyobrażam sobie, aby na obecną chwilę Nadal mógł przegrać z kimś takim jak Davydenko. Po kontuzji Rosjanin nie należy już do czołówki i z najlepszymi nie jest w stanie wygrywać. W h2h jest 5-5 i 3 ostatnie spotkania wygrał Nikolay! Ostatni pojedynek miał miejsce właśnie tutaj w Doha, rok temu. Od tamtego czasu wiele się zmieniło na korzyść Hiszpana i to on powinien awansować do finału. Jest lepszy w każdym elemencie gry i ma coś do udowodnienia Davydence.
Nie wziąłeś pod uwagę że Nadal oprócz walki z rywalami walczy sam z sobą jako że wczoraj w meczu z Gulbisem miał gorączke. Ogólnie to jego gra jest dobra ale każdy mecz jest inny, a Nikolay widać wraca do formy, no i te H2H ma twardej nawierzchni zdecydowanie dla Rosjanina. Ja kibicuję najbardziej Nadalowi ale dziś realnie patrząc porażka może być bardzo bardzo możliwa. Ja zaryzykowałem w TD 1:2 na Rosjanina, ale jak wygra Nadal będę się cieszył jeszcze bardziej bo znowu czekam na finał Rafa- Roger.

pedobear 5

pedobear

Użytkownik
Moja analiza, którą podałem już w Typach Dnia ale dam także tutaj w związku z powyższą dyskusją.​

R. Nadal - N. Davydenko
Kurs: 3.37 ✅

Teraz będziemy świadkami powtórki sprzed roku, ale tym razem już w półfinale. Dla przypomnienia wówczas zwyciężył właśnie mój wybranek Davydenko. Ogólnie bezpośredni bilans H2H przemawia także na jego korzyść, bo zwyciężył 5 na 9 spotkań. Dodatkową motywacją jest duzo lepsza dyspozycja Rosjanina na kortach twardych, gdzie Nadal zawsze miał z nim duże problemy. Davydenko jest w formie, mimo spadku w rankingu światowego tenisa. Jednak kluczowe dla całego mojego typu będzie to iż Hiszpan ostatnio był chory i miał wysoką temperaturę, co nawet jeśli mu przeszło na pewno poważnie osłabiło jego organizm. Dlatego stawiam tutaj na mniej oczekiwanego zwycięzcę Davydenke!​

Otrzymane punkty reputacji: +3
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Nawet nie ma co porównywać drewnianego Kravchuka czy niezbyt jeszcze rozgarniętego i grającego wesoły tenis Niemca do przemyślanego tenisa Robina Haase który na swój wiek jest już doświadczony, a przed kontuzją nęcił porządnych rywali i był w TOP60.

Robin może lubi mączkę co nie znaczy że jednak na szybkich nawierzchniach, może oprócz grassu grać nie potrafi jest ofensywnym graczem, wchodzi dobrze w kort ma dobrze ułożony fh jak i 2bh jest dobry naprawdę z Sugitą powinien być dobry mecz jednak ze wskazaniem na Robina no ale to jest tenis i wszystko może się zdarzyć.
Nie wiem po co w ogole dyskutowac z takimi opiniami. Ja bym na Waszym miejscu caly wpis wyciela. Robin nie gra dobrze na cegle. Gral tam po kontuzji w cyklu chall tour z wiadomych powodow. To ultra off gracz najlepiej czujacy sie na grassie oraz szybkim hardzie. Atuty w defensywie Holandra sa minimalne, atak decyduje o wszystkim. Tyle w tym temacie a niektorym polecam nie wypisywanie glupot tego typu bo ja na pewno takie cos bede kasowac. To kompromituje dzial Tenis na FB. To tak jakbym ja weszla na forum baletowe i przeczytala ze mistrzyni baletu jest gorsza niz Pudzianowski bo ktos tak uwaza i koniec.

malin157 80,7K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Nadal - Davydenko (+1.5 seta) 2 1.97 SBOBET

Dzisiaj o godzinie 16:30 w półfinale turnieju ATP w Doha spotkają się Hiszpan Rafael Nadal i Rosjanin Nikołaj Davydenko. Niby w meczu lidera rankingu z mającym za sobą gorszy okres tenisistą faworytem powinien być ten pierwszy, jednak dzisiaj wiele argumentów przemawia za tym drugim. Rozpocznę od tego że na hardzie Nikołaj potrafi grać z Rafaelem, ma korzystny bilans z nim na tej nawierzchni. W zeszłym roku spotkali się w finale tego turnieju, był to bardzo efektowny pojedynek, który wygrał Rosjanin pomimo porażki w pierwszym secie 0:6. Rosjanin na hardzie w pojedynkach z Hiszpanem potrafi zagrać naprawdę na bardzo wysokim poziomie, świetna gra kątowa, walka na całego... Patrząc na to co dzieje się w tegorocznym turnieju znajdujemy kolejne argumenty by zagrać Rosjanina. Nadal ma problemy zdrowotne - grypa, bierze leki. Warunki jakie panują w Doha na pewno nie pomagają, Nadal miał już problemy w pojedynku z Lacko gdzie drugiego seta przegrał do 0, także w ćwierćfinale z Gulbisem, nie było łatwo. Davydenko widać że w formie, gra bardzo regularnie, z bardzo niewielkimi przestojami. Sporo przemawia za tym że Rosjanin może dziś pokonać Hiszpana, a kursy są bardzo atrakcyjne, myślę że warto zagrać Davydenko +1.5 seta (1.97) oraz jego zwycięstwo (3.40), a nawet Davydenko 2:0 za grosze...

R 1

rooney1

Użytkownik
tsonga- fedex 0:2 1,5
dla mnie to bedzie mecz do jednej bramki, tsonge ratuje tylko i wylacznie serwis a jesli bedzie mial takie przestoje jak wczoraj w meczu z lopezem to skonczy jak troicki. fedexa widzialem i w meczu ze swoim krajanem jak i wlasnie wczoraj z troickim. wczoraj napewno fed zagral najlepszy swoj mecz na tym turnieju, wychodzilo mu wszystko praktycznie choc nie mozna pominac faktu ze serb bardzo pomagal bedac od poczatku meczu jakby przesteraszony. tsonga wczoraj rownie dobrze mogl odpasc bo mecz byl naprawde na styku, hiszpan nie odpuszczal, malo psul i napewno dal sie we znaki francuzowi ktorego w decydujacych mometach ratowal serwis i forhend. mial jednak tez bardzo duzo bledow wlasnych i kilka przestoi po ktorych nawet potrafil dac sie przelamac. w dodatklu podczas meczu tsonga mial problemy z plecami. ja nie widze zadnych szans dla francuza, nie sadze zeby ,mial nawet szanse na seta, przy kapitalnej dyspozycji serwisowej moze dociagnie do TB

nadal- denko +1,5 1,9
typ raczej bezpieczny patrzac obiektywnie na forme tych panow. nadal podobno bedacy tutaj przeziebiony nie zachwyca. mial juz problemy z lacko, wczoraj rowniez bez szalu bo gdyby gulbisowi nie przychodzily do glowy glupie pomysly to mogl w tym meczu nawet przegrac. wczoraj gulbis mial sporo szans na przelamanie nadala udalo sie to tylko raz przy stanie 4:2 w 1 secie gdzie wrocil do gry.rosjanin napewno dzis z takich szans skorzysta bo gra wedlog mnie najlepszy tenis na tym turnieju, na niektyore jego akcje patrzy sie naprawde rewelacyjnie, ogral bez problemow dobrze dysponowanego ale troche nerwowego nieminena i wczoraj karlovica ktory dodychczas nie stracil serwisu w katarze. patrzac na nadala to widac ze cos jest nie tak, on pewnie myslami juz jest w finale AO ???? bo na tamtym turnieju pewnie znowu zaprezentyuje kapitalna forme i skonczy sie jak podczas USO gdzie przed nie zachwycal a potem czarowal. w wymianach davidenko nie powinnien odstawac od hiszpana, sewisowo w moim przekonaniu napewno aktualnie wyglada lepiej od rafala wiec set jest bardzo prawdopodobny, ja osobiscie stawiam nawet na powtorke z przed roku i win rosjanina

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Nie wiem po co w ogole dyskutowac z takimi opiniami. Ja bym na Waszym miejscu caly wpis wyciela. Robin nie gra dobrze na cegle. Gral tam po kontuzji w cyklu chall tour z wiadomych powodow. To ultra off gracz najlepiej czujacy sie na grassie oraz szybkim hardzie. Atuty w defensywie Holandra sa minimalne, atak decyduje o wszystkim. Tyle w tym temacie a niektorym polecam nie wypisywanie glupot tego typu bo ja na pewno takie cos bede kasowac. To kompromituje dzial Tenis na FB. To tak jakbym ja weszla na forum baletowe i przeczytala ze mistrzyni baletu jest gorsza niz Pudzianowski bo ktos tak uwaza i koniec.
Roxx, Haase to nie jest ultra ofensywny tenisista - prezentuje kontrolowaną agresję, dzięki urozmaiconemu profilowi uderzeń z obydwóch skrzydeł. Z jednej strony bardzo często buduje wymiany, dodając do zagrań topspinu, ale gdy tylko może to poluje na winnersy - szczególnie gdy przyspiesza płasko z odwrotnego inside out i inside in. Ale fakt, najlepiej czuje się poza clayem

Otrzymane punkty reputacji: +4
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom