>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Barcelona, Bucharest, 21-27.04.2014

Status
Zamknięty.
G 4

ghost13th

Użytkownik
ATP Barcelona MD
25.04.2014 Czas - 15.00
Dodig/Melo - Kubot/Lindstedt - Dodig/Melo po kursie 1.6 (Expekt)
✅ (może nie bezstresowo ale do przodu)
Witam.
Wpadł mi w oko moim zdaniem ciekawy typ na dzisiejszy męski debel w Barcelonie. Para Dodig/Melo w mojej opinii solidna. Może w Miami za wiele nie ugrali, ale na nawierzchni ziemnej w Monako już pokazali się z dobrej strony przegrywając dopiero w czwartym meczu z parą braci Bryanów. Przegrali ale nie bez walki w trzysetowym pojedynku prowadząc w pewnym momencie 5-7. Tu w Barcelonie pierwszy pojedynek stoczyli z parą Mirnyi/Lopez i również była to batalia trzysetowa. Słowa batalia użyłem tu nie przypadkowo, gdyż trzeci set zakończył sie 16-14 dla Dodiga/Melo.

Po drugiej stronie ekipa Kubot/Lindstedt. O koledze naszego rodaka wiele powiedzieć nie mogę. Natomiast nasz popularny klapek w singlu przjeżdża chyba tylko po wpisowe. 6-1 6-0 w tym turnieju nie nastawia optymistycznie.
Pierwszy mecz deblowy w tym turnieju &quot;wygrali&quot;. Może lepiej byłoby powiedzieć przeszli, ponieważ ich przeciwnicy skreczowali. Także o nastawieniu i formie na ten turniej wiele powiedzieć nie można. Dotychczasowe mecze po AO gdzie zwyciężyli to sinusoida zwycięstw i porażek. Zwycięstw z raczej słabymi parami i porażek z tymi nieco mocniejszymi.

Także podsumowując uważam, że po takim kursie typ jest jak najbardziej do gry. Dodam jeszcze, że przynajmniej na czas pisania tego posta tacy bukmacherzy jak bet365 czy betsson nie mają w ofercie tego spotkania, więc myślę, że po prostu nie są chętni rozdawać pieniędzy ;)

Edit: Zmieniłem datę (bukmacherzy jednak mnie nieco oszukali, dzięki za Order of Play, będę się tego trzymał)

Otrzymane punkty reputacji: +4
czerwonatruskawka 349

czerwonatruskawka

Użytkownik
Verdasco F. - Almagro N.
Typ: DW 2:0 @ 3.50 William Hill⛔
Fernando Verdasco zagra dzisiaj z Nicolasem Almagro o miejsce w ćwierćfinale, będzie to rewanżowe spotkanie za przegrany mecz przez Almagro w finale Houston. Almagro ostatni mecz wygrał po meczarniach z Martin Klizan 7-5 7-6 ( 4 ), a Verdasco pokonał Kenny De Schepper 6-4 6-3. W bezposrednich pojedynkach Verdasco prowadzi 7-3. Almagro od czsu kontuzji barku nie gra tak dobrze jak wcześniej, od tamtego czasu wygrywa tylko ze średniakami, na dodatek w poprzednim turnieju nie wyszedł na kort z Wawrinką z powodu bólu stopy. Tutaj męczyl sie już w pierwszej rundzie z Klizanem. Verdasco ma lepszy sezon od swojego przeciwnika, niedawno wygrał z Almagro w finale 2-0, dużą różnice robi jego leworęczny forhend z którym nie daje sobie rady Almagro.
Robredo - Cilic
DW- 2:0@ 2.75 William Hill⛔
Niedawno Cilic wygrał z Tommym ale dzisiaj będzie to inny mecz, zawodnicy graja na cegle a ta będzie sprzyjać hiszpanowi, który opiera swoją grę na regularnych uderzeniach zza końcowej linii kortu. Za drobne można spróbować.

G 4

ghost13th

Użytkownik
Hmm dziwne Ekspekt pokazuje mecz jako Czwartek 24 kwietnia 2014 - 15:20.
Livescore też jako dziś 15:30, ale możliwe że coś się pozmieniało ????
Betsson i bet365 już widzę, że wprowadzili ten mecz do swojej ofert, dlatego zaznaczyłem, że nie ma ich na czas pisania posta ;) Bet365 nie poszalał z kursem na to spotkanie i wystawił całe 1.44.
edit: Hmm a bet365 pokazuje jako jutro 11.

chelmianints 432

chelmianints

Użytkownik
Verdasco - Almagro ⛔
Typ 1 1,90 Bet365
Wiele już zostało powiedziane, więc powtarzać się nie ma sensu, ale wystarczy spojrzeć na formę obydwu Panów, oraz na pojedynki bezpośrednie. Ostatni miał miejsce 11 dni temu w finale w Houston. Wynik 2-0 dla Verdasco. h2h w ostatnich 5 pojedynkach między tymi Panami wynosi 3-2 dla Verdasco. Moim zdaniem Verdasco wygra, tylko nie wiadomo czy pewnie 2-0, czy Almagro coś powalczy.

pro100 761

pro100

Użytkownik
Nadal - Dodig +6.5 - 1.80 @Bet365 ✅ 6-3 6-3 ufff, Ivan mogłeś to zrobić dużo bezpieczniej, po co mi te nerwy były
Rafa póki na swojej królewkiej nawierzchni jakiś niewyraźny porażka z Ferrerem, wczoraj tutaj jakiś dziwny mecz z Ramosem czy wcześniejszy turniej w Rio gdzie bronił meczboli z Andujarem, póki co nie dominuje jeszcze tak jak będzie to pewnie robił na RG, więc wymyśliłem sobie takie zdarzenie z tego meczu.Mączka to nie jest ulubiona nawierzchnia Chorwata, ale nie jest to też jakiś ogór żeby nie ugrać w tym meczu 6 gemów, jeśli dobrze będzie mu siedział 1 serwis to niewykluczony to jest jakiś tb.Nadal ostatnio tracił swoje podanie z Gabashvilim czy Ramosem, więc licze na to że dzisiaj też troszkę wspomoże tą linie i nie przejedzie się po Dodigu tylko da mu trochę pograć.Ivan wczoraj tutaj łatwo ograł Lopeza a w R1 wygrał z Arguello 2-1.Typ jak najbardziej do grania

Otrzymane punkty reputacji: +2
kirgassin 95

kirgassin

Użytkownik
Nadal - Dodig
Dodig +6,5 gema @1,72 Unibet ✅6-3 6-3✅

&quot;I need to improve everything&quot; rzekł Rafa Nadal w wywiadzie po meczu z Ramosem. Niestety,muszę się z nim zgodzić. Takiej ilości UE powinien się wstydzić każdy zawodnik w tourze,a co dopiero Rafa. Po kontuzji na AO wszystko wygląda inaczej. Rafa musi zmienić parę istotnych elementów w swojej grze na rzecz swego wyeksploatowanego do granic możliwośći organizmu i jak dotąd nie idzie to po myśli gracza z Majorki. Chorwat może jakimś kozakiem na clayu nie jest, jednak dobry mecz z Lopezem wskazuje na tendencję zwyżkową formy Ivana. Myślę,że jest w stanie ugrać po trzy gemy w każdym z setów.

mistrzpawel 501

mistrzpawel

Użytkownik
Oglądałem dzisiaj cały mecz Youzhny - Haase i powiem tak Haase tego meczu nie wygrał tylko Youzhny przegrał samemu ze sobą. Oglądałem ten mecz tylko dlatego że na Youzhnego postawiłem. Obaj gracze grali bardzo kiepsko bez żadnego pomysłu tylko aby przebić piłkę za siatkę. Rosjanina często emocje ponosiły i piłki po mocniejszych uderzeniach leciały na out. Pisze tego posta aby przestrzec przed stawianiem w kolejnych rundach na Hasse.

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Nadal Rafael-Dodig Ivan 2.07 Pinnacle Sports, 1 handicap -6.5 gemów

3:6, 3:6
Najmocniej przepraszam za błąd w analizie,nie wiem jak przekręciłem fakt jednej wygranej Dodiga
:?

VS.

Większość idzie w typ spotkaniu w kierunku handi dodatniego na Dodiga,a ja idę wręcz odwrotnie i stawiam,że Hiszpan zmiecie Chorwata z kortu. Zgadza się, Rafa nie jest jeszcze w swojej maksymalnej formie,ale powoli ją łapie. Przegrana w Monte Carlo z Ferrerem z którym ostatnio na 5 meczy ma już 4 porażki,także ten wynik nie jest jakimś mega GIGANTYCZNYM zaskoczeniem. Ciężki mecz miał Nadal z Ramosem,w pierwszym secie dał się przełamać dwa razy,jak na króla mączki to bardzo dużo,wygrał pierwszego seta dopiero w tie breaku, w drugim secie już wyglądało to lepiej 6:4. Ivan w I rundzie pokonał Arguello 2:1 i później w II Lopeza który jest bez formy. Panowie grali ze sobą 3 razy i trzy razy wygrywał Nadal, najpierw grali w 2011 roku w Barcelonie 6:3, 6:3 w 2011 Montreal i tam Dodig urwał seta 1:6, 7:6, 6:7 i ostatni mecz rok temu na US Open 6:4, 6:4, 6:3. Dodig gra bardzo prosty tenis, moim zdaniem taki rodzaj gry jest najbardziej ubogim na świecie,no ale często w tej prostocie kryje instynkt myśliwego który wygrywa ze swoją ofiarą. Nadal w mini dołku, Dodig w mini formie lecz moim zdaniem Rafa go zmiecie z kortu ponieważ taka prostota nie wystarczy,a Chorwat to nie Ramos.

@edit by qbali
&quot;2011 Montreal i tam Dodig urwał seta 1:6, 7:6, 6:7&quot; - pomyłka. Dodig pokonał Nadala w Montrealu przecież
32/2011 ATP Montreal (CAN) Hard Ivan Dodig Rafael Nadal 1-6 7-6(5) 7-6(5)

type-man 458

type-man

Użytkownik
Gabashvili vs Gulbis Typ: Gabashvili @2,75 bet365 ⛔ lekkie zaskoczenie

Skąd taki typ? Uważam, że przy obecnej formie rosjanina typ jak najbardziej warty ryzyka po takim kursie. Początkowo gdy zobaczyłem wynik Gabashvili vs Ferrer, pomyślałem sobie, że czołówka robi sobie jaja przyjeżdzając do Barcelony poprostu zaliczyć turniej przygotowując się na Madryt. Pierwszy wniosek był taki, że Ferrer oddał poprostu mecz nie chcąc się wysilać. Nic bardziej mylnego. Kilka godzin później na kanale supertennis leciała powtórka spotkania. Przecierałem oczy ze zdziwienia. Ferrer robił co tylko mógł w defensywie by zatrzymać Gabashvilego. Mocny serwis ruska jak i gra kątowa nie pozwalały rozwinąć skrzydeł czołowej rakiecie świata. Do tego siła uderzenia z jaką posyłał piłki budzi podziw. Dzisiaj 2:0 z mniej wymagającym rywalem, w Monte Carlo postawił twarde warunki Nadalowi - przynajmniej w pierwszym secie. Ale dość komplementów na temat Gabashvilego. Skupmy się na jego przeciwniku.
Gulbis początek sezonu miał bardzo dobry. Świetnie zagrane turnieje w Roterdamie i Marsylii i chyba po tych turniejach spadek formy, przynajmniej tak uważam oglądając go w kilku spotkaniach wprawdzie wygranych ale jak to się mówi &quot;szału nie było&quot;... Roterdam i Marsylia to korty twarde na których Gulbis dużą robotę robił serwisem ustawiając sobie wymiany przechodząc do ofensywy. Na kortach ziemnych traci znacznie ten atut, dodatkowo jutro gra pierwsze spotkanie gdzie kort będzie zwilżony wodą przez co piłki powinny być jeszcze wolniejsze.
Moim zdaniem czeka nas spotkanie dwóch równych przeciwników na tą chwilę dysponujących niesamowitą siłą uderzenia. Dokładność jednak jest po stronie rosjanina. Innym aspektem jest także mentalność, Gulbisa zaliczam również do grona chimerycznych graczy chociaż nie pokroju Dolgopolova czy Foginiego ale czasem rónież potrafi mu styki spalić. Jutro uważam, że dostanie twardy opór. Nie wiem jakie będą linie na overy gemowe ale puki co idę w stronę rosjanina. Przy obecnej jego formie jak i formie Gulbisa uważam, że kurs jest warty ryzyka.
Proponuje obejrzeć powtóke spotkania Ruska z Ferrerem. Świetny mecz Gabashwilego.
Pozdrawiam

matthiasvandal 616

matthiasvandal

Użytkownik
Dimitrov - Stakhovski 2-0 @1.50
Tutaj krótko - Bułgar to turniejowa jedynka i pewnie zobaczymy go w finale turnieju w Bukareszcie.

grzybeq 390

grzybeq

Użytkownik
Gabashvili +1.5 seta @1.63
Po meczu z Ferrerem i przy obecnej formie typ jak najbardziej warty zagrania. Rusek będzie walczył o zwycięstwo w tym meczu.

Nishikori @1.60
Cilic po zaciętym meczu z Robredo stanie na przeciwko Nishikoriego, ktory rozgrywa tutaj porządny turniej ogrywając łatwo Golubeva oraz w 3 setach reprezentanta gospodarzy Bautiste-Aguta. Typ troche na przeczucie, ale warto zauważyć, że Cilic po bardzo dobrym początku roku troche zwolnił i z obecną formą jego gra może nie wystarczeć, aby pokonać Japończyka.
Monfils @1.33
Tutaj krótko. Gael będzie chciał się zrehabilitować po przegranej z Carreno-Bustą w Monte Carlo i wydaje mi się tutaj, że w tym turnieju będzie szedł po finał. Pierwszą przeszkode, czyli Berankisa pokonał gładko w 2 setach, podobnie będzie z Mathieu.
Giraldo +1.5 seta @1.73
Myślę, że bedzie tutaj wyrównany pojedynek i kursy tego nie odzwierciedlaja. Typ na urwanie seta przez Giraldo to dobra opcja, a wydaje mi się, że powinien tu nawet wygrać.

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Ernests Gulbis (-1.5 Sets) vs Teymuraz Gabashvili (+1.5 Sets) dla Mecz (1.735) WYNIK 61 64 ⛔:-(
Denis Istomin (+1.5 Sets) vs Robin Haase (-1.5 Sets) dla Mecz (1.546) WYNIK 63 16 36 ✅
KURS: 2.682
PinnacleSports

Taki dubelek sobie dziś wymyśliłem :razz: Gaba w gazie, sporo już na jego temat zostało napisane i jak najbardziej się z tym zgadzam (zwłaszcza z opisem TYPE-MANA). Nie jestem do końca przekonany czy wygra mecz, bo Gulbis też tutaj dobrze wygląda, ale seta powinien wyszarpać. Po takim kursie myślę, że do dubelka to fajna opcja.
Jeżeli chodzi o Haase i Istomina to wczoraj Youzhny przeszedł całkowicie obok meczu i udawał, że mu gra nie idzie. Nie wiem czy w ogóle kiedyś ktoś zareaguje na takie wałki jak wczoraj, bo Rusek wczoraj ewidentnie nie chciał wygrać... Dlatego Haase mamy gdzie mamy - stąd idę w stronę Istomina, który tutaj pokonał dwóch groźnych rywali. Wczoraj w zasadzie typowałem, że Ungur pokona Istomina no ale po walce wygrał Uzbek. Zestawiając wrażenia z dotychczasowych meczów Haase i Istomina wg mnie Denis jest w znacznie lepszej dyspozycji niż Haase. Trochę dziwią mnie kursy wystawione na to spotkanie, bo 2.440 w Pinnacle na mecz dla Istomina to wg mnie spora przesada. Ja jednak gram bezpieczniej - na wygranie przez Uzbeka seta, co powinno być formalnością...

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
ATP Bucharest:
???? Rosol L. - Simon G.
Rosol L. ::: 1,76 ::: Pinnacle ::: 3/10
Jak już wcześniej wspomniałem Rosol wygrał ten turniej rok temu, a w tym roku jak na razie zaliczył dwa udane pewne zwycięstwa i to on jest słusznym faworytem meczu. H2H 1:1 i właśnie rok temu raz wygrał na tym turnieju reprezentant Czech.
Simon Gilles w tym sezonie gra poniżej swojego poziomu, w pierwszej rundzie pokonał reprezentanta gospodarzy Victora Hanescu, ale ten najwidoczniej nie wytrzymał tempa spotkania i ostatecznie przegrał mecz pomimo, że pierwszy set padł łupem Rumuna 6:2.
Wynik: 7:6(2) 6:2 ✅
???? Istomin D. - Haase R.
Powyżej 21 gemów ::: 1,65 ::: Pinnacle ::: 3/10
Istomin pomimo, że miał w turnieju bardzo łatwą drabinkę to jednak swoje mecze wygrał dość pewnie, a w ćwierćfinale na pewno powalczy o półfinał ATP. Haase pokonał Youzhnego, ale warto dodać, że Rosjanin zagrał bardzo słaby mecz (5 podwójnych błędów). Holender pomimo tych dwóch zwycięstw w Rumunii, cały sezon 2014 to praktycznie pasmo porażek. Na pewno kurs na jego zwycięstwo w granicach 1,50-1,60 jest moim zdaniem nie do gry, dlatego w tym meczu idę w kierunku &quot;walki&quot;.
Wynik: 6:3 1:6 3:6 ✅
ATP Barcelona:
???? Cilic M. - Nishikori K.
Nishikori K. ::: 1,65 ::: Pinnacle ::: 3/10
Kurs spadł z granicy 1,90 to tylko świadczy o tym, że Japończyk według wielu osób jest tutaj słusznym faworytem meczu i ja się z tą opinią w 100% zgadzam. H2H 2:4, ale Panowie jeszcze nie grali ze sobą na nawierzchni ziemnej. Cilic co prawda pokonał Tommiego Robredo, ale moim zdaniem on nie gra ostatnio najlepiej. Japończyk zaliczył tutaj dwa udane pewne zwycięstwa, a najbardziej przekonuje mnie to nad Bautistą-Agutem w pierwszej rundzie gdzie Kei pokazał naprawdę tenisową klasę.
Wynik: 1:6 3:6 ✅
???? Gulbis E. - Gabashvili T.
Powyżej 20 gemów ::: 1,50 ::: Pinnacle ::: 3/10
H2H 1:4... &quot;Gaba&quot; pomimo, że pokonał Ferrera w dobrym stylu to dwóch pozostałych przeciwników przemilczę. Dzisiaj czeka go naprawdę solidny sprawdzian. Gulbis również zaliczył dwa udane zwycięstwa i to nad nie byle kim, bo nad Montanesem i Gimeno-Traverem. Kto wygra w tym meczu? Trudno powiedzieć, myślę, że linia gemowa zostanie spokojnie pokryta, a na korcie zobaczymy dużo walki.
Wynik: 6:1 6:4 ⛔
???? Giraldo S. - Kohlschreiber P.
Powyżej 20,5 gemów ::: 1,62 ::: Pinnacle ::: 3/10
&quot;Kolba&quot; to jeden z najbardziej pechowych do typowania zawodników, przynajmniej dla mnie. Na tym turnieju nie miał go kto jeszcze sprawdzić, a Giraldo jak ostatnie wyniki pokazują gra &quot;wyśmienicie&quot;. Na pewno w tym meczu nie jest bez szans. H2H 1:0 z 2010 roku z Madrycie. Niemiec znany jest ze słabej &quot;pusiackiej&quot; psychiki, więc kto wie czy zobaczymy tutaj być może 3 sety? Nie chce mi się wierzyć by w tym meczu padł niski wynik obojętnie w którą stronę. Faza turniejowa wchodzi w kluczowy moment, więc zawodnikom powinno zależeć na zwycięstwie.
Wynik: 6:4 4:3 ▶ Edit: Facet który kreczuje w sezonie po 10 razy.

niewiemnajaki 158,3K

niewiemnajaki

Znawca - NBA
Gabashvili T. / Kukushkin M. - Fognini F. / Melzer J.
Moim zdaniem Fognini przyjechał do Barcelony bardziej jako turysta niż tenisista, wycofał się w pierwszej rundzie singla i szczerze to wątpię, że aż tak zależałoby mu na deblu. Zresztą nigdy wcześniej nie grali razem z Melzerem. Myślę, że Gabashvili i Kukushkin łatwo wygrają z pajacem i Melzerem, może nie grają ze sobą często, ale patrząc chociażby na Fogniniego to kurs kusi.

Gabashvili T. / Kukushkin M. 2:0 @@ 3.45 marathonbet

gregor07 792

gregor07

Użytkownik
Istomin/Rosol - Butorac/Klaasen 2 2.92 (fortuna)⛔ (6:3, 3:6, 10:5)
Panowie grali wczoraj 1 seta i 6:3 wygrali Istomin/Rosol. Dzisiaj mają zacząć o 15. Rosol gra właśnie teraz drugiego seta z Simonem, a Istomina o 13 czeka mecz z Haasem. Także obaj nie mają lekkich pojedynków przed sobą. Myślę, że zmęczenie pojedynkami singlowymi może odbić się na ich pojedynku w deblu. Butorac/Klaasen to para dużo bardziej zgrana w przeciwieństwie do Istomina z Rosolem, dla których jest to pierwszy turniej we dwójkę, od wczoraj w odróżnieniu rywali mogli trochę odsapnąć, także myślę, że dzisiaj powalczą o zwycięstwo w drugim, a potem też i w 3 secie. Kurs już mocno spadł, jeszcze 2 godziny temu zagrałem po 3.30.
Ps. w Bukareszcie właśnie zaczęło padać, także opóźnienia bardzo prawdopodobne.

magician 2,9K

magician

Użytkownik
Nicolas Almagro (+5,5 gema) v Rafael Nadal 1 @1,53 bet365 ✅✅✅
Nicolas Almagro (+1,5 seta) v Rafael Nadal 1 @2,74 Pinnacle ✅✅✅
Widzę, że nikt nie tego meczu.. Ja tu widzę spore value na Cygana, Hiszpan od początku roku gra praktycznie tylko na clayu. Jasna sprawa że, po obniżce formy teraz stara się znowu pokazać na ulubionej nawierzchni. Finał w Houston 1-2 tygodnie temu, gdzie przegrał z Dasco(wczoraj mu się pięknie zrewanżował), to naprawdę napawający optymizmem czynnik. Coraz więcej podejmuje się ataków, śmielej wchodzi forehandem na wolniejsze piłki, a przecież to właśnie z gry ofensywnej zawsze słynął. Co do Rafy, to już parę razy o tym pisałem- Hiszpan zatracił swoją kapitalną formę z zeszłęgo sezonu. Nie pomogły mu ostatnio nawet tak lubiane przez niego korty w Monte Carlo- tam też nie zdołał wygrać(ba, odpadł w QF). Gdy się go przyciśnie, to już nie potrafi się wyratować w większości akcji jakimiś kapitalnymi zagraniami. Myślę, że skoro Gabashvili potrafił w cześci meczu zdominować Rafę, to tym bardziej Almagro to zrobi.

Otrzymane punkty reputacji: +19
adrian0 374

adrian0

Użytkownik
▶ Rojer, Tecau - Fleming, Hutchins
Tenis - Bukareszt ATP clay-deble | 1 | 1.42 | ✅ 7-6(3), 7-6(8)
Milenium
Rojer/Tecau grają ze soba od początku sezony 2014 i jak na nowa, jeszcze nie zgraną parę prezentują się całkiem dobrze. Wygrali juz dwa turnieje (Zagrzeb i Casablanca) oraz zaliczyli finał w Rotterdamie. Ich przeciwnicy grają wspólnie o wiele dłużej, jednak w obecnym sezonie w żadnym turnieju nie przebrnęli 2 rundy. Obie pary spotkały się nie tak dawno w IW, gdzie górą byli Brytyjczycy ale wygrali po super tie breaku 5-7, 7-6, 10-8, a co ciekawe w całym meczu o 6 piłek więcej wygrali Rojer/Tecau. Tutaj nawierzchnia bedzie faworyzować Rumuna i Holędra, którzy dużo lepiej czują się na mączce, wprzeciwnieństwie doich przeciwników, którzy nie grają na niej prawie wcale. W pierwszej rundzie w 2 setach uporali się z niemiecką parą Emmrich/Kas 7-5, 6-3, za to Rojer/Tecau pewnie pokonali bez straty podania Mahuta z Mannarino 6-0, 6-4 .
Do tego należy dodać, że Tecau gra u siebie, wiec motywacji nie powinno mu zabraknąć, czym mam nadzieje zarazi swojego kolegę.;)

tmlmrf 193

tmlmrf

Użytkownik
JAK MYŚLICIE, NADAL WYGRA W TYM ROKU FRENCH OPEN?
Jak tylko Novak upora się z tym nieszczęsnym nadgarstkiem, to moim zdaniem nie. Do RG jeszcze miesiąc i myślę, że Rafa ogarnie się na tyle aby resztę stawki jednak odprawić. W formacie best of five w Paryżu pokonać Nadala to jest jednak wyczyn nie lada.

dx2 262,6K

dx2

Użytkownik
Almagro-Giraldo 1 @1.28
Almagro jest pazerny na takie tytuly i ma bardzo duzo wygranych tych serii ATP 250. Tym razm po odpadnieciu Nadala, poaiwla sie duza szansa dla 4 tenisistow do wygrania turnieju ATP 500, a to juz konkretny zarobek i punkty wiec tutaj jzu bedzie gra na mega serio. Tenis Giraldo bardzo lubie, duzo lepeij zaczla grac Kolumbijczyk ostatnie 2-3 tygodnie, ale ciezko bedzie wygracc z Hiszpanem w decydujacych fazach turnieju. Nie widzialem co prawda Almagro, ale wyniki robia wrazenie, a pokonanie Nadala to caly czas duzy wyczyn, wiec w kombinacji biore.
Nishikori-Gulbis 1 @1.6
A tutaj stawiam na Keia. Juz wspomnaielm, ze Japonczyk czysciutko uderza pileczke, przyjechal w tym roku do Barcelony kilka dni wczesniej, ktore chyba dobrze wykorzystal. Bardzo fajny mecz zagral z Bautista, wczoraj az sie zdziwilem ze tak latwo pokonal Cilica, ktorego widzialem w wieksozsci mecz z Robredo. Gulbis jakos szczegolnie te 1 rundy gral bardzo ... oszczednie ze tak powiem (nie wiem czy tak mialo byc czy nie, ale wplywa to na calosciowe wrazenie), a tym razem zadanie duuuzo trudniejsze w postaci swietnego technicznie Nishikorego. Pomiedzy tenisem Cilica, ktorego ogral Nishikori, a Gulbisem na pewno mozna znalezc duzo podobienstw. Kei dobrze tutaj pogrywa w ostatnich edycjach, byl polfinal, cwiercfinal, wiec moze w tym roku bedzie finalista.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom