>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Barcelona, Bucharest, 21-27.04.2014

Status
Zamknięty.
G 2,2K

gawronix

Użytkownik
Jak tylko Novak upora się z tym nieszczęsnym nadgarstkiem, to moim zdaniem nie. Do RG jeszcze miesiąc i myślę, że Rafa ogarnie się na tyle aby resztę stawki jednak odprawić. W formacie best of five w Paryżu pokonać Nadala to jest jednak wyczyn nie lada.
ALMAGRO WYGRA ALBO WAWRINKA! ???? ???? ????

Oczywiście to są żarty... Trzeba zapytać jasnowidza Jackowskiego on na pewno wie...

Edit: Tak sobie oglądam mecz Rosola z Haase, który odpuściłem i myślę że mogę dopisać następny rozdział do książki &quot;Przegrane mecze Rosola w głowie&quot;
Edit 2:Od stanu 0:2 dla Haase w 2 secie metamorfoza Lukasa, widać poprawę w mentalności tego zawodnika i psychiki, jest coraz pewniejszy siebie i swoich możliwości, co w zeszłym sezonie wyraźnie szwankowało...

Otrzymane punkty reputacji: +15
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Trzeba zapytać jasnowidza Jackowskiego on na pewno wie...
Pamiętam jak dziś gdy była afera z dzieckiem Pani Magdy. Miało być w Niemczech według eksperta-celebryty-jasnowidza Jackowskiego, a okazało się, że &quot;hyc o podłogę i dziecko k**** bęc&quot;.
ATP Bucharest:
???? Rosol L. - Haase R.
Rosol L. ::: 1,63 ::: Pinnacle ::: 3/10
Lukas Rosol jak już pisałem wcześniej, rok temu wygrał ten turniej. Widocznie dobrze mu się tutaj gra. W tym roku również jak na razie zaliczył trzy udane pewne zwycięstwa i to wcale nie nad byle kim.
Robin Haase nadal mnie nie przekonuje, w pierwszej rundzie miał niezwykle łatwo bo czekał na niego Ebden który z nawierzchnią ziemną ma tyle wspólnego ile ja z krykietem. Youzhny zagrał beznadziejny mecz i nadal nie może odnaleźć się po kontuzji. Istomin znalazł się w tej fazie turnieju wyłącznie z powodu łatwej drabinki, ale to nie jest żaden &quot;as&quot; na nawierzchni ziemnej.
Reprezentant Czech powinien wygrać ten mecz.
Wynik: 3:6 6:3 6:2 ✅
ATP Barcelona:
???? Nishikori K. - Gulbis E.
Nishikori K. ::: 1,69 ::: Pinnacle ::: 3/10
Japończyk lepsze zrobił na mnie wrażenie na tym turnieju. Oddał tylko 4 gemy Cilicowi i Golubevowi. Natomiast z Bautistą-Agutem rozegrał fajne, dobre spotkanie. Gulbis również w Barcelonie gra dość solidnie, ale moim zdaniem dzisiaj skończy się jego przygoda na tym turnieju. Przeciwników miał delikatnie gorszych niż Kei, a i H2H 1:0 jest na korzyść Japończyka. Niestety z 2008 roku.
Wynik: 6:2 6:4 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +2
kirgassin 95

kirgassin

Użytkownik
Jutrzejszy finał w Bukareszcie:
Dimitrov - Rosol
Dimitrov 2:0 @1,85 Betsson✅7-6 6-1✅

Zacznę od tego,że oglądałem mecz Rosola z Simonem, dawno nie widziałem tak słabego spotkania, banalne błędy przy siatce, słabe serwisy,mnóstwo przełamań,masa UE,poziom obu zawodników jak i całego widowiska godny Challengera. Rosol ciągle gra sinusoidalnie, po dwóch przyzwoitych gemach w następnym oddaje punkty za darmo_Odnoszę wrażenie, że nikt nie chciał wygrać pierwszego seta w tym meczu, Czech oddał przewagę dwóch przełamań,a Simon grał tak samo słabo jak na początku. Francuz po każdym błędzie dostawał szewskiej pasji, ciągle gadał do siebie, obaj bardzo kiepsko poruszali się po korcie, po prostu cyrk na kółkach. Niestety,wytrwałem tylko do końca tiebreaka, dalej już nie odważyłem się oglądać. Rywalem Lukasa będzie rozstawiony z jedynką Bułgar,który wg mnie prezentuje znacznie wyższy poziom. Droga Grigora do finału była praktycznie bezproblemowa - nie stracił seta, został tylko raz przełamany. Dla porównania, Czech oddał jednego seta, a swoje podanie przegrywał 8 razy. Dimitrov ostatnimi czasy może nie prezentuje swojej najwyższej formy,ale na Rosola powinno wystarczyć. Przewiduję zdobycie tytułu przez Bułgara bez trzeciego seta, taki kurs pobieram z przyjemnością.

Otrzymane punkty reputacji: +1
rm6330 3,5K

rm6330

Użytkownik
Giraldo S. (Col) - Nishikori K. (Jpn) - Powyżej 2.5 Seta @ 3.00
Hmm finał.. Giraldo dość nieoczkowanie, tzn. należało mu się, pokonał faworyzowanego Almagro (pogromce wielkiego Nadala), zaliczył dwa Krecze w meczach więc w miarę wypoczęty.. Nishikori gość ewidentnie w formie w h2h miażdży Giraldo, ostanie mecze wygrywał po 2-0 więc udowodnił że jest koksem na Clayu. Ostatni mecz z Giraldo na Clayu 3-2 (Roland Garros) więc w miarę wyrównane. Nie zdziwię się jak Japończyk wygra 0-2 ale 1-2 jest wielce prawdopodobne. :cool:

Z 24

zefir

Użytkownik
????Kei Nishikori v Santiago Giraldo - 1 @ 1.25 WilliamHill
Oglądałem wczoraj pojedynek Giraldo z Almagro, i w sumie nic szczególnego nie pokazał, po za tym że był jak zwykle solidny. W ogóle nie atakował, schowany był kilka ładnych metrów za linią, a że niestety Almagro miał słabszy dzień to robił dziecinne błędy. Tak czy inaczej, Kolumbijczyk w tym meczu nie ma najmniejszych szans. Być może kurs nie powala, ale jednak jest to mocna lokata. Widziałem Kei&#39;a w paru meczach i po prostu forma życia. Gra jak automat. Rozbił Cilica, tak samo potraktował Gulbisa, a są to bardzo trudni przeciwnicy. Nie dał im najmniejszych szans, grał po prostu rewelacyjnie i bezbłędnie. Świetnie przyspiesza grę, idealnie rozrzuca i przy tym wszystkim praktycznie nie popełnia błędów.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
ATP Bucharest:
???? Dimitrov G. - Rosol L.
Powyżej 20 gemów ::: 1,57 ::: Pinnacle ::: 3/10
Dimitrova nie miał kto jeszcze sprawdzić na tym turnieju, wiadomo gra dobrze i jest faworytem meczu, ale czy aż takim? Szczerze wątpię. Finały rządzą się swoimi prawami i wątpię by ten mecz szybko się skończył. Rosol wygrał rok temu ten turniej ku zaskoczeniu wszystkich, w tym roku wcale nie zdziwiłbym się jakby doszło do podobnego scenariusza. Myślę, że linia 20 gemów zostanie spokojnie pokryta.
Wynik: 7:6(2) 6:1 ▶
ATP Barcelona:
???? Giraldo S. - Nishikori K.
Powyżej 20 gemów ::: 1,66 ::: Pinnacle ::: 3/10
Turniej w Barcelonie był bardzo dziwny i mało kto spodziewał się, że zobaczymy taki finał, między innymi bez Nadala czy Ferrera. Kolumbijczyk Giraldo wygrał tutaj aż 4 mecze jako nie faworyt. W finale na pewno powalczy i nie odda tytułu Japończykowi bez walki. Kei gra świetnie, zniszczył swoich rywali po drodze. Może w finale przydarzy mu się gorszy mecz? Kto wie, na pewno Girlado jest bardziej walecznym zawodnikiem niż Gulbis.
Wynik: 2:6 2:6 ⛔
@Edit: Rzeczywiście dzięki, jednak niedzielny kac daje się we znaki, leci reputka!

kirgassin 95

kirgassin

Użytkownik
Z telefonu:
Nishikori-Giraldo
Nishikori-4,5 gema @1,90 Betsson ✅ 6-2 6-2✅

Japończyk oprócz swojego pierwszego meczupo kontuzji z Bautista rządzi i dzieli w pojedynkach tego turnieju. Gra solidnie, trafia w sweetspot, zazwyczaj myli się grając potencjalne winnery, pewnie wygrywa swoje podanie, wraca forma sprzed roku, kiedy to prezentował się wyśmienicie. Giraldo trochę szczęśliwie dotarł do finału, podobno wczoraj Almagro przeszedł obok meczu, jeśli takie doniesienia są prawdziwe, handicap w kierunku Keia powinien zostać spełniony. Giraldo jakoś wybitnie na returnie nie gra, Nishikori wypracowuje sobie wiele BP swoją cierpliwością i mądrym prowadzeniem wymian. Po tym kursie chętnie w to wchodzę.

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Gregor Dimitrov - Lukas Rosol 3,97⛔⛔ Pinnacle
Czech broni tutaj tytułu sprzed roku, jego docelową nawierzchnią jest właśnie Clay i na niej spisuje się najlepiej. Będzie to pierwszy pojedynek tych panów. Rosol miał zdecydowanie cięższą drogę do finału niż Dimitrov, pokonał &quot;ziemniaków&quot; Simona Valandriego oraz Hassa, którzy też preferują grę na mączce. Dimitrov zdecydowanie łatwiejsi rywale, w 1r. drobne problemy z Vesely wpierwszym secie zakończonym po tiebreku, później Stakhovsky który gra s&amp;v, ten styl gry w połączeniu z wolnym kortem nie przynosi żadnych rezultatów i wystarczył na niego tylko dobry return Bułgara, który i tak często zawodził, szczególnie bhowy, w końcu półfinał i krecz Monfilsa, który wyrzucił kilka piłek, pokręcił głową i ot tak zszedł sobie z kortu.
Dzisiaj prawdziwy sprawdzian przed Dimitrovem, Rosol posiada mocny serwis, który będzie ciężej returnować niż ten Stakhovskiego, trzymanie piłki w korcie, rozrzucający fh. Gregor według mnie lepiej prezentował się w Monte Carlo, tutaj jeszcze nie trafił na odpowiedniego rywala stąd dojście do finału. Dużo błędów, jednoręczny bh nie jest tak regularny i słychać częste odbicia ramą, brak przyśpieszenia gry.
Rosol czuje się dobrze na tym turnieju i moim zdaniem dzisiejszy rywal jak najbardziej do pokonania.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom