>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Australian Open (12.01.2025 - 26.01.2025)

Pablito91 1,5M

Pablito91

Typer Miesiaca
Shelton Musetti poniżej 23.5 asów serwisowych @1.97 forbet luźno

Nie no nie mogę przejść obojętnie wobec tego typu. W spotkaniu 3 rundy zagrają Shelton z Musettim. Spotkanie wyrównane, być może nawet dojdzie do 5 setów. Postanowiłem pójść w tym spotkaniu w under asów serwisowych obu zawodników. Zarowno jeden jak I drugi są bardzo dobrzy przy odbiorze serwisów rywali. Obaj ustawiają się daleko za linią końcową, do tego są bardzo nisko na nogach. Bardzo ciężko zaserwować im asa. W tym turnieju obaj rozegrali po 2 spotkania I w meczach Sheltona było 20 i 21 asów a w meczach Musettiego 13 i 8. Właśnie spotkanie shapo z Mussettim jest tutaj bardzo dobrym przykładem bo Shelton ustawia się bardzo podobnie do shapovalova. Myślę, że linię tą mogą pokryć jedynie w 5 bardzo wyrównanych setach. Dodatkowo inne buki ustawiły linię na 19.5 i jest to linia fifty fifty podczas gdy forbet płaci 1.95 za under o 4 asy wyższą linię. Dlatego nie zastanawiam się i gram under 23.5 asów serwisowych w tym spotkaniu. Powodzenia. :)

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1662
Tenis by Dawid 1,4M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
Zverev 🇩🇪 vs. Humbert 🇫🇷
Po wstępnym sprawdzeniu oferty miałem nic nie pisać na najbliższy dzień, ale już zakłady specjalne wyglądają kusząco, więc spróbuję. Zdecydowanym faworytem spotkania jest Niemiec, który mówi otwarcie, że interesują go tylko triumfy wielkoszlemowe, co nie dziwi, bo frustracja musi być w nim spora. Przegrał dwa finały wielkoszlemowe, wygrywa co najwyżej tysięczniki, a przecież od lat jest w czołówce, a forma cały czas równa i wysoka. Mam co do jego gry pewne zastrzeżenia, ponieważ warunki ma znakomite i jest wręcz zawodnikiem kompletnym, ale jednak brakuje mu czasem więcej odwagi i zbyt często okopuje się za linią końcową wdając się w bardzo długie wymiany. Tym samym traci swoje atuty w meczach z zawodnikami, którzy też świetnie czują się w wymianach i widać to było choćby w starciach z Medvedevem. Ten sezon zaczął bardzo dobrze i zaznał jeszcze smaku porażki, choć wycofał się w ćwierćfinału United Cup, z powodu urazu łokcia, który męczył go jakiś czas. Jednak w meczach wcale tego nie widać i w Melbourne wygrał trzy spotkania bardzo przekonująco. Nie miał co prawda groźnych oponentów, bo każdy z nich jest obecnie kilka półek wyżej (Pouille, Martinez i Fearnley). Humbert będzie zdecydowanie najtrudniejszym testem, choć potrafił go bardzo przekonująco ograć niedawno w finale ATP Masters 1000 w Paryżu, przed własną publicznością. Tu warto podkreślić, że Niemiec ma znakomity bilans z zawodnikami leworęcznymi, gdyż z żadnym nie przegrał od dwóch lat, choć trzeba też przyznać, że w czołówce za bardzo ich nie ma. Wcześniej z Humbertem zagrał jeszcze dwa mecze i były dość równe, choć teraz bukmacherzy raczej widzą pewne zwycięstwo Zvereva i kursy jeszcze na niego spadają, do śmiesznych wartości, więc granie pod niego totalnie się nie opłaca, tym bardziej, że seria underowych zwycięstw trwa i aż się prosi poszukać przełamania. Francuz jak najbardziej ma argumenty, by walczyć z wielkimi zawodnikami, bo potrafi generować ostre kąty, a w dodatku jest bardzo ofensywny i raczej jest graczem o dość stabilnej psychice. Nie ma tu nic do stracenia i być może wyciągnie wnioski z poprzedniego ich pojedynku, lecz martwi mnie jedno. W meczu z Filsem korzystał z przerwy medycznej, z powodu bólu ramienia. Jak powiedział po meczu zranił się podczas serwisu i poczuł napięcie w mięśniach. Otrzymał maść rozgrzewającą i po tym było lepiej. Wspomniał, że czuje się dobrze, a jego ciało nie ma problemu z regeneracją. Jednak na uwadze trzeba to mieć i trochę zniechęca mnie to przed graniem w jego kierunku. Jakbym miał coś wybrać z oferty specjalnej to over gemowy, szukając przełamania serii Zvereva, a z oferty specjalnej przełamania, gdyż mamy stosunkowo niską linię. Oczywiście są minusy, bo korty są dość szybkie, piłki korzystne, a obaj panowie mają świetny serwis. Jednak jest to linia, która jest do pokrycia nawet w trzech setach, a obaj panowie w poprzedniej rundzie zdecydowanie ją przekraczali. Rzecz jasna to oni głównie przełamywali, a nie tracili serwis, ale Saszy w ostatnim meczu zdarzyło się to aż dwa razy razy, a Ugo nawet trzy, więc to też nie tak, że perfekcyjnie serwują. Mam nadzieję, że problem z ramieniem Humberta nie jest niczym poważnym, by mógł nawiązać walkę o seta, bo w przypadku czterech partii szansa na pokrycie będzie zdecydowanie wyższa. W ich ostatnim meczu padły cztery przełamania w dwóch setach i wszystkie były na korzyść Niemca. Spotkanie odbędzie się na koniec sesji dziennej, a prognozy mówią o bardzo ciepłym dniu, bez opadów. Z jednej strony przyśpieszy to ruch piłki, lecz z drugiej raczej nie zamkną dachu, a taka sytuacja jeszcze bardziej poprawiłaby sytuację serwujących. Podsumowując, trzeba liczyć na walkę ze strony Humberta, by chociaż raz przełamał Zvereva, a najlepiej jakby urwał seta. Linia jest dość niska, a co za tym idzie kusząca, lecz jest szereg argumentów na minus, co sprawia, że ona ma sens. Mimo wszystko wygląda ciekawiej od zagrania dość wysokiej linii gemowej.

👉 powyżej 4,5 przełamań @1,7 (betclic) ✅

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1886
Pablito91 1,5M

Pablito91

Typer Miesiaca
Draper poniżej 11.5 asa serwisowego @1.85 betclic --> Zwrot, bo Draper krecz

Jutro dojdzie do spotkania Brytyjczyka Drapera z Hiszpanem Alcarazem. Szczerze to obawiam się o kondycję i zdrowie Jacka. Ma już w nogach 15/15 setów. Na pewno w spotkaniu z Alcarazem zmęczenie będzie widoczne. Alcaraz to ściana, będzie biegał do wszystkiego. Hiszpan na razie dość gładko wygrywa mecze jednak na pewno jego gra to nie jest szczyt jego formy, stać go na zdecydowanie więcej. Jednak Carlos ma w tym sezonie największe parcie właśnie na Australię, gdyż brakuje mu zwyciestwa właśnie na kortach w Melbourne. Mimo, że serwis to najmocniejsza broń Drapera to Idę w jego under asów. Spodziewam się, że spotkanie nie wyjdzie poza 3 sety. Dodatkowo Alcaraz bardzo solidny na returnie. Borges potrafi serwować jednak w 4 setach posłał tylko 3 asy. Nishioka bez asa w 0 setach a Szewczenko tylko 1 również w 3 setach. Nie chce mi się wierzyć, że Draper zdoła jeszcze wykrzesać z siebie siły by powalczyć z Alcarazem dlatego liczę na szybki mecz I under w jego asów. Co ciekawe inne buki dają linijke niżej i jeszcze Kurs niższy na under a betclic nie dość, że linia o jeden as wyższa to jeszcze Kurs atrakcyjniejszy. Dlatego jak ktoś chce zagrać ze mną to polecam betclic bo jest tam najkorzystniejsza oferta na ten zakład. Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +555
versa 657,9K

versa

Typer
Michelsen - De Minaur
Dokładny wynik 3:1
Fortuna @9.00

Ze wszystkich par 1/8 Australian open ta wydaje się być dla mnie najbardziej niezrozumiała pod względem wystawionych kursów i dużego faworyzowana 25letniego gospodarza, niemniej jednak pomimo dopingujących trybun uważam, że to młody amerykanin, który niewątpliwie jest w gazie z pozycji underdoga wygra to spotkania i poraz kolejny ogra De Minaura na nawierzchni twardej - w zeszłym roku panowie pierwszy raz zmierzyli się ze sobą na nawierzchni twardej w 1/8 Los Cabos, gdzie Michelsen w dwóch setach oddał zaledwie 5 gemów starszemu przeciwnikowi. De Minaur ma bardzo słaby procent pierwszego serwisu, Michelsen wydaje się być bardziej zrównoważonym i popelniajacym mniej błędów zawodnikiem. Jak narazie w turnieju Amerykanin trafiał na o wiele gorszych przeciwników, musiał pokonać takich tenisistów jak Tsitsipas czy Chaczanow, natomiast De Minaur w każdym spotkanku trafiał na gorszych od siebie, przez co był tak zdecydowanym faworytem, że gra w jego stronę była nieopłacalna, tym razem jest Michelsen, który uważam że mu się godnie postawi i zaskoczy.

Otrzymane punkty reputacji: +188
kriksus 6,5K

kriksus

Użytkownik
Michelsen - De Minaur
Dokładny wynik 3:1
Fortuna @9.00

Ze wszystkich par 1/8 Australian open ta wydaje się być dla mnie najbardziej niezrozumiała pod względem wystawionych kursów i dużego faworyzowana 25letniego gospodarza, niemniej jednak pomimo dopingujących trybun uważam, że to młody amerykanin, który niewątpliwie jest w gazie z pozycji underdoga wygra to spotkania i poraz kolejny ogra De Minaura na nawierzchni twardej - w zeszłym roku panowie pierwszy raz zmierzyli się ze sobą na nawierzchni twardej w 1/8 Los Cabos, gdzie Michelsen w dwóch setach oddał zaledwie 5 gemów starszemu przeciwnikowi. De Minaur ma bardzo słaby procent pierwszego serwisu, Michelsen wydaje się być bardziej zrównoważonym i popelniajacym mniej błędów zawodnikiem. Jak narazie w turnieju Amerykanin trafiał na o wiele gorszych przeciwników, musiał pokonać takich tenisistów jak Tsitsipas czy Chaczanow, natomiast De Minaur w każdym spotkanku trafiał na gorszych od siebie, przez co był tak zdecydowanym faworytem, że gra w jego stronę była nieopłacalna, tym razem jest Michelsen, który uważam że mu się godnie postawi i zaskoczy.
Tsitsipas w tej formie czy Chaczanow co najwyżej solidny to nie są jakieś wyznaczniki jakości. Zgodzę się natomiast że na papierze de Minaur napewno miał łatwiej. Widział ktoś tego Michelsena w akcji ? Oglądałem de Minaura Cerundolo w ostatnim secie i zrobił na mnie spore wrażenie. Defensywa,praca na nogach, sprinty, no nie wiem szybciej bym chyba poszedł w handi ujemne Sonego niż dodatnie Michelsena ale czekam na opinie pilniej śledzących AO typerow

dx2 288,7K

dx2

Użytkownik
Alex de Minaur jeszcze nie osignal wiecej niz 4 runda na szlemie w Australii. Paradoksalnie lepiej mu leza charakterystyka korty na US Open, ale to tez dobra okazja zeby Demon pokonal ta bariere, wiec na pewno bedzie mu zalezec. Sesja nocna, glowny kort, wszystko zdaje sie byc ulozone pod de Minaura, tylko trzeba wygrac.

Ostatnia edycja:
louisarmstrong 1,7M

louisarmstrong

Użytkownik
Al Michelsen v De Minaur

20 asów w meczu bądz wiecej Kurs 3.00 Betfair
Oj Michelsen maskra

Wydaje mi się że to nie powinien być mecz do jednej bramki , i jakieś sety z dodatkowymi gemami też tu padną ,

Ostatnia edycja:
dx2 288,7K

dx2

Użytkownik
Shelton (-2,5 gema)-Sonego 1 @1.55
Shelton @1.35

Amerykanin dobrze gra, cisnie mocno na podaniu i spycha rywali do glebokiej defensywy. Bardzo dobry mecz z Musettim zagrali, dzis tez z Monfilsem trzy zaciete sete pelen walki, zasluguje ogolnie na nastepna runde. Sonego duze zaskoczenie in plus po bardzo slabym poprzednim sezonie, ale Amerykanin ma moje oko to juz bedzie zbyt duza przeszkoda.

Ostatnia edycja:
D 1,3K

dsnq123

Użytkownik
Djokovic - Alcaraz 1 @ 2,70

Serb zmotywowany aby wygrać swój 25 tytuł wielkiego szlema. Bilans z hiszpanem 4:3 lecz na betonie 2:0 .
Trzy argumenty dlaczego widzę tutaj Serba jaka zwycięzcę: siła mentalna , lepszy serwis niż hiszpan oraz kibice w Melbourne.

Otrzymane punkty reputacji: +831
Tenis by Dawid 1,4M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
Djokovic 🇷🇸 vs. Alcaraz 🇪🇸
Przechodzimy do fazy ćwierćfinałowej i pod lupę biorę hit, a może nawet przedwczesny finał. Para, która rozegrała ze sobą w ubiegłym roku dwa finały. Pierwszy na Wimbledonie, gdzie wyraźnie lepszy był Carlitos, a drugi w fantastycznym finale IO, gdzie swego dopiął Novak i można śmiało powiedzieć, że był to mecz roku - korty ceglane Rolanda Garrosa i dwa tb bez przełamań. Teraz akcja przenosi się do Melbourne czyli królestwa Serba, w którym triumfował już 10 razy, a dla porównania Hiszpan najdalej doszedł do ćwierćfinału i było to przed rokiem, kiedy został ograny dość pewnie przez Zvereva. Tym samym zagra o swój najlepszy wynik tutaj i według bukmacherów jest faworytem, co nie może dziwić, bo różnica wieku jest pokaźna, lecz Novak póki co pokazuje młodym ich miejsce w szeregu. Lekkie problemy miał tylko na start turnieju, lecz wszystko kontrolował, a tam gdzie liczono, że zostanie ugryziony, to zmiótł rywali z kortu (Machac i Lehecka czyli dwóch Czechów w wysokiej formie). Oczywiście Alcaraz to inna para kaloszy i po drodze seta stracił tylko z Borgesem. Warto podkreślić, że zmienił technikę serwisową, co było widać, lecz czasem zacinał się na podaniu i ciężko powiedzieć czy wyszła ona na plus, ale na pewno nie przeszkadza. Na pewno obaj podejdą do tego meczu wypoczęci i większość argumentów jest za Hiszpanem, ale cała aura i historia Australian Open sprawiają, że wiara w Djokovicia rośnie. Stricte tenisowo nieco wyżej stoi Carlitos, ale doświadczenie i znajomość kortu to główna domena Serba, a kluczem w tym wypadku będzie forma dnia i może zdecydują pojedyncze punkty czyli jakiś bp lub minibrejk w tb. Dlatego ja nie będę oryginalny i po głowie chodzą mi dwa kierunki - zwycięstwo Hiszpana lub powyżej 3,5 setów, co wydaje się podobnie realne. Czysto statystycznie nieco bliżej mi do kierunku overowego, gdyż obaj ostatnie mecze wygrywali do zera, a dwa ostatnie ich bezpośrednie starcia rozegrane zostały na najkrótszym dystansie setów, więc aż się prosi o przełamanie serii. Kierunek wydawałoby się logiczny, ale też nie zdziwi mnie łatwa wygrana Hiszpana, bo zwyczajnie nie możemy mieć przesadnych oczekiwań, w stosunku do zawodnika mającego 38 lat. Zapowiedź na ten mecz przygotował także Damian na tenisbydawid.pl.

👉 powyżej 3,5 setów @1,5 (betclic) ✅

Opcja ryzykowna:
👉 Alcaraz więcej asów @2,0 (betfan) ✅

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2731
Pablito91 1,5M

Pablito91

Typer Miesiaca
Paul Zverev suma asów w meczu poniżej 21.5 @1.85 betters

Jutro dwa fajne mecze ćwierćfinałowe. Na pewno większość bardziej skupia się na meczu Alcaraza z Djokovicem. Jednak druga również jest bardzo ciekawa. Zarowno Paul jak i Zverev mają papiery na dobre granie. O szlemie cały czas marzy Zverev, który kilka razy otarł się jednak zawsze zabrakło postawienia kropki nad i. W tym pojedynku spróbuję pójść w asy, bo wydaje mi się, że under to będzie dobra droga. Zarowno w meczach Paula jak i Zvereva pada mało asów. W meczu Paula tylko w 1 rundzie było dużo, ale tam był bardzo długi mecz. Oczywiście tutaj też może być długie spotkanie. Zverev sporo asów miał natomiast z Humberem jednak w meczach Francuza zawsze jego rywale sporo asów posyłają. Paul ze Zverevem ostatni raz grali ze sobą 3 setowe spotkanie w Indian Wells i tam było zaledwie 7 asów. Uważam, że w tym spotkaniu większa szansa jest na under aniżeli over asów i tak też próbuję. Powodzenia.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3459
5xharoldx5 1,8M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Novak Djokovic - Carlos Alcaraz

Typy:
Novak Djokovic wygra mecz lub będzie prowadził różnicą dwóch setów @2,63 Fortuna
Novak Djokovic wygra i w meczu będzie powyżej 40,5 gemów @4,35 Superbet

Novak Djokovic zbliża się do końca kariery. Wielu uważa, że w tym sezonie nie wygra on żadnego wielkiego szlema. Przed sezonem przychylałem się trochę do tych opinii, ale dwa ostatnie mecze Serba pokazują, że nie można go lekceważyć w Australian Open. W dwóch pierwszych rundach Djoko się męczył z mało znanymi tenisistami, ale potem na przekór wszystkim gładko wygrał z Machacem i Lahecką. Zdobycie przez Serba złota olimpijskiego pokazuje, że tego faceta nigdy nie można skreślać. Australian Open to jest ulubiony turniej wielkoszlemowy Djokovica, wygrywał tutaj aż dziesięć razy. Pewnie, że to już nie jest aż taka moc jak jeszcze dwa sezony temu, ale ogromne doświadczenie, najlepsza psychika, gigantyczna motywacja i co najważniejsze brak jakichś większych problemów ze zdrowiem to wszystko powoduje, że ma on szanse na kolejny tytuł.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1302
adik1992 591,9K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
Djokovic - Alcaraz najdłuższa wymiana o25,5 uderzen @1,85
1xbet

Mecze pomiedzy tą dwójką dostarczaja wspanialych emocji, a spotkania stoją na wysokim poziomie. Wystarczy wspomnieć finał Wimbledonu czy ostatni finał IO. Obaj wydają się być w dobrej dyspozycji co może nam dać kolejny epicki mecz wspominany przez długi czas. Novak zmotywowany wygraniem kolejnego tytułu łatwo się nie podda gdyż jest juz blisko celu. Podobnie Alcaraz, któremu brakuje tylko triumfu w AO by skompletować wszystkie szlemy. Ciężko jest wytypowac wygraną, bo mecz zapowiada się zacięty. Dlatego idę w długość wymian. Obaj są świetni w defensywie i liczę że zobaczymy sporo długich wymian na wysokim poziomie.

Inne typy z tego meczu:
Dwa asy z rzędu w jednym gemie Nie @2,4
Podający przegra gem do zera NIE @1,8

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1450
Tenis by Dawid 1,4M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
Shelton 🇺🇸 vs. Sonego 🇮🇹
Kolejny z ćwierćfinałów, którego skład może zaskakiwać, głównie ze względu na Sonego, bo to, że Sheltona na to stać to już wiemy od kilku lat. Włoch zalicza życiowy występ na szlemie, zaimponował mi szczególnie w starciu z Fonsecą, który był kluczowy dla losów tej części drabinki, bo pewnie gdyby nie kilka piłek w piątym secie to właśnie teraz to Brazylijczyk walczyłby z Amerykaninem i kto wie czy kursy nie byłyby równe lub nawet z lekkim wskazaniem na Joao. To jednak już tylko spekulacje, bo mamy w ćwiartce Sonego, który gra tenis dość prosty - ciągła ofensywa z naciskiem na forhend i solidny serwis oraz unikanie bekhendu, który jest jego najsłabszym elementem i w sumie to go łączy z Sheltonem. Obaj grają dość przeciętnie w tym elemencie, a swój sukces opierają właśnie na forhendzie i serwisie. Patrząc obiektywnie na drabinkę to trzeba przyznać, że trudniejszą drabinkę miał jednak Ben, bo trafiał od początku na bardzo solidnych graczy jak Nakashima, Carreno-Busta, Musetti i Monfils. Każdy z nich prezentuje bardzo dobry tenis i miał wiele do powiedzenia z Benem, lecz siła mentalna była według mnie kluczem, ale też przygotowanie fizyczne szczególnie w dwóch ostatnich meczach, bo zarówno Włoch jak i Francuz mieli swoje problemy natury fizycznej. Sonego z kolei miał według mnie wyraźnie łatwiej, oczywiście nie licząc zdolnego Fonseci. Na start ograł 40-letniego Wawrinke z dziką kartą, następnie wspomnianego Fonsece, później nierównego i zmęczonego Marozsana, a w IV rundzie bardzo zmęczonego i kontuzjowanego Tiena. Tak naprawdę tylko jeden rywal był wyzwaniem i szczerze mówiąc Lorenzo będzie miał ciężko na returnie, by uzyskać chociaż jeden brejk, patrząc na to jak słaby ma bekhend. Jeśli chodzi o typowanie to bliżej mi do faworyta, a jakbym miał wybrać zakład to mimo wszystko przełamania, gdyż linia jest ustawiona bardzo nisko i sam Amerykanin może być w stanie ją pokryć, lecz najlepiej by Włoch chociaż też raz przełamał, co by ułatwiło, a być może zamknęło sprawę tego kierunku. Takie linie wystawiane są w meczach serwismenów, a Sonego na pewno nim nie jest, a przecież Shelton też kilka razy tracił serwis. Obaj też mogą być już nieco zmęczeni, bo poprzednie mecze ich trochę kosztowały, a jednak obaj bazują na pracy na nogach i wybieganiu, bo cały czas szukają forhendu czyli nadrabiają dystans odwracając bekhend.

👉 powyżej 3,5 przełamań @1,85 (betclic) ✅

Luźniejszy typ bez analizy:
👉 Sinner vs. De Minaur w co najmniej jednym gemie as i podwójny błąd - NIE @3,65 (fortuna) ✅

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2053
Do góry Bottom