Jutro dzień finałów więc ja także cos skrobnę, bo ostatnio sie strasznie obijałem a teraz mam chwilkę więc podzielę się z Wami swoimi spostrzeżeniami.
Zacznijmy od pań.
Dementieva - Safina typ 2 kurs 2.1 w bwin
Dziwi mnie, że buki faworyzują Elenę, natomiast bardzo cieszy taki oto kurs na Dinarkę. Dinarka w przeciwieństwie do brata wrócił juz do optymalnego poziomu. Gra fenomenalnie, bo jak inaczej można nazwać zwycięstwa w jednym turnieju z Henin czy Sereną Wiliams. Dla mnie te dwa zwycięstwa mówią same za siebie. Henin jest zawsze groźna, natomiast amerykański kaszalot jest w optymalnej formie, wiec pokonanie jej jest sukcesem. Z drugiej strony, Elenka wygrała z Jankovic i Ivanovic, które jednak nie prezentują się tutaj tak jak choćby na twardych kortach na początku tego i w zeszłym sezonie. Nie chcę tutaj się narazić i napisać, że Dinarka najbardziej lubi cegłę, tego nie wiem i nie chce mi się sprawdzać. Dlatego napiszę, że Safina czuję sie bardzo dobrze na cegle, co potwierdzają jej ostatnie zwycięstwa. Nie patrzę na h2h bo statystyki nie grają tylko obecna forma. Safina jest głodna zwycięstw, jest bardziej waleczna i zawadiacka od swej przeciwniczki i moim zdaniem zniszczy ja na korcie. Pamiętam jej grę na cegle z zeszłego sezonu gdy wyciągnęła (już nie pamiętam z kim; podobnie jak Mario Ancic kiedyś) ze stanu 1-5 i wygrała tego seta i mecz. To świadczy o jej niesamowitym potencjale oraz o tym, ze gra na cegle jej po prostu wychodzi. Według mnie to ona jest zdecydowana faworytka tego meczu ale nie pokuszę się stawiać dokładnego wyniku.
Finał mężczyzn:
Djokovic - Wawrinka
Czy Novak Djoković (SRB) wygra mecz 2:0? Tak kurs 1.6 w bwin
Kurs piękny i warty grania. Djoko to zawodnik kompletny, który wymiata na każdej nawierzchni, no może najmniej na trawie. Dzisiaj widziałem go w akcji ze Stiopą i nie mam wątpliwości, że zmiecie z kortu walecznego Staśka. Radek skreczował, bo nie widział szans na zwycięstwo z tak dysponowanym Novakiem. Być może za dużo kosztowało go zwycięstwo z Fedexem. Podobnie rzecz sie ma z Roddickiem. Wczoraj Robredo wymęczył go strasznie, dziwie się, że Roddick to wygrał. Wawrinka odniósł duży sukces zachodząc tu gdzie zaszedł jednak numerem jeden jest obecnie właśnie młodziutki Serb Novak Djokovic. Era Fedexa przeminie w tym sezonie, natomiast Rafa, jeżeli przegrywa z Ferrero, z Djoko także nie będzie miał co szukać, no chyba, ze to była jednorazowa wpadka. No ale koniec wybiegania w przyszłość. Djoko jest zdecydowanym faworytem tego spotkania. Stasiek widać, że wraca do formy sprzed dwóch lat i chyba na cegle najlepiej się czuje, jednak to za mało na fenomenalnego Djokovica. Dlatego typuję tutaj gładkie 2-0.
Ten dubelek to ako 3.36 w bwin, chyba zagram to już teraz, bo boję się, ze do jutra kursy zaczną spadać.
A co wy myślicie o jutrzejszych finałach????