>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Masters Series - Paryż (26.10-02.11)

Status
Zamknięty.
malin157 72,4K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Tak jak wcześniej mi się wydawało, poziom wczorajszego meczu Simona nie był wysoki. I dzisiaj się to potwierdziło Roddick dość pewnie rozprawił się z Francuzem, który trzeba sobie powiedzieć nie jest w takiej formie jak w Madrycie, w tym turnieje to nie były już te zagrania backhandowe, dużo psuł, no i ten drugi serwis. A Andy wiadomo, trochę psuł, ale jednak świetnie serwował, zwłaszcza w trudnych momentach potrafił się skoncentrować.
Popieram dzisiejszy typ na Kolschreibera, mocno zastanawiam się nad zagraniem DW 2:0...

F 0

filweb

Forum VIP
Simon miał kilka świetnych zagrań, warto zaznaczyć iż obronił chyba 4 MP zanim złożył rakietę. miejmy nadzieję, że zakwalifikuje się finalnie do turnieju Masters, nie wiem czy Tsonga i Nalbi mają jeszcze jakieś szanse, natomiast występ Blake&#39;a lub Ferrera byłby ogromną niesprawiedliwością. Co do Roddicka, to Amerykanin z roku na rok jest coraz gorszy i wątpię, aby w 2009 dalej znajdował się w top 10, podobnie zresztą jak Dawidienko.

prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
Ja oglądałem. Ciężko powiedzieć...Berdych robił masę błędów, ale wiele z nich wynikało ze świetnej gry Kolyi. Davydenko grał wprost niesamowicie, masa rewelacyjnych odbić, których nie miał szans Berdych odbić na drugą stronę siatki. Wydaje się, że Nicolay postanowił tutaj zagrać jak najlepiej potrafi, bez odpuszczania i głupi porażek. Skupiony jest maksymalnie, w każdą piłkę wkłada 100% swoich umiejętności. Sądzę, że sporo namiesza w końcówce sezonu. Masters w Szanghaju zapowiada się niesamowicie.

midel 189

midel

Użytkownik
Ja oglądałem. Ciężko powiedzieć...Berdych robił masę błędów, ale wiele z nich wynikało ze świetnej gry Kolyi. Davydenko grał wprost niesamowicie, masa rewelacyjnych odbić, których nie miał szans Berdych odbić na drugą stronę siatki. Wydaje się, że Nicolay postanowił tutaj zagrać jak najlepiej potrafi, bez odpuszczania i głupi porażek. Skupiony jest maksymalnie, w każdą piłkę wkłada 100% swoich umiejętności. Sądzę, że sporo namiesza w końcówce sezonu. Masters w Szanghaju zapowiada się niesamowicie.
Jeżeli można wtrącić odnośnie ostatniego zdania: W Masters nie zagra nikt, kto obecnie byłby całkowicie bez formy. No może poza Djokoviciem, który na najwazniejsze turnieje zawsze się spręża i zapewne tak będzie i teraz ???? Dobrze, że z ósemki wyleciał Ferrer, bo tylko psułby to wspaniale widowisko, jakie zobaczymy za tydzień ????

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Jeśli mogę to jeszcze ja się wtrącę z Masters i meczem Davydenki. Może nie wymyślę tutaj czegoś nowego, ale Nikolay grał świetnie dawno nie widziałem jego gry na takim poziomie, męczył Berdycha jak młodego już w I. secie pokazał mu że 8-0 w H2H zbliża się wielkimi krokami i chyba pokazał też ludzkie uczucie bo szczerze to mógł ograć Czecha dwa razy po 6/0. Sądzę też ze Masters w tym roku mogą być na bardzo wysokim poziomie jak i kończący Master Series, w Paryżu może jeszcze przynieść niezłe wyniki, liczę tutaj bardzo na Blake&#39;a może ogra jutro jakoś Fedexa i kogoś z dwójki Nalba/Tsonga że jednak wbiją się z Amerykaninem w miejsca Del Potro jak i Simona chociaż Francuz jest jednym z moich ulubionych graczy.

mozi 552

mozi

Użytkownik
No i doszliśmy do półfinałów Mastersa w Paryżu. Powiem szczerze że nie spodziewałem się aż tak moim zdaniem świetnego turnieju. Widzieliśmy kilka na prawdę fascynujących meczy takich jak chociaż by: Tsonga - Roddick, Tsonga - Djokovic, Nalbandian - Murray czy chociaż by &#39;&#39;powrót&#39;&#39; Davydenki w meczu z Berdychem. Doszliśmy do półfinałów gdzie zobaczymy dwa fascynująco zapowiadające się pojedynki:
Nikolay Davydenko - David Nalbandian Typ: 1 Kurs: 2.63 SportingBet
Pierwszy z tych dwóch arcy ciekawych półfinałów. Nikolay Davydenko w tym turnieju gra niespodziewanie fenomenalnie. Pierwszą rundę oczywiście miał ze względu na swój ranking wolną więc zaczynał od drugiej w której pokonał można powiedziec spokojnie Ljubicica 7:6, 7:5. W drugiej dopiero pokazał tego Davydenke którego chcielibyśmy zawsze oglądać. Zagrał bardzo dobry mecz z Berdychem którego rozbił 6:1, 6:1. No i ostatni chyba najważniejszy mecz cwiercfinałowy z Rafaelem Nadalem który wygrał po kreczu Nadala po pierwszym secie przegranym przez Hiszpana 6:1. Myślę że kto oglądał ten mecz, a w zasadzie set wie że po Nadalu na początku wcale żadnej kontuzji nie było widać i ja uważam nawet że to bardziej to o czym Nadal ostatnio dużo mówi czyli zmęczenie długim i wyczerpującym sezonem, a że przegrał pierwszego seta, &#39;&#39;coś tam w tym udzie go za bolało&#39;&#39; i normalnie myślę że by powalczył ale przy takim przebiegu tego meczu chyba dobrze wiedział że i tak jest bez szans więc nie było sensu tego kontynuować. Jeśli chodzi o gre Davydenki w tym meczu to była na prawdę bardzo dobra. Skuteczne ataki pod siatką i myślę że przede wszystkim pewna gra może bez &#39;&#39;fajerwerków&#39;&#39; ale bardzo skuteczna takie typowe przebijanie każdej piłki i zmuszanie rywala do błędu aczkolwiek te przebitki Rosjanina były na prawdę tak dokładne pod linie końcową że jestem pełen podziwu. Nalbandian co prawda również w tym turnieju świetnie gra. W drugiej rundzie pokonał Kiefera, następnie oddał zaledwie 4 gemy Del Potro i w ćwierćfinale pokonał Andyego Murraya 2:0 po świetnej grze ale myślę że ten mecz z tego co widziałem (oglądałem tylko 2 set) bardziej przegrał Murray który bardzo dużo psuł i po tych ostatnich niewątpliwych sukcesach na pewno był mocno zmęczony ... jednak nie powinniśmy i tak nic ujmować Nalbandianowi który niewątpliwie również gra świetny turniej. Podsumowując - obaj tenisiści są w świetnych formach ale ja oglądając w zasadzie po secie w ich meczach myślę że fenomenalny i grający bardzo Efektywnie Davydenko jeśli zagra tak samo jak z Nadalem czy Berdychem wygra ten mecz i awansuje do finału.

Rafael Nadal doznał w meczu z Nikolayem Davydenką kontuzji uda nie zważając na to Davydenko oprócz wyniku 6:1 w secie zagrał fenomenalnie co pokazuje że forma idzie w górę i dziś mecz z Nalbandianem zapowiada się bardzo ciekawie.
Jo-Wilfried Tsonga - James Blake Typ: 1 Kurs: 1.58 Bwin
Drugi jutrzejszy mecz półfinałowy. Jo-Wilfried Tsonga którego może nie wszyscy ale większość ludzi skreślała już w meczu z Djokovicem, a później z Roddickiem gra dalej i co ciekawe jest faworytem półfinałowego meczu z Amerykaninem Blakem. Tsonga w tym turnieju gra świetnie choc od początku czyli dla niego drugiej rundy grał 3 setowe mecze, kolejno ze: Stepankiem, Djokovicem i Roddickiem. Przyznam że nie oglądałem tego pierwszego meczu ze Stepankiem ale oglądając dwa ostatnie jestem pod ogromnym wrażeniem jego gry... Myślę że gra Francuza jest fenomenalna wręcz. Dodatkowym aspektem przemawiającym za Francuzem jest świetna Francuzka publiczność która naprawdę jest w tym roku świetna i można powiedzieć że &#39;&#39;dodaje skrzydeł&#39;&#39; Tsondze. Blake ... dziwi mnie że on w ogóle jeszcze gra w tym turnieju ale na to złożyło się wiele szczęśliwych zbiegów okoliczności. Przede wszystkim trafił na tenisistów którzy są ... powiem tak w jego zasięgu czyli Simone Bolelliego w drugiej rundzie i Philippa Kohlschreibera w trzeciej. W cwiercfinale trafił na Rogera Federera który wycofał się wczoraj z turnieju z powodu kontuzji/bólu w plecach. Blake zapewnił sobie już praktycznie udział w kończącym sezon turnieju Masters ale myślę że na to przyczyniło się tak jak pisałem bardzo szczęśliwe losowanie bo mógł natrafić w 2,3 rundzie na takich graczy jak chociażby Del Potro czy Nalbandian, a wtedy mogło by nie być aż tak &#39;&#39;kolorowo&#39;&#39;. Wydaje się że mecz w którym Tsonga jest zdecydowanym faworytem ? Racja ale zastanawiają mnie trochę dwie sprawy. Pierwsza to te dziwne &#39;&#39;kontuzje&#39;&#39; czy po prostu &#39;&#39;masaże&#39;&#39; Tsongi w meczu z Djokovicem nie wiadomo co to jest może jakaś mała symulacja? Nie wiadomo... Druga sprawa to zmęczenie które po 3 bardzo wyczerpujących meczach może być już spore i w meczu z wypoczętym Blakem który nie wyszedł nawet na kort w ćwierćfinale może dać się we znaki? Myślę jednak że tak ... masywny (w dobrym znaczeniu tego słowa) Francuz da radę fizycznie i powtórzy grę z ostatniego meczu z Roddickiem i awansuje do finału.
Czy Jo-Wilfried Tsonga awansuje do finału turnieju z serii ATP Master Series w Paryżu przed własną publicznością? Dowiemy się tego dzisiaj po południu.

artur202 4

artur202

Użytkownik
????Nalbandian-Davidenko 1 (1,5)

Zaczniemy od tego,że Panowie spotkali sie na tej nawierzchni 3 lata temu w finałowym turnieju z cylku Masters w Shanghaiu gdzie Agrentyńczyk bez problemu odprawił rosjanina wygrywając 6-0 7-5. Patrząc na gre Nalbandiana można dostrzec jedno Nalbandian złapał podobną formę jaką miał pod koniec poprzedniego sezonu. Co więcej to,że Davydienko wygrał z Nadalem 6-1 i następnie Nadal kreczował świadczy moim zdaniem o ty,że przed finałem Nadal nie chciał sie za bardzo przemęczać i Fedex postąpił podobnie poddając spotkanie z Blake z tym,że Fedex nie wyszedł nawet na kort. Davidenko przed turniejem w Paryżu nie prezentował nadzwyczajnej formy moim zdaniem ma przeciętną formę i poprostu miał łatwą drabinkę.Ljuba jest już podstarzały i Nikolaj wymęczył go w 2 setach. Berdych gra nierówno raz wygrywa z najlepszymi a nastepnie przegrywa z przeciętnymi graczami, co do meczu z Nadalem już odniosłem sie powyżej, natomiast jeśli spojrzymy na drabinkę Nalbandiana zobaczymy jedno,że każdy z 3 meczy jaki rozegrał był grany z rywalami z wyższej półki Kiefer,Del Potro, i w końcu świetny szkocki tenisista Andy Murray. Podsumowując Nalbandian gra bez kompleksów, do tego dobry równy serwis, dobra gra kątowa, Davidenko prezentuje normalną formę jaką prezentował przez cały sezon czyli zero. I moim zdaniem mecz zakończy sie w 2 setach pierwszy myślę,że albo 6-4 albo 7-6 bo Davidienko jest w stanie utrzymac swoje podanie w 1 secie ale w drugiem myslę,że będzie błyskawiczne przełamanie Nalbandiana i utrzymanie swojego podania do końca spotkania.

Króciutko co do meczu Tsongi z Blake. Ja odpuszczam z 1 ISTOTNEGO PODOWU- Tsonga wymęczył wczoraj Roddicka w 3 setach grali blisko 3 godziny. Nie sadzę,żeby dzisiaj Tsonga miał taką kondycję i formę fizyczną jak wczoraj, natomioast Blake mógł odpocząć kilka dni, gdyż Fedex skreczował przed spotkaniem. Moim zdaniem Tsonga nie jest aż tak pewnym farowytem jak Bandian. W tym meczu grałbym zachowawczo +1,5 seta dla Blake.

radek03 90

radek03

Forum VIP
Co do &quot;kontuzji&quot; Federera i Nadala to jestem przekonany, że w masters po urazach nawet nie będzie śladu, nie chciało im się grać to musieli coś wymyśleć.

Tsonga grał w niektórych momentach wczoraj i w meczu z Djokovicem fenomenalnie ale należy wspomnieć o jego głupich błędach. Po świetnym zagraniu zaraz posyła prostą piłkę w siatkę. Ja dzisiaj spodziewam się trzysetowego meczu i na konieć triumfu Francuza.

S 269

sztywny

Użytkownik
Powiem szczerze że dziwi mnie że tak dużo osób gra na Tsongę i Nalbandiana.Oglądałem obydwóch tych grajków podczas tego turnieju i żaden z nich nie gra nawet na 70-80% swoich możliwości.Francuzowi daleko jest od formy z AO.Wczoraj dostał awans w prezencie od Roddicka który mając przełamanie i swój serwis psuł banalne piłki.Nie mówiąc już o Tie breaku gdzie chodził bezsensownie do siatki.Po Tsondze widać było już zmęczenie i wątpię aby zagrał dziś dobry mecz z Blake&#39;m ,który odpoczął sobie z powodu rezygnacji Feda.Ma on jeszcze szanse na awans do Mastersa i jeśli zagra swój dynamiczny tenis zmiecie Tsongę z kortu.Wg mnie warto zagrać w tym meczu na Amerykanina.Nie wiem skąd takie kursy.
Jeśli chodzi o mecz Koli z z Nalbą to tutaj również gram na underdoga czyli na Rosjanina.Nalbandian nie gra tutaj tego co w zeszłym roku gdzie dominował bezwzględnie.Gra solidny tenis,a to pozwoliło mu pokonać Murraya czy Potro_On lubi grać z tym typem graczy bo wystarczy dobry return i już się ma ich na widelcu.Teraz zagra z rzemieślnikiem,który jest w wysokiej formie.Może nie świadczą o tym wyniki,ale widać na korcie,że czuje się on dobrze i że w końcu trafił z formą na Szanghaj.Niektórzy na tym forum piszą o motywacji Nalbandiana,że zależy mu na Sznghaju bla bla NIEPRAWDA.Dla niego najważniejszy jest finał Pucharu Davisa przeciwko Hiszpanii i do tego się cały czas przygotowuje,a podróż do Chin tym przygotowaniom raczej nie będzie służyć.Dawid sam od początku roku przyznaje,że w tym roku najważniejszy jest Puchar Davisa.
Więc oto moje typy:
Denko-Nalbandian 1 2.63 Sportingbet 6/10
Blake-Tsonga 1 2.38 Canbet 8/10
Pozdro

mozi 552

mozi

Użytkownik
Co do &quot;kontuzji&quot; Federera i Nadala to jestem przekonany, że w masters po urazach nawet nie będzie śladu, nie chciało im się grać to musieli coś wymyśleć.

Tsonga grał w niektórych momentach wczoraj i w meczu z Djokovicem fenomenalnie ale należy wspomnieć o jego głupich błędach. Po świetnym zagraniu zaraz posyła prostą piłkę w siatkę. Ja dzisiaj spodziewam się trzysetowego meczu i na konieć triumfu Francuza.
Zgadza się pisałem o tym. Jeśli chodzi o Nadala akurat to myślę że jakaś tam kontuzja na pewno była aczkolwiek wiedząc że za chwilę rozpoczyna się Masters i przy takim przebiegu spotkania w którym i tak by nie wygrał po prostu skreczował ... Jeśli chodzi o Tsonge to ja jestem pod wielkim wrażeniem jego gry i nie zważając na te głupie błędy czyli. nie trafione smecze itp. Co mi się najbardziej w jego grze podoba? Myślę że jego gra pod siatką.. Gra tam naprawdę fenomenalnie ale po 10 wspaniałych piłkach potrafi zepsuć piłkę &#39;&#39;100%&#39;&#39; i jeśli chce być jeszcze lepszy to musi wyeliminować te głupie błędy. Myślę że z tą formą i przed Paryską publicznością Tsonga wygra i awansuje do finału ...

wnunio 0

wnunio

Użytkownik
błąd u bukmachera betsafe.com a mianowicie typ na Davidenke z handicupem +1,5 seta z kursem 2,4, gdzie na czystą wygraną Davidenki jest kurs 2,35... myślę że meczu nie wygra ale na seta ma ogromne szanse a taki błąd buka trudno nie wykorzystać ????

radek03 90

radek03

Forum VIP
Powiem szczerze że dziwi mnie że tak dużo osób gra na Tsongę i Nalbandiana.Oglądałem obydwóch tych grajków podczas tego turnieju i żaden z nich nie gra nawet na 70-80% swoich możliwości.Francuzowi daleko jest od formy z AO.Wczoraj dostał awans w prezencie od Roddicka który mając przełamanie i swój serwis psuł banalne piłki.Nie mówiąc już o Tie breaku gdzie chodził bezsensownie do siatki.Po Tsondze widać było już zmęczenie i wątpię aby zagrał dziś dobry mecz z Blake&#39;m ,który odpoczął sobie z powodu rezygnacji Feda.Ma on jeszcze szanse na awans do Mastersa i jeśli zagra swój dynamiczny tenis zmiecie Tsongę z kortu.Wg mnie warto zagrać w tym meczu na Amerykanina.Nie wiem skąd takie kursy.

Pozdro
Ja nie stawiam Tsongi w roli murowanego faworyta, choć liczę na jego zwycięstwo. Jednak piszesz iż otrzymał awans w prezencie, z tym to chyba przesadziłeś, w niektórych momentach grał fantastycznie i sam Roddick mu bił brawo, ja bym powiedział ze to więcej prezentów otrzymał Amerykanin, Tsonga popsuł mase prostych piłek, jednak równoważył to wspaniałymi zagraniami i wygrał zasłużenie.

mozi 552

mozi

Użytkownik
David Nalbandian - Jo-Wilfried Tsonga Typ: 2 Kurs: 2.38 SportingBet​
Cóż po świetnym turnieju wreszcie doszliśmy do finału. Mecz zapowiada się niezwykle emocjonująco bo oprócz tego że zobaczymy dwóch świetnie i bardzo efektownie grających zawodników to walczyć będą nie tylko o zwycięstwo w turnieju ale także o występ w kończącym sezon turnieju Masters w Szanghaju! Lepszej końcówki nie mogliśmy sobie wymarzyć... Jutro zapowiada się niewątpliwie fantastyczny mecz. Teraz o formie obydwu zawodników:
David Nalbandian
W dzisiejszym półfinale Argentyńczyk - triumfator z zeszłego roku spotkał się z triumfatorem z przed dwóch lat Nikolayem Davydenką. Pierwszy set nie miał zupełnie historii i zakończył się gładkim zwycięstwem Nalbandiana 6:1. W tym secie to bardziej Davydenko wszystko psuł niż David coś ciekawego grał ale co najważniejsze wygrał. W drugim secie Rosjanin zagrał zdecydowanie lepiej, popełniał mniej niewymuszonych błędów i znacznie lepiej serwował co pozwoliło mu wygrac ale po bardzo wyrównanym secie 7:5. W decydującej partii walka była równie wyrównana, co w poprzedniej. Dopiero w siódmym gemie Argentyńczykowi udało się wywalczyć breaka, który okazał się jedynym w całym secie i ta część gry zakończyła się jego wygraną 6:4. Nalbandian w tym meczu zagrał ... dobrze ale bez rewelacji. Mecz z Murrayem był moim zdaniem znacznie lepszy w jego wykonaniu, a pojedynek z Davydenko bardziej Nikolay przegrał swoimi błędami ...
David Nalbandian będzie musiał zmierzyć sie z Tsongą ale także ... z publicznością która w tym roku bardzo gorąco dopinguje swojego zawodnika...
Jo-Wilfried Tsonga
Drugi finalista - Francuz Tsonga w półfinale stosunkowo łatwo pokonał Amerykanina Jamesa Blake&#39;a 6:4, 6:3. Co ciekawe dzisiaj po Tsondze nie było zupełnie widac zmęczenia po trzech - trzysetowych meczach które rozegrał w tym turnieju. Myślę że nie ma co pisac o tym meczu więcej bo Tsonga zagrał &#39;&#39;swoje&#39;&#39; czyli to co grał z Roddickiem i Djokovicem.
Podsumowując. Jutro powinniśmy zobaczyc bardzo ciekawy mecz, obu tenisistą na pewno nie zabraknie mobilizacji więc mam nadzieje że znowu zobaczymy mecz podobny do spotkania Roddick - Tsonga...
To będzie mecz nie tylko o zwycięstwo w turnieju z Serii ATP Master Series w Paryżu ale także o awans do kończącego sezon turnieju Masters w Szanghaju.

P 0

piotrekradom111

Użytkownik
Spotkanie: Nalbandian - Tsonga
Typ: 2/0 dla Nalbandiana
Kurs: 2.55
Bukmacher: bah
Analia: Po 16-00 w Paryżu dojdzie do finalu przedostatniego w tym sezonie Mastersa, bowiem ostatni będzie grany w przyszłym tygodniu, gdzie mierzyć swe siły będzie najlepsza ósemka mężczyzn w tym sezonie. Moim faworytem na ten finał jest bez wątpienia David Nalbandian, który pod koniec sezonu - tak jak rok temu - złapał wiatr w żagle i rozpracowuje po kolei ciężkich rywali bez większych problemów. W Paryżu pokonał już Kiefera, Del Potro i Murraya po 2/0, a we wczorajszym półfinale rozegrał trzy sety z dobrze grającym w stolicy Francji Nikolayem Davydenko. W Bazylei Nalbandian doszedł do finału, gdzie uległ szwajcarskiemu mistrzowi - Rogerowi Federerowi 0/2. W drodze do finału pokonał Montanesa, Vliegena, Del Potro i Beckera. Kapitalną formę potwierdził również na kortach twardych w Sztokholmie, gdzie wygrał turniej pokonując w finale reprezentanta gospodarzy - Soderlinga 2:1. Tsonga w Paryżu gra praktycznie same trzysetówki, oprócz wczorajszego spotkania, w którym pokonał Blake&#39;a 2/0. Wcześniej męczył się jednak z Roddickiem, Djokovicem i Stepankiem. W Lyonie na kortach twardych Jo-Wilfried doszedł do półfinału, gdzie uległ swojemu rodakowi Bennetau 0/2, było to sporą niespodzianką. W poprzednich rundach Jo pokonał Fererro, Santoro i Gicquela. Wszystko zależy przede wszystkim od jego serwisu - jeżeli będzie mu wychodził, to mecz z Nalbandianem będzie długi, bardziej wyrównany - jeśli jednak nie będzie wychodziło mu podanie to Nalba go zniszczy. Przewiduje wynik 2/0 dla Argentynczyka, który lepiej gra technicznie i prezentuje obecnie kapitalną formę.

armor 12

armor

Użytkownik
Spotkanie: Nalbandian - Tsonga
Typ: 2/0 dla Nalbandiana
Kurs: 2.55
Bukmacher: bah
Analia: Po 16-00 w Paryżu dojdzie do finalu przedostatniego w tym sezonie Mastersa, bowiem ostatni będzie grany w przyszłym tygodniu, gdzie mierzyć swe siły będzie najlepsza ósemka mężczyzn w tym sezonie. Moim faworytem na ten finał jest bez wątpienia David Nalbandian, który pod koniec sezonu - tak jak rok temu - złapał wiatr w żagle i rozpracowuje po kolei ciężkich rywali bez większych problemów. W Paryżu pokonał już Kiefera, Del Potro i Murraya po 2/0, a we wczorajszym półfinale rozegrał trzy sety z dobrze grającym w stolicy Francji Nikolayem Davydenko. W Bazylei Nalbandian doszedł do finału, gdzie uległ szwajcarskiemu mistrzowi - Rogerowi Federerowi 0/2. W drodze do finału pokonał Montanesa, Vliegena, Del Potro i Beckera. Kapitalną formę potwierdził również na kortach twardych w Sztokholmie, gdzie wygrał turniej pokonując w finale reprezentanta gospodarzy - Soderlinga 2:1. Tsonga w Paryżu gra praktycznie same trzysetówki, oprócz wczorajszego spotkania, w którym pokonał Blake&#39;a 2/0. Wcześniej męczył się jednak z Roddickiem, Djokovicem i Stepankiem. W Lyonie na kortach twardych Jo-Wilfried doszedł do półfinału, gdzie uległ swojemu rodakowi Bennetau 0/2, było to sporą niespodzianką. W poprzednich rundach Jo pokonał Fererro, Santoro i Gicquela. Wszystko zależy przede wszystkim od jego serwisu - jeżeli będzie mu wychodził, to mecz z Nalbandianem będzie długi, bardziej wyrównany - jeśli jednak nie będzie wychodziło mu podanie to Nalba go zniszczy. Przewiduje wynik 2/0 dla Argentynczyka, który lepiej gra technicznie i prezentuje obecnie kapitalną formę.
Z calym szacunkiem ale Tsonga gral z lepszymi zawodnikami i gral bardzo dobrze... Dlatego te 3 setowki... A Nalbandian gral z Kiferem ktory nic niekawego nie pokazal, Murray ktory gral 3 turniej z rzedu i mogl czuc sie zmeczony bo w 2 poprzednich dochodzil az do finalu czyli nie mial ani dnia przerwy... Zas Del Potro w Madrycie to on byl gora zas we Francji Baldi pokazal mu kto jest najlepszym Argentynczykiem... Jak sam powiedzial po meczu z Davydenko ze po 1 secie poczul sie zbyt pewnie i przegral 2 seta.... W zeszlym roku gora we Francji byl Nalbandian i nie sadze zeby powtorzyl ten sukces... Nikomu sie to nie udalo jeszcze... A Tsonga nie tylko bedzie walczyl o awans do najlepszej 8, a takze dla kibicow ktorzy napewno beda po jego strone.... zeby po 8 latach wreszcie Francuz wygral bnp paris...

midel 189

midel

Użytkownik
Tsongi nie powinno być w turnieju już po meczu ze Stepankiem, podobnie Djoko i Roddick podarowali mu awans. Nalbandian ma za dużo do wygrania, żeby zrobić podobne błędy jak wymieniona przeze mnie trójka.

rooni 135

rooni

Forum VIP
Armor w swojej wypowiedzi ma wiele racji. Nalba miał zawodników bardzo podmęczonych, Del Potro w końcówce sezonu brał udział w bardzo dużej ilości turniejów, tak samo Andy też mógł się już czuć przemęczony. Natomiast Tsonga pokonał Djokovica(3 rakieta świata) i Roddicka który bardzo dobrze prezentował się w tym turnieju. Myśle że Tsonga wygra dzisiaj, ponieważ jest w bardzo dobrej formie i będzie niesiony dopingiem swoich kibiców.

voodo154 0

voodo154

Użytkownik
hmm ja mysle czy wy ogladaliscie mecze Tsongo w ogole w tym turnieju. Ja ogladalem i to jest gra srednia a zwyciestwa odniesione dzieki olbrzymiej walce bo ilosc zagran w siatke tsongi trudno policzyć. Tsonga ma na pewno mniej sil a Nalbandian gral na prawde dobrze i nie widzialem zeby zawalil wiele akcji. Dobry serw nalbandiana bedzie trudny do zlamania a widac pewnosc w jego grze. Tsonga mial straszne problemy z serwem z rodickiem i rodick mogl go zlamac chyba okolo 26 razy liczac pilki na przelamanie ktore jednak cudem bronil tsonga. Blake nie gral wczoraj nic wiec nie ma o czym tutaj rozmawiac. Dzisiaj dopiero moze wyjsc zmeczenie tsongi ktory gral mecz pozniej o nalbandiana a 2 godziny mniej odpoczynku w ciezkim turnieju to duzo.

TYP- Nalbandian 2-0
kurs 2,55
stawka 9/10

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom