Panowie trochę mnie dziwi wasze analizowanie. Zwłaszcza szukanie niespodzianek na siłę. Wczoraj oglądałem mecz Moyi i był to bardzo przeciętny mecz. Popieram zdanie PabloAimara, że Szkot wygra gładko 2-0. mlody16 pięknie zaanalizowałes meczyk Gulbisa z Djoko, z tym, że mało jest w tym prawdy, więcej nadziei. Kto to jest Gulbis przy Djokovicu? Nikt. Co z tego, że Łotysz pokonał cieniutkiego Nieminena, Clementa czy Blake'a. Wszyscy trzej grają ostatnio żenująco. Djoko męczył się z Bollelim, bo Włoch grał po prostu bardzo dobrze. Widziałem nieznaczne fragmenty tego meczu i kiedy było trzeba Novak się koncentrował i jechał Włocha jak chciał. Tak było gdy Bolleli zaczął myśleć o zwycięstwie w drugim secie i po kilku błędach Serba złamał na 4-2 i miał otwartą drogę do wygrania seta. Jednak niesamowity Djoko szybko odrobił przełamanie i doprowadził do 4-4. Jak trzeba Djoko się koncentruje i wygrywa. Po odpadnięciu Fedexa, Serb jest moim zdaniem głownym kandydatem do wygrania tego turnieju. Myślę, że Nadal nie może cały czas wygrywać i może właśnie w meczu rewelacyjnego Hiszpana należy szukać niespodzianki. Lapentti mimo, ze typowy ziemniak i to bardzo doświadczony, nie daje o sobie zapomnieć. Może tym razem doświadczeniem zniszczy młodego Nadala. Kurs w betgun 7.58. Widziałem tez wczoraj kawałek meczu Ivo. Mimo iż nie lubię takiej gry, serw i mało poza tym, to Ivo naprawdę zagrał dobrze. Pokonanie Federera to nie lada wyczyn i nie ważne w jakiej formie jest obecnie Szwajcar. Fedex jest zawsze groźny, może ostatnio trochę mniej, co nie zmienia faktu, że Drewniany Ivo naprawdę bombardował Fedexa serwami i nikt by sobie z nimi nie poradził. Kohli szuka formy w tym sezonie i tym, że ograł Sodę naprawdę mnie zaskoczył. Myślę, że to mimo wszystko za mało na ogromnego bombardiera jakim jest Karlovic. Podsumowując, dzisiaj trudno o niespodzianki. Murray, Karlovic i Djoko powinni spokojnie wygrać. Jedynej niespodzianki szukałbym w meczu Nadala, bo naprawdę Lapentti wydaje mi się nieobliczalny. Typ na Lapenttiego naprawdę dla odważnych.