Typ główny: 2
1:1
Typ dodatkowy: X do przerwy
:spokodfhgfh: (1:1)
Analiza:
Jutro czekają nas dwa kolejne spotkania Ligi Mistrzów. Dla mnie ciekawiej zapowiada się konfrontacja dwóch angielskich drużyn: Arsenal – Liverpool. Jeszcze nie tak dawno temu byłbym skłonny postawić duże pieniądze na Kanonierów, jednak to jest sportu i sytuacja lubi się często zmieniać. Dziś typ na Londyńczyków już nie jest tak pewny mimo, ze grają na swoim stadionie. Do tej pory Arsenal radził sobie w Lidze Mistrzów bardzo dobrze. Z grupy wyszedł na drugim miejscu przegrywając tylko raz z Sevillą. Na pewno jeszcze wszyscy pamiętamy wynik 7:0 z Slavią Praga. Później w 1/8 zespół z Anglii trafił na AC Milan. W pierwszym meczu podopieczni Arsena Wengera grając u siebie zremisowali bezbramkowo z gośćmi. W rewanżu jednak to londyńczycy byli górą strzelając dwa gole gdy już kibice szykowali się na dogrywkę. Teraz na drodze staje im inna angielska drużyna: Liverpool, który także ze swojej grupy wyszedł na drugim miejscu. Jednak zanotowali dwie porażki, ale również zanotowali rewelacyjny wynik bramkowy grając u siebie z Besiktas'em Stambuł. Wygrali wtedy aż 8:0. Następnym ich rywalem był także włoski klub; Inter Mediolan. Jednak w przeciwieństwie do Arsenalu szalę zwycięstwa przybliżyli już w pierwszym meczu wygrywając 2:0 (także strzelając w końcówce). W spotkaniu rewanżowym również byli górą wygrywając 0:1. W tym momencie jednak muszę posłużyć się wynikami z Premiership, ponieważ w
LM obie drużyny prezentowały się podobnie, choć należy zauważyć, że Liverpool rozpoczął rozgrywki grupowe dość słabo. W tabeli ligowej górą jest Arsenal aż z 8 punktami przewagi na czwartym Liverpoolem. W ostatnim spotkaniu The Reds wygrali 1:0 z Evertonem. Natomiast Arsenal po wspaniałym pościgu wgrał z Boltonem Wanderers 2:3. Jednak nie ma co ukrywać, że piłkarze z Londynu ostatnio przeżywają kryzys. Jutro zagrają u siebie ale czy będą wstanie pokonać The Reds? Tutaj nie byłbym tego taki pewien. Wg mnie w tym meczu większą szansę na zwycięstwo ma Liverpool. Warto też dodać, że w ekipie Arsenalu zabraknie Eduardo i Tomasa Rosickiego. Dlatego w tym meczu postawię 2. Drugim bardzo ciekawym wg mnie typem jest X do przerwy.
Pewność typu głównego: 5/10
Pewnośc typu dodatkowego: 8/10