Szkoda bo tak na pierwszy rzut oka to ostatnie walki to upadek może nie legendy ale prestiżu Gołoty. To być może gdybanie ale wiadome jest , że w młodszych czasach zbudzony o północy by zjadł Salete i Adamka. Tutaj bardziej Endrju siebie pokonał aniżeli Saleta wygral - mimo to szacunek dla Przemka. Z tego co widziałem TKO było po przewróceniu sie Andrzeja czyli raczej kondycja-kumulacja zebranych ciosów. Najgorszy mankament ' starego' Gołoty to
praca nóg już w poczatkowych rundach turla sie po ringu a kiedyś po nim tanczyl.
Wiadomo waży swoje to i ciosy mimo iż bardzo wolno wyprowadzane to przeciwnik je odczuwa , technika oczywiście jak zawsze na wysokim poziomie ale lat sie nie oszuka. Choć nachodzi mnie taka refleksja mimo , że 2 razy Andrzej został oszukany i powinien być MŚ to szkoda, że w latach 90 w jego narożniku nie bylo Andrzeja Gmitruka.
Wiem jak sie im współpracowało kiedyś i jak to było w przypadku tej walki . O ile Al Certo zapewne miał/ma pojecie o boksie mimo braku sympatii wielu polskich kibiców do niego to z Gmitrukiem sie dużo lepiej Andrzej dogaduje, podobnie co do Lou Douvy.
Sam Collona pełnił bardziej rolę dobrego wujka aniżeli godnego na talent Gołoty trenera.
Szacunek dla obu 45 latków można powiedzieć , że troche zawstydzili wage ciężką. Zachowując proporcje zagadzam sie z bokser.org , że to była jedna z najlepszych walk pod wzgledem emocji oczywiscie ostatnio w HW. I wlasnie za czasów świetnośći HW Andrzej utrzymywał sie na szczycie, jego walki przyciągały miliony przed telewizorami i tysiacie w halach/stadionach. To on walczyl z LEwisem,Whitersponem,Bowem, Grantem Pouh'a i z wieloma innymi w czasach ich rozkwitu. Teraz nie ma z tym porównania więc to nadal pozostanie najwiekszy polski bokser.
btw :
"Z nieoficjalnych informacji wiemy, że transmisje w systemie pay per view wykupiło prawie 130 tysięcy osób, co gwarantuje finansowy sukces organizatorom."
No i jak juz sie zebrało na takie podsumowanie to super dokument ukazujacy jedna z najlepszych walk w historii HW.
http://www.youtube.com/watch?v=u1cJC-7MwUc