Po emocjach zwiazanych z tds biegi wracaja i przed nami sprint stylem dowolnym w Mediolanie na trasie podobnej do tej w Dusseldorfie. Oferty powoli sie pojawiaja i w oko wpadla mi ciekawa para ktora jest dla mnie kompletnie niezrozumiala..
Matveeva-Falk
ZWROT niestety perełka nie wyszla bo Falk nie ma na liscie startowej...
1,50
7/10 70zł
Unibet
Rosjanka w Dusseldorfie swietny wystep i 2 miejsce w kwalach i 2 w finale wiec taki rodzaj trasy specjalistce od sprintow jodełką odpowiada. W Davos rowniez 2 kwale i 2 w finale toz za Randall. W Rogla juz troche gorzej i 7kwale i 14 ogolnie. W Toblach w TdS 14 w kwalach i dopiero 23 miejsce w zawodach glownych ale kto gral moje typy pamieta ze sie potknela przed meta a mimo to czas miala lepszy od zawodniczek z innych cwierfinalow ktore awansowaly do polfinalow. Falk forma tragiczna dlatego nieporozumieniem jest dla mnie wystawianie jej w parze z Rosjanka ktora powinna walczyc z Randall i Falla o koncowe zwyciestwo. Falk w Dusseldorfie 29 kwale i 29 w ogolnym co osiagnieciem nie jest ale przechodzac dalej moze jednak to maksimum tej zawodniczki bo.. w Davos byla 49 !! w Rogla 44 !! wiec nie dostala sie nawet do cwierfinalu. Jako ze jest to sprint stawka nie moze wynosic 10/10, dodajac tego ze Matveeva biegla w wyczerpujacym tds to 7/10 jak najbardziej do grania bo dziwne rzeczy musialby sie jutro dziac zeby ten typ nie wszedl.
van der Graff-Fabjan 1,72
zlamany kijek...a mimo to tylko 2 sek straty do fabjan...
Crawford-Brun Lie 1,65
ako 2,84
Unibet
2/10 19zł
Brun Lie jeszcze w tym sezonie nie startowala w sprincie dowolnym wiec ciezko jej bedzie napewno wejsc dobrze w rywalizacje z zawodniczkami juz obytymi z rywalizacja a tym bardziej ze swietnie biegajaca Kanadyjka Crawford (4,9 i 2 w tym sezonie w sprintach F ). Jako iz jej wystep stoi pod znakiem zapytania to lacze to dubla z van der Graff zeby nie zamrazac za duzej kwoty bo Matveeva juz wycofana wiec moze Falk nawet nie wystartuje.
Van der Graff objawienie sprintow jodełką, rewelacyjne wyniki 3 w Dusseldorfie gdzie trasa przypominac ma ta z Mediolanu, 5 i Davos i 8 w Rogla gdzie skreslano ja twierdzac ze jest ona zawodniczka tylko na takie szybkie trasy jak Dusseldorf czy Mediolan. Fabjan w Niemczech sobie nie poradzila zajmujac dopiero 20 miejsce , w Davos 11 , w Rogla 7 i w Toblach 5 wiec w czolowce jest ale na trudniejszych trasach wiec gram tutaj na Szwajcarke liczac ze powtorzy ona wynik z Dusseldrofu.
Randall win 0,1 sekundy ...
2,30
betsafe
2/10 20zł
Taki kurs na mistrzynie sprintow dowolnym zacheca i to bardzo.
Tobet oferuje nam tylko 1,80. Wiadomo ze spriny to rowniez loteria i upadki o czym przkeonalismy sie w Rogla gdzie Amerykanka sie wywrocila w finale mimo swietnych czasow wszystkich swoich wczesniejszych biegow i byla murowana faworytka. Myslalem nad graniem jej w parach z Falla ( 1,55 ) i z Matveeva (1,50) ale czy to ma sens ? Tak naprawde patrzac na stawke to tylko te zawodniczki powinny jej zagrozic, bo vd Graff jest chyba jeszcze za mloda na zwyciestwa a Crawford za stara. 2,50 to zdecydowanie zawyzony kurs biorac pod uwage ze podobny byl na tds gdzie w stawce byla Marit. Stawka oczywiscie nie za duzo bo to sprint i dochodzi niewiadoma jak Kikkan zregenrowala sie bo ogromnym wysilku w TdS.
Fabjan-Korosteleva 1,72
Gjeitnes-Gronvoll 1,60 ZWROT
ako 2,75
stawka 2/10 20zł
Betsafe
O Fabjan pisalem wyzej ze z vd Graff powinna przegrac ale z takimi zawodniczkami jak Korosteleva to musi wygrywac. Rosjanka 24 w Dusseldorfie, potem 18, 5 i 14 wiec zdecydowanie slabsze wyniki od Slowenki wiec kurs fajny. Druga para do dubla to pojedynek dwoch troche anonimowych Norwezek z ktorych jedna zdecydowanie jest bardziej znana i ma lepsze wyniki. W Pucharze swiata biegly tylko w Dusseldorfie - Gjeitnes byla 20 kwale i 19 w ogolnej a Gronvoll 25 kwale i 25 ogolnie. W zeszlym sezonie Gjeitnes w zawodach FIS Race zawsze lepsza od rodaczki wiec jutro powinno byc podobnie.
2,4j.