Coś o przeciwniku? Dynamika stołu?
Jeżeli zauważyłeś (bo pewnie
poker trackera nie używasz) że był bardzo agresywny w poprzednich rozdaniach to Twoja linia wydaje się być ok. Stoł jest krótki i przeciwko agresywnemu przeciwnikowi Twoje AQ jest nie do zrzucenia przed flopem. 4bet/call
Widzę to tak:
Equity Wygrana Podział
CO 52.65% 48.37% 4.28% { AdQc }
BB 47.35% 43.08% 4.28% { 66+, A9s+, KTs+, QJs, ATo+, KJo+ }
Jeżeli przeciwnik pierwszy raz zrobił Ci Taki 3bet to tutaj masz nie łatwy, ale fold pre flop. Zastanów się z czym on mógł Ci tak zagrać i zauważysz że Twoja ręka jest mocno zdominowana przeciwko rękom które pasywny grasz 3betuje (AA, KK, QQ, AK). Jeżeli zdecydujesz się na call (co w tym momencie jest najgorszym rozwiązaniem) flopa trafisz raz na trzy razy i przeciwnik dość łatwo wyrzuci Cię z rozdania c-betem, a jeżeli już trafisz "swojego" flopa (tak jak tutaj) to nadal masz zgadywanke, bo nie wiesz na czym stoisz.
Zauważ też że jeżeli przeciwnik trzyma KK lub inną parę to na takim flopie go nie wystakujesz.
Według mnie wygląda to tak:
Equity Wygrana Podział
CO 37.49% 28.71% 8.78% { AdQc }
BB 62.51% 53.72% 8.78% { 99+, AJs+, AQo+ }
Ciężki spot ale jak sam widzisz wszystko zależy od przeciwnika.
Jeżeli już się zdecydowałeś na call pre flop to na flopie grając z pozycją również call jest dużo lepszy, bo po Twoim raise przeciwnik, wyrzuca gorsze ręce a lepsze calluje, a tego nie chcesz
Call flop i czekasz na akcje na turnie.
Ale ja też jestem fiszem :grin: