yar000
Użytkownik
Zobaczymy, czy będzie już mniej więcej "zielono" czy ciągle w kratkęNo kurcze, ładnie ???? Szczególnie z tą 6. ligą.
Zobaczymy co dalej będzie
Zobaczymy, czy będzie już mniej więcej "zielono" czy ciągle w kratkęNo kurcze, ładnie ???? Szczególnie z tą 6. ligą.
Zobaczymy co dalej będzie
Witaj,
Witaj.Witaj,
dlatego Ci ciężko go ustabilizować. Zapis sam w sobie może być obarczony b.dużym błędem. W analizie takich zbiorów wychodzą nierzadko abstrakcyjne rzeczy, których ad hoc nie wyłapiesz.
Obawiam się, że możesz mieć takie błędne koło.
Pozytyw to typy na "dwójki", które zaczynasz podawać. Obecnie więcej value pojawia się w typach na gości.
Z resztą obecna bukmacherka z tą sprzed nastu i więcej lat ma niewiele wspólnego. Obecny rozkład wyników bywa w dużej części dyscyplin/lig tak nieregularny, że coraz trudniej wyłapać powtarzalne trendy. Ewidentnie jest więcej "sensacji"... Przyczyny mogą być różne... .
Na koniec jeszcze jedna uwaga. Jak coś jest do wszystkiego to często jest do niczego. Jeżeli chcesz stworzyć algorytm do każdej ligi piłkarskiej, to musisz mieć reprezentatywny (najlepiej losowy) zbiór uczący z każdej z tych lig. Najlepiej jednak zrobić to jako osobne algorytmy do każdej z lig.
Pozdrawiam
ziz99
Po poprawkach, które teraz wprowadziłem, program w odniesieniu do ww. spotkań typowałby jeszcze zwycięstwo lub remis Sturmu i Ajax Cape Town.[...]
Za bardzo się odchylił w kierunku dwójek.
Spróbuję to osłabić ale zwyczajnie na "czuja". Nie mam czasu na przeprowadzanie bardziej poważnych eksperymentów.
Uznaję to za sukces. Dwójki. Poza tym, 5 liga to 5 liga. Są jacyś specjaliści od 5 ligi? Poza tym chyba z innych przyczyn też był to ciężki mecz.[...]
Esteghlal - Malavan Bandar X2
Uniwersitatea Cluj - Otelul Galati X2
Lokomotiva Zagreb - Rijeka X2
Pandurii T. - P. Ploesti X2
Grimsby - Kidderminster X2 Uwaga. To 5 liga.
Maritimo - Braga X2
[...]
Podłub ????Myślę nad podłubaniem trochę i stworzeniem własnego softu wspomagającego betting. [...]
Osobiście, korzystam obecnie ze statystyk konkretnych bukmacherów.[...] Czy mógłbyś polecić jakieś wiarygodne i dobre do wykorzystania źródło, z którego można pobierać dane dot. spotkań (statystyki itp.)? [...]
Dzięki.[...] Będę obserwował Twój wątek, bo wyniki są naprawdę dobre.
Nie. Zupełnie inna specyfika.=tomato99;4102592]Próbowałeś kiedyś coś zrobić pod tenis? [...]
Tak zgadza się.[...] Swoją drogą nie wiem czy zauważyłeś ale noga kiedyś była bardziej przewidywalna. Coraz częściej nie mam pojęcia co wpływa na taką nierówną formę zespołów. Takie Monaco w tej chwili przegrywa z klubem który walczy o przetrwanie, pewnie wygrają niemniej troche to dziwne.[...]
Wreszcie przyjąłeś słuszny kierunek, o którym Ci wspominałem. Pytanie o bilans (jednostek) i powtarzalność w dłuższym okresie czasu oraz czy jest to stabilne (mniej więcej) w każdej lidze.Nie ma absolutnie żadnych powodów do paniki.
Podsumuję same prognozy na "X2" po ostatnich poprawkach:
Esteghlal - Malavan Bandar X2
Uniwersitatea Cluj - Otelul Galati X2
Lokomotiva Zagreb - Rijeka X2
Pandurii T. - P. Ploesti X2
Grimsby - Kidderminster X2
Maritimo - Braga X2
Oss - Jong PSV X2
Roeselare - KVSK United X2
Drezno - Bochum X2
Ternana - Trapani X2
Chateaurox - Dijon X2
Elversberg - Darmstadt X2
Colomiers - Frejus Saint Raphael X2 Tranmere - Gillingham X2
Exeter - Chesterfield X2
Colmar - Boulogne X2
Venezia - Albinoleffe X2
I teraz, sprawdzę ile padło "czystych" dwójek.
Odpowiedź: osiem.
Tak wiec na 10 trafionych X2, padło 8 dwójek czyli 80%.
To jest wielki znak zapytania.Wreszcie przyjąłeś słuszny kierunek, o którym Ci wspominałem. Pytanie o bilans (jednostek) i powtarzalność w dłuższym okresie czasu oraz czy jest to stabilne (mniej więcej) w każdej lidze.