Resovia- ZAKSA
typ: 2
kurs: 2,48
buk: Betgun
Dlaczego ZAKSA? Poza kursem, wyraźna zwyżka formy , konflikty wewnątrz drużyny zażegnane, Swider zaczyna być trenerem a nie kolegą, Dick Kooy gra na wysokim i co ważne równym poziomie, może nie na aż tak wysokim jak uwielbiany Lipe Fonteles ale na pewno transfer in plus dla ZAKSY, Guma znowu wygląda dobrze, Ruciak, który się obudził! Resovia zaś to jedna wielka niewiadoma na ten moment, w ostatnich tygodniach zespół ciągnął praktycznie sam Akhrem, atutów Rzeszowa w mojej opinii można upatrywać właśnie w osobie Białorusina no... i chyba najważniejsze Podpromie.. genialni kibice, którzy oczywiście uskrzydlą swych zawodników ale czy to wystarczy..wątpliwe.
Porównując ZAKSA ma dwóch ogranych atakujących, którzy obaj prezentowali dobry poziom podczas PP( Afera z AZS i absencja Boćkowi nie zaszkodziła), Resovia zaś w mojej opinii bardzo średniego Konarskiego i siedzącego głównie Schoepsa.
Najważniejszym dla mnie pytaniem jest to czy Kowal zdoła wskrzesić Resovie znowu na play-off.
Do tego małe AKO
Liga; TM-E
Mecz: Podbeskidzie- Śląsk @ 2
Cracovia- Gornik @ 12
Kurs: 3,47
Buk:
Fortuna
Sląsk chce osłodzić sobie końcowke sezonu, zespoł Pawłowskiego musi dziś po prostu Podbeskidzie pokonac, Sląsk ma przewage w środku pola, na bokach defensywy (dobra gra Zielinskiego), pozatym Marco Paixao wkońcu musi o sobie przypomnieć, na kim jak nie na Podbeskidziu?
Cracovia, Górnik czyli mecz dwóch niewiadomych.. toteż obstawiłem w ten sposób, spodziewam sie 2-3 bramek w tym meczu, bardziej skłaniałbym się ku Górnikowi, ponieważ defensywa Cracovii to zdecydowanie jedna z najgorszych w naszej kopanej lidze. Co do Górnika to pierwsza połowa z Jaga w wykonaniu tego zespołu była bardzo dobra ( dziś powinni wyciągnać wnioski), powrót Zachary to kolejny plus, dzisiaj powinnien już być w lepszej dyspozycji, wracając po kontuzji. Remis mi w tym meczu po prostu nie pasuje.