>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

A to Polska właśnie...

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
I może tym genialnym podsumowaniem Brylant skończmy tę dyskusję ????
To co napisałeś to kwintesencja całego sporu komu zabrać a komu dać????????

brylant 66

brylant

Użytkownik
Nie wiem, czy pisałes to z ironią czy bez, ale owszem, bede głosował na kongres nowej prawicy, trzeba dać szanse komuś innemu niz pis, po, sld,psl.

A to co wkleiłem to nie miało nawiązywac do dyskusji tylko miałbyć to taki podtemat ????

Mam dostęp do &#39;&#39;poradnika handlowca&#39;&#39;, bardzo chętnie czytam tam felietony J.K.M. Facet pisze moim zdaniem mądre rzeczy, ma racje w wielu kwestiach, np. w tej ktora przytoczyłem czyli podatki, jeśli ktos chce poczytac jego felietony to chętnie podziele się linkiem ????

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
Krzysztof sam popiera przecież JKM, ale jak się okazuje, nie za bardzo popiera jego program i co z tym idzie - nie wie w praktyce na kogo głosuje.. Oj Krzysztofie, Krzysztofie, daj nam jakieś argumenty przeciwko temu i temu co napisałem w temacie o Palikocie, świadczące, że jednak jesteś w stanie mądrze wybrać w głosowaniu, bo jak na razie to pokazujesz, że nie zgadzasz się z programem JKM i z jego językiem, który jest de facto taki sam jak Janusza Palikota, a mimo tego chcesz na niego oddać swój głos (albo na PIS).. Może to twój wujek?;-)

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Krzysztof sam popiera przecież JKM, ale jak się okazuje, nie za bardzo popiera jego program i co z tym idzie - nie wie w praktyce na kogo głosuje.. Oj Krzysztofie, Krzysztofie, daj nam jakieś argumenty przeciwko temu i temu co napisałem w temacie o Palikocie, świadczące, że jednak jesteś w stanie mądrze wybrać w głosowaniu, bo jak na razie to pokazujesz, że nie zgadzasz się z programem JKM i z jego językiem, który jest de facto taki sam jak Janusza Palikota, a mimo tego chcesz na niego oddać swój głos (albo na PIS).. Może to twój wujek?
Niestety błądzisz w odmęcie tanich chwytów marketingowych.
Zrozum nie ma idealnej partii, jeżeli chcesz wiedzieć to marzy mi się mieszanka wybuchowa w postaci PIS + JKM - bo już raz rządzili i chcieli rozliczyć Komunistów, lodziarzy i aferzystów, to nagle Wałęsa, Pawlak, Tusk, Niesioł i paru innych podniosło głos.
Ja wcześniej o JKM słyszałem i śledziłem niż Ty zacząłeś chodzić do średniej ;)
Powtórzę jeszcze raz dla mnie są 2 fronty albo PIS lub JKM i nie przekonują mnie spektakularne akcje Paliota, maślane oczka Napieralskiego a tym bardziej obłuda i kłamstwa oraz polityka robienia laski w wykonaniu Tuska i spółki. O PSL się nie będę wypowiadał - jedynie to polityczna prostytutka, która w każdym układzie była byle być przy korycie (Odisio ładnie kiedyś to streścił).
To na tyle ????
A co do ciekawostek i &quot;A to Polska właśnie&quot; - ostatnio dość często odwiedzam Łódź i zdziwiły mnie ceny - wynajem mieszkania/pokoju oraz komunikacja są tańsze niż w Kielcach - wielu moich znajomych nie mogło dać temu wiary, lecz.....
(wiem wp. nie jest wiarygodnym źródłem, lecz moje face to face z ŁDZ i CK mówi mi to samo)
http://finanse.wp.pl/gid,13516475,galeria.html?T[page]=11&amp;ticaid=1c80b&amp;_ticrsn=5

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
masz bardzo fajne porównania. powiedz jeszcze, że mama cię zabrała od &quot;cyca&quot;, kiedy mnie jeszcze na świecie nie było.
Nie błądzę w żadnych chwytach marketingowych, tylko ty w swoich politycznych przemyśleniach. Śmiejesz się z wypowiedzi Brylanta pisanej na podstawie artykułu JKM, a chcesz na niego głosować. Ciekawe.

aerts 78

aerts

Użytkownik
masz bardzo fajne porównania. powiedz jeszcze, że mama cię zabrała od &quot;cyca&quot;, kiedy mnie jeszcze na świecie nie było.
Nie błądzę w żadnych chwytach marketingowych, tylko ty w swoich politycznych przemyśleniach. Śmiejesz się z wypowiedzi Brylanta pisanej na podstawie artykułu JKM, a chcesz na niego głosować. Ciekawe.
Wnieś coś od siebie do dyskusji może kolego?
A co tam stać nas, żeby pomagać tym &quot;biednym Grekom&quot;:
http://biznes.onet.pl/premier-polska-udzieli-grecji-gwarancji-na-250-mln,18543,4451830,1,news-detal

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Nie śmieję się, ale Brylanta - sam w końcu doszedł do kilku cennych wskazówek.
Mylisz się - doskonale wiedziałem, że to jest z bloga JKM.
Nawet oglądałem wywiady w TVP 3 (regionalna) na temat podatku dochodowego i karania ludzi zaradnych - takich, którzy chcą być bogatsi w sensie, więcej pracować, a nie tych bardzo bogatych.
Tam gdzie, TY nie potrafisz wyczuć pewnego sarkazmu to nie moja wina.
blaise - facet niech każdy głosuje ze swoim sumieniem, odczuciem i tym że jest za ten kraj odpowiedzialny, byle potem nie było płaczu, że kolejny cudak brzydko mówiąc wyruchał Cię na obietnicach, bo Ihrlandii nie ma w PL, jedziesz płatną autostradą, przez neta nie zagrasz bo Cię chce ten gość wydymać, a wszelkie słowo krytyki to dostajesz pałą przez plecy.
Rozumiesz mnie :?:
To teraz przestań non stop mi dogryzać, ja mogę zagłosować nawet na Konowicza, byle przy władzy i w Sejmie nie była pewna banda co wyruchała miliony Polaków na obietnicach a Polacy łykali to jak nagrzane pelikany. EOT
Wrzuć lepiej coś ciekawego z absurdów życia w Polsce ;)

adirave 58

adirave

Użytkownik
A co tam stać nas, żeby pomagać tym &quot;biednym Grekom&quot;
Pieniądze wyrzucone w błoto, nic nie pomogą Grekom, tak jak wszystkie inne pieniądze, które wzięli. Europejska solidarność psia krew. Tusk to jest zwykły joystick w rękach Merkel i Sarkozego. Nawet się nie spotkali na jakiś obradach czy coś, tylko Merkel powiedziała na konferencji, że my powinniśmy tyle i tyle dać Grekom i proszę, reakcja rządu szybsza niż przy powodzi. A do tego sama kwota (250mlnE) to potwarz dla tak dużego kraju jak Polska ????

hahahah

Skarbie, a stać nas, żeby im nie pomagać?
Czechów i Anglików było stać, bo to nie jest żaden przymus tylko kwestia dyskusyjna, a w naszym przypadku, to niestety rozkaz wykonawczy od Merkel

Krzysztof oby do wyborów oni już nic nie uchwalali, bo ośmieszają NAS na całej linii. W zasadzie jakich słów wobec nich użyć to i tak za mało. Niech każdy przeczyta te 500afer + te korzystne rzeczy uchwalone przez PIS co wkleiłeś. Cały język polityczny, wpadki, wygląd posłów itd zepchnąć na boczny tor, pójść do wyborów i odsunąć CAŁKOWICIE tą partię od władzy. Nie mówię, żebyście głosowali na PIS. Niech nikt nie zagłosuje na PO.

PS Poznajecie ten słodki uśmieszek ???? ?
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bundesarchiv_Bild_101I-380-0069-37,_Polen,_Verhaftung_von_Juden,_SD-M%C3%A4nner.jpg

zmieniłem już na mln

aerts 78

aerts

Użytkownik
hahahah:grin:
Skarbie, a stać nas, żeby im nie pomagać?
A Ty skarbie w każdym temacie jesteś takim ekspertem i teraz jeszcze uważasz, że ta kasa pompowana w &quot;Grecje&quot; coś zmieni?!
Z resztą jak cała kasa w UE zostanie w większej części w rękach kombinatorów tak jak składki na walkę z ociepleniem klimatu i prostowanie bananów do norm ojropejskich.

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Walka z kryzysem w Grecji to głupota, jak podkreślił to JKM - to gaszenie ognia podsycaniem go (wrzucając pieniądze do ognia).
NO ale tak jak napisaliście, na POWÓDŹ to zareagowali z 3 dniowym opóźnieniem, Merkel coś powie Donek zaraz wybiega przed orkiestrę by pokazać że Polska to silny kraj, Polska dać bo ma dużo, Polska pomagać bo bogata.
Nikt nic słowa nie powie o dyktatorstwie sportowym w postaci ustawy hazardowej :?:
????

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
Walka z kryzysem w Grecji to głupota, jak podkreślił to JKM - to gaszenie ognia podsycaniem go (wrzucając pieniądze do ognia).
NO ale tak jak napisaliście, na POWÓDŹ to zareagowali z 3 dniowym opóźnieniem, Merkel coś powie Donek zaraz wybiega przed orkiestrę by pokazać że Polska to silny kraj, Polska dać bo ma dużo, Polska pomagać bo bogata.

Nikt nic słowa nie powie o dyktatorstwie sportowym w postaci ustawy hazardowej :?:
????
przecież to sie nawet do komentarza nie nadaje, szkoda strzępić język

PiS złożyło projekt ustawy wyłączającej autobusy spod e-myta
poseł Adamczyk zdecydowanie na ✅
szkoda że Grabarczyk konkuruje z Kapicą na największe nieporozumienie w rządzie po 1989 roku

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
A Ty skarbie w każdym temacie jesteś takim ekspertem i teraz jeszcze uważasz, że ta kasa pompowana w &quot;Grecje&quot; coś zmieni?!
Z resztą jak cała kasa w UE zostanie w większej części w rękach kombinatorów tak jak składki na walkę z ociepleniem klimatu i prostowanie bananów do norm ojropejskich.
większe umysły od twojego się nad tym problemem zastanawiają i nie potrafią dojść do jednoznacznej odpowiedzi; natomiasty ty wpadłeś tutaj z argumentem na poziomie lumpa spod budki z piwem i myślisz, że takim ironicznym stwierdzeniem rozwiązałeś problem pomocy finansowej lub jej braku...gratuluje ignorancji
jeden sugeruje, że nas nie stać na pomoc, drugi twierdzi, że nie musimy (pełna zgoda), ale jednocześnie sugeruje, że nie powinniśmy, ale jak już pomagamy, to kwoty powinny iść w milionach EURO, choć ten pierwszy sugerował, że nas nie stać, a ten drugi, że nie powinniśmy pomagać. Jeżeli Polski nie stać na 250tysE (jeżeli to rzeczywiście kwota podana przez Adirave wchodzi w grę), to znaczy, że niedługo chyba my będziemy potrzebować podobnej pomocy jak Grecy.
Tak czy siak, jak to w Polsce często bywa, sytuacja jest beznadziejna - teraz źle bo Polska pomagać (w krótkiej perspektywie lepiej przecież, żeby nie pomagać); w dłuższej perspektywie nie wiadomo, co będzie później np. za 2 lata - nie daj Boże coś się nie uda ( a jest spora szansa) będzie jęczenie, że pomagali a sami oberwali; gdyby nie pomagał, to byłoby jęczenie, że może gdyby wtedy pomagał (bo kwota przecież była niewielka), to może byśmy nie oberwali. Tak to już bywa w naszym polskim kołchozie, że nikt nic nie wie na przyszłość, każdy za to mądry &quot;na bieżąco&quot;.
Natomiast to czy jesteśmy członkiem Eurokołchozu, czy byśmy nim nie byli, nie ma żadnego wpływu na to, czy ewentualnie oberwiemy czy nie.

aerts 78

aerts

Użytkownik
większe umysły od twojego się nad tym problemem zastanawiają i nie potrafią dojść do jednoznacznej odpowiedzi; natomiasty ty wpadłeś tutaj z argumentem na poziomie lumpa spod budki z piwem i myślisz, że takim ironicznym stwierdzeniem rozwiązałeś problem pomocy finansowej lub jej braku...gratuluje ignorancji
jeden sugeruje, że nas nie stać na pomoc, drugi twierdzi, że nie musimy (pełna zgoda), ale jednocześnie sugeruje, że nie powinniśmy, ale jak już pomagamy, to kwoty powinny iść w milionach EURO, choć ten pierwszy sugerował, że nas nie stać, a ten drugi, że nie powinniśmy pomagać. Jeżeli Polski nie stać na 250tysE (jeżeli to rzeczywiście kwota podana przez Adirave wchodzi w grę), to znaczy, że niedługo chyba my będziemy potrzebować podobnej pomocy jak Grecy.
Tak czy siak, jak to w Polsce często bywa, sytuacja jest beznadziejna - teraz źle bo Polska pomagać (w krótkiej perspektywie lepiej przecież, żeby nie pomagać); w dłuższej perspektywie nie wiadomo, co będzie później np. za 2 lata - nie daj Boże coś się nie uda ( a jest spora szansa) będzie jęczenie, że pomagali a sami oberwali; gdyby nie pomagał, to byłoby jęczenie, że może gdyby wtedy pomagał (bo kwota przecież była niewielka), to może byśmy nie oberwali. Tak to już bywa w naszym polskim kołchozie, że nikt nic nie wie na przyszłość, każdy za to mądry &quot;na bieżąco&quot;.
Natomiast to czy jesteśmy członkiem Eurokołchozu, czy byśmy nim nie byli, nie ma żadnego wpływu na to, czy ewentualnie oberwiemy czy
nie.
Pewnie ,że stać mamy już taki dług co tam nam robi mld więcej.
Czyli ty naprawdę uważasz ,że w UE są takie wielkie umysły(jest to przede wszystkim zbieranina wszelkiej maści karierowiczów bez wiedzy na konkretny temat którym się zajmuje, są oczywiście ekonomiczne i gospodarcze umysły ale jest ich bardzo mało jak na tylu ojrourzędasów) wystarczy zobaczyć kto i jak pracuje z polskich ojroposłów.
Ważniejszą kwestią niż to kto i ile da jest to ,że oni sami nie wiedzą czy to coś zmieni a pompują kasę bo coś trzeba robić ,żeby później nikt nie zarzucił bezczynnośći(najwyżęj ludzie troche dopłacą w podatkach, ale pewnie i tak nie zauważą).Jeszcze wrócę do tych ekspertów znam wielu którzy krytykują te działania i całą działalność UE bo cofa ona kraje w rozwoju i świat nam ucieka.Ale czy to znaczy ,że Ci eksperci nie są ekspertami?

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Pewnie ,że stać mamy już taki dług co tam nam robi mld więcej.
Czyli ty naprawdę uważasz ,że w UE są takie wielkie umysły(jest to przede wszystkim zbieranina wszelkiej maści karierowiczów bez wiedzy na konkretny temat którym się zajmuje, są oczywiście ekonomiczne i gospodarcze umysły ale jest ich bardzo mało jak na tylu ojrourzędasów) wystarczy zobaczyć kto i jak pracuje z polskich ojroposłów.
Ważniejszą kwestią niż to kto i ile da jest to ,że oni sami nie wiedzą czy to coś zmieni a pompują kasę bo coś trzeba robić ,żeby później nikt nie zarzucił bezczynnośći(najwyżęj ludzie troche dopłacą w podatkach, ale pewnie i tak nie zauważą).Jeszcze wrócę do tych ekspertów znam wielu którzy krytykują te działania i całą działalność UE bo cofa ona kraje w rozwoju i świat nam ucieka.Ale czy to znaczy ,że Ci eksperci nie są ekspertami?
ale po co ty do tego mieszasz polski dług publiczny? czy my tej pomocy udzielimy czy też nie, nie ma żadnego wpływu na rosnący dług publiczny.
Ja nie mówię o decydentach z UE, tylko o ekonomistach, wśród których zdania są podzielone. Jeden mówi tak, drugi mówi inaczej, a trzeci ma jeszcze inny pomysł. Więc to naprawdę nie jest łatwy problem przy którym można ot tak sobie zdecydować OJ TAM NIE DAJEMY. Greków mam akurat daleko w d..., ale Polska nie jest samotną wyspą na oceanie, a finanse mamy jakie mamy. Po prostu nie chciałbym, żeby to się odbiło na Polsce, choć wiem, że to jest nieuniknione - pozostaje zapytać tylko o skalę. Gdybyśmy musieli za to zapłacić w podatkach, to akurat nie byłoby się czym przejmować.
Ja sam nie wiem czy ta pomoc coś da. Unia od dłuższego czasu jest totalnym syfem i już dawno sprzeniewierzyła się wartościom, które legły u podstaw jej powstania.

adirave 58

adirave

Użytkownik
ale po co ty do tego mieszasz polski dług publiczny? czy my tej pomocy udzielimy czy też nie, nie ma żadnego wpływu na rosnący dług publiczny.
W zasadzie nie ma, ale przypomina mi się np umorzenie Gazpromowi 1,2mld zł, teraz pomoc Grekom 1mld zł. Tu mld tu mld tam mld. Dlaczego taką niegospodarność te miernoty potem chcą sobie zrekompensować podwyżką vatu, co ma przynieść 5mld a odbija się na nas wszystkich. (chodzi mi o pokazanie skali) Nasza pomoc Grekom nic nie da, bo jak się ma ten marny mld złotówek do 110mld euro które już wzięli, a które wsiąkają jak woda w pustynie. Na horyzoncie widać już kolejne państwa, nazwane PIIGS od pierwszych liter nazw państw, które pretendują do kolejnych bailoutów. Strefa euro tego nie wytrzyma moim zdaniem, kolejna w perspektywie kilku lat będzie Hiszpania z 11%PKB w UE, a Hiszpania to już nie przelewki.
Lukascash oczywiście te 250tys to błąd, mam nadzieje że nie zabrało Ci dużo czasu zweryfikowanie tego ????

http://www.youtube.com/watch?v=zic0GIKfdB4

Większość tych miernot zasiadających w EUparlamencie, nie ma za pewne pojęcia o czym on prawi. Nie łudźmy się, to nie są żadni wybitni ludzie, żadni wielcy ekonomiści, żadni ideowcy. Zwykłe miernoty, w przeciwieństwie do Nigela, który jak sam twierdzi, był kiedyś yuppie w City of London i zarabiał ładne sumki po robocie popijając drogie drinki. Rynki i finanse zna jak mało kto. Szkoda, że jest ignorowany.

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Bo Nigel to facet z klasą, a boląca prawda jaką mówi nie jest dobra dla EUkołhozu. (coś jakby krytyka do Tuskaszenki teraz)
lukascash oraz Aerts przestańcie sobie docinać - Panowie, nie ma idealnego leku. Komuś trzeba zabrać (lub się złożyć) by komuś dać. Z pustego to tylko Tusek próbuje nalać.
Moim skromnym zdaniem to dosłownie prawo naczyń połączonych a te miliardowe pożyczki dla Grecji to tylko pewna gra skutkowa.
Pożyczają pieniądze, które wracają do Banku Centralnego Strefy Euro, dla Grecji dopisywane są kolejne zobowiązania i tak w kółko, bo możni tego świata ostrzą sobie ząbki na wysepki greckie.
(wystąpienie Nigela w jakimś wywiadzie - idealnie przedstawił fikcyjną pomoc dla Grecji)
2 sprawa to niegospodarność Greków + 3 sztywny kaftan bezpieczeństwa strefy Euro i siedzisz i kwiczysz.
Dobrze, że Tuskaszenko nas na siłę do strefy Euro nie wciągnął bo to była by dopiero tragedia ;/

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Lukascash oczywiście te 250tys to błąd, mam nadzieje że nie zabrało Ci dużo czasu zweryfikowanie tego ????
Większość tych miernot zasiadających w EUparlamencie, nie ma za pewne pojęcia o czym on prawi. Nie łudźmy się, to nie są żadni wybitni ludzie, żadni wielcy ekonomiści, żadni ideowcy. Zwykłe miernoty, w przeciwieństwie do Nigela, który jak sam twierdzi, był kiedyś yuppie w City of London i zarabiał ładne sumki po robocie popijając drogie drinki. Rynki i finanse zna jak mało kto. Szkoda, że jest ignorowany.
Nie weryfikowałem tego:grin:
Co do Farage w pełni się zgadzam. Ciekawe jak będą wyglądały sesje Europarlamentu, kiedy Buzka zastąpi ukochany socjalista Nigela - Martin Schultz (przynajmniej taką informację dostałem od znajomego członka Nowej Prawicy).
strefa Euro to totalna porażka, najlepiej pokazująca jakim syfem jest UE, która sprzeniewierzyła swoje ideowe wartości.

aerts 78

aerts

Użytkownik
Nie weryfikowałem tego:grin:
Co do Farage w pełni się zgadzam. Ciekawe jak będą wyglądały sesje Europarlamentu, kiedy Buzka zastąpi ukochany socjalista Nigela - Martin Schultz (przynajmniej taką informację dostałem od znajomego członka Nowej Prawicy).

strefa Euro to totalna porażka, najlepiej pokazująca jakim syfem jest UE, która sprzeniewierzyła swoje ideowe wartości.
To jednak mamy wiele wspólnego szczególnie zgadzam się z ostatnim zdaniem, ale to już zaszło za daleko, żeby te głąby się wycofały i przyznały do błędu(połowa pewnie nie wie w tym ojroparlamencie o co Nigelowi chodzi, bo jak zrozumieć kogoś kto ma pojęcie o ekonomii, jak oni mają problem z podstawami matematyki).
Swoją drogą cicho o globalnym ociepleniu ciekawe kiedy temat powróci(pewnie jak kasa się skończy).

Do góry Bottom