To co? W najbliższy piątek zaczynamy sezon. Ciekawy pomysł na mecz otwarcia - Adelaida - Sydney FC.
Przypominam liga już bez eksperymentu biznesowego jakim był Western United. Klub został szybko zbudowany, szybko dostał licencję i równie szybko się zawinął z rynku. Szkoda tylko kibiców, bo coś mi się wydaje, że tutaj oni się najmniej liczyli.
Jak zwykle, co nowy sezon to nowe otwarcie. Z ciekawych nazwisk, które mi się gdzieś tam rzuciły w oczy to SFC sprowadziło z meksykańskiego UNAM, Peruwiańczyka Quispe (moje zdanie? hm.. chyba sobie nie poradzi).
Kolejny ciekawy zawodnik SFC to Francuz Tisserand. Zaczynał karierę w Monaco, później trochę w Niemczech pograł i ostatnie sezony grał w Arabii Saudyjskiej. Tutaj może coś więcej pokazać.
Perth natomiast zakontraktowało Walijczyka Lawrene'a - o ile będzie grał choć coś zbliżonego do tego co pokazywał w Derby czy Rangers - to może być wzmocnienie.
Ostatnia nowa (właściwie to stary znajomy z ligi) to powrót do Adelaidy Goodwin'a - to może być mocny punkty Adelaidy.
Ciekawie wyglądają ruchy wewnątrz ligi:
Kucharski - SFC -> Perth
Thurgate -WU -> WSW
Cáceres - SFC -> Macarthur
Mata - WSW -> Victory
Kaltak - CCM -> Perth
Kosta - Nixi -> WSW
Kuol - CCM -> WSW
No to już niedługo przekonamy się kto przyjechał na wakacje o kto jeszcze ma ochotę pokopać piłkę w fajnym klimacie
Pozdrawiam.