Norwich City - AFC Sunderland
(
ANGLIA,
Premier League)
Jedna osoba na tym forum zarzuciła mi, że podaje typy bez przemyślenia ich. Dlaczego tak ten ktoś napisał? Nie mam pojęcia, ale, żeby udowodnić, że moje typy są naprawdę przemyślane i wg mnie dobrze przeanalizowane napiszę tutaj taką analizę którą prawie zawsze wykonuje przed podaniem danego typu.
Analiza:
Norwich City to beniaminek ze wschodniego wybrzeża Anglii, który awansował do
Championship z drugiego miejsca (po 46 meczach 84 pkt.) Sunderland natomiast zakończył poprzedni sezon na 10 miejscu z dorobkiem 47 pkt. Ostatnie spotkanie obu ekip (w 2009 roku) zakończyło się wygraną Sunderlandu (na wyjeździe) 1:4. Wcześniejsze spotkania prezentowały się następująco:
02/12/2006
Championship - Sunderland vs. Norwich 1:0
04/11/2006
Championship - Norwich vs. Sunderland 1:0
04/05/2004
25/10/2003
Championship - Norwich vs. Sunderland 1:0
06/03/1999
29/09/1998
Championship - Norwich vs. Sunderland 2:2
28/01/1998
Championship - Norwich vs. Sunderland 2:1
30/08/1997
Championship - Sunderland vs. Norwich 0:1
14/01/1996
Championship - Sunderland vs. Norwich 0:1
19/08/1995
Championship - Norwich vs. Sunderland 0:0
Jak widać zazwyczaj zwycięstwa nie były okazałe maks. 1 bramka. I można dostrzec, że tylko 2 razy padał remis. Rzadko ekipy dzieliły się punktami więc może teraz to zrobią?
Sunderland najchętniej strzela bramki zaraz po rozpoczęciu gry (od 0-15 i 46-60). W tym przedziale czasowym strzelili aż 4 z 6 dotychczas zdobytych goli. Norwich najchętniej strzela bramkę "do szatni", bo aż 4 z 5 goli padło pomiędzy 31 a 45 minutą meczu.
W Norwich nie zagrają:
Ayala, Daniel (1 mecz, 0 goli)
Ward, Elliot (0 meczy, 0 goli)
Whitbread, Zak (2 mecze, 0 goli)
W Sunderlandzie nie zagrają:
Bardsley, Phil (4 mecze, 0 goli)
Campbell, Fraizer (0 meczy, 0 goli)
Gordon, Craig (0 meczy, 0 goli)
Meyler, David (0 meczy, 0 goli)
Dotychczas zarówno Kanarki jak i Czarne Koty zdobyły identyczną liczbę punktów (5 pkt.) w identycznym stosunku (1 wygrana 2 remisy 2 porażki). I odpowiednio Norwich ma 5 zdobytych goli i 7 straconych, a Sunderland 6 zdobytych i 4 stracone.
Norwich i Sunderland w ostatniej kolejce sięgnęły po pierwsze w tym sezonie zwycięstwa. Beniaminek wygrał wyjazdowe starcie z Boltonem 2:1, a Czarne Koty zmiotły u siebie zespół Garncarzy ze Stoke 4:0. Moim zdaniem mecz Norwich City - AFC Sunderland zakończy się podziałem punktów. Mocniejszą drużynę mają goście, ale beniaminek gra u siebie, co powinno wyrównać tę przewagę.
Reasumując. Jeżeli do 60 minuty utrzyma się remis można być względnie spokojnym o ten typ.
Typ: X
Kurs: 3.30
Stawka: 100j
Buk: Bet365
Wynik: 2:1
Rozliczenie: 100j
edit: Zazwyczaj nie piszę analiz, bo napisanie takiej analizy zajmuje trochę czasu, a zwykle podaje typy tuż przed spotkaniem. Lecz wiedzcie, że typy są ZAWSZE starannie przemyślane!