15:30 Górnik Łeczna - Korona
Typ: BTS
Kurs: 1.92
buk: bet365
Wynik: 4:0
zamiast BTS mamy znowu powyżej 2.5 gola
W poprzedniej kolejce gospodarze przegrywali na wyjeździe z Piastem Gliwice już 3:0 po 25 minutach, ale zaliczyli jeden z bardziej niezwykłych come-backów w
Ekstraklasie doprowadzając do remisu. Górnik dalej rozgrywa swoje mecze w Lublinie ich bilans bramkowy u siebie to 2:4. Czyli bardzo słabo jak na podany powyżej Typ. Górnik jeśli ma zamiar się utrzymać to musi ten bilans bramkowy poprawić i tą poprawę musi zacząć od dziś!. Goście niespodziewanie zajmują 4. miejsce w tabeli. Na wyjazdach nie są asami, lecz stać ich na strzelanie goli, a to interesuje mnie najbardziej. Spotkanie zapowiada się ciekawie na tyle, że obie drużyny mają odmienne cele, a to tylko powinno obfitować nam w gole.
18:00 Wisła Płock -Pogoń
Typ: BTS
Kurs: 1.91
Wynik:
Skazywani na porażkę w Lubinie płocczanie niespodziewanie wygrali z niedawnym liderem
Ekstraklasy 2:1. Teraz przyjdzie im się zmierzyć ze Szczecińską Pogonią. Gospodarze u siebie naprawdę spisują się całkiem nieźle jak na beniaminka. Bilans 2-0-2, nie jest wcale najgorszym wynikiem. Pogoń w ostatnim spotkaniu prowadziła z Lechem 1:0, lecz niestety to by było na tyle, bowiem Lech zaaplikował swojemu rywalowi trzy bramki i ostatecznie wygrał. Na dodatek do składu gości powraca najlepszy strzelec tej drużyny Kamil Drygas. Spotkanie powinno być wyrównane więc typ na BTS wygląda solidnie.
20:30 Wisła - Piast
Typ: 2X
Kurs: 1.75
Wynik:
Kursy na Wisłę spadają, bo wszyscy liczą na jej przebudzenie, ja jednak dalej w to przebudzenie nie wierzę i idę w stronę gości. Piast, który tydzień temu miał zwycięstwo w zasięgu ręki ostatecznie zremisował. Myślę, że piłkarze dostali srogą burę od trenera Latala, który powrócił na ławkę do zespołu z Gliwic. Mecz z Łęczna pokazał ile do zespołu potrafi wnieść trener. Gra Piastunek wyglądała od razu lepiej, tak jak to miało miejsce w poprzednim sezonie. Teraz zagrają z najsłabszym zespołem w lidze - Wisłą. Myślę, że Piast podobnie jak w meczu z Łęczną rzuci się od pierwszych minut do ataku. Szybki gol może sprawić, że w zespole Wisły znowu zapadnie chaos i pokrzyżuje im to wszystkie plany na to spotkanie. Powrót Latala i dobra gra na początku ostatniego meczu daje większe nadzieje niż to co się obecnie dzieje w klubie z Krakowa, dlatego też wybieram 2X.
KE 300