>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

9. kolejka LOTTO Ekstraklasy (16.09 - 19.09.2016)

Status
Zamknięty.
adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
No widzę, że jak jak parę dni temu pisałem o graniu na Legię to raczej był odzew negujący, a dzisiaj proszę - coraz więcej osób mnie popiera. Tak - myślę, że Legia dzisiaj wygra bo będą chcieli zmazać to co było. Najważniejszym jednak argumentem jest powrót ważnych piłkarzy jak Pazdan, Kucharczyk. Na pewno Nicolic tym razem zacznie od początku. Większość piłkarzy wypoczętych bo nie grali z BVB, a zresztą ci co grali to też na chodzonego. Trener wiadomo już out więc piłkarze nie muszą grać przeciwko niemu. Myślę, że to nie będzie tylko jednobramkowa przewaga i tak już podawałem typy te parę dni temu polecam czystą 1 i EH:-1. Zagłębie to średniak z problemami, to nie jest żaden klub, który się będzie dzisiaj mógł postawić. Nie zapominajmy też, że Legia gra przed kibicami, których tak zawiodła z BVB. Jak już kiedyś pisałem o przegranym meczu Barcy - nie po to Legia przegrała z BVB aby dzisiaj nie wygrać z Zagłębiem.

comendador 428

comendador

Użytkownik
Już przedstawiłem swoje zdanie na temat meczu, Legii. Powiedzcie mi co za nimi przemawia ?

Dobra wiadomość to powrót Pazdana i Kucharczyka, ale problemem jest gra całej Legii. Mecz z BVB to pokazał. Na mecze z Legią motywacja jest podwójna, Zagłębie również musi się przełamać. Oczywiście Legia to spotkanie może wygrać, ale to jest typowe 50/50, nie wiadomo jak Legia po tej porażce zareaguje, mogą wyjść i rozgromić Zagłębie, a mogą wyjść i grać kupę jak ostatnio. Dlatego większe value jest po stronie kursom na gości moim zdaniem

groven 2,2K

groven

Forum VIP

Panowie nie tak miało być! Rozkłada po każdym meczu Legii trener ręce Besnik Hasi..
To jego KONIEC !

Najprawdopodobniej będzie to ostatnia niedziela dla Albańczyka w roli szkoleniowca Legii Warszawa. Potem obie strony się rozstaną. Władze &quot;Wojskowych&quot; nie zamierzają dalej iść w pole razem z Hasim, który stworzył kryzys i od początku sezonu nie potrafi z niego wyjść. Były obiecanki, miało być inaczej. Co mamy? Legia 3-cia od końca w tabeli!

Taka informacja znajduje się na stronie www.legia.net i to nie blef.
Jeszcze włodarze klubu Legii zatęsknią za Henningem Bergem czy Janem Urbanem. Oni pozostawili po sobie dobry wizerunek i nie spalili gruntu jak chociażby kontrowersyjny Stanisław Czerczesow. Szybkie zerknięcie jak spisuje się klub Videoton FC pod wodzą H.Berga - 4 pozycja w lidze i najwięcej strzelonych bramek w całej lidze. Tego właśnie brakuje dzisiaj Legii. Skuteczności i walki jaka była pod jego wodzą. Obecnie jest marazm, brak pomysłu na grę i chaos. Próba gry z kontry! Legia i kontra ?? WTF ?? Oni zawsze w ekstraklasie grali atak pozycyjny a nie kontrę..
Co do typu na dzisiaj? Gra Legii = wróżenie z fusów.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Już przedstawiłem swoje zdanie na temat meczu, Legii. Powiedzcie mi co za nimi przemawia ?
Dobra wiadomość to powrót Pazdana i Kucharczyka, ale problemem jest gra całej Legii. Mecz z BVB to pokazał. Na mecze z Legią motywacja jest podwójna, Zagłębie również musi się przełamać. Oczywiście Legia to spotkanie może wygrać, ale to jest typowe 50/50, nie wiadomo jak Legia po tej porażce zareaguje, mogą wyjść i rozgromić Zagłębie, a mogą wyjść i grać kupę jak ostatnio. Dlatego większe value jest po stronie kursom na gości moim zdaniem
W meczu z BVB był skład nie z tego świata. Moim zdaniem nie wolno porównywać tamtego meczu do tego. Można tylko porównywać te wcześniejsze ligowe kiedy był jeszcze Pazdan.

K 2K

kfjatek

Użytkownik
Lechia-Lech
BTS 1.8

Lechia u siebie mocna i strzela. Choć akurat Lech im nie leży, ostatnie 3 mecze w Gdańsku to porażki. Póki co w 3 meczach 7 goli. Jest potencjał w ofensywie. Lech z tyłu monolitu nie ma. Pogoń w Poznaniu stworzyła sobie kilka sytuacji do gola. Dziś za kartki pauzuje Bednarek, w jego miejsce pewnie duńczyk Nielsen który na razie za dużo nie pograł i nie pokazał. Jest jeszcze Wilusz, ale ten w ostatnim meczu nie znalazł miejsca nawet na ławce.
Sam Lech powinien zagrać ofensywniej niż za trenera Urbana i myślę, że też powinien coś strzelić. W meczu z Pogonią było widać sporą odmianę w drużynie. Nie wiadomo co prawda czy dzisiaj znów nie zagrają duetem Tetteh-Trałka w środku, ale nie widzę tu jednostronnego meczu. Termalica i Korona wpakowały po dwie, Wisła jedną.
W tej kolejce póki co 5 meczów i bez bts&#39;a.
Przewidywane składy:
Lechia: Milinković-Savić – Wojtkowiak, Joao Nunes, Maloca, Wawrzyniak – Slavchev – F.Paixao, Krasić, Wolski – Paixao, Kuświk.
KKS Lech: Burić – Kędziora, L.Nielsen, Arajuuri, Kadar – Tetteh, Majewski – Makuszewski, Jevtić, Pawłowski – Robak.

KE ✅ 80

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
W meczu z BVB był skład nie z tego świata. Moim zdaniem nie wolno porównywać tamtego meczu do tego. Można tylko porównywać te wcześniejsze ligowe kiedy był jeszcze Pazdan.
Rozumiem, że sam Pazdan powstrzymałby BVB? Ludzie o czym Wy piszecie. Legia była słabsza w każdym elemencie, mogła przegrać 4 lub 5 :0 gdyby był Pazdan, nic więcej.
Teraz co na dzisiaj proponuję:
Lechia Gdańsk vs Lech Poznań 2:1 (1:1)
Over 2.5 @ 2.05 bet365 ✅
Over 2.5 i BTS @ 2.37 bet365 ✅

Kurs tak samo przesadzony jak w Śląsk vs Jagiellonia.
W Lechu za kartki nie zagra Bednarek.
W Lechii natomiast nie zagra Janicki. W środę Sebastian Mila wrócił do trenigów z drużyną Lechii. Wyczytałem też informację o braku Peszki i Pawłowskiego, którzy udali się do Belgradu do kliniki leczenia urazów.
To na pewno w lepszej sytuacji stawia Lecha, ale właśnie. Lechia na swoim obiekcie to jest drużyna bardzo dobra, nie chcę mówić doskonała, bo to nie Real czy Barcelona. Na pewno zagrają ofensywnie, mają od tego dobrych wykonawców, to jest ich atut i w taki sposób powinni grać zawsze, niestety trener Nowak uważa inaczej, cóż jego strata.
Lechia w tym sezonie 3 mecze u siebie i 3 overy, zawsze BTS.
H2h, też pokazuje overy i BTS w spotkaniach w Gdańsku, nic tylko grać ;).
Co do składów, kolega wyżej podał nie będę się powtarzał ;). Liczę na ciekawe i ofensywne spotkanie, bo obie drużyny potrafią tak grać i na to czekam.
KE ✅ 242

Otrzymane punkty reputacji: +17
TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Moim zdaniem słabe wyniki Legii to głównie kwestia obciążenia psychicznego związanego z LM do której awansowali i zagrali już pierwsze spotkanie.Borussia delikatnie mówiąc sprowadziła ich na ziemię i mimo wszystko to całe ciśnienie powinno już zejść, bez dwóch zdań Legię zjadł stres w meczu z BvB, w takim wypadku gra się na oszołomce i gra nie wychodzi tak jak się chcę.Jeśli piłkarze Legii mają charakter, to sobie dzisiaj to 0-6 odbiją zasłużenie zdobywając 3pkt, Borussia dała im lekcje i Legia nie ma nic do stracenia a wiele do udowodnienia.
Uważam że dzisiejsze zwycięstwo dla Legii to niezbędny fundament na dno którego ostatnio sięgnęli, no jak się od niego dziś nie odbiją to będę miał wątpliwości czy uda im się załapać nawet na podium, więc moim zdaniem to dobry moment żeby na nich postawić a kurs jest przyzwoity.
Wiadome że to jest sport i wszystko może się zdarzyć, od Win po farcie i katastrofalnej grze, jak i porażce po dobrym futbolu, ale są takie momenty kiedy warto zaryzykować.

chudy-edd 265

chudy-edd

Użytkownik
vs.

Po porażkach z Terminalica w Niecieczy i sromotnym laniu w Lidze Mistrzów zespół Besnika Hasiego dziś podejdzie do tego spotkania niezwykle poważnie.
Tak jest, oni od początku sezonu do każdego meczu podchodzą poważnie. Szkoda tylko, że tylko na konferencjach prasowych.????
Jeżeli Pazdan dzisiaj wróci do składu to będzie to jego pierwszy mecz z Dąbrowskim lub Czerwińskim na środku obrony. W pierwszym meczu ta współpraca ne koniecznie może dobrze się układać. A wątpliwe jest aby po ostatniej - kolejnej gafie Rzeźniczaka dostał ten szanse gry.
Tak jak wczoraj po siedmiu porażkach z rzędu wygrała Wisła, tak dziś zwycięstwo musi odnieść Legia.
Tylko, że w grze Wisły widać było pomysł oraz zaangażowanie w gre do ostatniej sekundy meczu. W Legii zaangażowanie jest średnie, a pomysłu nie widać w ogóle.
Moim zdaniem słabe wyniki Legii to głównie kwestia obciążenia psychicznego związanego z LM do której awansowali i zagrali już pierwsze spotkanie.
Słaba gra i słabe wyniki zaczęły się od 46&#39; pierwszej kolejki Ekstraklasy gdy Legia tę LM miała jeszcze w dalekich planach. I trwa to do dziś.
Tak - myślę, że Legia dzisiaj wygra bo będą chcieli zmazać to co było.
Gdyby to była kwestia &quot;będą chcieli&quot; to po drugim remisie z rzędu na początku sezonu odnieśliby serie zwycięstw. A jak jest to każdy wie. Czyli co? To, że kompromitują się w każdym meczu to kwestia, że im się nie chce?

Absolutnie nie uważam, że problemem Legii jest jakaś presja, myślenie o LM. Problemem Legii jest brak pomysłu na gre, brak komunikacji w obronie, brak krycia przy stałych fragmentach gry, zbyt mała ilość gry na jeden kontakt czy brak agresywnego pressingu w środkowej części boiska. A kto odpowiada za to jak nie trener? Odpowiedź jest prosta. Winny jest Hasi. I co, nagle po 4 dniach i meczu, w którym Legia nie postawiła ŻADNEGO oporu Borussi nagle zaczną grać? A przyjeżdża nie taki byle kto, bo Zagłębie Lubin. Owszem ich gra w ostatnich tygodniach również nie wygląda świetnie, ale czy to jest blamaż? Remisy po 0:0 czy 1:1 no i ostatnio porażka 1:2? Taka tragedia patrząc na to, że podczas okna utracili Krzysztofa Piątka czy Dąbrowskiego? Stokowiec ponownie musi to znowu poukładać, ale nie ma się wobec niego takich oczekiwań jak od Hasiego, który przychodząc do Legii ma już drużyne na zwycięstwo w lidze i może do niej dokupić w zasadzie kogo chce (na warunki finansowe Legii), i zaplecze treningowe jak chyba nikt w Polsce.
Mam nadzieje, że będzie to ostatni mecz tej największej pomyłki Legii jaką najstarsi warszawiacy pamiętają. Nawet w przypadku zwycięstwa, w które ja jednak wcale nie wierze. Stawiam tutaj na remis i zwrot na wypadek gdyby Legia dalej grała &quot;swoje&quot; z ostanich meczów i przegrała. Brak optymalnej formy Zagłębia oraz Łazienkowska powinny uchronić obecną Legie przed porażką.
Legia - Zagłębie Lubin X, Zagłębie wygra - zwrot (2,73 totolotek) ZWROT

Otrzymane punkty reputacji: +7
biernacky17 518

biernacky17

Użytkownik
Lechia - Lech
Na szybko analiza bo 10 min do meczu. Lechia u siebie mocna, ale Termalica pokazała że mądrze grając można wyrwać tam punkty. Lech z nowym bodźcem, bo przyszedł nowy trener. Zaliczyli w ostatniej kolejce pierwsze zwycięstwo, troszkę szczęśliwe ale ważne dla podbudowania mentalnego. Lechia ostatnio wygrana na wyjeździe z Cracovią 0:1, ale to też nie było takie zwycięstwo które zapowiadałoby dzisiejsze rozbicie poznańskiego zespołu. Nie czuję tutaj w ogóle over/under, natomiast pójdę w stronę pierwszego remisu w tej kolejce, który przy tak wyrównanych zespołach jest prawdopodobny.
Lechia - Lech X @3,2 UNIBET

Legia - Zagłębie
Legia jak wiemy z ogromnymi problemami, z trenerem na wylocie, z 3 od końca miejscem w tabeli. W końcu trzeba zacząć punktować, ale narazie wygląda to dramatycznie jak na taki klub z takimi piłkarzami i budżetem. Zagłębie też ostatnio spuściło z tonu, także obie drużyny będą chciały pokazać się z jak najlepszej strony. Zagłebie z tą obroną Legii na pewno coś ustrzeli, Legia też ma spory potencjał z przodu i w jakiej by formie nie byli to spokojnie powinni wsadzić. Jak się ten mecz skończy nie wiem, natomiast jak spróbuję zagrać na pierwszą połowę w której mam nadzieje zobaczymy bramkę z jednej i drugiej strony.
BTS w 1 poł. - TAK @5,00 BET365
KE ⛔ 200

A 11

a.iwanowicz

Użytkownik
Lech w tygodniu gra puchar z tego co pamiętam. Ruch grał w piątek, Lech w niedzielę .... myślę , że dla Lecha ważniejszy będzie odpoczynek podstawowych zawodników niż zwycięstwo dzisiaj

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Arka - Cracovia
Typ: 1
Kurs: 2.15
buk: bet365
Wynik: 1:0
✅

Arka stoi przed wielką szansa wygrania kolejnego spotkania u siebie. Zespół z Gdyni obecnie jest na 2. miejscu jeśli chodzi o mecze przed własną publiką. Arka wygrała 3 mecz i jeden zremisowała, strzelając przy tym 9 goli i tracąc zaledwie jednego. Mam nadzieje, że ten bilans polepszą i odprawią z kwitkiem zespół gości. Cracovia od kilku spotkań nie może się pozbierać. Nie wygrali od pięciu spotkań, ciągle remisując bądź doznając porażki. Jutro myślę, że nie będą mieli za dużo do powiedzenia i to od pierwszy minut gospodarze przejmą inicjatywę.
KE ✅ 115

Otrzymane punkty reputacji: +5
pietras7 572

pietras7

Użytkownik
W Gdyni zamykamy 9 kolejkę Ekstraklasy. Arka, która u siebie jest ultra mocna podejmie znajdująca się w lekkim dołku Cracovię. Pasy od zwycięskich Derbów zdobyli w ost. 4 meczach 2 punkty, a dzisiaj walczyć będą na bardzo nieprzyjaznym terenie jakim jest boisko w Gdyni. O tym, że Arka będzie przeważać jestem przekonany, a co za tym idzie celuję w liczbę nabitych kornerów przez Gospodarzy. 6,10,5,7,8. Tak wygląda ostatnie pięć spotkań Gdynian pod względem korków. Wygląda to nieźle i dzisiaj uważam nie będzie inaczej. Kraksa wie, że z Arką na jej terenie nie można się otworzyć bo można w kilka chwil dostać cios lub dwa, więc tutaj widzę przewagę Arki i sporą liczbę ataków, które kończyć się będą korkami. Szwoch, Zjawiński czy też boczny obrońca Zbozień lubiący podłączać się do akcji ofensywnych zrobią zawieruchę pod polem karnym Cracovii.
Arka over 5,5 korka ---&gt; 2.0 Betano
KE ✅ 100

comendador 428

comendador

Użytkownik
Arka - Cracovia
Wynik : 1:0

Do Gdyni przyjeżdża zespół z Krakowa, który jest bez formy, w lidze dwie tylko wygrane z Piastem 5:1 w pierwszej kolejce i z Wisłą u siebie 2:1, no ale każdy kto śledzi rozgrywki wie jak powyższe dwa zespoły w tym sezonie się prezentują. Arka u siebie to prawdziwa twierdza, jeszcze nie zdobyta, bilans 3-1-0, ostatnio Gdynianie od dwóch meczów bez kompletu punktów, ale najpierw gościli u siebie Zagłębie, które jeszcze nie imponuje, ale bramek traci bardzo mało, do wczorajszego meczu były ich tylko cztery. Potem wyjazdy do Korony, która w tym sezonie u siebie jest mocna, a i tam mimo wielu sytuacji do strzelenia gola i przewagi zarówno w ilości celnych strzałów jak i w posiadaniu piłki Arka przegrała ostatnie wyjazdowe spotkanie z Koroną po golu w pierwszej połowie. Dzisiaj powinno być już lżej gospodarzą, przyjeżdża zespół bez formy, który na wyjazdach gra słabo. Gospodarze spokojnie mogą wbić dwie bramki rywalowi.
Arka over 1,5 # 2,15 # Betsson
KE ⛔ 100

G 693

generalkaman

Użytkownik
Arka Gdynia - Cracovia Kraków
Typ: Over 2.0 AZJAN
Kurs: 1.57
Bukmacher: Pinnacle
Na zakończenie dziewiątej serii gier w Ekstraklasie dojdzie do meczu przyjaźni pomiędzy Arką Gdynia a Cracovią Kraków. Moim typem na tę rywalizację jest suma bramek powyżej 2.0 ( 2 = zwrot ). Po pierwsze w dotychczasowych czterech spotkaniach Arki na własnym stadionie zawsze padały minimum dwie bramki ( 2 x 3 i 2 x 2) a gospodarze zawsze pokazywali się w tych meczach z dobrej strony grając szybką, ciekawą i ofensywną piłkę. Dziś ich rywalem są Pasy, które do tej pory nie wygrały jeszcze na wyjeździe ale bramkę strzelały 3 razy na 4 spotkania. Po ostatniej domowej porażce z Lechią Gdańsk nastroje w ekipie Jacka Zielińskiego są co raz gorsze, wtopa w LE - jedynie 9pkt w lidze - nie tak wyobrażała sobie sezon ekipa z Kałuży. Dziś będą chcieli wywieź z Gdyni jakieś punkty. Drużyna gości nie specjalizuje się w obronie, ich atutem jest gra w ataku i na pewno od pierwszej minuty ruszą do przodu. Arka na własnym stadionie gra podobnie co pokazała strzelając 3 gole Wiśle czy też Ruchowi. W mojej opinii czeka nas dziś ofensywne spotkanie i tylko od skuteczności strzeleckiej zależeć będzie ilość bramek, dlatego znając realia ligi zabezpieczam się azjanem 2.0
KE ⛔ 100

gnu_gpl 452

gnu_gpl

Użytkownik
Arka - Cracovia 1 @ 2.15
Arka gra fajny futobol na własnym boisku co potwierdzają wyniki: 3-1-0 i 9:1 w bramkach. Co prawda grali raczej z przeciętniakami ale wygrywali pewnie, co więcej przyjeżdża dziś kolejny średniak, który w dodatku jest w dołku.
Craxa od 5 meczy bez wygranej. Ich dwie wygrane to pokonanie dwóch ostatnich drużyn w lidze na własnym boisku. Na wyjazdach kicha: 0-2-2.
Jeśli Arka zagra na swoim normalnym poziomie to spokojnie powinna ten mecz wygrać.
KE ✅ 115

ofensywnie 990

ofensywnie

Użytkownik
Arka - Cracovia over 2,5 @ 2,05 Bet365
Arka u siebie gra super,stwarza mnóstwo sytuacji.Ostatni mecz z Lubinem u siebie 1:1 ale w drugiej połowie było okazji od groma.Szkoda,że nie ma Marcusa ale i tak jest komu strzelać,ostatnio pecha strasznego ma Zjawiński bo cały czas obija słupki tylko.Cracovia zrobiła dwa fajne wzmocnienia,przyszedł Brzyski i Piątek.Z Lechią to,że stracili tylko jedną bramkę mogą zawdzięczać jedynie nieskuteczności Lechii.Swoje okazje Cracovia miała w tym spotkaniu i mimo,że słabo ostatnio punktują to jednak strzelają regularnie,na wyjeździe tylko z Łęczną nie strzelili ale tam przeszła straszna ulewa i jezioro się zrobiło.Myślę,że warto poszukać bramek tutaj.
KE ⛔ 100

hohoho44 165

hohoho44

Użytkownik
Arka - Cracovia
Typ: Arka HT win
Kurs: 2.87 całoroczny
Generalnie grałbym czysty win Arki ale wierzę ,że ten typ też może wejść.
Po pierwsze Arka u siebie gra bardzo dobrze: 3 zwycięstwa i remis. Cracovia ostatnio zniżka formy, dwa remisy i trzy porażki. Poza tym h2h miażdżąco w stronę beniaminka.
Adam Marciniak mówi ,że przyjaźń będzie tylko na trybunach i tego też się spodziewam ????
Składy:
Arka: Jałocha - Zbozień, Marcjanik, Sołdecki, Warcholak - Yussuff, Łukasiewicz, Marciniak, Bożok - Szwoch - Zjawiński

Cracovia: Sandomierski - Deleu, Polczak, Malarczyk, Brzyski - Covilo, Dąbrowski - Wójcicki, Budziński, Szczepaniak - Piątek

Podejrzewam ,że Sandomierski, który złote czasy ma za sobą wpuści coś w pierwszej połowie, a Craxa nic nie wtoczy do bramki gospodarzy (przynajmniej w pierwszej połowie).
KE ⛔ 100

Z 0

zaglebie

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Polska, LOTTO Ekstraklasa
Godzina: 18:00
Spotkanie: Arka Gdynia - Cracovia
Typ: ile goli zespół 2 over 1,5
Kurs: 3
Bukmacher: Bwin
Analiza: Spotkanie,zajmującego siódmą pozycje beniaminka Arki Gdynia z ekstraklasowym wyjadaczem Cracovią,która zajmuje dopiero jedenastą pozycję. Spotkanie to jest meczem przyjaciół.Wielu piszę że to nie ma znaczenia ja myślę że jednak może mieć. Przyjemniej się gra nie słysząc bluzgów pod swoim adresem co nie którym piłkarzom może pętać nogi. Kluczowe dla wyniku tego spotkania mogą być jednak absencje. A zwłaszcza brak Da Silvy w Arce,piłkarz ten jest prawdziwym sercem zespołu....Arka nie przegrał spotkania ligowego w domu od 11 miesięcy,ta passa może się dziś skończyć bo dysponująca kilkoma groźnymi zawodnikami w kontrze Cracovia jest dobrym kandydatem do jej przełamania. Cracovia również ma passę bez wygranej od 5 spotkań na wyjazdach w lidze,było blisko na Pogoni,ale trzeba albo lepiej bronić albo strzelić więcej niż 1 gola.
KE ⛔ 100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom