>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

9. Grand Prix Niemiec [05-07.07.2013]

Status
Zamknięty.
dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Grand Prix Niemiec [05-07.07.2013]

5 lipca - (piątek)
1. trening - 10:00
2. trening - 14:00

6 lipca - (sobota)
3. trening - 11:00
kwalifikacje - 14:00

7 lipca - (niedziela)
wyścig - 14:00
Info o torze:
Długość okrążenia: 5.148 km
Liczba okrążeń: 60
Liczba zakrętów: 15
Dystans: 308.623 km
Rekord okrążenia: 1:29.468 - Michael Schumacher (2004)
Ostatnie wyniki (sezon 2011):
Pole position: Mark Webber (Red Bull)
Zwycięzca: Lewis Hamilton (McLaren)
Najszybsze okrążenie: Lewis Hamilton (McLaren)
...więcej o Grand Prix Niemiec

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Ostatni wyścig nie poszło jak miało pójść, ale kto przewidział, że opony będą tak wybuchać ?
GP Niemiec - kwalifikacje - sobota 14:00
Nico Hulkenberg- Pastor Maldonado
Typ : Hulkenberg @1,40 ✅
Charles Pic- Guedo van der Garde
Typ : Pic @ 1,40✅
AKO @ 1,96
Expekt
Hulkenberg ma 8-0 w h2h z Pastorem. W dodatkU WIlliams sie w ogóle nie rozwija.. No i Pastor jeździ słabo. Hulkenberg domowy wyścig. Sauber spisuje sie też przecietnie by nie powiedziec słąbo, ale i tak jest lepszy niż Williams. W Kanadzie potrafił wejśc nawet do Q3 i wykręcić 9 czas kwalifikacji gdzie Maldonado o czymś takim może tylko pomarzyć w tym sezonie. W dzisiejszych treningach Nico lepszy o 0,2sek w 1 treningu i 0,4sek w 2 treningu. Wg mnie to starczy.
Oto wypowiedzi kierowców :
Nico Hulkenberg (P12/P15): W końcu piątek ze stałymi warunkami pogodowymi. Byliśmy w stanie przejść przez cały program bez żadnych problemów. Przetestowaliśmy wiele różnych rzeczy i myślę, że pozycje odzwierciedlają to gdzie jesteśmy w stawce. Jednakże jest nieco miejsca na poprawę ustawień. Teraz musimy przyjrzeć się danym, by zmaksymalizować osiągi bolidu. Jutro będziemy mieli kolejny suchy dzień i dam z siebie wszystko, by dostać się do Q3.
Pastor Maldonado (P15/P18): To nie był dla nas najlepszy dzień, jednak prowadzenie bolidu było lepsze w pierwszym treningu niż w poprzednim wyścigu. Próbowaliśmy różnych ustawień i tylnych skrzydeł w obu bolidach, jednak ciągle potrzebujemy lepszego tempa, by zbliżyć się do bolidów przed nami. Lubię ten tor i warunki poprawiały się z każdym okrążeniem. Musimy przeanalizować dzisiejsze dane i poprawić się jutro.
Może i Nico nie dostanie się do Q3 ale przed Pastorem być powinien.

Pic dzisiaj na 1 treningu o 0,4sek lepszy od Garde, a na drugim lepszy o 0,1sek. W dodatku ostatnie sesje kwalifikacyjne to wyraźna lepsza dyspozycja Pica. Zajmował 18 czasy w Kanadzie i Silverstone, Garde był za jego plecami, ba nie radził sobie nawet z Chiltonem i Bianchim i ruszał z końca stawki ! Chyba to samo go czeka jutro.

GP Niemiec - kwalifikacje - sobota 14:00
Czy Adrian Sutil (GER/Force India) awansuje do 3. sesji kwalifikacyjnej?
Typ : TAK @ 1,75 bwin ⛔
Sutil i Force India spisują się bardzo dobrze w ostatnim czasie. Sutil kolejno zajmował 8,8 i 6msc podczas kwalifikacji w trzech ostatnich GP. Teraz też jest blisko czołówki, 4msc w 1 treningu, 11msc w 2 treningu więc dlaczego taki kurs i dlaczego miałby nie wejśc do TOP10 tym razem?
Adrian Sutil (P4/P11): To był całkiem dobry dzień, podczas którego mieliśmy osiągi podobne do tych z ostatnich wyścigów. Znów korzystamy z twardych opon, na których degradacja jest dość wysoka. Dobrze się na nich jeździ i na pewno użyjemy ich w kwalifikacjach, jednak na długich przejazdach będzie problem.
W 2011r na tym torze Sutil 8 msc w kwalach, jutro licze na powtórkę

Otrzymane punkty reputacji: +16
waclaw-65884 360

waclaw-65884

Użytkownik
Ode mnie dwa typy na kwale :
Rosberg - Hamilton 1 2,02 STS
Sutil - Di Resta 1 1,75 STS
Luis pokazał klasę u siebie, to dzisiaj czas na Rosberga. Moim zdaniem Rosberg ma ogromną szansę aby u siebie pojechać w niedzielę z 1 pozycji. Spodziewam się bardzo ciasnych kwalifikacji i w 3q wyniki będą pewnie na styku ale kurs skusił mnie na zagranie Rosberga.
Sutila już opisał kolega wyżej. Niby Di Resta też źle tutaj nie jeździ, ale bardziej widzę Sutila w kwalach. Podobna sytuacja jak w 1 parze, Di Resta miał ostatnio wyścig u siebie i tam był mega zmobilizowany, dzisiaj czas na Sutila. Kolejny Niemiec , powinien zrobić wszystko aby dostać się do Q3 , a spokojnie jest to w jego zasięgu. Wydaje mi się, że może ukończyć kwale na miejscach 7-10 , a Di Resta może nie wejść do Q3.

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Q
Max Chilton -
Jules Bianchi @5,6⛔ 22-20 Expekt
W tym wypadku nie mogę przejść obok takiego kursu bez zainteresowania. Bianchi wiadomo, o klasę lepszy kierowca od Maxa ale Jules stracił cały pierwszy trening (jego bolidem jeździł Gonzales) a w drugim treningu przejechał tylko 10 okrązeń toru. Spowodowane to było kłopotami z żołądkiem. W tym czasie Chilton realizował swój program bez najmniejszych problemów.
Możliwe, że dzisiaj Bianchi znów będzie zmagał się z problemami zdrowotnymi a w tym wypadku szanse Maxa na pokonanie kolegi z zespołu wzrosną.

Otrzymane punkty reputacji: +6
buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Zupełnie nie rozumiem kursów na zakład Hamilton – Rosberg. Wg buków faworytem tej rywalizacji jest Hamilton, a wg mnie powinno być na odwrót. Przede wszystkim w treningach lepiej spisywał się Rosberg. Pierwszy trening: Hamilton P1, Rosberg P2. Drugi trening: Hamilton P8, Rosberg P2. Trzeci trening: Hamilton P7, Rosberg P2. Jak widać Rosberg cały czas utrzymuje się w czołówce, czego nie można powiedzieć o Hamiltonie. Do tego Hamilton bardzo narzeka na swój bolid, miał pewne problemy z balansem bolidu. Dla Rosberga jest to domowy wyścig i będzie chciał się pokazać jak najlepiej przed własną publiką. Nie ma wątpliwości, że szefowie Mercedesa postawią na Rosberga i to on będzie kierowcą nr 1 w zespole. Jak dla mnie kurs 2,25 na kwalifikacje w parze z Hamiltonem to prezent.

Hamilton – Rosberg @ 2,25 WilliamHill ⛔ //błąd strategów Mercedesa i Rosberg P11, ciężko będzie w wyścigu, żeby ten typ wszedł...

//edit: pomyłka, jest to typ na wyścig a nie na kwalifikacje, nie mniej jednak z typem się nie wycofuję i uważam, że kurs jest bardzo dobry

Faworytem kwalifikacji jest Vettel i na niego też stawiam. W ostatnim treningu wyprzedził drugiego w klasyfikacji kierowcę o przeszło 0,5 s i pewnie wygrał. Wygrał również wczorajszy drugi trening. Jedynym zagrożeniem dla niego może być Webber i Mercedesy, ale w ten weekend zarówno Rosberg jak i Hamilton nie są już tak szybcy. Webber z kolei jest szybki ale w pierwszym i drugim sektorze, w trzecim trochę traci. Stawiam na Vettela, który jeździ na tym torze bardzo równo, w każdym sektorze. Jest to dla niego domowy wyścig. Oprócz tego ma dużą motywację po ostatnim niepowodzeniu na Silvertsone. Co ciekawe Vettel nigdy nie wygrał na tym torze, ale zawsze kończył na podium. Teraz ma dużą szansę się przełamać i wygrać, a pierwszym krokiem do tego powinno być zwycięstwo w kwalifikacjach.
Vettel wygra kwalifikacje @ 1,65 Bwin ⛔ Hamilton

Otrzymane punkty reputacji: +6
dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Daniel Ricciardo vs Jean-Eric Vergne (kwalifikacje) @ 1,60 Betsson ✅ 6-16

Na treningach obaj mieli podobne czasy ale jak już to wielokrotnie pisałem, Ricciardo mało kiedy kręci dobre czasy w treningach i dopiero w kwalifikacjach &quot;wystrzela&quot;. W tym sezonie w kwalifikacjach jest 5:3 dla Ricciardo ale te 3 wygrane Vergne to tylko i wyłącznie zasługa deszczu i niczego więcej, Ricciardo w normalnych warunkach po prostu nie przegrywa ze swoim partnerem zespołowym. W ostatnich kwalifikacjach tydzień temu, Ricciardo zajął swoje najwyższe miejsce w karierze i był 5, Vergne standardowo nawet nie wszedł do q3 więc dzisiaj w normalnych warunkach Ricciardo powinien spokojnie wygrać z Francuzem zwłaszcza że po ogłoszeniu przez Webbera informacji o tym że po tym sezonie odchodzi z RBR forma Ricciardo &quot;dziwnie&quot; wzrosła i co jak co ale dla niego to może być jedyna szansa żeby znaleźć się w topowym zespole.

Otrzymane punkty reputacji: +16
rangizz 2,7K

rangizz

Użytkownik
Kwalifikacja H2H Hamilton – Rosberg @1.44 bet365 Wynik 1 vs 11 ⛔ (Pod koniec Q2 Rosberg siedział w garażu, podczas, gdy inni go powyprzedzali. Być może zagranie celowe, chociaż powątpiewam)
Niespodziewanie (przynajmniej dla mnie) Rosberg jak na razie jest równorzędnym parterem Hamiltona. Ich bezpośrednie h2h w kwalifikacjach to 5:3 dla Hamiltona, z tym, że 3 wygrane Anglik zanotował na początku sezonu, także licząc ostatnie 5 wyścigów jest 2:3 dla Rosberga (same PolePosition Niemca o ile dobrze pamiętam), z czego 1 z tych ostatnich wygranych Hamiltona (GP Kanady) to efekt zbiegu wielu niekorzystych okoliczności dla Rosberga. Tak czy siak, Nico bardziej przekonuje mnie z tej dwójki jesli chodzi o wystepy w kwalifikacjach, mimo, że tydzień temu to Hamilton zdobył PP w swoim domowym GP. Dzisiaj to jednak Rosberg jest u siebie i to za nim stoją ściany. Do tego Hamilton po 3 treningu mocno uskarżał się na prowadzenie bolidu, gdzie stracił do Nico niespełna 0.6s (podobnie było w treningu drugim, w pierwszym trenignu to hamilton był o 0.2s szybszy). Ale treningi mówią tylko jakąś część prawdy. Mnie natomiast najbardziej interesują narzekania Hamiltona na bolid i tu upatruje duże handicpau na swój typ. Także Go Go Di Capario
Kwalifikacja H2H Alonso – Massa @4.5 bet365 Wynik 8:7 ✅ (Rożnica jak przewidywałem minimalna - 0.08s, ale na szczęście na korzyść Massy)
Typ wart ryzyka moim zdaniem. Bespośrednie H2h to 6:2 dla Alonso w Q, ale to mało istotne w tej chwili. Dlaczego? Krótko i na temat. Alonso w 1. treningu nie przejechał ani jednego pomiarowego kółka ze względu na problemy z bolidem. W drugim treningu wyprzedził Masse o 4 TYSIĘCZNE sekundy. Dzisiaj, w trzecim treningu róznica wyniosła 0.02s. Massa w tym weekendzie jest w stanie zagrozić Alonso, na co liczę. Fernando ma jakieś problemy, kwalifikacje mu ostatnio wychodzą słabiej (podobnie jak Massie zresztą), i wydaje się, że jak na razie nie wydobył z bolidu wszystkiego co mógł. Czuję, że i w Q to nei nastąpi, jeżeli wygra z Massa to na pewno minimalnie (chociaż jakie to ma znaczenie dla typu?). Uważam mimo wszystkich zalet Ferdka, że dzisiaj Massa ma co najmniej 40% szans na pokonanie zespołowego kolegi, dlatego ten kurs jest dla mnie miodem.
EDIT: Już kurs na Massę spadł do @4.33
EDIT2: Potem coś dodam na wyścig, zapewne tradycyjnie miejsce po 1. kółku ;).

Otrzymane punkty reputacji: +7
dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Nico Rosberg w TOP6? NIE @ 1,90 Expekt ✅ 9 miejsce, wrócił koszmar Mercedesa związany z ogumieniem
Rosberg w poprzednim wyścigu wykorzystał pech Hamiltona oraz Vettela i wygrał wyścig na Silverstone. Było to pierwsze Grand Prix gdzie można było mieć wrażenie że Mercedes uporał się wreszcie z degradacją opon, jednak nawet jeśli tak jest co raczej nie można stwierdzić po jednym wyścigu to Rosberg startuję jutro z 11 pola więc trochę daleko. 8 i 7 miejsce to dwa Ferrari a 5 i 4 to Lotusy, jutro są idealne warunki dla obu zespołów bo będzie po prostu bardzo ciepło. Co do jutrzejszej pogody, nawet jeśli Mercedes poprawił bardzo zużycie opon w swoich bolidach to czy na pewno &quot;wyleczyli&quot; się z tych problemów do końca? Wątpię a jutro przy bardzo wysokich temperaturach opony będą narażone na bardzo duże zużycie więc tutaj Mercedesy mogą mieć spore problemy a jeśli wróci koszmar z degradacją opon to Rosberg jak zdobędzie chociaż punkt to będzie to dla niego i tak duży sukces. Z drugiego i trzeciego pola jedzie Red Bull czyli zespół który ma świetne tempo w kwalifikacjach i wyścigu więc nie ma szans żeby w normalnych warunkach udało się Rosbergowi dogonić chociażby Webbera. Jeśli Merc nie będzie miał żadnych problemów z oponami to przecież z PP jedzie Hamilton więc on na pewno nie spadnie poniżej 6 miejsca więc jeśli nawet Mercedes będzie miał jutro dobre tempo to raczej nie ma szans żeby Niemiec o tyle miejsc awansował.

Otrzymane punkty reputacji: +1
zdolak 218

zdolak

Użytkownik
German GP : Zwycięski kierowca :
Mark Webber @ 8.00 betsson 1/10 bardzo dobry start blad przy wymianie kół .. typ wcale nie byl bez szans .. jak to kazdy twierdzil ..⛔ 1j
Webber wygrywal ten wyscig w 2009 roku . W tym wyscigu ruszy z trzeciego miejsca .Tor Nuerburgring ma długość 5148 m. Kierowcy podczas wyścigu przejadą 60 okrążeń, w sumie 308,863 km. Szybkie proste poprzedzielane są na tym obiekcie ciasnymi szykanami. Słynie on z prawie 23-kilometrowej trudnej pętli północnej, która nie jest obecnie wykorzystywana w wyścigach Formuły 1. Właśnie na tym odcinku w 1976 roku bardzo groźny wypadek miał Austriak Niki Lauda.W poprzednim wyscigu Webber zajal 2 pozycje , po zakonczeniu sezonu opuszcza on F1 co moze okazac sie dobra okazja do zyskania prestiżu .

misiu 193

misiu

Użytkownik
Formułę oglądam jak tylko mam okazję, chociaż nie będę ukrywał, że nie jest to ulubiony przeze mnie sport ;) Typuje najczęściej dojedzie/ nie dojedzie
Kursy fajne, raz udało mi się zgarnąć ładną sumę (1500 z 150zł) Do rzeczy. na jutro stawiam , że nie dojadą do mety:
Bottas i Perez.
Oba teamy mają problemy z rozgrzaniem opon i łapaniem tempa na tym torze ze względu na dużą ilość ciasnych zakrętów. Odpowiednio pozycje na starcie 17;13 , będą się starać przebijać do przodu co może skutkować jakąś kolizją, do tego dochodzą &quot;wybuchowe&quot; opony ;)
Typ luźny, ale kursy bardzo fajne.
Efortuna: kurs 15 z dwóch zdarzeń
stawka: 50; ewentualna wygrana :660

Otrzymane punkty reputacji: +2
waclaw-65884 360

waclaw-65884

Użytkownik
Bardzo krótko , bo wyjeżdżam . Po nieudanych kwalach dwa typy na wyścig :
Webber - Alonso 1 1,60(toto)
Raikonen - Rosberg 1 1,40(toto)
Pierwsza para taka sama jak tydzień temu. Wtedy to Webber miał fatalny start, ale w trakcie wyścigu odrobił kilka pozycji do Alonso. Dzisiaj nie spodziewam się takiej katastrofy na starcie i Mark spokojnie tutaj będzie bił się o win. Alonso jak to on, awansuje zapewne w górę , ale ma przed sobą dwa Lotusy i o ile Groszka pewnie minie to z Raikonenem będzie mu ciężko.
Druga para to właśnie Kimi z Rosbergiem. Mercedes tutaj nie jest wstanie zyskać na oponach - aby nie stracił, więc Rosbergowi będzie cholernie ciężko nadrobić tyle pozycji mając i Ferrari i Lotusy. Kimi dodatkowo ma bolid który kocha wysokie temperatury więc jeżeli nie stanie się nic złego, powinien być dzisiaj w top5.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Pierwsza para taka sama jak tydzień temu. Wtedy to Webber miał fatalny start, ale w trakcie wyścigu odrobił kilka pozycji do Alonso. Dzisiaj nie spodziewam się takiej katastrofy na starcie i Mark spokojnie tutaj będzie bił się o win. Alonso jak to on, awansuje zapewne w górę , ale ma przed sobą dwa Lotusy i o ile Groszka pewnie minie to z Raikonenem będzie mu ciężko.
Tyle, że Ferrari ma zupełnie inną strategię na ten wyścig niż wszystkie sześć bolidów przed nimi. Ferdek i Felipe startują na pośredniej mieszance, a Hamilton, Vettel, Webber, Ricciardo, Kimi i Romek na miękkiej. Na tej samej miękkiej która starcza wg pirelli na 5-6 okrążeń i wtedy się zużywa. W dodatku bolidy zatankowane pod korek. Więc jeżeli żadnego SC w początkowej fazie nie będzie to wspomnieni kierowcy będą zjeżdzali na pit stopy, a Ferrari będzie cisnęło do przodu zyskując przewagę. Dlatego ja też po takim kursie bym tego nie ruszał.
Mam za to inny typ który już wczoraj zagrałem.

GP Niemiec - wyścig niedziela 14:00
Felipe Massa Top6 ?
Typ : TAK @ 1,95* Expekt⛔niestety awaria po świetnym początku
Massa startuje z P7. Jednak Ferrari ma zupełnie odmienna strategię od całej czołówki która wystartuje przed nimi. Moim zdaniem jest to lepsza strategia. Ferrari kosztem wysokich miejsc w kwalifikacjach założyli pośrednie opony i z takich też wystartować muszą jutro w wyśćigu. Cała czołówka wystartuje na miękkich oponach. A miękkie opony zużywają się po 5-6 okrążeniach jak mówili fachowcy pirelli i ludzie związani z poszczególnymi zespołami. Dodatkowo trzeba wziąć pod uwagę że te miękkie opony będą mieli przy zatankowanych pod korek bolidach więc kolejny minus.
Przed Massą jest Daniel Ricciardo który jak sam mówił tempa podczas tego weekendu nie mają jak na Silverstone, a wysokie miejsce to tylko właśnie fakt, że kierowcy za nim nie wyjechali wcale na pomiarowe okrążenia w kwalifikacjach i wystartują w pośrednich oponach.
A tempo Ferrari dzisiaj było dobre i w 3 treningu i w Q2. Będą jutro atakowali zapewne na wysokie miejsca.
Takiego kursu bym nie dawał, bliższe prawdy jest @1,66 jakie wystawił b365, w betssonie/bwin @1,70.
*dzisiaj już kurs @1,80
Ponadto mam kilka ciekawych par na oku...
GP Niemiec- wyścig niedziela 14:00
Button - Perez
Typ : Button @ 1,50 ✅
Alonso - Massa
Typ : Alonso @ 1,25✅
Hulkenberg - Gutierrez
Typ : Hulkenberg @ 1,40 ✅
AKO @ 2,63
Expekt
Button jeździ tutaj dobrze , napewno lepiej niż Perez. W dodatku Sergio miał problemy z bolidem no i jesz szalonym kierowcą więc będzie jeździł na granicy ryzyka. Button P9, Perez P13 to już powinna być dość dobra przewaga, no i wiadomo kto lepiej dba o opony -&gt; Button.
Fernando is faster than you i cała argumentacja typu. Massa był wyżej od Alonso w wyścigu w tym sezonie tylko wtedy gdy...Alonso nie dojechał do mety z powodu kolizji.
Hulkenberg bardzo dobry weekend, dostał się do Q3 kosztem ROsberga co prawda, ale i tak jeździł dobrze od piątku. Jak sam mówi mają dobre tempo wyścigowe co było widąć na treningach więc liczy że dojedzie w punktach dzisiaj. Gutierrez bez szału. W treningach tracił po ok 0,5sek do Nico, kwale tez pokazały potencjał obu kierowców więc oby bez incydentów wyścigowych z udziałem Nico się obyło...

johny609 14

johny609

Użytkownik
Warto dodać, że Massa wygrał Q2 na miękkiej mieszance opon, a Alonso był trzeci.
Moim zdaniem Ferrari wybrało najlepszą strategię spośród wszystkich ekip z czołówki. Jeśli obaj zawodnicy włoskiej stajni nie zepsują startu - a podczas ostatniego GP Wielkiej Brytanii Fellipe popisał się fenomenalnym &quot;wystrzeleniem&quot; z linii startowej, tylko Fernando trochę przysnął, to jestem zdania, że obaj zawodnicy powinni skończyć w Top 3.
A dlaczego nie? Wszyscy z przodu mają miękką mieszankę opon. Nieprzewidywalny Grosjean i Racciardo nie powinni stanowić problemu dla Ferrari. Ważny będzie pierwszy Pit-stop czołowych zawodników. Kiedy i za kim się znajdą po wyjeździe z alei serwisowej, ponieważ z tyłu mamy kilku dobrych kierowców, m.in. Button, Rosberg, Perez, którzy także powinni wystartować na twardszej mieszance opon. Wydaje mi się, że podałem kilka dobrych argumentów i jasno widać, że pierwszych sześciu kierowców dzisiaj może tak naprawdę ponieść największą porażkę. ;)
Dawno nie zamieszczałem typów, także dzisiaj w ramach emocji podczas wyścigu:
Alonso - Top 3 / 2.30 (efortuna)
Massa - Top 3 / 11.00 (efortuna)
AKO: 25.30
:cool:

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
German GP : Zwycięski kierowca :
Mark Webber @ 8.00 betsson 1/10
Webber wygrywal ten wyscig w 2009 roku . W tym wyscigu ruszy z trzeciego miejsca .Tor Nuerburgring ma długość 5148 m. Kierowcy podczas wyścigu przejadą 60 okrążeń, w sumie 308,863 km. Szybkie proste poprzedzielane są na tym obiekcie ciasnymi szykanami. Słynie on z prawie 23-kilometrowej trudnej pętli północnej, która nie jest obecnie wykorzystywana w wyścigach Formuły 1. Właśnie na tym odcinku w 1976 roku bardzo groźny wypadek miał Austriak Niki Lauda.W poprzednim wyscigu Webber zajal 2 pozycje , po zakonczeniu sezonu opuszcza on F1 co moze okazac sie dobra okazja do zyskania prestiżu .
Nico Rosberg 6.msce lub gorsze @ 1.72 Bet365
Nico w 2007.roku skończył wyścig już po 2 okrążeniach, gdyż wypadł z toru. Co ciekawe rok wcześniej także był poza TOP 5, bo zajął 7.msce tuż za Giancarlo Fisichellą.
Nico na co dzień spotyka się z Vivian Sibold, która to jest bodaj jakąś tam modelką.
Dodając do tego fakt, że Rosberg w 4 z 5 pierwszych GP w tym sezonie był poza TOP 5 i do dzisiejszego wyścigu startuje dopiero z 11.msca mamy niemal lokatę.
Aaa, startuje przed własną publicznością, więc tak jak Webber potraktuje wyścig prestiżowo.
Poleca(M):zoltakartka:
Jest Lewis, RedBulle, Ferrari z odmienną taktyką od czołówki, oba Lotusy, które tu mogą odegrać znaczącą rolę, do tego przed Nico kilku słabszych kierowców, więc jeśli na starcie nie połknie paru rywali, to ciężko będzie mu się wdrapać do TOP 5 dzisiejszego wyścigu, bo jakoś nie widzę go dziś w normalnych okolicznościach przyrody. Przecież RB nagle nie zapomną, jak się jeździ, Lotusy nie będą mieć beznadziejnego tempa wyścigowego, a Alonso nie zacznie popełniać błędów. Wypada się zgodzić z analizą dawida1892, tylko proponuję nieco bezpieczniejszą wersję.

Otrzymane punkty reputacji: +7
buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Myślę, że taktyka Ferrari może przynieść dużą korzyść. Pierwsza szóstka startuje na miękkich oponach, Ferrari na pośrednich. Wg wyliczeń zespołów miękkie opony powinny wytrzymać plus/minus 8 okrążeń. Jednak trzeba dodać, że bolidy wystartują zatankowane pod korek, co na pewno będzie miało wpływ na opony i może się okazać, że będą one do wymiany już po 5-6 okrążeniach. Także należy spodziewać się szybkiego zjazdu czołówki i objęcia prowadzenia przez Ferrari. Kolejność na starcie z dwójki Ferrari to: Massa, Alonso, ale wydaje mi się, że to jednak Alonso (jeśli będą jechać obok siebie) skończy na lepszej pozycji, to on walczy jeszcze o tytuł i Ferrari, w razie potrzeby, odpowiednio zadba, aby Alonso wyprzedził Massę. Sądzę, że Alonso ma dużą szansę na podium. Po pierwsze taktyka, która wydaje się być lepsza niż ta zespołów z czołówki, po drugie dobrze przygotowany bolid, a po trzecie dobre tempo wyścigowe samego Alonso. W końcówce Alonso będzie miał miękkie opony i lekki bolid, co pozwoli mu kręcić lepsze czasy niż pierwszej szóstce na starcie wyścigu. Wyścig zapowiada się emocjonująco i ja stawiam na podium Alonso.

Alonso TOP3 @ 2,10 WilliamHill ⛔ //Lotusy były niesamowite dzisiaj

rangizz 2,7K

rangizz

Użytkownik
Koniec pierwszego okrążenia - miejsce Kimiego Raikkonena - 5. lub gorsze @3.25 bet365
Do wyścigu mało czasu także bez rozwijania - Kimi rusza z brudnej strony. Za sobą ma groszka, który czuję, że tutaj pociśnie (można to rozumieć dwojako i taki jest mój zamysł ^^). Co prawda przed sobą Fin ma Webbera, króla startów, który tydzień temu spadł o 10 pozycji po pierwszym kołku, ale Australijczyk już zbyt często spieprzał starty, by dzisiaj znów to zrobić. Jak na to starcie, zamieszanie ,wszystko może się stać, kurs mnie zachęca (pierwotnie myślałem o co najmniej utrzymaniu pozycji przez Groszka, ale kurs słaby)

Liczba sklasyfikowanych kierowców - poniżej 18 @3.0 bet365
Typ bardziej dla zabawy bo to loteria, ale znowu - kurs. 3.0 wygląda fajnie, a 5 kierowców to znowu dość realna liczba kirowców, którzy w ten czy inny sposób mogą odpaść w wyścigu (nie nie, na opony już nie liczę ;) ).
Nico Rosberg w TOP6? NIE @ 1,90 Expekt
Nie zgadzam się z typem i osobiście stawiałbym wręcz odwrotnie, wyścig pokaże (nie mam czasu na uzasadnienie, sorry).

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Lider po 10 okrążeniach - Fernando Alonso @ 4,50 Bet365 ⛔ 2 miejsce po 10 okrążeniu, wszyscy zjechali tylko Grosjean został, &quot;świetne&quot; prognozy Pirelli co do opon...
Alonso startuję dopiero z 8 pola i obok siebie ma Masse, obaj ruszają na twardych oponach, kierowcy z miejsc 1-6 startują na miękkich oponach która tutaj bardzo szybko się zużywają, zwłaszcza dzisiaj kiedy jest tak gorąco. Czy któryś z kierowców ruszający na miękkiej mieszance jest wstanie tyle wytrzymać na tych opona? Praktycznie jest to niemożliwe, więc po pierwszych zjazdach na prowadzeniu będzie najprawdopodbniej właśnie Alonso który ma przecież świetny start i już po pierwszych kilku zakrętach może być kilka miejsc wyżej, obok niego rusza Massa ale wiadomo że jeśli reszta kierowców zjedzie na zmianę opon to Brazylijczyk puści po prostu Alonso żeby ten cisnął i po swojej zmianie opon był jak najwyżej.

Otrzymane punkty reputacji: +5
snajper 322

snajper

Forum VIP
Lider po 10 okrążeniach: Fernando Alonso @ 4,50 Bet365

Alonso startuję dopiero z 8 pola i obok siebie ma Masse, obaj ruszają na twardych oponach, kierowcy z miejsc 1-6 startują na miękkich oponach która tutaj bardzo szybko się zużywają, zwłaszcza dzisiaj kiedy jest tak gorąco. Czy któryś z kierowców ruszający na miękkiej mieszance jest wstanie tyle wytrzymać na tych opona? Praktycznie jest to niemożliwe, więc po pierwszych zjazdach na prowadzeniu będzie najprawdopodbniej właśnie Alonso który ma przecież świetny start i już po pierwszych kilku zakrętach może być kilka miejsc wyżej, obok niego rusza Massa ale wiadomo że jeśli reszta kierowców zjedzie na zmianę opon to Brazylijczyk puści po prostu Alonso żeby ten cisnął i po swojej zmianie opon był jak najwyżej.
Popieram, bardzo duże szanse na wejście:

STRATEGICZNE PODPOWIEDZI PIRELLI:

• Najszybszą strategią na wyścig o długości 60 okrążeń są dwa postoje. Start na miękkiej mieszance, zmiana na pośrednią na piątym-szóstym okrążeniu i ponownie na pośrednią na 32. albo 33. okrążeniu
  • Alternatywną taktyką dla kierowców startujących na pośredniej mieszance jest: start na pośredniej, zmiana na pośrednią na 27. okrążeniu i obowiązkowe założenie miękkiej na 54. okrążeniu
.

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Zwycięzca - Fernando Alonso @ 11,00 Expekt ⛔ 4 miejsce, Alonso utknął na kilka okrążeń za Hamiltonem i niestety się nie udało
Dla odważnych można też pograć wygraną Alonso, nie jest to oczywiście jakiś pewniak ale na pewno spore value. Jeśli prognozy Pirelli się sprawdzą a strategia dwóch pit-stopów wypali to Alonso ma spore szanse na wygraną bo reszta kierowców z czołówki będzie musiał zjechać raz więcej. Dodatkowo po pierwszych zjazdach bardzo możliwe że Hiszpan będzie miał za sobą Masse który wiadomo co będzie robił, zwalniał resztę kierowców. Dodatkowo wysokie temperatury bardzo sprzyjają Ferrari i jeśli Alonso nie spieprzy startu a jest to kierowca który wręcz atomowo startuje to są realne szanse na jego wygraną.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom