Ciekawie prezentują się kursy na mecz Zagłębie - ŁKS. Zagłębie - wiadomo, prezentuje się fatalnie. U siebie nie wygrywa, mało tego, nie wygrało jeszcze w ogóle w tym sezonie. Ostatnia porażka w pucharze z Kluczborkiem i trzy stracone gole dopełniają obraz nędzy i rozpaczy. Zachodzi wysokie prawdopodobieństwo, że zawodnicy grają przeciwko trenerowi. Jeśli zaś chodzi o ŁKS to od przyjścia Probierza dużo się zmieniło. Wygrana z Cracovią na wyjeździe i remis "u siebie" w Bełchatowie z Górnikiem. Chociaż w tym meczu gra była średnia. Porażki z Ruchem w Pucharze nie ma co brać pod uwagę, zagrał jeden zawodnik z podstawowego składu. Atmosfera w drużynie jest bojowa, na treningach pełne zaangażowanie. Do tego czas działa na korzyść, pozwala lepiej zgrać się zawodnikom, którzy dołączyli niedawno, a także wprowadzać Probierzowi swoje koncepcje. Ja jestem pełen optymizmu przed tym meczem. O zwycięstwo nie będzie łatwo, bo skuteczność kuleje, ale porażkę raczej wykluczam. Kascelan z Łukasiewiczem odwalają świetną robotę w środku pola i myślę, że nie pozwolą Lubinianom na zbyt wiele. Wobec tego, warto wziąć pod uwagę:
Betsafe:
ŁKS (+1) - kurs 2.0
ŁKS (+2) - kurs 1.3 - to jest wręcz pewniak, który sam wybrałem, dorzucając zwycięstwo MU ze Stoke, co daje ako 2.0