Ruch -
Śląsk 2 @ 2.20 Sportingbet
Po blamażu w Białymstoku, Ruch Chorzów do meczu ze Śląskiem Wrocław przystąpi pod wodzą nowego trenera. Jacka Zielińskiego zastąpił Czech Jan Kocian. Jak już wcześniej wspomniałem Ruch w ostatniej kolejce przegrał w Białymstoku 0-6. Zespół w tym sezonie gra bardzo słabo, nie ma tam siły ognia. Defensywa popełnia masę błędów. Na domiar złego w meczu ze Śląskiem zespół z Chorzowa podobnie jak w Białymstoku będzie mocno osłabiony. Urazy eliminują Marka Szyndrowskiego, Zieńczuka, Adriana Mrowca, Martina Konczkowskiego, Gieragi oraz dochodzącego do siebie po kontuzji od dłuższego czasu Sadloka. Jak widać Ruch jest bardzo osłabiony, ten stan kadry przekłada się na mizerną jakość na boisku. Do Chorzowa przyjeżdża drużyna, która to wykorzysta bez mrugnięcia oka. Śląsk z Paixao w ataku jest na fali wznoszącej. W ostatniej kolejce zespół z Wrocławia pokonał Lecha Poznań. Napastnik Śląska tak na prawdę miał pół sytuacji z której strzelił bramkę. Dzisiaj tych sytuacji pod bramką Rychu będzie zdecydowanie więcej. Więc słabo widzę defensywe Ruchu, która bez Szyndrowskiego wygląda bardzo źle. Śląsk ma przewagę w każej formacji, środek pola zostanie zdominowany przez zespół z Wrocławia i Ruch nie zrobi u siebie nawet sztycha. Mila, Kazimierczak, Stefanovicz to są zawodnicy którzy nie pozwolą zaistnieć zawodnikom z Chorzowa. Do tego dojdzie na skrzydle szybki Plaku oraz dobrze radzący sobie ostatnio Hołota. Jak dodam wspomnianego Paixao, który w 13 oficjalnych meczach Śląska strzelił 10 bramek to mamy pełny obraz tego co może się dziać przy ul. Cichej. Reasumując....potencjał piłkarski Śląska plus braki kadrowe Ruchu oraz ich słaba forma każą mi postawič po atrakcyjnym kursie na zespól Stanisława Levego.
...................................................................................................................................
Legia - Górnik
Suma bramek w meczu 2-3 @ 1.909 Sportingbet
Nie będę pisał o sytuacji w tabeli i tych wszystkich pierdach, które się wypisuje w
typach dnia. Wszyscy co tutaj zaglądają znają tabelę. Więc sobie zaoszczędze i skupie się na meritum. Ja w tym spotkaniu jakiegoś zdecydowanego faworyta nie widzę. Może delikatnie jest nim Legia. Ale kurs jaki buk oferuje nie jest wart spoglądnecia w tą stronę. Ja skupiłem się na ilości bramek w tym spotkaniu. Początkowo chciałem grač BTS, ale kurs 1.8 jest niższy od mojego typu.
Typ 2-3 bramki w meczu jest typem dość realnym. Mecz zapowiada się w mojej ocenie na granicy under/over. W tym meczu potencjał ofensywny obu zespołów nie pozwoli na to, żeby tutaj padło mało bramek pt 0-0 , 1-0 czy 0-1. Pogromu którejś ze stron też trudno się spodziewać. Więc 2-3 bramki jak najbardziej do gry.
Wiem, że słabo brzmią te argumenty, ale jak to uargumentować....:razz:
Ja ten typ często gram w naszej
Ekstraklasie i dość często wchodzi. Wczoraj ten typ zbierał żniwa.
Do kolegi na dole.
Potencjał ofensywny to nie tylko napastnicy, ale też a może przede wszystkim kreatywni pomocnicy oraz grający mocno do przodu boczni obrońcy. I takich zawodników w obu klubach jest dużo.