Z długoterminowych:
Fiorentina - Sassuolo 2
Milan- Napoli 2
Salenitara spadek
Ako: 7.08
E
efortuna
No przesadzony kurs na Sassuolo zdecydowanie. Sassuolo ma mega pecha w tych meczach, z Sampdoria powinni wygrac, z Interem sedzia ich przycial na karnego, z Roma byli lepsi, z Atalanta mogli spokojnie remis ugrac. Zostało 31 kolejek do konca i taka roznica 5 pkt to jest nic, a kurs wystawili jakby to juz wszystko bylo wiadome.
Do tego Vlahovic nie przedluzyl kontraktu i mozliwe, ze juz zimą odejdzie, spekuluje sie o Juve. Wiadomo bedzie ciezko go zastapic, do tego Castrovili jest podatny na kontuzje, Pulgar mega talent, ale chimeryczny. Italiano ma mega fajny styl, ale pamietajmy, ze go fajnie sie oglada, ale defensywa jak trenowal Spezie wiele pozostawiala do zyczenia. Tutaj jest podobnie, jego zespoly graja ofensywna pilke, ale nie koniecznie punktują.
W Sassuolo zostal Berardi, do tego Boga i Djuricic sa w top8 dryblujących z powodzeniem zawodnikow w
Serie a. To moze robic wrazenie. Jezeli w koncu odpali ze skutecznoscia Raspadori, a ma na to papiery to napewno bedzie wiecej punktow. Ja tylko napisze takie cos:
Jakby spojrzec na tabele „expected points” czyli w skrocie punkty, ktore dana druzyna powinna zdobyc, majac setki, slupki, okazje, to Sassuolo zdecydowanie byloby wyżej niż Fiorentina. A jakby to powiedzial trener Lazio Sarri, a prywatnie profesor matematyki- prawdopodobienstwo na dłuższą mete nigdy nie kłamie. To dopiero 7 kolejek wiec dla mnie 50/50.
No jak mozna wystawic 50/50 Milan z Napoli. Napoli gra mega fajnie, a do tego na prawie 2 miesiace wypada podstawowy bramkarz Milanu, ktory wyciagal co chwile cos. Przy optymistycznym wariancie to jest okolo chyba 8 meczow, a jak ja widze Tataranasu albo zakontraktowanego teraz Mirante w bramce to jestem w stanie sie zalozyc, ze zawala pare pkt w tym okresie. Do tego ten konflikt z Kessim na temat jego kontraktu, niby Pioli uspokaja, ale dla mnie to nie sa ciekawe sytuacje w klubie. No i zobaczcie ile co chwile kontuzji w Milanie, czy to Ibra, Giroud, teraz Florenzi. Do tego z covidem Hernandez. Ja to biore.
No i oczywista sprawa czyli spadek Salenitary. Oni ugrali pkt z Genoa bo tam nie bylo Destro i kontuzje obroncow, a i tak mieli mega farta pod koniec. Nic nie graja, Simy jest wolny i to chyba byl zawodnik jednego sezonu. Do tego wiekowy Ribery, ktory zreszta jest kontuzjowany. No dla mnie nie ma raczej opcji innej. Do tego przeciez nie na reke utrzymanie w
serie a ich wlasciciela, wiec to juz tym bardziej. Gdyby spadaly 2 zespoly to moze bym sie zastanawial, ale przy 3 to biore.
Torino- Genoa 1 1.50
forbet
Lokata i nic wiecej. Juric robi genialna robote, a pamietajmy, ze nie ma jeszcze wszystkich podstawowych graczy. Teraz juz wraca Belotti i bedzie mega. Torino top12, Genoa o utrzymanie, wystarczy, ze Destro nie zagra i jest problem. Pandev wiekowy i nie pociagnie juz tak jak w poprzednich sezonach, zreszta po czasie gry to widac.
Co na ten weekend?
Dla mnie nie ma tutaj pewniakow i gram za drobne takie ako dla lepszego weekendu:
Cagliari- Samodoria pow 2.5
Genoa- Sassuolo pow 2.5
Ako: 2.88
E
efortuna
Zastanawiam sie nad overem albo Sampdoria z remisem juz pisze dlaczego. Dzisiaj skonczyl sie mecz Urugawaju, a niedziele w poludnie Cagliari gra z Sampdoria. W Urugwaju gra 3 waznych graczy gospodarzy- Godin, Nandez i Cacesres, a do tego mniej wazny Perreiro. Nie musze pisac chyba co ostatnio bylo w takiej sytuacji. 2:3 z Genoa, gdzie to byl istny kabaret, jak moze Fares komus strzelic bramke.. Samodoria jest w fajnej formie, wiecznie mlody Fabio, kapitalny Candreva czy Caputo. No wezme chyba over bo strasznie szanuje Joao Pedro i on potrafi ze wszystkiego strzelic, do tego Sardynia to ciezki teren. Jakby tego bylo malo to wlasnie Godin i Caceres bedzie po podrozy, Walukiewicz jaki uraz,
Capitteli i Carboni jeszcze do wczoraj nie byli pewnie wystepu, a to wszyscy sa obroncy !!!! Fajny plus pod bramki.
No ma byc Destro wiec pograc bramki, chociaz dla mnie to Sassuolo wezmie. Maksimovic odpada z gry a to obronca, z kolei dla mnie to raczej wzmocnienie niz strata
Sassuolo gra swoje, nic sie nie zmienia, mega akcji co mecz, do tego jest druga druzyna zaraz po Salenitarze, ktora dopuszcza zespoly do swojej bramki. Mieli sporo niefarta, z gry powinni wiecej ugrac, maja na ten moment najwiecej znarnowych okazji !!!! Wszyscy z przodu zdrowi, no wezme bramki.