Ipswich Vs Everton
Typ: BTTS
Kurs: 1.62
Fuksiarz
W sobotę mecz rozegrają dwie drużyny z ostatnich bezpiecznych miejsc tabeli
Premier League. Obie drużyny z skromna zdobyczą punktowa, obie z problemami na starcie sezonu. Główny problem to defensywa, strata ponad 2 goli na spotkanie to średnia dla każdej z stron, a skromne 1 gola/mecz to statystyki, które nie mogą dawać nadzieji na dobra postawę drużyn w angielskiej
ekstraklasie. Goście już w poprzednim sezonie mieli duże problemy z utrzymaniem się na tym szczeblu rozgrywkowym, dopiero dzięki dobrej końcówce kampanii mogli zadowolić się bezpiecznym miejscem na finiszu. Ipswich z Leicester do końca biło się o zwycięstwo w
Championship, jednak słaby kwiecień w ich wykonaniu poskutkował ostatecznie druga lokata z zaledwie jednym punktem straty do mistrzowskich Lisów. Tamta kampanię zakończyli z prawie 100 bramkami na koncie, jednak przeskok jakościowy po awansie widocznie odbił się na ich skuteczności. Dobra postawę w ataku prezentuje Liam Delap, kupiony z City I to właśnie on jest odpowiedzialny za połowę strzelonych goli, a dorzucając do tego 2 asysty ma wpływ na 5 z 6 zdobytych przez gospodarzy bramek.
Ja chcę tutaj zobaczyć gole po obu stronach, co nie powinno być problemem, patrząc na bilanse defensywne zespołów.
Dodatkowo w 5 z 7 meczy
Premier League, Ipswich zaliczyli BTTS, dorzucili także jeden z pucharu, ostatecznie przegranego z Wimbledon. Everton na takich spotkań 4, oraz jedno z pucharu, gdzie również polegli z Świętymi.
Mam nadzieję, że nie zabraknie im skuteczności i pokryją zaproponowana linie bez problemu