GKS Bełchatów - Jagiellonia Białystok
Mówi się, że GKS jest aktualnie najsłabszym spośród przedsezonowych kandydatów do zdobycia mistrzostwa i poniekąd trzeba się z tym zgodzić, ale ja mam nadzieję, że w dzisiejszym spotkaniu piłkarze z Bełchatowa zagrają dobry mecz i pewnie pokonają beniaminka z Białegostoku. Wydaje się, że do dobrej pozycji powraca rozgrywający Łukasz Garguła, który będzie dziś głównym kreatorem gdy Gieksy. W składzie gospodarzy nie zobaczymy dziś Janusza Dziedzica, ale zastąpi go zapewne albo Carlo Costly, albo Dawid Nowak tak więc następców ma godnych, ba.. moim zdaniem następcy są lepsi od Dziedzica
Stawiam dziś na zwycięstwo GKS-u
Mój typ: GKS Bełchatów - 1,48 w Unibet
Stawka: 7/10
Zagłębie Lubin - ŁKS Łódź
W tegorocznych rozgrywkach piłkarze Zagłębia już dwukrotnie zanotowali wpadki na własnym stadionie przegrywając z Wisłą i Legią, ale co jak co lecz ze słabszymi rywalami powinni u siebie pewnie wygrywać i mam nadzieję, że tak też będzie dziś. Ciekawostką jest fakt iz od kilku dni na stadionie Zagłębia trwają prace rozbiórki tzw. "małych trybun" co związane jest z budową nowego stadionu tak więc na tym spotkaniu kibice będą siedzieli tylko po jednej stronie boiska, ale wydaje mi się, że nie będzie to miało większego wpływu na wydarzenia na boisku, z którego moim zdaniem zwycięsko zejdą gospodarze.
Mój typ: Zagłębie Lubin - 1,40 w Unibet
Widzew Łódź - Cracovia Kraków
Widzew pozostaje w tym sezonie jedyną drużyną bez zwycięstwa na koncie, lecz to wszystko ma się zmienić już dziś. Piłkarze Widzewa wydają się być dobrze przygotowani do tego spotkania i przynajmniej w mojej opinii mają spore szanse na odniesienie zwyciestwa. W środku tygodnia pewnie pokonali Koronę Kielce w rozgrywkach Pucharu
Ekstraklasy, a dziś niesieni dopingiem swoich kibiców mają chrapkę na odniesienie pierwszego ligowego zwycięstwa. Według mnie jeśli nie uda się wygrać to Łodzianie przynajmniej ten mecz zremisują.
Mój typ: Widzew Łódź lub remis - 1,36 w Unibet