Ekipa gości jest pierwszym kandydatem do spadku w tym sezonie. Niestety taka jest prawda. Górnik już w poprzednim sezonie ledwo,ledwo uratował się od degradacji i jak pokazują wyniki tego klubu nie był to przypadek. Dziś idę zdecydowanie w stronę gospodarzy. A jednym z głównych tego powodów jest powrót do klubu Latala. Tak po zwolnieniu Jiri Necka, do klubu powrócił niespodziewanie Latal, który mam nadzieje wniesie do zespołu Piasta tą samą świeżość i zaangażowanie co w poprzednim sezonie. Jedynym zmartwieniem jest skuteczność Piasta. Piast strzelił zaledwie cztery bramki i jest to obok wyniku Górnika Łęczna najgorsza statystyka w Ekstraklasie. Jednak mam nadzieje, że po mimo przerwy reprezentacyjne gospodarze poprawią dzisiaj ten wynik i zaaplikują swoim rywalom więcej goli.
Tak to nie żart i podobnie jak kolega wyżej idę w stronę gospodarzy. Myślę, że Legia jest już trochę myślami i emocjami przy tygodniowym spotkaniu przeciwko Borussii. Jednak z drugiej strony ten zespół jeśli chce walczyć o mistrzostwo to nie może sobie pozwolić na stratę punktów. Pomimo tego idę również w stronę gospodarzy. Zespół Czesława Michniewicza zaskoczył niedawnego lidera Ekstraklasy - Lechię Gdańsk, i dziś zapewne będzie chciał sprawić kolejną niespodziankę. Do zespołu z Niecieczy dołączył Gergel oraz obrońca Guillerme. Dobrze wiemy, że na stadionie w Niecieczy już wiele zespołów z górnej naszej półki traciło punkty i dziś będzie podobnie, bo to gospodarze ugrają przynajmniej cenny dla nich remis.