>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

8. kolejka LOTTO Ekstraklasy (9.09 - 12.09.2016)

Status
Zamknięty.
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
15:30 Piast - Górnik Ł.
Typ: 1
Kurs: 2.10
buk: unibet
Wynik: 3:3 ⛔ dramat....brak slow...​

Ekipa gości jest pierwszym kandydatem do spadku w tym sezonie. Niestety taka jest prawda. Górnik już w poprzednim sezonie ledwo,ledwo uratował się od degradacji i jak pokazują wyniki tego klubu nie był to przypadek. Dziś idę zdecydowanie w stronę gospodarzy. A jednym z głównych tego powodów jest powrót do klubu Latala. Tak po zwolnieniu Jiri Necka, do klubu powrócił niespodziewanie Latal, który mam nadzieje wniesie do zespołu Piasta tą samą świeżość i zaangażowanie co w poprzednim sezonie. Jedynym zmartwieniem jest skuteczność Piasta. Piast strzelił zaledwie cztery bramki i jest to obok wyniku Górnika Łęczna najgorsza statystyka w Ekstraklasie. Jednak mam nadzieje, że po mimo przerwy reprezentacyjne gospodarze poprawią dzisiaj ten wynik i zaaplikują swoim rywalom więcej goli.
20:30 Termalica - Legia
Typ: 1X ✅
Kurs: 1.74
buk; unibet
Wynik:​

Tak to nie żart i podobnie jak kolega wyżej idę w stronę gospodarzy. Myślę, że Legia jest już trochę myślami i emocjami przy tygodniowym spotkaniu przeciwko Borussii. Jednak z drugiej strony ten zespół jeśli chce walczyć o mistrzostwo to nie może sobie pozwolić na stratę punktów. Pomimo tego idę również w stronę gospodarzy. Zespół Czesława Michniewicza zaskoczył niedawnego lidera Ekstraklasy - Lechię Gdańsk, i dziś zapewne będzie chciał sprawić kolejną niespodziankę. Do zespołu z Niecieczy dołączył Gergel oraz obrońca Guillerme. Dobrze wiemy, że na stadionie w Niecieczy już wiele zespołów z górnej naszej półki traciło punkty i dziś będzie podobnie, bo to gospodarze ugrają przynajmniej cenny dla nich remis.
KE -&gt; ⛔ 26

Otrzymane punkty reputacji: +4
G 370

golkiper

Użytkownik
Czy wy kiedyś graliście w piłkę na jakimkolwiek poziomie wyższym niż A klasa ? Każdy kto grał i zna realia szatni i ogólnie futbolu wie, że nie ma czegoś takiego jak &quot;myślami są już&quot; , &quot;będą się oszczędzać, bo&quot; , &quot; nie chcieli wygrać&quot;. To jest gadanie Januszy z kanapy, którzy potrafią jedynie komentować otaczającą ich rzeczywistość. Otóż fakt, Legfia gra w środę z BVB, ale każdy z zawodników dziś o 20.30 będzie w Niecieczy i myślał o meczu w Niecieczy, wierzcie mi. Legia ma już 7 pkt. do Lechii i nie może sobie pozwalać na kolejne straty pkt. w lidze. Hasi ma dwie jedenastki, z której KAŻDY, powtarzam KAŻDY zawodnik grałby w Niecieczy w składzie. Wiadomo, że ten stadion im nie leży, że Termalica umie urwać pkt. itd. ale to takie gdybanie. Fakty są takie, że Legia ma jakość na pucharty, a Termalica to ligowy średniak, który potrafi dostać piątke w Szczecinie. Nawet biorąc pod uwagę lekko rezerwowy skład Legii top kursy powinny być w granicach 1,50 na Legie, jest 1,85 a już spadło, dla mnie mega value, które trzeba zagrać. Mieli 2 tygodnie, że by popracować, może atmosfera wokół Hasiego się troszkę poprawiła bo wcześniej była podobno fatalna. Ja nie szukam niespodzianki, Legia dziś to bierze.

Otrzymane punkty reputacji: +3
dontomalone 194

dontomalone

Użytkownik
Zostałem uprzedzony przez mojego imiennika (Tommy-pozdrawiam,wszystko co miałem napisać napisałeś)
Ja również typuje Termalike, a raczej typ przeciwko Legii. Wiadomo w środę LM, piłkarze Legii w głowach mają pierwszy gwizdek meczu ale z BVB a tu jeszcze muszą na wycieczkę do Niecieczy się wybrać co pewnie chętnie by odpuścili. Myślę że po takim kursie to aż grzech nie spróbować, żeby było ciekawiej proponuje czystą 1 na Termalike jak również handi -1
Termalika 1 - 4,33 ✅
Termalika -1 - 8,5 ▶ ZWROT

Nie do Króla Ekstraklasy, ponieważ -&gt; brak bukmachera.

Otrzymane punkty reputacji: +15
J 4

javelin

Użytkownik
Ja bym Jagi nie ruszał, bo robi sie masówka, kursy spadają, a wiadomo jak takie mecze sie kończą, ile razy to lider grał z ostatnią drużyną, i był mega faworytem a kończyło się porażką albo remisem, Jaga w 3 ostatnich meczach 2 porażki więc nie jest to zespół ktorego nie da sie ograć, Wisła w końcu musi zacząc wygrywać bo potencjal jeśli chodzi o kase czy piłkarzy ma na pewno większy niż Jaga. Zmiana właściciela może wyjść Wiśle na dobre, nie wiem czy Wdowczyk to odpowiedni trener dla Wisły narazie jakoś sobie nie radzi ale to bardzo, solidny trener, może nie potrafi do nich dotrzeć, ale wątpie aby Wisła przegrywala mecz za meczem, mogą pojechać na pełnej kur.. do Białegostoku, przywieść dobry rezultat, kiedys w końcu muszą łapac punkty, bo jak przegrają jeszcze ze 2,3 mecze to może byc &quot;trzesieneie ziemi&quot; w Krakowie, Jaga faworyt ale osobiście nie gram bitych faworytów, bo z doświadczenia wiadomo jak takie mecze mogą się skonczyć,
jaki potencjał, jacy piłkarze, jaka kasa ? ???? Głowacki 37 lat, Brożek 33 lata, Boguski 32 lata. Wyróżniają się Mączyński i Małecki i to tyle jeśli chodzi o potencjał. Wisła jest piłkarsko słaba i nikt się jej nie boi. Co do kasy to znajomy Wiślak żartował, że tam na ręczniki brakuje. W Jadze może się nie przelewa, kontrakty podobno na poziomie ok. 20k + premie, ale budżet dopięty i wszystko płacone na czas. Ja bym nie był taki pewny czy Wisła piłkarsko jest lepsza, to już od dawna nie ta Wisła co zdobywała mistrza. Natomiast Jaga ma duże wahania formy, potrafi zagrać dobry mecz i do przerwy strzelić 2 gole, a może być kaszana jak z Lechią. Ja bym raczej szedł w kierunku overów: over 11 rożnych (2.40), over 2.5 gola (1.85), BTS (1.70). Kursy z bet365. Spodziewam się ofensywnego meczu.
Co do przełamywania się, w zeszłym sezonie kilka razy w końcówce sezonu grałem na przełamanie Górnika Z., dziady do ostatniego meczu miały szansę na utrzymanie, ale się nie przełamali. Wisła może się z Jagą przełamać, jestem w stanie sobie to wyobrazić, ale może też &quot;przyjąć&quot; piątaka jak ze Śląskiem.

otobet 115

otobet

Użytkownik

Termalica Bruk Bet - Legia Warszawa
Nieoczekiwanie, po siedmiu kolejkach w ligowej stawce, Nieciecza zajmuje wyższe miejsce niż Legia Warszawa. Nieciecza zajmuje piąte miejsce z 13pkt, natomiast piłkarze Hasiego zajmują jedenastą lokatę z 9pkt. Początek sezonu nie należy do udanych dla Warszawiaków, a dodatkowo Nieciecza nie jest wygodnym rywalem dla piłkarzy Legii. W poprzednim sezonie obydwa zespoły stoczyły ze sobą dwa pojedynki ligowe w Warszawie padł remis 1:1, natomiast w Niecieczy nieoczekiwanie gospodarze wygrali 3:0. Zapowiada się zacięte spotkanie u gospodarzy. Na boisku zabraknie dzisiaj Dawida Guby, do zdrowia wrócił już Dariusz Trela, jednak numerem jeden nadal pozostaje Krzysztof Pilarz. Goście z Warszawy będą dzisiaj musieli poradzić sobie bez Pazdana i Kucharczyka. Z zespołem pożegnał się Lewczuk, wobec tego pozyskano Jakuba Czerwińskiego, który ma dziś okazję do debiutu.

Bruk-Bet Termalica: Pilarz - Fryc, Osyra, Putiwcew, Pleva - Gergel, Babiarz, Kupczak, Jovanović, Misak - Gutkovskis

Legia: Malarz - Bereszyński, Dąbrowski, Czerwińśki, Hlousek - Guilherme, Moulin, Radović, Odidja-Ofoe, Langil - Nikolić

▶ Over 2,5 gola ✅
▶ Kurs : 2.05
▶ Otobet

Otrzymane punkty reputacji: +5
wisla9110 1,6K

wisla9110

Użytkownik
Piast Gliwice - Górnik Łęczna 1 połowa bez goli 2.62 @bet365 ⛔
under 11 RR 1.90@bet365⛔
under 2,5 1,75@bet365
⛔ grubo tańczone
Dzisiaj wynalazłem taki o to zestaw. Mecze o 15:30 raczej cechują się małą ilością bramek. Dzisiaj w Gliwicach ma być aż 29 stopni. To zdecydowanie nie jest pogoda dla polskich kopaczy co pokazali nie raz. Cytując klasyka: &quot;jest niedziela 17 pogoda nie dopisuje&quot;. Oczekuję spotkania nudnego jak flaki z olejem. W Gliwicach moim zdaniem można się tego spodziewać. Po pierwsze przyjedzie drużyna która nie strzeliła jeszcze bramki w pierwszej połowie i jest nastawiona głównie na defensywę. Łęczna ostatni mecz na wyjeździe w Ekstraklasie wygrała 30 kwietnia z Termalicą. Tylko raz jedna z tych drużyn otwierała wynik spotkania w tym sezonie. Piast nie strzelił bramki od 4 spotkań a nie wygrał meczu od 5. Obie drużyny strzeliły narazie najmniej bramek w lidze po 4. W Gliwicach ewidentnie brakuje napastnika po odejściu Nespora.
Bilans Piasta u siebie : 1 wygrana /1 remis /1 porażka bramki 2:3. Bilans Łęcznej na wyjeździe: 0 wygranych/ 1 remis/ 2 porażki bramki: 2:4. Odnośnie rożnych Piast 2,79 rożnego na spotkanie w tym sezonie a Górnik 4,29. Piast z nową starą miotłą Radkiem Latalem zobaczymy jak to podziała na drużynę. Aczkolwiek wydaję mi się, że będzie to przynajmniej w pierwszej połowie bicie głową w mur. W dobrej dyspozycji jest Prusak, który moim zdaniem przynajmniej 1 połowę wytrzyma z czystym kontem. Jeżeli miałbym iść w zwycięstwo kogokolwiek w tym meczu to po takim kursie spróbowałbym Łęcznian. W ekipie Piasta zabraknie Maka a u gości Mierzejewskiego i Basty.
Przewidywane składy:
Piast (3-5-2): Szmatuła – Sedlar, Korun, Hebert, Szeliga, Murawski,Bukata, Pietrowski, Mraz, Zivec, Barisić
Łęczna (4-2-3-1): Prusak – Sasin, Gerson, Pruchnik, Leandro, Bonin, Drewniak, Hernandez, Dźwigała, Grzelczak, Ubiparip.

KE -&gt; ⛔ 300

mefiuu 7,8K

mefiuu

Użytkownik
Korona Kielce - Arka Gdynia
Dziś na stadionie w Kielcach, miejscowa Korona zajmująca obecnie 6 lokatę podejmie Gdyńską Arkę, która to niespodziewanie zajmuje pozycję tuż za podium. Przed rozpoczęciem rozgrywek wszyscy typowali Koronę jako głównego kandydata do spadku, a zespół prowadzony przez młodego, zdolnego trenera Tomasza Wilmana gra na prawdę dobrze i zgłasza się do walki o grę o pierwszą ósemkę. W ostatnich dniach okna transferowego zespół poczynił ciekawe ruchy pozyskując Palenke i Abalo. Dziś myślę że Korona potwierdzi swoją dobrą grę na tle beniaminka i zgarnie komplet punktów.
TYPY:
Typ: 1 | Kurs: 3,00 (Bet365) ✅
Typ: HT/FT 1/1 | Kurs: 4,75 (Betsson)✅

Termalica Bruk-Bet Nieciecza - Legia Warszawa
Tak jak kolega kilka postów wyżej napisał, piłkarze będą myślami w Niecieczy i tam dadzą z siebie 100% niezależnie od tego kogo desygnuje do gry Besnik Hasi (gram wyżej niż A-klasa ???? ). Legia może w tej chwili wystawić dwie jedenastki z których obie z powodzeniem walczyłyby o Mistrzostwo Polski. Nie zagra Pazdan a na jego miejsce mogą zagrać: Czerwiński, Dąbrowski, Rzeźniczak więc nie widzę żadnego problemu, za Kucharczyka może zagrać Langil czy Aleksandrov, bo zakładam ze po prawej stronie zagra Guilherme. Legia musi odrabiac stratę do czołówki, aby ta liga im nie uciekła. Dziś spodziewam się spokojnego zwycięstwa stołecznej drużyny
Typ: 2 | Kurs: 1,90 (Odssring) ⛔

KE -&gt; ✅ 475

G 370

golkiper

Użytkownik
Tu nie chodziło o to, żeby nikogo urazić czy coś. Chodzi po prostu o to, że to sport. Tu każdy chce wygrać, zawsze. To jest ich praca. Pomijam ustawki itd. bo to jakby jest temat poboczny w zasadzie w cywilizowanych krajach już wykluczony. Chodzi o to, że &quot;ogranie&quot; buka polega na znajomości zależności realiów piłki, a opinii ekspertów, graczy i całego światka piłkarskiego. To jest jak gra na giełdzie. Każdy gra pod siebie i puszcza takie info jakie chce, na jakim mu zależy. To jest sport, Legii dziś może nie wyjśc mecz i mogą przegrać ,ale to jest sport, to jest możliwe. Ale jeśli nawet nie wygrają (czego nie zakładam) to nie będzie to na pewno spowodowane tym, że myślami są przy meczu z Borussią, bo to wolne żarty. Wiadomo, że gra w pucharach jest jakimś tam czynnikiem wpływającym na grę, czy mentalność ale to bardziej w długim okresie niż w mikrocyklu. To jest ich praca, jak Pan Mietek idzie na zakład to w czwartek nie będzie się oszczędzał puszczając kolejną partię na maszynę, bo w sobotę ma imieniny u cioci, tylko puści jak najwięcej paczek na maszynę w czwartek. Prosta sprawa. Termalica fajny klub i fajny zespół, ale na środek tabeli. Legia to hegemon polskiej ligi i tyle. Kropka. Każdy zawyżony kurs po prostu trzeba grać. I piszę to jako Krakus ????

K 48,2K

krzy18s

Użytkownik
Arka-Korona 9 rr 1,80 bet365 ✅
Podziwiam właśnie statysyki odnośnie rzutów rożnych obu ekip:
Korona:5,4,6
Arka:10,5,7
Takie mecze jak dzisiejszy dla obu drużyn odbywają się pod hasłem że rywale są do ogrania.. Tak naprawdę obie ekipy są tu w stanie zgarnąć 3 pkt a Korona dziś dla wielu jest faworytem to idealny moment żeby przegrać ????
Arka to podobnie jak ekipa z Kielc bardzo charkaterna drużyna walcząca starająca sie realizować zadania z pełnym poświeceniem, przykład mecz z Zagłebiem. Transfer Abalo ma dodać Kielczanom jakości na skrzydłach więc wiecej wrzutek więcej rożnych ???? Kurs na ten bet zachęca więc żal nie spróbować.
KE -&gt; ✅ 80

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Czy wy kiedyś graliście w piłkę na jakimkolwiek poziomie wyższym niż A klasa ? Każdy kto grał i zna realia szatni i ogólnie futbolu wie, że nie ma czegoś takiego jak &quot;myślami są już&quot; , &quot;będą się oszczędzać, bo&quot; , &quot; nie chcieli wygrać&quot;. To jest gadanie Januszy z kanapy, którzy potrafią jedynie komentować otaczającą ich rzeczywistość. Otóż fakt, Legfia gra w środę z BVB, ale każdy z zawodników dziś o 20.30 będzie w Niecieczy i myślał o meczu w Niecieczy, wierzcie mi. Legia ma już 7 pkt. do Lechii i nie może sobie pozwalać na kolejne straty pkt. w lidze. Hasi ma dwie jedenastki, z której KAŻDY, powtarzam KAŻDY zawodnik grałby w Niecieczy w składzie. Wiadomo, że ten stadion im nie leży, że Termalica umie urwać pkt. itd. ale to takie gdybanie. Fakty są takie, że Legia ma jakość na pucharty, a Termalica to ligowy średniak, który potrafi dostać piątke w Szczecinie. Nawet biorąc pod uwagę lekko rezerwowy skład Legii top kursy powinny być w granicach 1,50 na Legie, jest 1,85 a już spadło, dla mnie mega value, które trzeba zagrać. Mieli 2 tygodnie, że by popracować, może atmosfera wokół Hasiego się troszkę poprawiła bo wcześniej była podobno fatalna. Ja nie szukam niespodzianki, Legia dziś to bierze.
I co grasz w tej A klasie czy Okręgówce jeżdżąc do znudzenia na pobliskie wiochy do Wodziszewia, czy Grzybina a awansując w Pucharze Polski trafiasz chociażby na Lecha Poznań i co, chcesz nam tu wcisnąć że to nie ma żadnego znaczenia, nawet dla tych co siedzą na ławie?heh kogo ty chcesz oszukać?Piłkarze może i wiedzą gdzie jadą grać, lecz podświadomie dobrze wiedzą co ich czeka za kilka dni, a czeka to czego zdecydowana większość naszych piłkarzy tego pokolenia nie zdołała liznąć, coś na czym mogą się wybić, pokazać (to dla nich interes i prawdziwe wydarzenie) więc czemu ktoś ma dzisiaj na wściekłych wieśniaków dostawiać nogę?Piłkarze to wkłady do koszul z krótkimi kontraktami i co kogo obchodzi ile Legia ma teraz punktów jak za pół roku część z nich może grać już gdzie indziej, bo chyba nie myślisz że z takim składem i grą będą co roku łąpać LM trafiając w decydującej fazie na Dundalk.
I gdzie ty widzisz tam jakąś jakość na puchary?Jakby mecze wygrywała jakość to Trencin przeszedłby Legię.Termalika mecz z Legią traktuje jako wydarzenie, i będzie orać murawę by wykorzystać sytuację, dla Legii ten mecz to szara konieczność, wycieczka gdzieś na wiochę gdzie już zdążyli dostać 3-0 i w tym właśnie aspekcie to jest właśnie przewaga Słoni.Już w meczu z Arką miały być punkty po 0-2 w Irlandii i co?Przyjeżdża Arka po dwóch wyjazdach 2-0 w plecy w Niecieczy i 4-1 w Białymstoku i wali Legii 3 bramki aż miło.Do mnie nie przemawia ta cała troska piłkarzy ile w tej chwili mają punkcików, zwłaszcza że te punkciki będą jeszcze dzielone, na ile punktów rok temu odjechał Piast i kto się wtedy przejmował?Oczywiście możesz mieć swoje zdanie i je wyrażać, ale pewne docinki zostaw dla siebie bo nie będą tutaj tolerowane.

G 370

golkiper

Użytkownik
Ok. Po pierwsze nikogo nie chce oszukać ???? D nie wiem skąd to wymyśliłeś, że kogoś chce oszukać.
Po drugie mówimy o lidze, a nie o Pucharze.
Po trzecie jakość na puchary oznacza to, że w ostatnich latach Legia z powodzeniem grała w LE i mimo wszystko w eliminacjach Ligi Mistrzów, jako Moderator powinieneś o tym wiedzieć. Więc ma jakoś na puchary.
Po czwarte, jak uważasz, że piłkarze to wkłady do koszulek to chyba nie mamy o czym rozmawiać. Ja bym ich jednak bardziej szanował.
Po piąte nie wiem gdzie tu widzisz jakieś docinki, bo do nikogo personalnie nie napisałem, zaznaczyłem również, że nikogo nie mam na celu obrażać. Wydaje mi się, że piszemy na forum facetów z jajami, a nie jesteśmy u babci na herbacie.
Pozdrawiam Panie Moderatorze. Mam nadzieję, że ten post nie zostanie usunięty ???? miłej soboty i udanych typów!

biernacky17 518

biernacky17

Użytkownik
Korona - Arka
Ciekawy mecz w Kielcach, gdzie spotkają się dwie ekipy, którym przed sezonem budziły największe wątpliwości co do szans na realną walkę o punkty w Ekstraklasie, a narazie radzą sobie całkiem nieźle. Arka ostatni wyjazd ważne 3 pkt na Łazienkowskiej, natomiast Korona ostatnio u siebie zwycięstwo z Wisłą. Obie ekipy bazują nie na indywidualnych umiejętnościach, a na zespołowości. Tutaj spodziewam się dość wyrównanego meczu, z dużą ilością okazji bramkowych z obu stron. Dla mnie typowy mecz na remis, który nie powinien zmartwić żadnej ze stron.
Korona - Arka X @3,2 UNIBET ⛔

Termalica - Legia
Legia osiągnęła swój cel, czyli awans do grupy Ligi Mistrzów i teraz jej głównym celem zostało miejsce premiowane walką o nią w następnym roku czyli Mistrz Polski. Nie kupuje takiego gadania, że będą się oszczędzać na Borussie. Teraz priorytetem jest zdobywać regularnie 3 pkt w lidze i spróbować podjąć walkę w Lidze Mistrzów. Ten mecz to także szansa pokazania się, potwierdzenia swojej dyspozycji do meczu w LM, gdzie myślę że przy tylu zawodnikach o zbliżonych umiejętnościach znaków zapytania jest kilka. Dwójka Radovic + Nikolic może być zabójcza na Ekstraklase. Nikolicowi brakowało takiej typowej 10, a Radovic grając jeszcze w Legii nie miał typowego snajpera. Teraz wreszcie zagrają razem. Co do Niecieczy - zespół ten podobał mi się za Tarasiewicza bardziej, niż teraz gdy jest Michniewicz. Wtedy drużyna miała jakiś styl, teraz tego nie widać. Pogoń ich strasznie wypunktowała, potem przydarzył im sie remis z Lechem i wygrana z Lechią. Mecz z Lechią w mojej ocenie bardziej przegrała Lechia niż wygrała Termalica, może to niezbyt poprawne określenie, ale myślę że każdy zrozumie kontekst.
Biorąc pod uwagę wszystkie argumenty gram na Legię, która moim zdaniem sięgnie dziś po 3 pkt i w końcu pokaże lepszy futbol niż dotychczas.
Termalica - Legia 2 @1,85 UNIBET ⛔
KE -&gt; ⛔ 200

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Panie golkiper, Klawiatura to kiepskie narzędzie do mierzenia jaj (a jak je nam babcia potrafi odebrać to już w ogóle) więc trochę powściągliwości w dyskusjach ba ma być tutaj porządek.I jakie znaczenie mają występy Legii z poprzednich lat z LE, do tego co grali w eliminacjach, i będą grać teraz?Liga Europejska przez większość potentatów jest traktowana po macoszemu, wstawiają rezerwy w meczach grupowych, Liga Mistrzów to inna bajka i każdy laik to wie.Tyle ode mnie, miłej dyskusji i bez odbioru.

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
20:30 Termalica - Legia Typ: 1X Kurs: 1.74 buk; Unibet Wynik: Tak to nie żart i podobnie jak kolega wyżej idę w stronę gospodarzy. Myślę, że Legia jest już trochę myślami i emocjami przy tygodniowym spotkaniu przeciwko Borussii. Jednak z drugiej strony ten zespół jeśli chce walczyć o mistrzostwo to nie może sobie pozwolić na stratę punktów. Pomimo tego idę również w stronę gospodarzy. Zespół Czesława Michniewicza zaskoczył niedawnego lidera Ekstraklasy - Lechię Gdańsk, i dziś zapewne będzie chciał sprawić kolejną niespodziankę. Do zespołu z Niecieczy dołączył Gergel oraz obrońca Guillerme. Dobrze wiemy, że na stadionie w Niecieczy już wiele zespołów z górnej naszej półki traciło punkty i dziś będzie podobnie, bo to gospodarze ugrają przynajmniej cenny dla nich remis.
Skąd Ty taki skład Legii wytrzasnąłeś to ja nie wiem, przynajmniej 4 zawodników do wymiany, a Aleksandrov w 1 jedenastce to śmiech na sali ????

ofensywnie 990

ofensywnie

Użytkownik
Piast - Łęczna over 2,5 @ 2,13 Pinnacle ✅
Na przełamanie tych underowych statystyk.Czuję,że dzisiaj zobaczymy tutaj bramki.Przyszedł Latal,oba zespoły w trudnej sytuacji i potrzebują punktów.Piast u siebie będzie cisnął dzisiaj,Górnik nastawiony raczej na kontrę i w tym upatruję bramki dla gości.Górnicy mają cienką defensywę,Gerson dzisiaj od pierwszej minuty,mogą być jeszcze problemy ze zgraniem.Piast z Latalem na ławce przełamie niemoc strzelecką.Krótko bo za parę minut mecz.

KE ✅ 113

kaszpir88 1K

kaszpir88

"Król Ekstraklasy"
Korona - Arka
Bardzo ciekawe spotkanie przed nami. Obie drużyny bardzo pozytywnie zaskakują szczególnie w ofensywie. Dwie bramki Korony w Gdańsku i trzy gole Arki w Warszawie robią wrażenie. Defensywy jednak nie należą to najszczelniejszych. W Koronie świetnie spisuje się Sękulski. W Arce bardzo dobrze wygląda linia pomocy Bożok, Marciniak, Vinicius i rewelacyjny Szwoch. Uważam że czeka nas dzisiaj ofensywne spotkanie z kilkoma bramkami. Nikogo remis w tym meczu nie zadowoli. Po takim kursie uważam że jak najbardziej do grania.
over 3.5 bramki @3.87 Oddsring ⛔
KE -&gt; ⛔ 100

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Jagiellonia - Wisła
Typ: 1
Kurs: 2.00
kurs: bet365
Wynik:​

Na temat tego spotkania zostało już napisane dużo i ja również chcę dorzucić tutaj kilka słów. W tym spotkaniu widzę duże value w postaci wygranej gospodarzy. Jagiellonia, która przed kilkoma tygodniami złapała małe załamanie formy, dwa tygodnie temu przełamała się i wygrała w Łęcznej 0:2. Teraz przyjdzie im się zmierzyć u siebie z Wisłą, która nie potrafi wygrać od sześciu ligowych spotkań. Jutro na wygraną gości się nie zapowiada, nie z tą Jagiellonia, która się podoba i zachwyca na boisku. Probierz będzie mógł jutro skorzystać z podstawowych obrońców Ivan Runje i Guti, a więc powinno to wyglądać jeszcze lepiej w formacji defensywnej. O zdobywanie goli odpowiedzialny jest Konstantin Vassiljew, który jest liderem klasyfikacji strzelców (i kanadyjskiej mając jeszcze trzy asysty). O motywację piłkarzy Jagi nie trzeba się martwić, a wygranie z tak słabą Wisła powinno być tylko formalnością. Oby tak było!
KE -&gt; ✅ 100

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Jagiellonia Białystok vs Wisła Kraków 2:1 (1:0)
Jaga Over 1.5 @ 1.90 bet365 ✅
Jaga &amp; Over 2.5 @ 3.10 bet365 ✅
Over 3.5 @ 3.00 bet365 ⛔ 91 minuta i karny...

Wybrałem taki dość ryzykowny zestaw na to spotkanie, ale nie niemożliwy, a wg mnie jest spora szansa.
Jagiellonia w formie, Probierz dobrze zarządza drużyną, trybiki działają, ofensywa idzie, zwłaszcza u siebie : po 4:1 z Arką oraz Ruchem, zdarzyła się wpadka z Lechią, ale wiadomo, Lechia, to nie Wisła.
Teraz o tych drugich, wyciąganie zespołu z dołka trwa czy Wdowczyk da jeszcze radę ? Moim zdaniem nie, ale cóż kolejna zmiana trenera będzie właśnie w Krakowie.
Statystyki: Jaga - 3 mecze u siebie - 8 strzelonych czyli około 3 bramki strzelone na mecz + 3 stracone czyli 1 na mecz, a więc wynik 3:1, będzie nas zadowalał ;).
Dodatkowo Wisła na wyjeździe to najgorsza drużyna na wyjeździe.
4 spotkania i 4 porażki, 2 strzelone bramki i 9 straconych co daje nam 2 bramki na mecz. Na ich usprawiedliwienie można powiedzieć, że te mecze były niezwykle trudne, bo grali z Lechią, Cracovią, Arką i Koroną, wszystkie te ekipy u siebie grają bardzo dobrze, Jagiellonia to samo, ale cóż no trzeba walczyć, zdobywać punkty, spodziewam się jutro Wisły ofensywnej, takiej z początków Wdowczyka, choć nie wiadomo czy tak samo dobrze będzie.
Dlaczego Overowo widzę ten mecz i wygraną Jagi? A no jak już pisałem, nie wierzę w odmianę Wisły. Dodatkowo spójrzmy h2h spotkań w Białymstoku:
1:0, 5:1, 1:4, 2:2, 2:1, 2:0, 5:2, 2:2.
Ostatnie 2.5 roku.
Mogą nie zagrać:
Jaga - Runje, Guti.
Wisłą - Ondrasek, Bartosz.
KE -&gt; ✅ 200

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Jagiellonia-Wisła
Jagiellonia over 5,5 rożnych @2.0 Betano⛔
Dwa interesujące spotkania szykują nam się w niedziele.Jagiellonia obecnie zajmuję 4 pozycję, przy potencjalnej wygranej zrówna się punktami z liderem z Gdańska, jak i również z Niecieczą które już po rozegranych spotkaniach mają po 16pkt.
Wisła jest w zdecydowanie gorszej sytuacji, BG miała już problem pod koniec sezonu przegrywając seryjnie spotkania walczyła o utrzymanie w lidze, drużynę na nogi jednak postawił Wdowczyk osiągając seryjnie wysokie wygrane, obiecująco także zaczęli nowe rozgrywki ogrywając Pogoń u siebie, kolejnych 6 meczy to jednak seria porażek i mimo wszystko dzisiaj wyjadą w daleką podróż po punkty.Teoretycznie zadanie mega trudne, praktycznie już wcześniej Wisła jechała na pożarcie do Jagi a wyniki były z goła odmienne.Wisła ma serię 3 zwycięstw z Jagą w tym dwa u siebie 1-0, 5-1, w ostatnim pojedynku na boisku Jagi Wisła wygrała 4-1.
Mecz do typowania jest trudny, chociaż Wisła statystycznie w tym sezonie wygląda kiepsko, to jednak wyniki nie do końca przekładają się na grę choć w kilku meczach na pewno przegrali zasłużenie to nie ma co robić z Wisły chłopców do bicia.Myślę że Wisła może coś ugrać, co nie znaczy że Jaga się położy, to oni grają u siebie, będą starali się prowadzić grę, więc idę w zakład na rzuty rożne które Jaga lubi nabijać.Niekorzystny zbieg wydarzeń dla Jagi powinien zwiększyć szansę tego zakładu, zaś pozytywny wcale go nie osłabi.
KE -&gt; ⛔ 100

mefiuu 7,8K

mefiuu

Użytkownik
Jagiellonia Białystok - Wisła Kraków
Wszędzie posypała się masówka na Jagiellonie. Owszem Jaga będzie faworytem tego spotkania, ale tylko minimalnym. Wisła miała bardzo dużo problemów w przerwie między sezonami oraz na początku sezonu. Te wszystkie perturbacje w klubie przełożyły się na atmosferę w szatni. Teraz gdy klub przejął nowy-stary właściciel, wszystko jest uporządkowane Biała Gwiazda powinna zacząć odbijać się od dna tabeli ligowej. Sam trener Wdowczyk mówił o tym że potrzebna jest im ta przerwa na reprezentacje, aby wszystko ułożyć od nowa. Natomiast Jagiellonia po dobrym początku sezonu trochę osłabła. Najpierw szczęśliwe zwycięstwo 1:0 z Cracovią, gdzie Białostoczanie byli zespołem gorszym, później wyjazdowa porażka z Arką oraz porażka przed własną publicznością z Lechią. W ostatniej kolejce przed przerwą Jaga wygrała 2:0 w Lublinie z Górnikiem Łęczna 0:2, ale trzeba wspomnieć że tragiczny mecz rozgrywał miejscowy zespół. Oba zespoły mają bardzo dobrych zawodników w formacjach ofensywnych, natomiast wiele do życzenia pozostawia gra w defensywie. Taki obrót spraw powinien przynieść w meczu pokaźną liczbę rzutów rożnych. Oba zespoły często przeprowadzają swoje akcje skrzydłami, gdzie mają solidnych zawodników: Małecki i Boguski w Wiśle i Chomchonovski i Frankowski w Jagiellonii oraz Fiodor Cernych schodzacy do skrzydeł. Gra skrzydłami przynosi duża liczbę dośrodkowań w meczu a z dośrodkowań robią się rzuty rożne, więc mój dzisiejszy typ będzie dotyczył właśnie tej statystyki tegoż meczu.
TYP; over 11 rzutów rożnych ⛔ 10
Kurs: 2,40 (Bet365)

KE -&gt; ⛔ 100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom