St. Truiden vs Racing Genk over 2.5, 1.70 GB 3/10

2:4
Zastanawiałem się co tutaj postawić. 1x2 moim zdaniem odpada, jdynie kusił mnie handicap azjatycki na wygraną gości, ale jednak nie zaryzykuję. Wybrałem over 2.5 z kilku powodów, ale o tym za chwile.
St. Truiden jest rewelacją jak na razie. Zajmują pierwsze miejsce bez porażki w lidze. Mają 17 punktów (5-2-0). Mają też świetną passę, bo 5 zwycięstw z rzędu. Jak na beniaminka to wytrzymują długo. Są solidnie przygotowani do sezonu. Jednak w dzisiejszym meczu może być trudniej, ponieważ zagrają bez Odoia, który pauzuje za czerwoną kartkę w ostatnim meczu. Co prawda u siebie są w stanie wygrać z każdym, w końcu ograli nawet Anderlecht, ale i tak dziś będzie ciężej.
Genk w ostatnim tygodniu przegrał u siebie z Charleroi 1:2, po golu wo ostatnich minutach spotkania. Genk to zupełnie inna drużyna niż rok czy dwa lata temu. Dotychczas wygrali zaledwie jeden mecz

! ???? , ale za to na wyjeździe z Westerlo 1:0. Ostatnia passa to dwa remisy i porażka. W dzisiejszym meczu będą mieli do dyspozycji wszystkich solidnych zawodników i na pewno coś strzelą. Może i wygrają, bo mają pełną motywację. Jedyni nieobecni: Dugary, Carlos i Backx.
Obie ekipy o coś walczą, mają motywację i ruszą do ataku od samego początku. Jeśli padnie szybki gol to potem od razu przeciwnicy będą chcieli szybko odpowiedzieć i w ten sposób może paść sporo bramek. Liczę na przynajmniej 3.
Powodzenia.
EDIT: Mam nadzieję, że ludzie odpuścili sobie granie na St. Truiden. W HP widziałem mnóstwo ludzi co typowało to spotkanie. Niestety w końcu magia beniaminka się kończy