>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

8. kolejka Jupiler League, 22.09-24.09.2009r.

Status
Zamknięty.
benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Kursy od Expekt.com:

W dzisiejszym dniu jest jeden mecz, ale za to bardzo ciekawy: St. Truide vs Genk. Genk po wpadce z Charleroi jest w kropce i ciekawe jak zaprezentują się na terenie beniaminka. W tej kolejce też warto zwrócić uwagę na mecze Club Brugge, Standardu, Anderlechtu i Germinala Beerschoot.
Zapraszam do wspólnej dyskusji i analizy.​

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
St. Truiden vs Racing Genk over 2.5, 1.70 GB 3/10 ✅ 2:4
Zastanawiałem się co tutaj postawić. 1x2 moim zdaniem odpada, jdynie kusił mnie handicap azjatycki na wygraną gości, ale jednak nie zaryzykuję. Wybrałem over 2.5 z kilku powodów, ale o tym za chwile.
St. Truiden jest rewelacją jak na razie. Zajmują pierwsze miejsce bez porażki w lidze. Mają 17 punktów (5-2-0). Mają też świetną passę, bo 5 zwycięstw z rzędu. Jak na beniaminka to wytrzymują długo. Są solidnie przygotowani do sezonu. Jednak w dzisiejszym meczu może być trudniej, ponieważ zagrają bez Odoia, który pauzuje za czerwoną kartkę w ostatnim meczu. Co prawda u siebie są w stanie wygrać z każdym, w końcu ograli nawet Anderlecht, ale i tak dziś będzie ciężej.
Genk w ostatnim tygodniu przegrał u siebie z Charleroi 1:2, po golu wo ostatnich minutach spotkania. Genk to zupełnie inna drużyna niż rok czy dwa lata temu. Dotychczas wygrali zaledwie jeden mecz :)! ???? , ale za to na wyjeździe z Westerlo 1:0. Ostatnia passa to dwa remisy i porażka. W dzisiejszym meczu będą mieli do dyspozycji wszystkich solidnych zawodników i na pewno coś strzelą. Może i wygrają, bo mają pełną motywację. Jedyni nieobecni: Dugary, Carlos i Backx.
Obie ekipy o coś walczą, mają motywację i ruszą do ataku od samego początku. Jeśli padnie szybki gol to potem od razu przeciwnicy będą chcieli szybko odpowiedzieć i w ten sposób może paść sporo bramek. Liczę na przynajmniej 3.
Powodzenia.
EDIT: Mam nadzieję, że ludzie odpuścili sobie granie na St. Truiden. W HP widziałem mnóstwo ludzi co typowało to spotkanie. Niestety w końcu magia beniaminka się kończy ;)

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Germinal Beerschoot vs Kortrijk 1, 1.80 Ladbrokes 3/10 ✅ 1:0
Germinal po wielu niepowodzeniach wraca na właściwe tory. Po dwóch zwycięstwach z rzędu będą rywalizować ze średniakiem ligowym, Kortrijk. Obie ekipy zgromadziły po tyle samo punktów i nawet strzelili po tyle samo bramek, tj. 8. Germinal po serii remisów i porażek zaczął grać dużo lepiej. Przed półtora tygodniem wygrali pierwszy mecz w tym sezonie, a było to z Lokeren na własnym boisku (2:1), a w ostatni weekend wygrali na wyjeździe (także 2:1) z Cercle Brugge. Po takim przebudzeniu są teraz jak rozpędzona lokomotywa i myśląc o pucharach muszą wygrywać takie spotkania jak to dziś. Dobrą wiadomością jest też to, że wszyscy ważni zawodnicy prócz Ivana Leko są do dyspozycji trenera na spotkanie z Kortrijkiem.
Goście po tych kilku kolejkach mogą być z siebie zadowoleni. Nie jest to zespół, któy osiąga sporo, a pozycja na której się aktualnie zajmują (9te miejsce) jest satysfakcjonujące. Sukcesami są wyniki takie jak: wygrana na wyjeździe z nieobliczalnym Zulte-Waregamem 2:0, czy też wyjazdowy remis z Clubem Brugge. Jedyne porażki osiągneli z zespołami z góry tabeli, Anderlechtem na inaugrację i w ostatniej kolejce z wreszcie pokonanym St. Truiden. Goście będą w pełni dysponowanym składem.
H2H przemawia zdecydowanie na plus Germinalu. Ostani dwa lata to dominacje zespołu na który stawiam. Na 4 ostatnie mecze padły 3 wygrane Germinalu, a raz spotkanie zakończyło się remisem. Ja jednak liczę na kolejne zwycięstwo gospodarzy.
Inny typ:
Standard vs Cercle 1 (-2 AH), 2.50 Bet365 1/10 ⛔ 1:1
Standard odrodzony, Standard walczy o tytuł ;)

leon92mielonka 355

leon92mielonka

Użytkownik
23 września 2009r
godzina 20:30​

⚽ Belgia, Jupiler League

Spotkanie: Royal Charleroi - KV Mechelen
Typ: X
Kurs: 3,51
Buk: Pinacclesports

Analiza:
Na belgijskich boiskach zostanie dzisiaj dokończona 8. kolejka Jupiler Ligi. Zwróciłem uwagę na spotkanie pomiędzy Charleroi a Mechelen. Drużyny sąsiadują ze sobą w lidze. Gospodarze są na 8. miejscu, a goście na 7. Oba zespoły prezentują się jak na razie nie najgorzej.
Małe porównanie:

Charleroi - Mechelen
poz. 8 - 7
pkt. 11-12
br.+ 8-13
br.- 9-12

Jak widzimy naprawdę te drużyny grają podobnie. Mechelen strzela więcej, ale też więcej traci. Bilans wychodzi bardzo podobnie.
Charleroi grając u siebie stara się nie otwierać i, co za tym idzie, strzela mało goli (2 w 3 meczach), podobnie jak mechelen na wyjazdach (4 gole w 3 meczach).
Dodatkowo ciekawa jest progresja na remisy obu drużyn. Charleroi nie zremisowało jeszcze u siebie (w 3 meczach) a Mechelen nie zaliczyło jeszcze żadnego remisu. Czas najwyższy. Obie ekipy walczą w tym sezonie jak na razie przynajmniej o LE, więc przypuszczam, że dość długo będzie się utrzymywać wynik 0-0, być może któraś drużyna strzeli gola, ale na tym poziomie raczej nikt nie powinien sobie pozwolić na porażkę. Liczę na to, że w zespoły podzielą się punktami.

:cool: :!: Powodzenia :!: :cool:

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Mój typ dnia, Germinal siadł (1:0) i bardzo mnie to cieszy.
Oglądałem jednak mecz Standardu na SportKlub+ i był to mecz na poziomie drugiej polskiej ligi. Straszna nuda. Standard na początku szczęśliwy karny po zagraniu ręką w polu karnym, a poza tym może mieli 1-2 sytuacje bramkowe. Cercle zagrało lepiej i zasłużyli na tą bramkę w końcówce. Mieli o wiele więcej sytuacji. Cóż w najbliższej kolejce będzie trzeba uważać na nich... A już myślałem, że się &#39;odrodzili&#39; :?
Później napiszę analize do ostatniego meczu 8ej kolejki ;) Anderlecht na pewno będzie zadowolony z wyników. St. Truiden plecy, a Standard traci cenne punkty z o wiele słabszą drużyną.

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Excelsior Muscroun vs Anderlecht Bruksela 2, 1.57 5Dimes 4/10 i 2 (-1 AH) 2.00 Bet365 2/10
Excelsior w tym sezonie jest drużyną bez perspektyw. Po dość niezłym początku (wygrana i dwa remisy) stali się zupełnie inną drużyną. Przegrali aż 4 spotkania z rzędu i tutaj również wątpię by ugrali choćby punkt. Porażki doznali z: Cercle Brugge i Westerlo u siebie (po 0:1), a także z Zulte Wargamem (1:3) i Lokeren (1:4). U siebie zdobyli zaledwie jeden punkt. Dwa przegrane mecze na własnym boisku demotywują. Fani nie są zachwyceni i powoli zaczyna ich denerwować postawa swoich ulubieńców.
Anderlecht zagrał ostatnie 3 kolejki słabo. Zdobyli tylko 2 punkty. Remis ze Standardem i Gentem po 1:1 dały te dwa pkt. Porażkę odnieśli na wyjeździe z Sint Truiden. Aktualnie zajmują 3e miejsce i jeśli wygrają mogą przenieść się na pierwsze miejsce. Dzięki wynikom w tej kolejce, zespół w którym gra, aktualnie kontuzjowany Wasyl jest w pełni zmobilizowany. Jedynym problemem prócz braku Wasyla może być brak pauzującego za czerwoną kartkę Boussoufy. Wspomniana kontuzja Wasilewskiego ma ostatnio spory wpływ na wyniki osiągane przez zespół ze stolicy Belgii. Jednak z przedostatnią drużyna Jupiler Pro League powinni sobie poradzić, a w dodatku w LE zagrali dobry mecz z Dynamem Zagreb i widać, że są w stanie wygrać z dobrymi przeciwnikami. Dzisiaj rywal nie będzie tak wymagający i liczę nawet na pokrycie handicapu.

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Excelsior vs Anderlecht 1:2 ✅ i ZWROT.
Po meczu mogę stwierdzić, że Anderlecht odczuł po raz kolejny brak Wasyla. Przez błąd zastępcy naszego rodaka, Rnicia padł gol na 1:0 dla Excelsioru. Bousoufy też zabrakło niestety, ale dzięki dobrej grze w ostatnich 20 minutach wygrali i mieli nawet dwie sytuacje 100% na zdobycie 3ej bramki.
Pierwsza połowa należała zdecydowanie dla drużyny gospodarzy. Konstruowali ciekawe sytuacje i dominowali. Jednak dzięki karnemu, w 100% zasłużonemu karnemu, my typerzy odzyskaliśmy wiarę w zwycięstwo ( :p ). Po zianie połów było nudno. Potem wszedł Lukaku i zanotował &#39;wejście smoka&#39; strzelając bramkę z sytuacji sam na sam na 2:1 dla Fiołków. Dzięki temu główny typ trafiony ;) Kto zagrał czystą dwójkę powinien być zadowolony. Szkoda, że handicap azjatycki nie został pokryty, ale jest chociaż zwrot.
Pozdrawiam.
Profit tematu: ✅ 6.78

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom