>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

8. kolejka Enea Speedway Ekstraligi - 10 czerwca 2012 + zaległy 13 czerwca 2012

Status
Zamknięty.
L 3

lewandowski171

Użytkownik

Tabela:

Mecze 10 czerwca :
15:00 Unia Leszno - UnibaxToruń

16:00 Stelmet Falubaz Zielona Góra - Betard Sparta Wrocław
18:00 Polonia Bydgoszcz - Stal Gorzów
-
19:30 Azoty Tauron Tarnów - Lotos Wybrzeże Gdańsk
20:00 PGE Marma Rzeszów - Dospel Włókniarz Częstochowa

Mecz zaległy, 13 czerwca 2012

-
18:30 Stelmet Falubaz Zielona Góra - PGE Marma Rzeszów
Zapraszam do podawania analiz i typów.​

Otrzymane punkty reputacji: +2
zgredziu 147

zgredziu

Użytkownik
Awizowane składy:

Dospel CKM Włókniarz Częstochowa:
1. Grigorij Łaguta
2. Grzegorz Zengota
3. Kenneth Bjerre
4. Mirosław Jabłoński
5. Daniel Nermark
6. Artur Czaja

PGE Marma Rzeszów:
9. Grzegorz Walasek
10. Maciej Kuciapa
11. Rafał Okoniewski
12. Joonas Kylmaekorpi
13. Jason Crump
14. Damian Michalski
Początek meczu: godzina 20.00.
Sędziuje: Remigiusz Substyk

Analiza wkrótce (zależna od meczów ligi szwedzkiej i kolejnych przed ligą)

Wszystkie znaki na niebie i ziemi czyt. dobra postawa rzeszowian w ostatnich meczach, oraz ewidentnie trafny transfer Joonasa Kylmaekorpiego przemawiają niejako za rzeszowskim zespołem. Jakby tego było mało we wczorajszym Grand Prix w Kopenhadze wygrywa Crump. Tak więc wszystko wskazuje na gospodarzy. Okoń i Walasek też swoje dorzucą, a Sówka u siebie też nie &quot;Bolek&quot; i trójki przywozi. Tak więc wszysko wskazuje ,że granie na gospodarzy to prawdziwa konieczność. Cała jednak broszka w tym,że w meczu jadą dwie drużyny, a ta druga gości jakoś dziwnie jedzie coraz lepiej i to cała bez wyjątku, a to jak wiemy siła drużyny. po kolei: O Griszy Łagucie powiedziano już tyle ,że nic nie jestem w stanie dodać o tym nieobliczalnym zawodniku. To pewne 10pkt minimum,a ile więcej zależy od tego jak odczuwa skutki złamanego 15 maja obojczyka i rezultatów rekonwalescencji. Nermark to co bynie mówić świeżo upieczony Indywidualny Mistrz Szwecji, więc z tą dyspozycją napewno też stać go na 8-11pkt. Zengota klepie regularnie 10-12pkt i potwierdza to też w eliminacjach IMP. Jabłoński jest w bardzo regularnej formir i klepie 2pkt w kazdym biegu na zawołanie. Tę dyspozycje też potwierdza w eliminacjach IMP. Junior Czaja podkozaczył się strasznie i uwierzył ,że jeździć potrafi. moim zdaniem możenawet wygrać bieg juniorów.Bjerre to jakby nie było zawodnik Grand Prix i ostatnio jego forma powoli zwyżkuje, lecz mam co do niego dziwne przeczucie na minus. Hubert Łęgowik najsłabszy punkt Włókniarza uwierzył ,że może punktować i to po walce na dystansie. Stać go na jakiś 1pkt, być może na wagę złota. Rozum mówi mi za wynikiem 48:42 serce mówi,że stać Włókniarzy na niespodziankę dużego kalibru. Tor pokaże czy wygra rozum , czy serce!

L 3

lewandowski171

Użytkownik
Analiza do tego meczu jest nie potrzebna. Każda osoba mająca trochę wiedzy i spojrzy na ostatnie wyniki to może w ciemno grać na gospodarzy.
Pokonali u siebie ostatnio Toruń i Bydgoszcz. Włókniarz wygrał z Tomkiem &quot;Sparta Wrocław&quot; Jędrzejakiem. Zwycięstwo tak naprawdę, dzięki szpitalowi zespołu gości.

zgredziu 147

zgredziu

Użytkownik
Analiza do tego meczu jest nie potrzebna. Każda osoba mająca trochę wiedzy i spojrzy na ostatnie wyniki to może w ciemno grać na gospodarzy.
Pokonali u siebie ostatnio Toruń i Bydgoszcz. Włókniarz wygrał z Tomkiem &quot;Sparta Wrocław&quot; Jędrzejakiem. Zwycięstwo tak naprawdę, dzięki szpitalowi zespołu gości.
Co prawa to prawda. Wypadek Lingrena miał ogromny wpływ na wynik ipostawe wrocławian, ale z całym szcunkiem dla częstochowian oni tak naprawdę dobrze pojechali. Przecież UŁAMEK TO NIE UŁOMEK i jeździć potrafi , a nie dał rady liderom częstochowskim. Dokładnie tak jak w meczu z Gorzowem Włókniarz się nie spasował do toru przygotowywanego przez Stachyre, tak w meczu z Wrocławiem wszystko zagrało na 10. I wcale nie jest powiedziane ,że Lingren by poszalał, bo wtedy kiedy miał upadek też włokniarze wychodzili już na 5:1 Po prostu cała częstochowska maszynka zagrała i czy by był Lingren czy nie kwestią by było tylko ile mniej by przegrali.
Jeżeli chodzi o mecz w Rzeszowie owszem dobrze sobie radzą u siebie miejscowi i zakup Joonasa Kylmaekorpiego to strzał w 10,ale Częstochowa po prostu zaczyna jechać i to wszyscy bez wyjątku co potwierdzają w IMP jak i w meczach ligowych. Nermark robi mistrza Szwecji czyli to już nie jest przypadek i Czaja awansuje w IMP to samo JABŁOŃSKI I ZENGOTA. Wraca Griszka więc radze byscie z ocenami co do wielkiej wtopy Włókniarza w Rzeszowie troszkę się wstrzymali bo ja postawie na Włókniarz w tym meczu i będe mocno dopingował naszych.

M 1,5K

mstokopiczas

Użytkownik
Ostatnio grałeś na Wrocław w ciemno pisałeś &quot;że trzeba być ułomnym żeby nie brać Wrocławia nawet bez handi !! &quot; a teraz mówisz że mogą poradzić sobie w Rzeszowie w co szczerze wątpie

zgredziu 147

zgredziu

Użytkownik
Ostatnio grałeś na Wrocław w ciemno pisałeś &quot;że trzeba być ułomnym żeby nie brać Wrocławia nawet bez handi !! &quot; a teraz mówisz że mogą poradzić sobie w Rzeszowie w co szczerze wątpie
No i wcale się tego nie wypieram. Ty wiedziałeś ,że Lingren będzie miał wypadek, bo ja nie? Nikt nie wiedział, a to wszystko zmieniło. To samo było w Gorzowie. Pogoda zrobiła wynik. Nigdy by tam Leszno nie wygrało przy normalnym torze.

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Stelmet Falubaz Zielona Gora - Betard Sparta Wrocław H(0 - 24.5) 2 1,85 ⛔Tobet

Dobra dobra rozumiem że Falubaz faworytem ale żeby aż +24,5 na Wrocław dać? Ok ostatni mecz w Częstochowie to porażka ale tam Lindgren nie pojechał. Wczoraj podczas GP Fredka pokazał się z bardzo dobrej strony. Do tego Jędrzejak i Ułamek też dobrze punktują w lidze a wiadomo że dziś będą mieli po 6 startów(liczę rezerwe).33pkt to Oni we 3 mogą już dziś uzbierać.Do tego jest Malitowski który też nie pozostaje bez szans i 3-4oczka może przywieźć. Falubaz nie jest w tym sezonie tak mocny i ma kilka dziur w składzie.Davidsson jak narazie bardzo słabo,Holta nieprzewidywalny a i Łoktajew nie przywozi jakiś wilekich zdobyczy punktowych. 3 liderów Zielonej Góry to AJ,PePe i Dudek. Nie sądzę aby reszta zrobiła aż taką różnicę.

Tauron Azoty Tarnów - Lotos Wybrzeże Gdańsk H(0 - 28.5) 2 2,00 Tobet ⛔

Tarnowianie faworytem i to bez sprzecznie. Jednak handi wystawione wysokie+28,5pkt. Czyli Gdańszczanie muszą zdobyć 31pkt aby kupon był wygrany. Napewno Nicki pojedzie 6 razy co wydaje mi się da Mu ok 14pkt do tego T.H.Jonasson ok10pkt powinien zdobyć.Pozostaje ok 7pkt dla reszty drużyny do zdobycia. W biegu juniorskim bardzo liczę na Pieszczka. Bogdanow i Chrzanowski mam nadzieję że kilka pkt zdobędą. Kurs fajny więc próbuję.

PGE Marma Rzeszow - CKM Wlokniarz Czestochowa H(0 - 18) 2 1,85 Tobet✅

A co sądzicie o tym handi na Częstochowe? Powraca Grisza ok niewiadomo w jakiej formie będzie ale jednak to jest wzmocnienie jak by nie patrzeć.

Fajnie też wygląda:Tobet
Gollob under12,5 1,65.✅
Po tym co ostatnio pokazuje to nie sądzę aby był wstanie zapunktować na tak wysokim poziomie.
Lindgren over 10,5 1,55

Fredka dzisiaj 6 startów więc linia nie jest taka wysoka. Myślę że warto zagrać.

D 5

dero1987

Użytkownik
✅ poki co to tomek -0,5 vs Emil + 0,5 po kursie 2,00 na emila

Emil wczoraj przyzwoicie a Tomek wiadomo.. Jak Polonia chce wygrac to Emil musi pojechac rewelacyjnie. Pomimo doskonalej znajomosci toru przez Tomka dzis jednak nie da rady.

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Tomasz Gollob -0.5 - Emil Sajfutdinov +0.5 2 2,00 Tobet✅

Nie wiem o co tu chodzi skąd taka para i jeszcze +0,5 na Emila. Według mnie w obecnej chwili Emil jest poza zasięgiem Golloba. I co z tego że przyjeżdża na stare śmieci Tomek?!To nawet Mu nie pomoże osiągnąć jakiegoś super wyniku w dodatku forma Emila bardzo wysoka do tego dochodzi atut toru na którym jeździ ostatnio zdecydowanie częściej niż Gollob. Jak dla mnie bardzo fajny bet.Polecam!

zgredziu 147

zgredziu

Użytkownik
PGE Marma Rzeszow - CKM Wlokniarz Czestochowa H(0 - 18) 1,85
&gt; PRZEWRÓCIŁEM SIĘ I PĘKAM ZE ŚMIECHU . JAK MOŻNA BYĆ TAK NAIWNYM!!!! Za wszystko co mam gram ten kurs!!!

PGE Marma Rzeszow - CKM Wlokniarz Czestochowa X 25.00
&gt;&gt;&gt; każdemu kto ma luźne pare złotych polecam zagrać ten mecz w jakimś systemie 2z3 z grubymi kursami

10.06 20:00 PGE Marma Rzeszow - CKM Wlokniarz Czestochowa 2 12.00 warto zaryzykować kurs bowiem z księżyca wogóle nie odpowiada aktualnej dyspozycji gości.
http://youtu.be/hdbk0AvD5_U

Otrzymane punkty reputacji: +1
feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
PGE Marma Rzeszow - CKM Wlokniarz Czestochowa H(0 - 18 &gt; PRZEWRÓCIŁEM SIĘ I PĘKAM ZE ŚMIECHU . JAK MOŻNA BYĆ TAK NAIWNYM!!!! Za wszystko co mam gram ten kurs!!!
Wyjątkowo zgadzam się ze Zgredziem, linia handi i kurs niesamowita, Włókniarz nie polegnie aż tak w Rzeszowie. Łaguta, Nermark, Zengota to już powinna być gwarancja 30 punktów, a jest jeszcze Bjerre i juniorka. Spodziewałem się handi w porywach 12, ale 18 to z pewnością jest źle wystawiona przedmeczowa linia.
Włókniarz +18 @ 1.85 ✅
9/10
Tobet
a tu gdzie haczyk? Linia na wyjazd Nermarka bardzo wysoka. W Szwecji może i się pokazał, ale tutaj ma zawodników, z którymi będzie mu ciężko to zrobić nawet w 6 startach. Zdecydowanie pograć trzeba ten under Szweda, bo naprzeciw siebie nie ma ogórków. Nie ma co się rozpisywać zbyt wiele.
Nermark under 11.5 @ 1.65 ✅
6/10
Tobet

Otrzymane punkty reputacji: +1
A 0

aparat123

Użytkownik
Dobry kurs na Warda
Darcy Ward Total points :Over 10.5 1.85 Tobet
Jedzie w parze z beznadziejnym Ząbikiem,, a na dodatek moze jeszcze mu wpaść dodatkowy bieg jako rezerwa.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Polonia Bydgoszcz - Stal Gorzów(-2.5) 2 @ 1.85 w Tobet ⛔
Dla mnie z kolei szok to taka linia na Stal. Ta drużyna jeździ rewelacyjnie w tym sezonie. Ostatniego meczu w anormalnych warunkach nie biorę pod uwagę. Gollob na wyjazdach, to inny zawodnik niż w Gorzowie. Wystarczy zobaczyć jego wyjazdowe wyniki. A przy wyrównanej drugiej linii, znakomitym Iversenie i napewno nie gorszej juniorce, nie widzę tutaj absolutnie żadnej opcji, by Polonia wygrała ten mecz. Słaby jest Gapiński, brakuje Curyły. Emil po GP zawsze słabszy, Łaguta to niewiadoma. Oczywiście może się zdarzyć, że ktoś ze Stali zawali lub nagle Łaguta zrobi 10 ale takie ryzyko jest zawsze. Według mnie Stal pewnie wygra.

C 407

cekaem

Użytkownik
✅Protasiewicz over 10,5 kurs 1.5 Tobet - z kim on ma ze Sparty przegrywać? Raz może z Lindgrenem raz może z Jędrzejakiem , raz może z kolegą z zespołu. To jest maks co mu urwią. 11 pkt na relaksie do zdobycia. Średnia biegowa 2,1 u siebie na torze po dzisiejszym spotkaniu zostanie poprawiona.
✅Holder over 10,5 kurs 1.85 Tobet - wczoraj w gp pokazał , że forma nadal bardzo wysoka , także ostatni mecz był raczej jednorazową wpadką Crispiego. Wpadką jak wpadką pod koniec meczu obudził sięi przywiózł te 9 pkt , także występ i tak nienajgorszy. Leszno jedzie dzisiaj bez Hampela. Brak lidera po stronie gospodarzy stawia w uprzywilejowanej pozycji kangura , który na wyjazdach prezentuje się jeszcze lepiej aniżeli na własnych torze ( patrz Rzeszów ). Wiem , że nie ma co porównywać ale 11 pkt spokojnie Holder zdobędzie.

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Przem.Pawlicki-Darcy Ward 1 2,29 Betsafe [9-11]⛔

Super para! Wiadomo Darcy powinien byc dzisiaj liderem Torunian jednak Przemek jeździ na swoim torze a po drugie dzis 6 razy pewnie pojedzie więc łatwiej Mu będzie o większą ilość pkt i dlatego tylko gram ten typ bo w moim odczuciu 1 bieg więcej to dużo a kurs naprawdę zachęcający.

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Krótka argumentacja do typu z betsafe.
Piotrek Pawlicki na pozycji juniorskiej w awizowanym składzie, Miedziak z Holderem pod dwójką. Australijczyk będzie kosił punkty Adrianowi, a Piotrek w pierwszym biegu powinien spokojnie zrobić 2-3. Dodatkowy start dla Pawlickiego jr. i atut własnego toru to czynniki wobec których ciężko przejść obojętnie, a kurs całkiem całkiem.

Piotr Pawlicki
v Adrian Miedziński @ 1.76 ZWROT
3/10
Betsafe
Jest jeszcze jeden, który od razu pogrywam.
Kasprzak z Zagarem. Słoweniec cieniuje na wyjazdach, dużo słabsza dyspozycja niż się od niego wymaga. Matej punkty straci zapewne na Iversenie w znacznej ilości. Istotny jest też układ biegów później, Kasper ma dwójkę juniorów i Kostka, a Zagar w 11tym z MJJ, Buczkiem i Artiomem. Ponadto ciężko mi sobie wyobrazić, aby Matej pojechał w nominowanym, zakładając, że Gollob pojedzie na normalnym poziomie.
Kasprzak v Zagar @ 1.6 ⛔
6/10
Betsafe
I ostatni typ z betsafe to zestawienie Nickiego z THJ. Nicki jest jedynym zawodnikiem, który może nawiązać walkę w Tarnowie. Dobra dyspozycja, weteran, nie ma dla niego różnicy czy wyjazd czy nie. Jonasson to nie ta półka, kurs może i niski, ale pograć warto, bo ryzyko marne.
Pedersen v Jonasson @ 1.36 ZWROT

9/10
Betsafe

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Darcy Ward Over 10,5 @ 1,72 Tobet ✅ 11 brawo Darky :cool:
Wobec kontuzji Jarka Hampela ciężko wskazać zawodnika z Unii Leszno który mógłby przejąć na własne barki liderowanie drużynie. Jednak liczę na to że mecz będzie na styku i ostatni bieg zdecyduje o zwycięzcy tego meczu. Nie bawię się jednak w typowanie zwycięzcy tego meczu i gram over punktowy Darcy Warda. Uważam że 11 punktów powinien spokojnie zrobić, jedzie w parze z Ząbikiem a jak Karol jeździ każdy widzi, jest fatalny. Później po zmianie par jedzie z Miedzińskim. Według mnie nie będzie dzisiaj tracił punktów ani na kolegach z zespołu ani na rywalach z Leszna. Jeśli Leszno np zaskoczy to będzie jeszcze szansa na dodatkowy bieg z rezerwy taktycznej. Dla mnie ta linia jest za niska i gram na niesfornego bliźniaka.

zgredziu 147

zgredziu

Użytkownik
10.06 15:00 Unia Leszno - Unibax Toruń X 16.00✅
10.06 20:00 PGE Marma Rzeszow - CKM Wlokniarz Częstochowa X 25.00
10.06 18:00 Polonia Bydgoszcz - Stal Gorzów X 17.00
kupon 2z3 za 150,00

AB 400,00 EWK 20000,00
AC 272,00 EWK 13600,00
BC 425,00 EWK 21250,00
Różne sytuacje jak kontuzja Hampela, słabsza dyspozycja Golloba, powrót Łaguty do składu i bardzo dobra postawa reszty drużyny CKM skłania mnie do puszczenia kuponu tzw(wariata) ale bardzo realnego tym bardziej ,że dopuszcza on z góry jedną opcje pomyłki.

Piotr Protasiewicz Total points Wygrana 10.06 16:00 Over 10.5 1.50✅
Chris Holder Total points Wygrana 10.06 15:00 Over 10.5 1.85✅
kurs 2,78 stawka 300,00 EWK 840,00

Typy pewniaki. Holder na fali rozjedzie młodzież w Lesznie, a Protaś u siebie spokojniutko zrobi 11pkt.Polecam!
Greg Hancock Total points Wygrana 10.06 19:30 Over 12.5 2.00
Tomasz Gollob Total points Wygrana 10.06 18:00 Under 12.5 1.60
kurs 3,20 stawka 300,00 EWK 960,00

Gollob słabiutki ostatnio jak polsilver, do tego jeszcze kłopoty ze sprzętem. Nawet to ,że jedzie &quot;u siebie&quot; w Bydgoszczy mu to nic nie pomoże.
Emil ładnie pojechał w Grand Prix tylko pechowo został wykluczony. Powinien u siebie pojechać też. I tylko z Iversenem moze przegrać.

Rider points handicap Wygrana 10.06 18:00 Emil Sajfutdinov +0.5 1.85
Rider points handicap Wygrana 10.06 19:30 Leon Madsen -1Martin Vaculik +1 2 2.00
kurs 3,70 stawka 300,00 EWK 1110,00

&gt; buki tak typują jakby nic się nie działo z formą Tomka i jego sprzętem??. Nic nie kumam z tego . Daje na Emila
&gt;&gt; Buki się opamietały z +18 handi już zleciało na +14,5 na CKM i jeszcze pewnie poleci! i kurs też spada z 1,85 na 1,80

Emil Sajfutdinov Total points Wygrana 10.06 18:00 Over 11.5 2.00
Janusz Kołodziej Total points Wygrana 10.06 19:30 Over 11.5 1.72
kurs 3,44 stawka 300,00 EWK 1032,00

JAKI BUKMACHER!? TOBET

M 126

mj_bull

Użytkownik
Unia Leszno (+2,5) Apator Toruń 1@1,85 Betsafe

Dziś gospodarze jadą bez swojego lidera. Według bukmacherów nieznacznym faworytem są goście. Wiadomo, że brak Jarka będzie osłabieniem, ale czy aż tak znaczącym, aby to Toruń to wygrał? Według mnie nie. Pierwsze sprawa to średnie gospodarzy na Smoczyku:

Hampel 2,33, Przemek 2,40, Pavlic 2,30, Musielak 2,07, Piotrek 1,61, Adamczewski 0,8 (poobijany po wczorajszych zawodach, dziś jeden start maksymalnie), Baliński (startował tylko w pierwszym meczu, gdzie nie zdobył żadnego punktu), Batchelor 1,58 (być może dziś wystartuje, choć bardziej prawdopodobnym wydaje się zastosowanie ZZ).

Wśród gości mamy Holder (2,58), Ward (1,9), Sullivan (1,56) oraz Miedziński (1,47). O pozostałej trójce nie ma nawet co pisać, bo dziś będą tylko i wyłącznie statystami.

Leszno ma mimo wszystko bardzo wyrównany skład, w biegach z Ząbikiem, czy też juniorami 3-3 to maks co mogą zdziałać goście. Wśród czwórki liderów Miedziński oraz Sullivan również nie są zawodnikami, z którymi Byki sobie nie poradzą. Jedynie Holder i Ward wydają się być na poziomie, do którego ciężko będzie równać gospodarzom. Jeśli nie zdarzy się nic nieprzewidywalnego to po pierwszym biegu będzie już 5-1 dla Unii. W Lesznie wczoraj padało, więc są przesłanki, że tor będzie przyczepny, a wszyscy wiemy co to oznacza.

Reasumując przewiduje zwycięstwo gospodarzy 4-6 pkt. Dla bezpieczeństwa daje dodatnie handi, gdyż różnica kursowa niewielka, a zawsze to jakieś większe zabezpieczenie.

Pozdrawiam

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom