>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

8. kolejka Ekstraklasy (11-14.09.2015)

Status
Zamknięty.
R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Przed nami 8 kolejka Ekstraklasy. Wracamy po przerwie reprezentacyjnej.
Najciekawsze spotkanie to Śląsk vs Jagiellonia. Lech podejmie Podbeskidzie, 3 punkty muszą zostać w Poznaniu, ale czy tak będzie ? Cracovia faworytem z Termalicą. Lechia z Koroną, z nowym trenerem i bardzo dobrymi transferami nie ma innej opcji trzeba wygrywać ????

ZAPRASZAM DO DYSKUSJI!

UWAGA!! Przypominam, że jest obowiązek rozliczenia typów, zarówno na plus jak i na minus. Będzie to wpływać na ewentualne otrzymanie rangi.

Otrzymane punkty reputacji: +4
freddy-krueger 490

freddy-krueger

Użytkownik
Lechia Gdańsk - Korona Kielce : Lechia -1.5 @ 2.70 - 4/10 Unibet
Przed przerwa reprezentacyjną w Lechii zaszły spore zmiany zaczynając od trenera kończąc na transferach last minute które na prawdę robią wrażenie..Zaczne od wzmocnień które nie wątpliwie są konkretne patrząc na nazwiska które przyszły pierwszym był Michał Chrapek uciekł z Catanii która została karnie zdegradowana z Serie B następnie przyszli wzmocnienia w linii pomocy Milos Krasić możemy pamiętać z gry międzyinnymi w Juventusie, CSKA i przede wszystkim reprezentant Polski Sławomir Peszko który nie wywalczył sobie miejsca w Koln mimo wszystko jestem pewny że w Polskiej ekstraklasie po raz kolejny będzie błyszczeć tak jak to miało miejsce gdy występował w barwach Lecha Poznań. Jednak największym wzmocnienie jest nie wątpliwie pozbycie sie Brzeczka który niema odpowiedniego warsztatu by prowadzić tak silny zespół kadrowo w jego miejsce mamy Thomasa Von Heesena nazwisko mało znane, ale gorzej niż za Brzeczka nie powinno być i w końcu powinniśmy zobaczyć na co na prawdę stać tą ekipe bo potencjał nie wątpliwie jest.. Korona no cóż od czasu do czasu błyśnie ale pewnego poziomu nie przeskoczy tym bardziej gdy za kista piwa zostaje wykupiony najważniejszy zawodników w obronie, a być może nawet drużynia. W tym spotkaniu faworytem są Gospodarze i uważam że w końcu zobaczymy lepsze spotkanie tej ekipy i spokojne zwycięstwo w którym zostanie pokryty handicap po kapitalnym kursie.

Legia W-wa - Zagłębie Lubin : Legia W-wa -1.5 @ 2.65 - 3/10 Unibet

Drugim piątkowym spotkaniu Legia warszawa podejmuje na własnym boisku Zagłębie Lubin.. dziwi mnie fakt że kursy idą powolutku w górę ale tym lepiej dla nas. O Legii mówi sie sporo ostatnio przez fakt że zamiast trenować Berg dał zawodnika 5 dni wolnego z których brali pełnym garściami przykład fatalnie spisującego sie w tym sezonie Rzezniczaka zamiast trenować by uniknąć kolejnych baboli poleciał sobie do Stanów na US.Open normalnie brak słów..Wyniki zespołu z Warszawy nie dziwia ich głównym celem było wywalczenie gry w fazie grupowej Ligi Europy cel uzyskany chwila przerwy więc w piątkowym spotkaniu powinniśmy zobaczyć Legie dużo mocniejszą i przede wszystkim walcząca o pełną pule. Zagłębie prezentuje sie dobrze po 7 kolejkach 11 punktów ale ten zespół wygląda dużo lepiej na własnym terenie aniżeli wyjazdach i tutaj może być bolec. Z Legia nigdy nie grało sie im dobrze, a już na pewno nie na Łazienkowskiej. Dlatego licze na zwycięstwo Legii.

Otrzymane punkty reputacji: +13
TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Trochę się pozmieniało w Lechii przez przerwę na reprezentację, ja czuje że ekipy które szły jak burza a były raczej ekipami typowanymi na środek tabeli będą piłkarsko opadać jak temperatury.

wojttekkk 7,3K

wojttekkk

Użytkownik
Wg mnie warto zagrać na Lechię. Wzmocnienia robią wrażenie jak to już napisał wyżej Freddy Krueger, natomiast zmiana trenera to dla mnie strzał w dziesiątkę.. Brzęczek nie ogarniał kompletnie i myślę, że zmiana na niemieckiego von Heesena zrobi w tym zespole po prostu dobrze. Jak dla mnie Korona miała już swój czas, ale po tej przerwie reprezentacyjnej nie udźwignie meczu w Gdańsku i po prostu go przegra. Lechia ma kompletnie inne cele niż goście i w takich meczach dosłownie trzeba zdobywać 3 punkty do ligowej tabeli.

Lechia Gdańsk @ 1.60 Fortuna ⛔
Lechia Gdańsk over 0.5 gola w 1. połowie meczu @ 1.71 Fortuna
⛔

Legia ma jeszcze sporo czasu do wyjazdowego meczu w LE przeciwko Midtjylland, dlatego liczę, że w meczu przeciwko Zagłębiu wyjdzie solidna jedenastka i po prostu podniosą sobie morale na fazę grupową w europejskich pucharach. Zawodnicy z Lubina nie radzą sobie na stadionie Wojskowych i oby tak właśnie zostało jeszcze w piątek. Myślę, że warto także postawić coś w stronę bramki Nikolicia, który nadal jest w gazie.

Legia Warszawa HA -1.5 @ 2.54 Fortuna ⛔
1. bramka/koniec meczu - Legia/Legia @1.71 Fortuna ⛔
Legia strzeli gola w obu połowach meczu @2.51 Fortuna
⛔

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Legia Warszawa vs Zagłębie Lubin 2:2
Legia -1 @ 2.05 bet365 ⛔

Legia - mecz u siebie, strata punktów do Piasta, nie można się potknąć.
Berg będzie miał problem z zestawieniem obrony. Nie zagra Rzeźniczak, nie gra Pazdan.
Mamy kilka wariantów np wycofanie Jodłowca do obrony i granie w pomocy parą Furman - Vranjes, ewentualnie postawienie na któregoś z młodych.
Chyba, że Wam jeszcze przychodzi coś do głowy ? ;)
Dlatego w przewidywanym składzie pozycję drugiego środkowego obrońcy oznaczyłem znakiem zapytania.
Tak jak koledzy wspomnieli LE dopiero za tydzień, dlatego nie ma przeszkód, żeby Legia zagrała na maxa, jest dłuższa przerwa do kolejnego spotkania.
Zagłębie jak na beniaminka spisuje się bardzo dobrze, 11 punktów i tylko 1 punkt straty do wicelidera.
W tym sezonie na wyjazdach Zagłębie 4 punkty, ostatnio przytrafił im się remis z Górnikiem i porażka z Termallicą, natomiast na początku sezonu na wyjeździe pokonali Jagiellonię.
Biorąc pod uwagę siłę Legii na własnym stadionie , 5:0 z PBB, choć też nie uniknęli wpadki z Koroną 1:2. Atut własnego boiska przeważy dodatkowo trzeba gonić Piasta, który gra w Szczecinie z niepokonaną Pogonią i będzie okazja do zmniejszenia straty punktowej w przypadku wygranej i potknięcia graczy z Gliwic.
Dodatkowo za Legią przemawiają statystyki ostatnie 4 spotkania h2h(3 wygrane Legii i remis), choć wiadomo, drużyny są inne, a Zagłębie w poprzednim sezonie grało w 1 lidze.

Nie zagrają:
Rakowski i Vlasko (Zagłębie), Rzeźniczak (Legia)
Przewidywane składy:
Legia Warszawa:
Kuciak - Bereszyński, Lewczuk, ? , Brzyski - Furman, Jodłowiec - Guilherme, Duda, Kucharczyk - Nikolic
Zagłębie Lubin: Forenc - Todorovski, Dąbrowski, Guldan, Cotra - Janus, Tosik, Woźniak, Kubicki, Janoszka - Papadopulos

L 136

lubinek95

Użytkownik
Legia Warszawa vs Zagłębie Lubin
Typ: X2 lub 2
Kurs: 2.3 ✅✅✅ / 6.0 (dla odważnych) ⛔szkoda, mało brakowało ⛔
Bukmacher: Expekt

Najlepsza i najbardziej nie przewidywalna liga świata wraca po przerwie na reprezentację i na dzień dobry, bo w drugim meczu dnia polecam pograć Zagłębie czyste dla odważnych lub po 2.3 z remisem podwójną szansę, ponieważ od 2 kolejek, nikt nie wygrał na wyjeździe, a w piątkowy wieczór o 20.30 gość wygrał tylko raz 0-1, a była to Cracovia w pierwszej kolejce jutro będzie to 8 kolejka i patrząc, że od 2 kolejek nie było wygranej gości oraz to że Lechia jest za mocna aby przegrać mecz z Koroną to wszystkie znaki na ziemii i niebie mówią, że Zagłębie tego meczu nie przegra. Warto dodać, że dzisiaj jest 69 lecie powstania klubu, dokładnie 10 września 1946 roku powstał klub Zagłębie Lubin i będzie to dodatkowy smaczek tego spotkania, bo na to wydarzenie trafia nam się najlepszy z możliwych i najbardziej prestiżowy rywal czyli Stołeczna Legia, warto dodać, że z 1-3 poprzedniego sezonu Zagłębie już wygrało na wyjeździe z Jagiellonią oraz u Siebie z Mistrzem Polski Lechem Poznań to czemu nie mieliby czegoś wywieźć ze stolicy ? Legia miała za dużo wolnego 5 dni bez treningów odbije im się czkawką + do tego trochę zawodników grało w kadrach U-19, U-21 itd. więc to też w natłoku meczy nie mieli nawet chwili wolnego. Zagłębie jedzie do W-wy bez Vlasko i Rakowskiego o ile Janka trochę szkoda, to widać że bez niego na boisku Zagłębie sobie spokojnie radzi, wygrana z Lechem remis w Zabrzu i Wygrana z Ruchem, gdzie Ruch w ogóle nie wiedział gdzie jest i tylko dzięki Putnockiemu przegrali 3-1, bo grali mega padakę w przeciwieństwie do Zagłębia, które grało z pomysłem i rozmachem. Rakowski, jak dla mnie mega szczęście gościu potrafi zagrać 1 mecz by w 3 zgasnąć co pokazuje w tym sezonie, mega chimeryczny zawodnik. W Legii natomiast zabraknie 2 najważniejszych, jak dla mnie trzymających w ryzach całą obronę Legii czyli Michała Pazdana i Jakuba Rzeźniczaka bez nich to Legia będzie miała duże problemy w obronie i tu upatruję swoje szansę, bo Zagłębie bronić na pewno się nie będzie tylko zagra otwartą piłkę co pokazali w Białymstoku i z Lechem (wyżej notowanymi drużynami). Warto też nadmienić, że 3 kolejki temu padła ostatnia 2 i był to mecz Legia vs Korona (1-2) dlatego też liczę na powtórkę z rozrywki i przynajmniej remis

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Typ: 1
Kurs: 1.55
Buk: Betsson

Wynik:

Wracam po przerwie żeby zobaczyć w piątkowy wieczór Wojskowych, którzy będą podejmować u siebie ekipą z Lubina. Myślę, że u gospodarzy limit wpadek na tą rundę się już skończył i jutro w grę wchodzi tylko zwycięstwo.
Ostatnie trzy spotkanie pomiędzy oba klubami kończyły się zwycięstwem gospodarzy i to przynajmniej różnicą dwóch goli. Co do składów to w ekipie gospodarzy zabraknie Michała Żyry, Michała Pazdana i Jakuba Rzeźniczaka. O innych absencjach mi nie wiadomo. Ekipa gości pojawi się w Warszawie w najsilniejszym składzie. Trener Stokowiec nie ma co narzekać na kontuzje w swoim zespole i to na pewno jest plusem u gości. Jednak czy przyjezdni będą w stanie zatrzymać Legię? i sprawić niespodziankę?. Wątpię w to, przerwa reprezentacyjna wybije z rytmu pewnie kilka drużyn, a jedną z nich będzie Zagłębie dlatego też gram w stronę gospodarzy po dość dobrym kursie!.

Polecam jeszcze:
Typ: Legia Handicap -1

A 18

andrzej77

Użytkownik
Typ: 1
Kurs: 1.55
Buk: Betsson

Wynik:

Wracam po przerwie żeby zobaczyć w piątkowy wieczór Wojskowych, którzy będą podejmować u siebie ekipą z Lubina. Myślę, że u gospodarzy limit wpadek na tą rundę się już skończył i jutro w grę wchodzi tylko zwycięstwo.
Ostatnie trzy spotkanie pomiędzy oba klubami kończyły się zwycięstwem gospodarzy i to przynajmniej różnicą dwóch goli. Co do składów to w ekipie gospodarzy zabraknie Michała Żyry, Michała Pazdana i Jakuba Rzeźniczaka. O innych absencjach mi nie wiadomo. Ekipa gości pojawi się w Warszawie w najsilniejszym składzie. Trener Stokowiec nie ma co narzekać na kontuzje w swoim zespole i to na pewno jest plusem u gości. Jednak czy przyjezdni będą w stanie zatrzymać Legię? i sprawić niespodziankę?. Wątpię w to, przerwa reprezentacyjna wybije z rytmu pewnie kilka drużyn, a jedną z nich będzie Zagłębie dlatego też gram w stronę gospodarzy po dość dobrym kursie!.

Polecam jeszcze:
Typ: Legia Handicap -1
Czy nie uważasz, że Legia bez Rzeźniczaka i Pazdana traci naprawdę dużo? Nie widzę alternatyw dla wspomnianych obrońców, poza Lewczukiem. Poza tym, gospodarze jutrzejszego meczu nadzwyczaj często w tym sezonie gubią punkty. Jestem też ciekaw, jak będą prezentować się na boisku jako zespół po 5-dniowej przerwie, którą zarządził Berg.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Czy nie uważasz, że Legia bez Rzeźniczaka i Pazdana traci naprawdę dużo? Nie widzę alternatyw dla wspomnianych obrońców, poza Lewczukiem. Poza tym, gospodarze jutrzejszego meczu nadzwyczaj często w tym sezonie gubią punkty. Jestem też ciekaw, jak będą prezentować się na boisku jako zespół po 5-dniowej przerwie, którą zarządził Berg.
Traci na pewno, ale nie zapominajmy, że Legia ma kim strzelać bramki. Pazdan nie zagrał już w ostatnim spotkaniu z Jagą gdzie zastąpił go Lewczuk. Na dodatek jestem zdania, że w obronie zobaczymy Jodłowca za Rzeźniczaka ;)

J 18

joker1989

Użytkownik
Spotkanie Lechia-Korona Niestety -
Typ: Połowa koniec spotkania - Lechia
Kurs 2.30 bwin
Jestem bardzo ciekaw składu Lechii na jutrzejszy meczy, zapowiada się bardzo mocny jak na naszą Ligę.
O meczu zostało napisano już sporo wyżej, Lechia fantastyczne wzmocnienia na koniec, najważniejsze to zmiana trenera, powinni chcieć się pokazać i od 1 minut ruszyć do ataku, Korona niestety nie dysponuje takimi piłkarzami, aby się przeciwstawić tak silnej kadrowo Lechii, drużyna z Gdańska potrzebuje tego zwycięstwa, więc powinni wygrywać już po 1 połwoie jak i w cały meczu. Czas się piąć w górę.

Otrzymane punkty reputacji: +12
wisla9110 1,6K

wisla9110

Użytkownik
Też idę w kierunku wygranej Legii z handicapem. Co by tu ukrywać Legia ma najmocniejszy zespół w naszej ekstraklasie i gra najlepszą piłkę. Trzeba sobie to jasno przyznać ,że wojskowi odpuścili początek ligi na rzecz pucharów. Pieniądze uzyskane z awansu zostały uwzględnione w budżecie na ten sezon więc odpadnięcie z pucharów i strata ok 10 mln zł byłyby na pewno ciężkie w skutkach dla trenera Berga i całego klubu. Mogło się skończyć nawet na sprzedaży któregoś z kluczowych zawodników. Berg o tym wiedział i wszystko podporządkował pucharom i tam posłał wszystkie siły. Na szczęście awans zapewniony a do pierwszego meczu w grupie trochę czasu, więc pora odrobić stratę na swoim podwórku i pokazać kto jest najlepszą drużyną w Polsce. Okazja do tego najlepsza już w ten piątek. Rywal w gazie ale moim zdaniem drużyna zdecydowanie swojego podwórka. Oglądałem ostatni mecz miedziowych z Ruchem i zagrali naprawdę dobre spotkanie prowadzili grę i stłamsili nieco przeciwnika. Lecz w Warszawie to nie oni będą prowadzić grę a raczej będą starali się stracić jak najmniej bramek. W kadrze Legii na spotkanie już Trickovski i Vranjes. Przerwa na reprezentację zdecydowanie lepiej moim zdaniem zrobiła piłkarzom Legii którym ten odpoczynek był potrzebny, Zagłębie mogło tylko i wyłącznie wybić to z rytmu. Moim zdaniem różnica klas obu drużyn. Szedłbym nawet w kierunku zwycięstwa do zera albo handicapu -2.

robek13 68,5K

robek13

Użytkownik
Lechia -Korona X2 ✅
kurs - 2,01

Na mnie jakoś te wzmocnienia Lechii nie robią wrażenia. Wydaje mi się, że Lechia po prostu od dłuższego czasu to takie zbiorowisko złomu. Chrapek z Catanii? Czy Serie B to rzeczywiście wyznacznik wielkiej kariery? Peszko, jeździec bez głowy na góra 45 minut, którego nie chcieli w Championship i który zagrał w Koln w zeszłym sezonie w 18 meczach i to w niepełnym wymiarze? A może Krasić? Owszem, gość z CW, które robi wrażenie, ale ostatni sezon spędził w Fenerbahce w ...rezerwach. Po prostu gość przez rok nie grał w piłkę. Jeśli kogoś podniecają takie wzmocnienia to jego sprawa. Moim zdaniem ten pompowany balon pęknie właśnie w tym meczu.

betxp 230

betxp

Użytkownik
Na Lechię kurs jest niski. To fakt. Jako, że jestem z Gdańska to trochę Wam przybliże co się tu dzieję przed meczem z Koroną.

Po pierwsze nowy trener nie jest wcale takim anonimem. Trenował Arminię i Norymbergę w Bundeslidze, ale z drugiej strony ostatni raz zespoł piłkarski jako trener obejmował w 2012 roku. On załatwił do Lechii Ricardo Moniza, bo jest jego przyjacielem. Co się w Lechii zmieni. Otóż Lechia przestanie grać atak pozycyjny, albo będzie go rzadziej używać na boisku. Von Heesen podobnie jak Moniz chcę odbierać szybko piłkę na połowie rywala. I dla mnie taka taktyka szybkiego ataku i agresywności pasuję idealnie do Ekstraklasy. Innymi słowy Lechia ma grać szybko, i efektywnie. Pierwszy trening pod wodzą von Heesena wyglądał jak szok dla piłkarzy. W pełnym biegu dwie godziny (po rozgrzewce). Wszystko na 1-2 kontakty. I tak Lechia trenowała przez całą przerwę na reprezentację. Czy nowe nawyki wejdą już od meczu z Koroną. Zobaczymy. Heesen mówi, że pracuję nad mentalnością graczy. Peszko natomiast w wywiadzie powiedział, że trening wygląda jak w Bundeslidze.

Teraz trochę na temat wcmocnień Lechii:

1. Chrapek: Zagrał mecz w rezerwach w tym tygodniu, i grał trochę w sparingu z Resovią. Nadal moim zdaniem pod formą. Dodatkowo w rezerwach doznał jakiegoś lekkiego urazu i kto wie czy będzie w 18.

2. Peszko: On akurat miał cały okres przygotowawczy rozegrany. Piłkarz robiący burzę, ale dla mnie słowo gwiazda jest tutaj lekko na wyrost. Choć w Ekstraklasie może być wyróżniającą się postacią.

3. Kovacevic: Gość, drugi Borysiuk. Super walczak, fantastyczny przerzut. Pytanie tylko jak u niego ze strzałem z dystansu.

4. Krasić: Wszyscy się śmieją, że przyjechał na emeryturę, że nie poszło mu w Fenerbahce. Gazety piszą, że ostatni mecz zagrał ponad rok temu co jest bzdurą. Grał regularnie w tamtym sezonie w rezerwach Fenerbahce i wbił dla nich 9 goli. W Fenerbahce pobierał rocznie 2.3mln euro, w Lechii to będzie 400tys euro. Więc 6 razy mniej. Rzadko która była gwiazda Europejskiej piłki zgadza się tak obniżyć swoje zarobki. Jedyne co jest niewiadomą u Krasicia to szybkość. Kiedyś bardzo bazował na tym elemencie jako zawodnik. Teraz ma 30-31 lat. Co do techniki i widzenia gry to jest nadal klasa światowa. To będzie można obejrzeć w Ekstraklasie. Już pokazał swoją próbkę w sparingu z Resovią, a grał tylko ostatnie 15 minut.

Wraca Gerson, trenuję już z zespołem, ale zapewne zacznie dziś na ławce. Wojtkowiak też nie jest pewny występu.

Wracając jeszcze do Heesena. On uwielbia szybkich zawodników. Patrząc jak grała Lechia za Moniza podczas przebudowy składu. I patrząc, że teraz ma być podobny pomysł na grę już ze składem mocnym jak na Ekstraklase. Można się spodziewać naprawdę efektownej i efektywnej gry Lechii. Czy z Koroną to się okaże. Mało czasu było na poprawę każdego elementu.

No i kurs nie kusi. Ja bym się o jakiegoś Overa pokusił. Bet365 płaci 2.05 Zwłaszcza, że Brosz pewnie ma jakąś pułapkę taktyczną.

Otrzymane punkty reputacji: +9
szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Legia 1,6 u nibet ⛔

Po przerwie na spotkania reprezentacji nie gram ostro i nie spodziewam się aż tylu goli co w ostatnich kolejkach,
to co mocno ćwiczyły wszystkie ekipy to na pewno obrona przez te dwa tygodnie.
Legia zdobyła tylko punkt w ostatnich dwóch meczach ligowych u siebie,
zremisowała poza domem z Jagą oraz przegrała w Gliwicach.
Dorobek Legii w ostatnich meczach w lidze jest marny, a Zagłębie to idealny rywala na przełamanie.
Goście są wysoko w tabeli, na wyjazdach piłkarsko byli gorsi ostatnio w Zabrzu oraz Mielcu od swoich rywali.
W Zabrzu zagrali dobrze tylko przez pierwsze 45 minut, tutaj Legia postawi trudne warunki od początku.
Legia ma kilka braków, w obronie powinien zadebiutować Vranjes.
Moim zdaniem ten odpoczynek był Legii potrzebny i jak ma w głowie ten mecze a nie w LE w środku tygodnia.

Wole dać czysty win niż -0,75, bo i tak kurs nie będzie mnie satysfakcjonował.

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Legia - Zagłębie BTS 1,95 ✅✅✅:cool:Betsafe

Dzisiaj Legia jest napewno faworytem w tym meczu i nie sądzę aby przegrali. Siła ofensywna jest piekielnie mocna. Legia w każdym dotychczasowym spotkaniu strzelała gola i dzisiaj też tak będzie. Czy skończy się na 1 bramce dla gosp.? Myślę,że nie. Nikolić , Duda , Kucharczyk, Guilherme czy Prijovic to zawodnicy którzy bez wątpienia sa w stanie zdobyć kilka bramek dla Legii.
Dlaczego BTS? W obronie Legia jest poważnie osłabiona. Brak 2 podstawowych obrońców to spora strata i ciężko będzie załatać tą dziurę. Jak wiemy nie wystąpi Rzeźniczak i Pazdan. Brak zgrania się w szeregach defensywnych napewno będzie widoczny. Zagłębie do tej pory rozegrało 3 mecze na wyjeździe i w 2 spotkaniach zdobyli bramki:
W Białymstoku wygrali 2-1
W Zabrzu z Górnikiem 2-2
W Mielcu z Termalica porażka 1-0.
Jak widać Zagłębie potrafi na wyjazdach bramki strzelać a mając na uwadze braki w defensywie Legii dzisiaj jest też to bardzo możliwe.

pyrus122 1,8K

pyrus122

Użytkownik
Lechia Gdańsk - Korona Kielce
Lechia @ 1.65 // betclic

Lechia jest klubem w którym zdecydowanie najwięcej działo się podczas przerwy reprezentacyjnej. Doszło do zmiany trenera, bowiem dziś na ławce trenerskiej zadebiutuje Thomas von Hessen, co według mnie jest dobrą zmianą.
Do tego trzy bardzo ciekawe transfery, kibice w gdańsku zobaczą dziś bardzo fajne debiuty - Michał Chrapek, Sławomir Peszko i najbardziej oczekiwany Milos Krasić.
Korona jest dla mnie mega słaba, oglądałem ich ostatnie spotkanie, gdzie przed własną publicznością grali z Pogonią Szczecin, zremisowali mecz, w którym byli słabsi i to 3 pkt należały się Portowcom.
Czas aby Lechia zaczęła się rozkręcać, myślę że dziś jest na to odpowiedni moment i 3 pkt zostaną w Gdańsku.

Legia Warszawa - Zagłębie Lubin
Legia @ 1.60
// Unibet

Legia zdecydowanie wyczerpała swój limit wpadek w tej rundzie - porażka z Koroną i Piastem Gliwice.
Czy dziś może być inny rezultat niż wygrana Legionistów? Według mnie jest to nie możliwe.
Przewidywane składy na to spotkanie:

Legia (1-4-2-3-1): Kuciak – Brzyski, Lewczuk, Jodłowiec, Broź – Vranjes, Furman – Kucharczyk, Duda, Guilherme - Nikolić

Zagłębie (1-4-2-3-1): Forenc – Cotra, Dąbrowski, Guldan, Todorovski – Kubicki, Tosik – Janoszka, Woźniak, Janus - Papadopulos

Drużynie Legii bardzo dobrze grało się w ostatnich latach z Zagłębiem, ostatni raz drużyna z Lubina wygrała tutaj w 2007 roku, a 3 ostatnie spotkania to 3 zwycięstwa Legii.

Podsumowując: Dziś typuję zwycięstwa gospodarzy, Lechia i Legia są zdecydowanie silniejsi kadrowo od swoich przeciwników, mają zdecydowanie inne cele na ten sezon i nie spodziewam się tutaj żadnych niespodzianek, osobiście gram te spotkania również na jednym kuponie, gdzie mamy fajne Ako: 2.64.

Pozdrawiam i życzę Powodzenia.! ????

Otrzymane punkty reputacji: +39
wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
⚽ Legia - Zagłębie
Legia (-1) Żenada ???? znowu sprzedali ????
@ 2,10 Unibet
Zwykle nie stawiam Polskiej ligi, bo różne są tam cyrki. Jak nie mecze sprzedawane, to zawodnicy grają od niechcenia i czekają tylko na koniec gwizdka. Ale jednak postanowiłem dać sobie ostatnią szansę i zagrać mecz Polskiej kopanej. Legia traci aż siedem punktów do lidera. Którym jest Piast. Trzeba przyznać że bardzo solidnie weszli w sezon ekipa z Gliwic. Natomiast Legia gra w kratkę. Nie mają tej regularności, jak to w tamtym sezonie było, że wygrywali mecz za meczem. Trzeba wyciągnąć odpowiednie wnioski i wrócić na ścieżkę wygrywania. Bo trochę nie wypada takiej ekipie jak Legia grać tak ospale. Ja dzisiaj wybieram wariant Handicapowy, gdzie przy zwycięstwie jednej bramki jest zwrot. Choć spodziewam się od pierwszych minut natarć Legii, na bramkę Zagłębia. Co prawda, dwóch obrońców z Legii wypadło, ale nie sądzę aby to było jakieś wielkie zagrożenie żeby dzisiejszego meczu nie wygrać przez gospodarzy. Ponadto mają tam kim strzelać. Kapitalną robotę odgrywa Nikolić, młody Węgier który dominuje w klasyfikacji strzelców. Dziś na pewno zobaczymy go od pierwszych minut. Jeszcze się nie zdarzyło, żeby Legia w jakimś meczu od początku sezonu nie strzeliła bramki. Dlatego spodziewam się dzisiaj wymiany ognia z ich strony i przede wszystkim chłodnej głowy, bo obrona nawet osłabiona potrafi platać figle. Ale tak jak mówiłem Legia, jest drużyną lepszą, mająca lepszych zawodników i trochę się pogubiła ale wierzę że dziś się to odmieni i wcale się nie pogniewam na wynik taki jaki był z Podbeskidzie. Zakład wchodzi, kiedy Legia musi mieć minimum 2 gole przewagi. Próbujemy, bo potem to z kursów będą ości ????

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Lechia Gdańsk-Korona Kielce

Ktoś może pisać że masówka, głośne transfery bez pokrycia nie ma się czym podniecać itd.walimy na Koroniarzy.Fakt jednak jest taki że Lechia przed startem sezonu już Miała i Ma jedną z silniejszych kadr w lidze i nie była stawiana dla hecy w wąskim gronie ekip walczących o najwyższe cele.Problemem w Lechii ku sympatii do jego osoby był niestety Brzęczek o czym już się mówiło długo przed jego zwolnieniem, Lechia pod jego wodzą radziła sobie katastrofalnie i nie chodzi nawet o wyniki, Lechia jako drużyna jakościowo wyglądała mizernie.Na pewno należy zwrócić uwagę że dotychczas Korona specjalnie nie leżała Lechii, ale w meczach pomiędzy tymi ekipami padało sporo bramek.Lechia już w siedmiu kolejkach straciła tyle punktów że naprawdę ten limit jest wyczerpany.W 2tyg przerwie na reprezentacje doszło do istotnych zmian, ławkę trenerską objął doświadczony gościu, wszystkim znane wzmocnienia nowemu szkoleniowcowi na złe wyjść nie powinny także efekt nowej miotły dziś o 18:00, w Lechii jak na naszą ligę są ogromne możliwości, trzeba je tylko wydobyć.
over 2,5 goli Lechia Gdańsk @3.5 unibet

groven 2,2K

groven

Forum VIP
W związku z zamknięciem przez Wojewodę Pomorskiego części trybun na stadionie Lechii- w tym również sektora gości- wyjazd do Gdańska zostaje odwołany. Tak poinformowano kibiców na oficjalnej stronie Korony. A więc dzisiaj Korona bez wsparcia kibiców! Kolejny atut dla Lechii. Nowa miotła (trener) + Peszko, powinni zrobić różnicę.. Myślę że 1 DNB po kursie 1.25 można grubo wchodzić. Do tego Legia 1 DNB po 1.20. Jak dla mnie lokata na dzisiaj..

ZWROTY :?

maciejsokol92 49

maciejsokol92

Użytkownik
Lechia Gdańsk - Korona Kielce
Typ: over 2.5
Kurs 1.82
Typ: Obie drużyny strzelą bramkę ? TAK
Kurs: 1.72
betclic
Lechia w ciągu ostatnich dni okna transferowego ściągnęła piłkarzy o których nie mają nawet co marzyć pozostałe kluby ekstraklasy (wyjątek Lech, Legia). Niektórzy uważają, że są to zawodnicy ściągnięci z ławek, rezerw lub z piłkarskiego niebytu, ale to według mnie nie wyklucza tego, że Ci zawodnicy są pościągani z lig przewyższających naszą Ekstraklasę o głowę. Do tego można dodać jeszcze dwie rzeczy najbardziej oczywiste, a mianowicie to, że Lechia już przed oknem miała jedną z najsilniejszych kadr w lidze. Drugą kwestią, najważniejszą jest zmiana trenera, który moim zdaniem miał zbyt mało doświadczenia trenerskiego i przez to ta drużyna nie miała ŻADNEGO stylu gry. Wszystko było szarpane i każdy punkt wynikał z przypadku lub poszczególnych indywidualności, drużyna ta nie posiadała żadnego wypracowanego schematu. Przyszedł Niemiec, który już jakiś czas siedzi w klubie i już raz był przymierzany do objęcia trenerskiej posady, a więc nie można powiedzieć, że jest nie obeznany z kadrą.
Co do moich typów to postawię na bramki, które powinny dzisiaj wpadać w Gdańsku z dużą częstotliwością. Podczas treningów Lechii duże nastawienie było na grę ofensywną co powinno przynieść zamierzony skutek przy takim zespole i jego sile w ataku. Dodatkowym atutem na poparcie moich betów jest niezbyt solidna defensywa Gdańszczan, która w każdym meczu traci gole i nie jest jeszcze do końca zgrana z tego względu, że co mecz jest całkiem inaczej ustawiona, tak będzie zapewne i tym razem.
Ostatnie 5 meczów Lechii to takie wyniki (Podbeskidzie 1:1, Łęczna 3:1, Wisła 3:3, Puszcza 1:5, a w międzyczasie sparing z Resovią zakończony zwycięstwem 1:2).
Ostatnie 5 meczów Lechii z Koroną (3:2, 1:2, 1:0, 2:2, 3:2).
Oczywiście nie przywiązywałbym zbyt dużej wagi do liczb pokazujących ostatnie mecze pomiędzy tymi drużynami, ale to pokazuje, że pojedynki tych drużyn są pozbawione kalkulacji i kończą się wysokimi wynikami.
Korona w ostatnich meczach pokazuję, że też nie jest leszczem do bicia co pokazuję zwycięstwo w Warszawie lub remis z wyżej notowaną Pogonią dlatego uważam, że dzisiaj też może coś ukłuć i przyczynić się do wysokiego rezultatu.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom