>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

8. kolejka Ekstraklasy (11-14.09.2015)

Status
Zamknięty.
chudy-edd 265

chudy-edd

Użytkownik
vs.
Mam nadzieje, że Legia powróci do odpowiedniej formy przed meczem w LE. Przez kontuzje Pazdana, Żyro czy Masłowskiego oraz kartki Rzeźniczaka kadra trochę się zawięziła. A na czwartkowy mecz Berg z pewnością będzie chciał mieć reszte zawodników w odpowiedniej dyspozycji. Dlatego myśle, że Legia mocno zaatakuje dziś od samego początku chcąc wyrobić sobie bezpieczną przewagę bramkową aby między 45 a 60 minutą dokonać zmian i przez resztę spotkania kontrolować grę i utrzymać wynik. Legia między 30 a 45 minutą strzeliła 3 z 7 bramek u siebie w tym sezonie w lidze.
Defensywa Legii jest osłabiona, ale i w Zagłębiu jest pewien istotny brak. Zabraknie u nich Rakowskiego. Zawodnik ten w tym sezonie strzelił już dwie bramki dla Zagłębia. Co jeszcze można o nim ciekawego powiedzieć to to, że nie pojawił się w wyjściowym składzie w pierwszych dwóch słabych meczach sezonu Zagłębia z Podbeskidziem (1:1) oraz Koroną (0:2). Gdy pojawił się w wyjściowym składzie w 3.kolejce z Jagą, tak od tamtej pory tego miejsca nie stracił a Zagłębie w 5 meczach zdobyło aż 10 pkt. Kluczowy zawodnik Zagłębia? A może &quot;talizman&quot; zespołu? Jeżeli bez niego Zagłębie zagra jak w dwóch pierwszych meczach to powinniśmy być spokojni o wynik Legii.
Na godzine 19.00 w Warszawie typowo jesiennie, ale bez deszczu.
Kursy na Legie właśnie wzrosły z 1,55 aż do 1,70 w sts. Pewnie przez Vranjesa na środku obrony.
Skład Legii:
Kuciak - Bereszyński, Lewczuk, Vranjes, Brzyski - Furman, Jodłowiec - Guilherme, Duda, Kucharczyk - Nikolić.
Rezerwowi: Malarz, Broź, Piech, Makowski, Saganowski, Bartczak, Trickovski.
Legia wygrywa do 60 min. @ 2,00 (sts)⛔⛔⛔ (0:2 do 60 min.)
Legia żenada...

mizeriowy 112

mizeriowy

Użytkownik
Legia Warszawa - Zagłębie Lubin Typ: Legia -1 AH @2,14 Pinnacle ⛔ szkoda słów
Legia oczywiście jest ogromnym faworytem, chociaż ostatnio zawodzi. Zagłębie to dobry rywal na przełamanie, na wyjazdach grają bardzo słabo. Z górnikiem oddali inicjatywę po pierwszej połowie, w meczu z Termalicą nie mieli nic do powiedzenia, dziś powinno być podobnie.

J 18

joker1989

Użytkownik
Po obejrzeniu meczu Lechia - Korona, powiem tyle, Lechia nie pokazała kompletnie nic nowego, zagrała słaby mecz, najlepiej ich grę obrazuje strzał w 2 połowie Borysiuka, daleko obok brami, mało zaangażowania, mało walki. Peszko nic nie pokazał, gdzie niby ten jego cały okres przygotowawczy w Koloni ? Krasic zagrał parę fajnych piłek i widać że to piłkarz z wyżej półki który pamięta jak się w piłkę gra, choć bez starty się nie obył.
Mnie Lechia kompletnie zawiodła, nudny mecz strasznie, trochę straciłem, na szczęście dałem ze Korona nic nie strzeli, czekam na Legie!
A wy macie jakieś spostrzeżenia ?

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
W piątkowy wieczór mieliśmy zobaczyć dwa zwycięstwa gospodarzy Legii oraz Lechii, zobaczyliśmy 2 remisy. Co poszło nie tak? Jakie wasze zdanie na temat tych spotkań, kto zawiódł, kto na plus?

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Lechia na pewno zawiodła skutecznością, w pierwszej połowie mieli dwie takie sytuacje że dramat, Mak i chyba Kovacevic oboje z dosyć bliskiej odległości i mecz mógłby wyglądać trochę inaczej (ktoś tam chyba jeszcze uderzył w słupek).Korona przez pierwszy kwadrans starała się szarpnąć Lechią jednak gdy siły opadły Lechiści przejęli inicjatywę i narzucali swój styl grając całkiem zgrabną piłkę niestety tylko do pierwszego gwizdka.Druga połowa obustronnie bez fajerwerków, nie ma o czym pisać, na to co Lechia posiada to było dalej mało.

P 0

perfezioni

Użytkownik
Według mnie obrona Legii jest tragiczna, boczni tracą piłkę przy co drugim wyprowadzaniu, zero pomysłu na rozegranie w trójkącie, tylko gra &quot;na pałę&quot; - byle do przodu wypuszczanie piłek. Środkowi robią kiksy, zdaje sobie sprawę że to było eksperymentalne ustawienie, ale piłkarze kompletnie się nie rozumieli. Kucharczyk klapki na oczy i do przodu, Jodłowiec skoro ma drybling na poziomie drzewa, to nie powinien sie wgl kiwać, w każdym meczu bezmyślnie traci piłki. Jeśli Legia dalej będzie tak grać to tylko się upokorzy w Lidze Europy. Może zbyt krytycznie podchodzę do tego, ale ja to bym co najmniej pół składu wymienił. Dla mnie to jest nie do pomyślenia, żeby drużyna która aspiruje do gry w LM miała problem ułożyć ładną akcje klepką przeciwko beniaminkowi i ją wykończyć. Są do tego zawodnicy o bardzo dobrym usposobieniu technicznym jak Duda czy Guillherme, ale póki co to grają na 40% swoich możliwości. Nie jestem fanem Berga i to chyba on ma problem z wykorzystaniem ich atutów - jak dla mnie to łysy powinien polecieć i to jak najszybciej. Z taką grą to o mistrzu na stulecie, który jest PRIORYTETEM można zapomnieć.

J 574

jaworek1988

Użytkownik
Oglądałem prawie całą drugą połowe Legia - Zagłebie. Zgadzam sie z wami, żenada trochę itd. Widziałem Legie w meczu z Zoria, też bez rewelacji to wygląda. Dla mnie obrona Legii to padaka, ten sam problem mial Ajax w eliminach do ligi mistrzow, maja dobry przod, ale defensywa ajaxu to jak to ludzie pisza na zagranicznym forum to &quot;joke&quot; tylko Ajax chyba wyciagnal wnioski ze swojej gry i jest do przodu, a Legia?
Teraz Lechia pod lupe - mnie transfer peszki od samego poczatku srednio sie podobal. Jezeli nie gral w koln to musial byc jakis powod, watpie zeby to byly jakies uprzedzenia dlatego ze jest polakiem, chociaz olkowski tez wchodzil z lawki takze nie wiem jaka tam polityka klubowa jest, kogo lubi trener a kogo nie. Klasic wydaje sie, ze to dobry transfer (wydaje sie, ze przyda sie tej druzynie), ale peszko to narazie nazwisko i to wszystko. Lechia obecnie to transfery i nowy trener, nowa mysl szkoleniowa. Napewno potrzeba czasu, zeby ta druzyna zaczela grac cos wiecej. Transfery maja to do siebie, ze moga byc nietrafione i trzeba sledzic poczynania piłkarza i drużyny, czy sie wkomponowal czy nie, czy rozumie sie z pozostalymi zawodnikami. Tyle ode mnie.

A 11

ajron1988

Użytkownik
Oglądałem prawie całą drugą połowe Legia - Zagłebie. Zgadzam sie z wami, żenada trochę itd. Widziałem Legie w meczu z Zoria, też bez rewelacji to wygląda. Dla mnie obrona Legii to padaka, ten sam problem mial Ajax w eliminach do ligi mistrzow, maja dobry przod, ale defensywa ajaxu to jak to ludzie pisza na zagranicznym forum to &quot;joke&quot; tylko Ajax chyba wyciagnal wnioski ze swojej gry i jest do przodu, a Legia?
Teraz Lechia pod lupe - mnie transfer peszki od samego poczatku srednio sie podobal. Jezeli nie gral w koln to musial byc jakis powod, watpie zeby to byly jakies uprzedzenia dlatego ze jest polakiem, chociaz olkowski tez wchodzil z lawki takze nie wiem jaka tam polityka klubowa jest, kogo lubi trener a kogo nie. Klasic wydaje sie, ze to dobry transfer (wydaje sie, ze przyda sie tej druzynie), ale peszko to narazie nazwisko i to wszystko. Lechia obecnie to transfery i nowy trener, nowa mysl szkoleniowa. Napewno potrzeba czasu, zeby ta druzyna zaczela grac cos wiecej. Transfery maja to do siebie, ze moga byc nietrafione i trzeba sledzic poczynania piłkarza i drużyny, czy sie wkomponowal czy nie, czy rozumie sie z pozostalymi zawodnikami. Tyle ode mnie.
masło maślane, na początku oceniasz, że nie trafiony transfer itp a później piszesz że trzeba czasu... Piszesz Krasić dobry transfer, a wczoraj poza 1 wrzutką nic nie pokazał, a ciśniesz po Peszce który dopiero co zmienił otoczenie,był na reprezentacji i nie miał zbyt wiele czasu na zgranie sie z chłopakami. Obu można będzie ocenić po paru meczach...
Dziś Cracovia-Nieciecza
Nieciecza w swoich meczach ostatnio albo dużo strzela, albo dużo traci (porażka 4-1 na Ruchu, 3-1 &quot;u siebie&quot; z Lechem),na początku sezonu byłem sceptycznie do nich nastawiony, pokazali jednak,że coś grają i nie muszą wcale spaść z ligi jak to wielu prognozuje.
Cracovia natomiast to moim zdaniem obok Piasta rewelacja początku sezonu, ostatnie 2 mecze to remisy 1-1 oraz wygrana na Koronie 3-0.
jedynie fakt, iż Cracovia nie wygrała u siebie troche psuje efekt.
Osobiście obstawiam tu:
Over 2.5 1.95
Cracovia 1.75
jedno z dwóch siądzie ;)

J 574

jaworek1988

Użytkownik
napisałem, że &quot;wydaje mi się&quot; jeśli chodzi o Krasica ;) z jednej strony pojechalem troche po peszce to prawda, ale jest tez druga strona medalu, o której też staram sie pamietac. Jeśli chodzi jeszcze o Krasica to nie pamietam, gdzie to wyczytalem, ale ludzie mądrzejsi ode mnie też tak uważaja, krotko mowiac podzielam ich zdanie ;) pamietam go troche z gry w Juventusie i &quot;wydaje mi się&quot; , że poradzi sobie w polskiej piłce kopanej : )

mizeriowy 112

mizeriowy

Użytkownik
Ruch Chorzów - Górnik Zabrze Typ: over 2,5 gola @2,08 Pinnacle ⛔ 1:0
Ciut za wysoki kurs kiedy jedna drużyna ma 3 bramki na mecz a druga 3,3. Chorzowianie u siebie to mocna i agresywna drużyna, kibiców Górnika nie będzie na meczu.
Ostatnie mecze miedze drużynami były obfite w bramki:
Górnik Zabrze - Ruch Chorzów 2 : 2
Ruch Chorzów - Górnik Zabrze 1 : 2
Górnik Zabrze - Ruch Chorzów 2 : 0
Chorzów - Górnik Zabrze 2 : 1
Górnik Zabrze - Ruch Chorzów 2 : 2
Górnik Zabrze Ruch Chorzów 2 : 0

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Ruch Chorzów - Górnik Zabrze
Typ: Obie drużyny strzelą gola - TAK
Kurs: 1.75
Buk: Betsson
Wynik: 1:0 ⛔

Już jutro przed nami wielkie starcie na Górnym Śląsku. W niedzielnym starciu faworytami wydają się być piłkarze Ruchu. Grają u siebie, a ponadto Górnik w tym sezonie jeszcze nie poznał jak smakuje zwycięstwo. Ja jednak idę w typ, że obie drużyny strzelą bramkę. A dlaczego akurat to gram?.
Przejdźmy do H2H:
06.04.15 EKS Górnik Zabrze Ruch Chorzów 2 : 2
04.10.14 EKS Ruch Chorzów Górnik Zabrze 1 : 2
04.05.14 EKS Górnik Zabrze Ruch Chorzów 2 : 0
07.12.13 EKS Ruch Chorzów Górnik Zabrze 2 : 1
23.08.13 EKS Górnik Zabrze Ruch Chorzów 2 : 2
Jak widzimy na ostatnie pięć spotkań, cztery z nich kończyły się golami strzelonymi przez obie drużyny. W tak ważnym spotkaniu dla kibiców obu drużyn niema mowy o odpuszczaniu, a my widzowie chcemy zobaczyć walkę, ambicje no i piękne widowisko, które zaowocuje w gole.
Przejdźmy do gospodarzy. Ruch w tym sezonie na cztery spotkania rozegrane u siebie zdobył siedem goli tracąc przy tym cztery. Fornalik ma do dyspozycji wszystkich piłkarzy i raczej powinniśmy zobaczyć taką samą jedenastkę jak w ostatnim meczu.
Goście liczę w końcu na pierwszy trzy punkty w tym sezonie. Na wyjazdach nie idzie im najlepiej. Zdobyli tylko cztery bramki tracąc ich aż dziewięć!
W składzie również powinno dojść do kilku zmian. W bramce być może zobaczymy Janukiewicza?, na prawej obronie Vidanova, a w środku Dźwigałę. Zobaczymy czym jutro nas zaskoczy trener Ojrzyński.
Ciężko jest tu wytypować zwycięzce dlatego idę w stronę goli, które mam nadzieje, że jutro padną.
Drugim moim typem na to spotkanie jest zagranie overa powyżej 5.5 żółtej kartki. Derby rządzą się swoimi prawami, a Górnicy przystępując do tego spotkania z nożem na gardle nie mogą odstawiać nogi!. Kibice chcą zobaczyć walkę i zostawione serce na boisku. Sprawi to, że mecz stanie się ostrzejszy, a sędzia tego spotkania Pan Tomasz Musiał zacznie rozdawać kartki dla obu drużyn.
Dodam tylko, że ten over był rzadko pokrywany przez obie drużyny dlatego też polecam zagrać to za drobniejszą kasę.
Typ: powyżej 5.5 żółtej kartki
Kurs: 1.90
Buk: STS
Wynik: 2 ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +1
R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Pogoń Szczecin vs Piast Gliwice 3:1
Remis @ 3.30 bet365 ⛔
DW 1:1 @ 6.00 bet365 ⛔
Piast Over 1.0 @ 1.85 marathonbet ▶
Ciekawie zapowiadające się spotkanie Pogoni z Piastem. Niepokonani jeszcze w lidze gospodarze, podejmą rewelację rozgrywek.
Nie zagra prawdopodobnie Frączczak, nie zagra Ricardo Nunes.
Piast dobra ofensywa - Nespor, Barisic do tego w formie jest Mraz. Piłkarze z Gliwic mają kolejną okazję na odskoczenie od rywali,
najgroźniejsi rywale - Lechia, Legia zremisowały swoje spotkania, a aktualny MP przegrywa mecz za meczem.
Dlaczego Over 1 ? Piast strzelonych ma 12 bramek w 7 spotkaniach z czego 3 mecze wyjazdowe i 3 bramki, jest spora szansa, że trafią.
Bliżej mi też do tego, że to Piast ma większe szanse na wygraną, kursy tego nie pokazują, ale w mojej opinii wynik zakręci się w okolicach remisu w końcu Pogoń u siebie 3 mecze i 3 remisy, gram też za drobne DW 1:1.
Piłkarze Pogoni odgrażają się, że Piast nie jest faworytem, Lewandowski jest pewny wygranej , ale czy tak będzie zobaczymy.
Patrząc na H2H meczów w Szczecinie w oficjalnych spotkaniach Piast wygrał tylko 1 raz, reszta to remisy oraz wygrane gospodarzy.
Dziś zanosi się podobnie, że możemy w Szczecinie obejrzeć podział punktów.
Przewidywane składy:
Pogoń Szczecin:
Kudła - Rudol, Fojut, Czerwiński, Lewandowski - Matras, Murawski - Przybecki, Akahoshi, Małecki - Dwaliszwili.
Piast Gliwice: Szmatuła - Osyra, Korun, Hebert - Pietrowski, Murawski, Vacek, Zivec, Mraz - Barisić, Nespor.

A co Wy myślicie o tym spotkaniu? Zapraszam do dyskusji!!

karel79 33

karel79

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Ekstraklasa
Godzina: 18:00
Spotkanie: Górnik Łęczna - Wisła Kraków
Typ: 1
Kurs: 2.97
Bukmacher: betsson
Analiza:

Wisła wygrała w Łęcznej poraz ostatni w 2004 roku czyli w debiutanckim sezonie łęcznian w Ekstraklasie.
Kolejne 4 pojedynki na lubelszczyźnie kończyly się bramkowymi remisami. Oczywiście remis czyli umiłowany wynik Wiślaków to według wielu wszystko na co stać gospodarzy w dzisiejszym spotkaniu. Ja jednak doszukuję się kolejnego potwierdzenia prawidłowości, że w Ekstraklasie warto szukać niespodzianek i delikatnie zagram w stronę gospodarzy. O dobrym początku sezonu w Łęcznej wszyscy zapomnieli, ale po przerwie reprezntacyjnej Górnicy mają szanse na nowe otwarcie i tutaj liczę na świeże umysły ekipy Szatałowa. Górnik w moim przekonaniu dokonał naprawdę rozsądnych transferów tylko te klocki nie zostały jeszcze poukładane, strata Cernycha w ostatnich dniach nie musi pogrążyć tej ekipy bo litwin od dłuzszego czasu zawodził i nie robił różnicy. Być może w gospodarzom pomogą dwa sparingowe mecze rozegrane w minionym tygodniu - zwycięstwa 7-1 i 3-0 z Tomasovią i Radomiakiem powinny nieco podbudować pewnośc siebie zawodników, np. strzelającego bramki w tych grach kontrolnych Świerczoka. Wisła dzisiaj prawdopodobnie bez Brożka i na pewno bez Sadloka, ale personalnie to dalej ligowy top i ekipa która nie odzwyczaja od szybkiej, kombinacyjnej gry. Mam wrażenie że dzisiaj jednak to gospodarze wyjdą na gości agresywnie i wysoko co przy odrobinie szczęscia może zaskoczyć przyjezdnych którzy po trudnym terminrzu mają z tyłu glowy fakt że dzisiaj o punkty może być nieco łatwiej.

Otrzymane punkty reputacji: +3
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom