>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

8. Kolejka Bundesligi 04-06.10.2013

Status
Zamknięty.
D 6

davvido

Użytkownik
Borussia Monchengladbach - Borussia Dortmund / 1.65 / fortuna / 2:0 / ⛔

Jak widać forumowicze nie są do końca przekonani co do zwycięstwa zespołu z Dortmundu. Moim zdaniem nie ma co na siłe szukać argumentów na korzyść Monchengladbach.
Fakt, gospodarze może i wygrali u siebie wszystkie mecze ale ze średniakami. W meczu z Braunschweig jak i Hannoverem nie stworzyli zdecydowanie więcej okazji do zdobycia bramki niż ich przeciwnicy. Dla mnie wyznacznikiem możliwości gospodarzy są mecze (fakt, wyjazdowe) z Bayernem i Bayerem. Dzisiaj nie będzie tak łatwo o dogodne sytuacje bramkowe, a dopuszczając do tylu okazji bramkowych (co w wcześniejszych meczach) zawodników z Dortmundu muszą liczyć się że będą one wykorzystywane...
Jak dla mnie wszystko przemawia dzisiaj za BVB: lepsi zawodnicy, system gry, aktualna forma. Nie widzę problemu w tym, że Dortmund gra mecze co 3-4 dni. Wydolnościowo wyglądają bardzo dobrze. Należy pamiętać, że jest to ostatnia kolejka przed przerwą na mecze reprezentacji i nie ma możliwości, by JK kombinował coś ze składem - jeden raz wystarczy...Co do historii meczów w Monchengladbach to nie brałbym tego pod uwagę.

/ bez komentarza... kto oglądał ten wie co mam na myśli...

kolti 103

kolti

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Niemcy, godzina 18:30
Spotkanie: Bayer Leverkusen - Bayern Monachium
Typ: Bramki tylko Bayern Monachium
Kurs: 3.25
Bukmacher: William Hill
Analiza:

Dziś o godzinie 18:30 w Niemczech bardzo ciekawe spotkanie: Bayern Leverkusen - Bayern Monachium. Faworyt to oczywiście goście, i powinni ten mecz pewnie wygrać, jeśli zagrają tylko tak jak w środę z Manchesterem City. Według mnie oprócz zwycięstwa po stronie Bayernu można również oczekiwać czystego konta,a to dlaczego? Otóż w lidze Bayern w 7 meczach stracił zaledwie dwa gole, jeden z Freiburgiem, a jeden w rywalizacji z Borussią Moenchengladbach na swoim boisku, samobójcze trafienie Dante. Bayern może w lidze nie wygrywa tak efektownie jak w LM, ale często utrzymuje czyste konto bramkowe, udało się pokonać na wyjeździe Schalke 04, aż 0:4. Bayern jest w formie ma na swoim koncie 6 kolejnych meczów wygranych z rzędu, ostatnią ekipą której udało się powstrzymać FCB jest Chelsea remisując 1:1 po 90 min w Superpucharze Europy. Z drugiej strony jednak Bayer Leverkusen, ekipa która również jest w niesamowitej formie, a ostatnio właśnie Leverkusen nie strzeliło u siebie gola uwaga w lutym 2013 w meczu Ligi Europejskiej z Benficą Lizbona. Kolejnych 15 meczy u siebie ze strzelonym golem Leverkusen robi wrażenie, ale każda passa kiedyś się kończy. Bayern Monachium na pewno nie odpuści i zagra na 100% tak jak z City, bowiem obecnie przy zwycięstwie Borussii Dortmund z inną Borussią M. to żółci są liderem Bundesligi. Bayern nie może sobie dziś pozwolić na stratę punktów, w przypadku porażki będą dopiero na 3 miejscu w lidze, wyprzedzi ich bowiem Leverkusen. W ekipie gości zabraknie Holgera Badstubera, Thiago Alcantary, Pierre-Emila Höjbjerga i Javiego Martineza. Gospodarze nie mają żadnych problemów w zespole. Nie będę owijał więcej w bawełnę zwycięstwa Bayernu jestem praktycznie pewny, a to że utrzymają czyste konto bramkowe to jest istna loteria, obie ekipy w formie, jednak Bayern Monachium jest mocniejszy i powinien dzisiaj wygrać to spotkanie.

stefanmks 243

stefanmks

Użytkownik
zastanawia mnie tylko dlaczego mój post, w którym ostrzegałem przed graniem na Wolfsburg został usunięty? Mógłby mi ktoś to wyjaśnić bo tak jak mówiłem ten mecz to były derby i jak widać derby rządzą się swoimi prawami

jacksparrrow 486

jacksparrrow

Użytkownik
Borussia Monchengladbach - Borussia Dortmund / 1.65 / fortuna / 2:0 / ⛔

Jak widać forumowicze nie są do końca przekonani co do zwycięstwa zespołu z Dortmundu. Moim zdaniem nie ma co na siłe szukać argumentów na korzyść Monchengladbach.
Fakt, gospodarze może i wygrali u siebie wszystkie mecze ale ze średniakami. W meczu z Braunschweig jak i Hannoverem nie stworzyli zdecydowanie więcej okazji do zdobycia bramki niż ich przeciwnicy. Dla mnie wyznacznikiem możliwości gospodarzy są mecze (fakt, wyjazdowe) z Bayernem i Bayerem. Dzisiaj nie będzie tak łatwo o dogodne sytuacje bramkowe, a dopuszczając do tylu okazji bramkowych (co w wcześniejszych meczach) zawodników z Dortmundu muszą liczyć się że będą one wykorzystywane...
Jak dla mnie wszystko przemawia dzisiaj za BVB: lepsi zawodnicy, system gry, aktualna forma. Nie widzę problemu w tym, że Dortmund gra mecze co 3-4 dni. Wydolnościowo wyglądają bardzo dobrze. Należy pamiętać, że jest to ostatnia kolejka przed przerwą na mecze reprezentacji i nie ma możliwości, by JK kombinował coś ze składem - jeden raz wystarczy...Co do historii meczów w Monchengladbach to nie brałbym tego pod uwagę.

/ bez komentarza... kto oglądał ten wie co mam na myśli...
Ja nie wiem jak można było grać na Dortmund po takim kursie...???
ciekawe ile polaczków postawiło na Borussie Dortmund, straszne zaślepienie...ale nie ma co się dziwić jak się słucha polskich komentatorów i dziennikarzy to się chce śmiać, oni jeszcze gotowi są stwierdzić że Dortmundczycy lepiej zagrali haha a Lewandowskiego faulowali w ogóle bo taki duży a przewracali go jak dziecko..

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Po faktach ale pisałem już nie raz, że granie w tej lidze trzy-drogówek poniżej 2,50 się nie opłaca bo w long termie będziemy na minus. Są wyjątki na home teamy i tzw. dostarczycieli punktów. Wolfsburg to samo ,śmieszne kursiwo 1,30 i nie siadło. Dzisiejsze wyniki i nie tylko pokazują jaka ta liga jest wyrównana. Schalke nie zawiodło, totalna dominacja. Kibice aż ziewali z nudów 11 vs 10 od 15 minuty ;).

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Typ: Bramki tylko Bayern Monachium
Odpada, Leverkusen to jest lepsza drużyna aniżeli Dortmund. W dodatku Bayer jest dobrze zbilansowany – co rozumiem przez to, że raczej nie ma słabszej formacji. Trzeba też zaznaczyć, że grają konsekwentnie: Son i Sam są dobrzy na kontrę, a Kießling potrafi jak Gomez wystać w polu karnym swój moment. Jeśli ktoś oglądał LM to wie też co potrafi Hegeler zrobić ze stałym fragmentem. Boenisch nie zagra prawdopodobnie, czyli również pozytywna informacja.
Bayern do spotkań BL moim zdaniem podchodzi z mniejszym zaangażowaniem.
zastanawia mnie tylko dlaczego mój post, w którym ostrzegałem przed graniem na Wolfsburg został usunięty? Mógłby mi ktoś to wyjaśnić bo tak jak mówiłem ten mecz to były derby i jak widać derby rządzą się swoimi prawami
Napisałeś trzy słowa, więc informacja została usunięta, aczkolwiek nie ja ją usunąłem.
W BVB nie ma już skrzydła Piszczek-Kuba, nie ma Gundogana, a nowi grają w kratkę i trzeba na to brać poprawkę.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Odpada, Leverkusen to jest lepsza drużyna aniżeli Dortmund. W dodatku Bayer jest dobrze zbilansowany – co rozumiem przez to, że raczej nie ma słabszej formacji. Trzeba też zaznaczyć, że grają konsekwentnie: Son i Sam są dobrzy na kontrę, a Kießling potrafi jak Gomez wystać w polu karnym swój moment. Jeśli ktoś oglądał LM to wie też co potrafi Hegeler zrobić ze stałym fragmentem. Boenisch nie zagra prawdopodobnie, czyli również pozytywna informacja.
Bayern do spotkań BL moim zdaniem podchodzi z mniejszym zaangażowaniem
A ja mam odmienne zdanie, że dzisiaj zobaczymy WIN przyjezdnych. W takich momentach Bayern zawsze wychodził górą. Bayer niby rewelacja ale z H96 mnie nie przekonali to samo ostatnio w LM z Realem. Defensywa strasznie kuleje ale wyniki tego nie odzwierciedlają, dziś prawdziwy sprawdzian i wszystkie mankamenty w tyle wyjdą. Lepiej na Live poczekać na lepsze kursy bo teraz padaka...

jacksparrrow 486

jacksparrrow

Użytkownik
Odpada, Leverkusen to jest lepsza drużyna aniżeli Dortmund. W dodatku Bayer jest dobrze zbilansowany – co rozumiem przez to, że raczej nie ma słabszej formacji. Trzeba też zaznaczyć, że grają konsekwentnie: Son i Sam są dobrzy na kontrę, a Kießling potrafi jak Gomez wystać w polu karnym swój moment. Jeśli ktoś oglądał LM to wie też co potrafi Hegeler zrobić ze stałym fragmentem. Boenisch nie zagra prawdopodobnie, czyli również pozytywna informacja
Dokładnie ????
Moim zdaniem najlepszy typ to BTS szkoda tylko że nieskie kursy bo w granicach 1.50 więc nieopłacalny a innego ciekawego typu nie widzę ;/

D 6

davvido

Użytkownik

ciekawe ile polaczków postawiło na Borussie Dortmund, straszne zaślepienie...ale nie ma co się dziwić jak się słucha polskich komentatorów i dziennikarzy to się chce śmiać, oni jeszcze gotowi są stwierdzić że Dortmundczycy lepiej zagrali haha a Lewandowskiego faulowali w ogóle bo taki duży a przewracali go jak dziecko..

JackSparrrow ogladaleś mecz? Jak tak to wiesz, ze Monchengladbach wykorzystało limit szczęścia na całą runde... Więc nie wiem po co te &quot;docinki&quot;...
Lepiej grac po 1.65 niż Bayern handi po 1.2 (były takie przypadki)...

Jesli uwazasz, że większość z Nas słucha polskich pseudo dziennikarzy to jesteś w błędzie... Tyle ode mnie, post do kasacji.

betinos 200

betinos

Użytkownik
Bayer-Bayern ⛔ Sedzia zapomnial kartek dzisiaj...

Krotko bo zaraz mecz.Nie widze tu zdecydowanego faworyta.Bayern jednak w lidze gra troszke gorzej niz w Lidze Mistrzow, wiec nie skazywal bym tu gospodarzy na porazke...Mysle ze mecz bedzie zaciety i bedzie duzo walki...Ide wiec w kartki, over 3,5 za 1.70 kurs z Betsson.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Zero złudzeń kto będzie miał Majstra. Wynik wynikiem, gra grą. Bayern jest w obecnym sezonie po prostu z kosmosu. Jednostronne widowisko jak S04 z Augsburgiem dziś ;) tylko scoreboard 1-1

K 246

krysti24

Użytkownik
Borussia M&#39;Gladbach (+1.5)- 1.45 na lajcie wieszło, mogłem grać handi na Gladbach
Mistrzu, dasz mi na jutro (a w zasadzie już na dzisiaj) jakieś bankiery ? ????
A ja z kolei nie wiem jak można być tak głupim, albo uprzedzonym na tle Borussii Dortmund ?
Oglądałeś choć sekundę tego spotkania ? Po tym co piszesz wnioskuję, a raczej jestem niemal pewien, że nie. Pomijam już te wycieczki osobiste w stronę osób, które grały na BVB (od razu zaznaczam, że sam nie grałem, bo kurs naprawdę nie zachęcał). Przejdę jednak do samego spotkania. &#39;Komentatorzy są gotowi stwierdzić, że Dortmund był lepszym zespołem&#39; ? No i co w tym dziwnego, mieli w tym 100 % racji. To właśnie BVB dominowało przez 85 % czasu tego spotkania. Zresztą nie musisz mi wierzyć, wystarczy spojrzeć na statystki z tego meczu: rzuty rożne (1-9 dla BVB), strzały oddane na bramkę (6-27 na korzyść dortmundczyków), a jakby jeszcze tego było mało i wyjedziesz mi z argumentem, że nie ma co się sugerować suchymi liczbami, to odsyłam do tego co miał do powiedzenia sam trener Gladbach po tym spotkaniu. Favre przyznał, że to cud że jego drużyna zeszła po pierwszej połowie do szatni z czystym kontem i że nie zasłużyli na tą wygraną.
Zresztą co ja będę dyskutował z osobą, która na siłę próbuje zgrywać wielkiego eksperta ligi niemieckiej, a o lidze tej zielonego pojęcia nie ma. Dziwi mnie tylko to, że żaden z moderatorów nie zareagował na tą prowokację, bo inaczej tego nazwać niestety nie można.
Odpada, Leverkusen to jest lepsza drużyna aniżeli Dortmund.
Tak jest, Bayer potwierdza to co roku, zostawiając za sobą BVB daleko w tyle. Dzisiaj zresztą też pokazali w meczu z Bayernem, że potrafią z nimi pograć jak równy z równym jak to jest w przypadku Borussii Dortmund.. Co zrobić, prawo do swojej subiektywnej opinii masz.

Otrzymane punkty reputacji: +6
jacksparrrow 486

jacksparrrow

Użytkownik
A ja z kolei nie wiem jak można być tak głupim, albo uprzedzonym na tle Borussii Dortmund ?
Oglądałeś choć sekundę tego spotkania ? Po tym co piszesz wnioskuję, a raczej jestem niemal pewien, że nie.
Mógłbym cie zgasić ale szkoda mojego czasu na polemikę z kimś kto tylko sapie do innych i myśli że pozjadał wszystkie rozumy...
post do kasacji

K 246

krysti24

Użytkownik
Mógłbym cie zgasić ale szkoda mojego czasu na polemikę z kimś kto tylko sapie do innych i myśli że pozjadał wszystkie rozumy...
Po pierwsze: Dzięki że jesteś dla mnie tak łaskawy i nie ośmieszysz mnie przed całym forum. A na poważnie, to po prostu brak ci argumentów w tej dyskusji i nie potrafisz się do tego przyznać.
Po dwa: Do nikogo nie sapię, ani nie uważam się za alfę i omegę. Najzwyczajniej w świecie nie lubię jak ktoś przekręca fakty jak było to w twoim przypadku.
Koniec dyskusji, bo nie do tego służy ten temat.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Tak jest, Bayer potwierdza to co roku, zostawiając za sobą BVB daleko w tyle. Dzisiaj zresztą też pokazali w meczu z Bayernem, że potrafią z nimi pograć jak równy z równym jak to jest w przypadku Borussii Dortmund.. Co zrobić, prawo do swojej subiektywnej opinii masz.
Wyprostuje. Uważa, że w tym momencie Leverkusen jest lepszą drużyną od Dortmundu, tzn. w wyższej formie. Wcześniej źle sformułowałem zdanie.
Co do meczu z Bayernem, to moim zdaniem na miarę oczekiwań. Nie grali z Bawarczykami jak równy z równym bo nie mieli takiego zamiaru. Wypełnili założenia taktyczne i zdobyli aż 1 punkt.
No i panowie, na spokojnie. To, że ktoś komuś kibicuje, albo jakiegoś klubu nie lubi, nie oznacza że musimy się kłócić. A i nie piszcie „post do kasacji” bo po co ja ma cokolwiek kasować, to jest forum dyskusyjne, a nie miejsce gdzie można wklepać analizę czekać na to, że ktoś inny wpisze kolejną. Możemy śmiało pogadać na tematy poboczne itp.

T 283

teilweise

Użytkownik
Przepraszam bardzo, że się wtrącę, bo chociaż pomimo, że do tej pory nie pisałem na forum 1 Bundesligi to muszę powiedzieć, że poziom w tym temacie spadł obecnie do poziomu 0 i ciągle drze o beton. ????
Jeszcze 1-2 lata temu poziom był tutaj przeciętny, żeby nie powiedzieć, że zaczynał być dobry. Postacią wiodącą był tutaj kolega t0mson, na pewno TOP3 w Polsce jeśli chodzi o znajomość Bundesligi, ale z powodów beznadziejnego poziomu dyskusji (i słusznie) przestał się udzielać tak jak kiedyś. Z tego co patrzę w tym sezonie też kilku chłopaków ciekawie typujących tę ligę również niestety udziela się rzadziej lub w ogóle.
W tym sezonie chciałem dołączyć również do typowania 1 ligi niemieckiej, ale z tego co patrzę 99% postów nadaje się po prostu do kosza i nie ma poza kilkoma osobami z kim nawet merytorycznie podyskutować.
Ludzie po co podajecie w swoich analizach jedynie statystki przepisane żywcem z netu, skoro każdy, nawet bardzo przeciętnie inteligentny człowiek może sobie sam przeczytać i analizować.????
Oczywiście wiadomo dlaczego. Piszą to Ci co nie mają wiedzy. No bo po co ją mieć skoro gra się dla zabawy po 5 złotych i przy kursach 1,2-1,6???? ????
Bardzo miło by było, żeby Ci bardziej ambitni typerzy i fani Bundesligi poza suchymi statystykami podawali więcej faktów odnośnie drużyn. Na przykład argumentując, że taka i taka drużyna wygra przeciwko drużynie X, bo gra taktyką Y, której taktyka V drużyny X im leży itp.
Osobiście jestem w stanie zaświadczyć na przykładzie 2 Bundesligi, ze statystyki i miejsce w tabeli nie zawsze odzwierciedla faktyczną formą danej drużyny. A z większości postów nic poza podaną statystyką nie wynika.
Niestety odkąd polskie trio zaczęło grać w Borussii D. liga niemiecka zaczęła być obstawiana przez piknikowych typerów, którzy praktycznie w ogóle nie oglądają meczów, a jedynym narzędziem do obstawiania jest strona Bundesligi z tabelą, wynikami meczów i składami. ????
Na prawdę nie trzeba wielkiego wysiłku, żeby mieć dostęp do bezpłatnych materiałów video, komentarzy, analiz.
Owszem z niższymi ligami jest trudniej, bo trzeba albo wykupić dostęp, znać język angielski albo niemiecki. Ale ilość materiałów dotycząca 1 ligi jest naprawdę ogromna, trzeba tylko trochę chcieć się interesować.
Dlatego zwracam się do bardziej ambitnych graczy, abyśmy zamieszczali tutaj na tym forum bardziej ambitne analizy z typami meczów, bardziej wgryzając się w sytuację drużyn i realia tej ligi. :spokodfhgfh:
Na zagranicznych forach za większość tego spam jak jaki zamieszczany jest w większości tutaj, od razu jest się upominanym, żeby dać sobie spokój z pisaniem lub rozszerzyć swoją analizę o merytoryczne fakty, uzasadniając postawioną w poście tezę, dlaczego drużyna X osiągnie taki a taki wynik, a nie inny rezultat z drużyną Y.
Przepraszam, że ten post niedotyczy omówienia żadnego z meczów, ale proszę kolegę darius010 o niekasowanie tego posta przynajmniej przez pewien czas, aby mógł trafić do jak największej liczby odbiorców.
Chcę, żeby niedzielni gracze przemyśleli sobie, że można oglądnąć trochę meczów, poczytać więcej na temat drużyn, a tych bardziej doświadczonych w Bundeslifze kolegów zmotywować tym, że są ludzie, którzy chcą merytorycznie i na dobrym poziomie dyskutować o Bundeslidze. :spokodfhgfh: Mam nadzieję, że przez zwiększenie poziomu tutejszej dyskusji wróci do nas kolega t0mson i pomimo, że nie zamieszcza już swoich nieocenionych analiz, będzie stosował merytoryczną krytykę, podpowiadał, rozwiewał różne wątpliwości i podpowiadał typującym lub po prostu wskazywał drogę. Bo liga ta jest trudna, aczkolwiek ciekawa.
Panowie! Na deser dzisiaj 2 mecze Bundesligi, więc, życzę miłego oglądania meczów i do roboty ????
P.S sam kiedyś byłem początkujący. Ci co nie wiedzą jak zacząć niech podpytają się innych kolegów co i jak. Z tego co zaobserwowałem na tym forum, większość użytkowników jest bardzo pomocnych. Sam kiedyś konsultowałem się z kolegami t0mson, dariusz010 czy lukaszlf, którzy pomogli mi opracować swój własny warsztat pracy, którym teraz przy tej okazji dziękuję i podkreślam, że są bardzo doświadczonymi graczami w niniejszym temacie.

Otrzymane punkty reputacji: +22
djzjee 157

djzjee

Użytkownik
Freiburg - Frankfurt @ X2 lub czysta 2
1.40 / 2.35

Freiburg po sprzedaży kilku bardzo ważnych zawodników kompletnie nie może się odnaleźć. Ich najwyższy transfer w historii Darida, który miał być nowym mózgiem zespołu jest ciągle kontuzjowany. Problemy ze zdrowiem nadal ma inny Czech - Pilar, który też miał być siłą napędową zespołu. Freiburg nie radzi sobie zarówno w defensywie jak i ofensywie. To obecnie jedna z najsłabszych drużyn i śmiało można powiedzieć, że będą mieli duże problemy z utrzymaniem.
W innym położeniu jest Eintracht, który mimo, że ma stosunkowo mało punktów to gra bardzo dobrze. Ich mecze ogląda się z przyjemnością i widać, że kwestią czasu jest kiedy zaczną wygrywać. Robią to w LE (dwa razy po 3:0 z Bordeaux i APOELem na Cyprze w miniony czwartek). Absolutnie trafiony transfer Kadleca. Bardzo dobre skrzydła, zwłaszcza mowa tu o bocznych obrońcach. Jung i Oczipka są naprawdę bardzo dobrzy, a Oczipka ma równie dobrego zmiennika w osobie Djakpy. Nie widać po nich zmęczenia mimo, że trener Veh nie rotuje dużo, głównie ze względu na kontuzje Meiera, Rosenthala i Schweglera. Mimo to kadra Eintrachtu jest znacznie silniejsza, grają do przodu i mają pomysł. Uważam, że są zdecydowanym faworytem tego meczu i nie widzę tutaj szans na zwycięstwo Freiburga. X2 to bardzo bezpieczny typ, dla bardziej odważnych 2.

Otrzymane punkty reputacji: +2
t0mson 639

t0mson

Forum VIP
P.S sam kiedyś byłem początkujący. Ci co nie wiedzą jak zacząć niech podpytają się innych kolegów co i jak. Z tego co zaobserwowałem na tym forum, większość użytkowników jest bardzo pomocnych. Sam kiedyś konsultowałem się z kolegami t0mson, dariusz010 czy lukaszlf, którzy pomogli mi opracować swój własny warsztat pracy, którym teraz przy tej okazji dziękuję i podkreślam, że są bardzo doświadczonymi graczami w niniejszym temacie.
Generalnie nie mam weny na to forum, poziom zdecydowanie upadł. Druga sprawa, że to co tutaj nie podam to same redy. W złych momentach wchodzę, brakuję systematyki. Kiedyś były lepsze czasy w dziale, więcej motywacji i zaparacia aż chciało się tutaj zaglądać a teraz ? Kolega wszystko napisa. Druga sprawa gdyby nie LukaszLF jeśli chodzi o II BL to by ten dział nie istniał. Liczy się masówka i licznik pod avkiem dla większości, niestety. 100 % racji w tym co napisał TeilWeise.

Hamburg z nowym trenerem, ostatnio w tygodniu mieli teści z Karlsruher gdzie wygrali 1:0 w roli gościa. Tutaj nowa miotła zrobi wiele według mnie. HSV ma ogromny potencjał i jeśli chodzi o same indywidualności to przewyższają graczy z Nurnberg. Czekałem na składy i dziś HSV w dobrym zestawieniu. VDV , Lassoga, Arslan - wielki talent, Jansen to najwazniejsze ogniwa według mnie i powinno być dobrze tymbardziej, że podchodza zmotywowani. Nurnberg niby remis z BVB, Werderem ale z żółtkami to zupełni inna napinka była. Z Werderem szału nie było i fartowny remis, a jak Brema gra to nie trzeba pisać zbyt wiele, piach i tyle. HSV to najlepsza ekipa do grania jak są dogiem w Bundeslidze, takie moje zdanie. Plusy dla gospodarzy to home field i zawsze tutaj cisną do końca, dziś bez Ginczka a to wazne ogniwo. W dodatku obecny coach mnie nie przekonuję, nie to samo co za czasów Heckinga. Pure Value na HSV. Jeszcze chwilkę poczekam na Live żeby być pewnym. GL.

BTW: Jeszcze jest Hansa ale ten gość wali masówkę, nie ta liga... Najważniejsze, że coś tam ogarnia...

raiders 164

raiders

Użytkownik
Boże ogarnie ktoś ten bałagan .... ????
Tydzień temu Nurnberg nie dało rady w Bremie a może i dali rady bo przegrywając 2-0 doprowadzili do stanu 2-2 stracili na 3-2 i nie odpuścili doprowadzając do 3-3 .
Czego drużynie z Bawari nie mozna odmówić to ambicji tego im nie brakują walczą do ost. minuty ,aż dziw ze ten zespół jeszcze jest bez wygranego meczu w sezonie i myślę ze dzisiaj pierwsze 3 punkty dla nich .
Rywal dobry HSV drużyna bezbarwna jak dla mnie .W drużynie gospodarzy błyszczy Hiroshi Kiyotake gość robi różnicę i w dzisiejszym meczu również na niego liczę

Nurnberg @2.40
Hiroshi Kiyotake strzeli @5.00

plama na całej linii szkoda komentować
I w drugim meczu czysta wygrana Eintrachtu Frankfurt @2.30 .Gospodarze grają zapewne pożegnalny sezon w 1 lidze nie wiedzę na chwilę obecną żadnych pozytywów w grze gospodarzy .

sebolo 207

sebolo

Użytkownik
Przepraszam bardzo, że się wtrącę, bo chociaż pomimo, że do tej pory nie pisałem na forum 1 Bundesligi to muszę powiedzieć, że poziom w tym temacie spadł obecnie do poziomu 0 i ciągle drze o beton. ????
Jeszcze 1-2 lata temu poziom był tutaj przeciętny, żeby nie powiedzieć, że zaczynał być dobry. Postacią wiodącą był tutaj kolega t0mson, na pewno TOP3 w Polsce jeśli chodzi o znajomość Bundesligi, ale z powodów beznadziejnego poziomu dyskusji (i słusznie) przestał się udzielać tak jak kiedyś. Z tego co patrzę w tym sezonie też kilku chłopaków ciekawie typujących tę ligę również niestety udziela się rzadziej lub w ogóle.
W tym sezonie chciałem dołączyć również do typowania 1 ligi niemieckiej, ale z tego co patrzę 99% postów nadaje się po prostu do kosza i nie ma poza kilkoma osobami z kim nawet merytorycznie podyskutować.
Ludzie po co podajecie w swoich analizach jedynie statystki przepisane żywcem z netu, skoro każdy, nawet bardzo przeciętnie inteligentny człowiek może sobie sam przeczytać i analizować.????
Oczywiście wiadomo dlaczego. Piszą to Ci co nie mają wiedzy. No bo po co ją mieć skoro gra się dla zabawy po 5 złotych i przy kursach 1,2-1,6???? ????
Bardzo miło by było, żeby Ci bardziej ambitni typerzy i fani Bundesligi poza suchymi statystykami podawali więcej faktów odnośnie drużyn. Na przykład argumentując, że taka i taka drużyna wygra przeciwko drużynie X, bo gra taktyką Y, której taktyka V drużyny X im leży itp.
Osobiście jestem w stanie zaświadczyć na przykładzie 2 Bundesligi, ze statystyki i miejsce w tabeli nie zawsze odzwierciedla faktyczną formą danej drużyny. A z większości postów nic poza podaną statystyką nie wynika.
Niestety odkąd polskie trio zaczęło grać w Borussii D. liga niemiecka zaczęła być obstawiana przez piknikowych typerów, którzy praktycznie w ogóle nie oglądają meczów, a jedynym narzędziem do obstawiania jest strona Bundesligi z tabelą, wynikami meczów i składami. ????
Na prawdę nie trzeba wielkiego wysiłku, żeby mieć dostęp do bezpłatnych materiałów video, komentarzy, analiz.
Owszem z niższymi ligami jest trudniej, bo trzeba albo wykupić dostęp, znać język angielski albo niemiecki. Ale ilość materiałów dotycząca 1 ligi jest naprawdę ogromna, trzeba tylko trochę chcieć się interesować.
Dlatego zwracam się do bardziej ambitnych graczy, abyśmy zamieszczali tutaj na tym forum bardziej ambitne analizy z typami meczów, bardziej wgryzając się w sytuację drużyn i realia tej ligi. :spokodfhgfh:
Na zagranicznych forach za większość tego spam jak jaki zamieszczany jest w większości tutaj, od razu jest się upominanym, żeby dać sobie spokój z pisaniem lub rozszerzyć swoją analizę o merytoryczne fakty, uzasadniając postawioną w poście tezę, dlaczego drużyna X osiągnie taki a taki wynik, a nie inny rezultat z drużyną Y.
Przepraszam, że ten post niedotyczy omówienia żadnego z meczów, ale proszę kolegę darius010 o niekasowanie tego posta przynajmniej przez pewien czas, aby mógł trafić do jak największej liczby odbiorców.
Chcę, żeby niedzielni gracze przemyśleli sobie, że można oglądnąć trochę meczów, poczytać więcej na temat drużyn, a tych bardziej doświadczonych w Bundeslifze kolegów zmotywować tym, że są ludzie, którzy chcą merytorycznie i na dobrym poziomie dyskutować o Bundeslidze. :spokodfhgfh: Mam nadzieję, że przez zwiększenie poziomu tutejszej dyskusji wróci do nas kolega t0mson i pomimo, że nie zamieszcza już swoich nieocenionych analiz, będzie stosował merytoryczną krytykę, podpowiadał, rozwiewał różne wątpliwości i podpowiadał typującym lub po prostu wskazywał drogę. Bo liga ta jest trudna, aczkolwiek ciekawa.
Panowie! Na deser dzisiaj 2 mecze Bundesligi, więc, życzę miłego oglądania meczów i do roboty ????
Można się pod tym podpisać obiema &quot;ręcyma&quot; i nogami. Sam nie piszę analiz, ale widać, to po każdym dziale z małym wyjątkami, że większość jest kopiowana z m.in. goal.pl oraz innych. Poziom bardzo spadł, a pewnie chłopaki, z talentem do tego siedzą sobie w swoim &quot;małym&quot; gronie i tyle. Trudno im się dziwić widząc to co się dzieje. Jak dobrze zauważyłeś, kopiowanie analiz powinno być nagradzane blokadą dostępu, albo jakimiś ograniczeniami, bo szkoda poświęcać czas nawet na spoglądanie na to.

PS. Znam jedną osobę, która chciała, żeby po dodanym punkcie reputacji, odwdzięczyć się jej tym samym, tylko nie wiadomo za co i po co. Potem wychodzi gość z 2000+ pkt a wiedza i wyniki żadne.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom