Moje propozycje h2h kursy z
Forbet
Tsunoda - De Vries
Tsunoda lepszy @1.68
Konsekwentnie gram w stronę Japończyka po raz kolejny, De Vries startuje jedną pozycję wyżej od Yukiego, ostatni wyścig w Monako Yuki jechał bardzo dobrze dopóki nie pojawiły się problemy techniczne w rezultacie których źle dohamował w zakręcie i stracił szanse na kolejne punkty w tym sezonie. De Vries wciąż obok Logana jedyny zawodnik bez punktów, myślę że po tym wyścigu jego sytuacja się nie zmieni.
Zhou - Magnussen
Zhou lepszy @1.55
Chińczyk startuje z 13 bardzo dobrej pozycji kontra Magnussen z 17, Duńczyk lubi złapać uszkodzenia już na startuje zwłaszcza startując z odległej końcówki. Zhou ma przed sobą Russela i Pereza, jeśli będzie w stanie na początku trochę złapać ich tempo to powinien odjechać Magnussenowi na bezpieczny dystans.
Ocon - Russel
Ocon lepszy @1.70
Bardzo ciekawa para, Ocon po kolejnych świetnych kwalifikacjach wystartuje z 6 pozycji, Russel po słabych kwalifikacjach w których dodatkowo zderzył się z kolegą zespołowym czyli Hamiltonem wystartuje dopiero 12. Mercedes może mieć przyzwoite tempo wyścigowe jednak jest to dużo pozycji różnicy a zważywszy na bardzo przyzwoitą formę jaką prezentują od Monako bolidy Alpine nie sądzę, żeby Brytyjczyk był w stanie ukończyć wyścig wyżej niż Esteban, kurs zachęcający.
Stroll - Perez
Stroll lepszy @2.75
Na koniec coś co uważam, że warto spróbować za drobne. Perez znów zawalił kwalifikacje podobnie jak w Monako, najpierw cudem dostał się na Q2 na 15 pozycji a w Q2 miał kolejne przygody które poskutkowały 11 pozycją startową, z drugiej strony Stroll, który wreszcie pojechał na miarę maszyny którą dysponuje. Szans na powodzenie zakładu upatruję przede wszystkim w dość odległej pozycji Pereza który będzie się musiał przebijać, w Monako mu to nie wyszło jednak tam specyfika toru to utrudniała, dzisiaj będzie zdecydowanie łatwiej jednak start w środku stawki może poskutkować przypadkowymi uszkodzeniami lub uwięzieniem w pociągu DRS, myślę że po takim kursie warto pograć w stronę Kanadyjczyka, który musi zacząć mniej odstawać od zespołowego kolegi Fernando.
Dodatkowo:
Liczba sklasyfikowanych kierowców - poniżej 17,5 @1.72
Zmienne warunki przez cały weekend, możliwe opady, już w kwalifikacjach kilku kierowców zaliczyło żwir w wyniku mokrego toru, stawiam że w wyścigu może być podobnie.