>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

8. Grand Prix Europy [17.06 - 19.06.2016]

Status
Zamknięty.
abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Grand Prix Europy - Azerbejdżan

17 czerwca - Piątek
Trening 1 - 11:00
Trening 2 - 15:00
18 czerwca - Sobota
Trening 3 - 12:00
Kwalifikacje - 15:00
19 czerwca - Niedziela
Wyścig - 15:00

Dobór opon przez zawodników:

Witamy w Baku!!
Najnowszy uliczny tor, zaprojektowany prze Hermana Tilke. Jest to najszybszy tor uliczny Formuły 1, gdzie bolidy będą pędzić 340km/h.
Trochę szkoda, że Pirelli nie postawiło na utramiekką mieszankę na ten weekend. Czysta karta, tor dla każdego z zespołów jest nowym doświadczeniem, świetna pętla, mieszanka szybkości, wolnych sekcji oraz ocierania się o bandy. Redbull wraca do formy, Vettel głodny zwycięstwa, Mercedes może już nie brylować w ten weekend... jedno jest pewne będzie się działo !
Zapraszam do dyskusji oraz podawania typów!

https://www.youtube.com/watch?v=jee1nUVQ_Zc

Otrzymane punkty reputacji: +1
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Vettel owszem glodny zwycięstwa, ale oby Scuderia mu znowu taktycznie wyścigu nie zepsula... Do teraz nie wiem po co w Kanadzie jechali na dwa pit stopy. Po tak fantastycznym stsrcie Seba, ktory robil przewagę na torze, a oni go do alei eh.
O faworytach nie ma co mowic, raczej Ci sami ale widac ze nadgryza ich juz corsz bardziej Red Bull i Ferrari. Wyscigi w Kanadzie i Monaco to pokazaly ewidentnie. Bo wczystej wwlce na torze Ricciardo i Vettel dorownywali srebrnym strzalom. Blad mechanikow w przypadku Ricciardo i blad strstegiczny w przypadku Seba spowodowaly ze wygrywal Hamilton. Przynajmniej takie jest moje zdanie.

heros123 1K

heros123

Użytkownik
Redbull wraca do formy, Vettel głodny zwycięstwa, Mercedes może już nie brylować w ten weekend... jedno jest pewne będzie się działo !
Ja mam trochę inne zdanie;). Bardzo szybki tor. Tutaj kluczową rolę będzie spełniał silnik, a właściwie jego moc. Jak wiadomo, w tym względzie Mercedes nie ma sobie równych i ma zdecydowanie najlepszy silnik w całej stawce. Ja tu nie widzę innej opcji jak zwycięstwo Mercedesa. Wiadomo, w wyścigu może być różnie, ale jeśli chodzi o kwalifikacje to wg mnie będzie tak: 1. Lewis 2. Nico. Ja już nie mogę się doczekać.

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Mercedes nie ma sobie równych i ma zdecydowanie najlepszy silnik w całej stawce
Też się nie zgodzę. Do wyścigu w Kanadzie myślałem podobnie jak Ty, jednak po tym weekendzie zmieniłem zdanie. Renault i Ferrari już nie ostają w kwestii silników i dogoniły Mercedesa. Redbulle były nawet najszybsze na prostej w Kanadzie.
Utwierdził mnie w tym przekonaniu Rob Smedley:

Silniki w F1 zbliżone do siebie.

Więc myślę że na ulicznym torze w Baku, mamy 3 zespoły jako faworytów.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
GP Europy - kwalifikacje, sobota 15:00
(125) Jenson Button - Romain Grosjean
Typ: Button @ 1,35
⛔18-11
(79) Sergio Perez - Nico Hulkenberg
Typ: Perez @ 1,70
✅✅2-12
AKO @ 2,02 milenium

Button może nie jest hegemonem kwalifikacji, nie awansował jeszcze do Q3, ale daje radę w porównaniu do Grosjeana, którego Haas z weekendu na weekend zniża poziom. Button wczoraj w obu treningach przewaga blisko 0,5 sek nad Romanem. Przewaga bardzo duża, a biorąc pod uwagę, że Alonso potrafił notować lepsze czasy jeszcze to widać, że McLaren dysponuje coraz lepszym bolidem.

W parze Force India to Sergio Perez jest liderem, przynajmniej w tym sezonie. Jego styl jazdy musi się podobać. Przynajmniej mi.
Wyniki też są dobre. Może ostatnio w Kanadzie Perezowi kwalifikacje wyszły słabiej, ale w Baku już znowu osiąga świetne rezultaty. On lub takie uliczne ciasne tory. Przykład w Monaco chociażby, chociaż tor w Baku cieżko przyrównywać do tego z Księstwa...
Róznica miedzy Checo, a Hulkiem na poziomie 0,4 -0,5 sek z piątku.

Tor w Baku jest podobny pod jakimś względem do tego w Soczi, tak przynajmniej mówi wielu ekspertów.
Dlatego patrzę też na wyniki z Rosji z tego sezonu.

Perez 6 w kalifikacjach, Hulkenberg 13.
Button 12, a Grosjean 15.

---------------

Do tego mogę polecic

GP Europy - kwalifikacje, sobota 15:00
Nico Rosberg miejsce 1-2? TAK @ 1,40 milenium✅P1

Z tym, że z F1 nie da się z niczym połaczyc niestety. Ale przewaga Mercedesów jest tak duża, że nie ma o czym dyskutować...

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Panowie zdarza odbudowac bolid Pereza bo tak mysle czy by jakieś kontry nie dac w strone Hulka?
Ja mam nadzieje że zdążą... Ale jak zobaczyłem Pereza rozbijajacego się w ostatniej minucie 3 treningu to mi się ciśnienie podniosło eh.

W Kanadzie w sumie jak się Magnussen rozbił to potem nie zdążyli go odbudować. Wszystko zależy od tego jak wielkie to są uszkodzenia. mam nadzieje, że niezbyt duże.

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Q
Felipe Massa - Nico Hulkenberg @1,8⛔⛔ Expekt
W SP1 1s przewagi, FI nadzwyczajnie dobrze sobie radzi w Baku od samego początku. Dzisiaj Nico świetny 3ci rezultat za Mercedesami, którzy tego weekendu są po za jakimkolwiek zasięgiem rywali.
Kimi Raikkonen - Valtteri Bottas @1,75⛔⛔
Valtteri Bottas - Daniel Ricciardo @4,0⛔⛔ Expekt Porażka po całości. Typy świetne niestety, Hulkenberg i Bottas nie potrafili pokonać czystego okrążenia.
Bottas powinien osiągnąć na tym torze bardzo dobry wynik. Nie pojeździł w 3 treningu i za to mamy takie kursy ale czasy z wczoraj są zbliżone a nawet lepsze w porównaniu z Kimim. Prace naprawcze idą ku końcowi w bolidzie Williamsa i myślę że spokojnie stać dzisiaj Bottasa na P3.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
@abraxas, sam właśnie czegoś takiego szukałem! Super kursy, Valteri nie pojeździł wcale, ale nie sądzę by uszkodzenia w jego bolidzie były jakies poważne, wszak to tylko kawałek kratki która osłaniała przewody w nawierzchni.
Wczoraj Bottas udowodnił, że jest bardzo szybki. Williams ma jednostkę Mercedesa, może Massa słabe wyniki, ale Valteri powalczy o drugi rząd jak mówisz. To nie jest raczej tor pod Red Bulle.
Gram to też ;)

RBR1one 558,8K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
UWAGA GRAC JUZ TERAZ !!!
Hamilton nie zostanie sklasyfikowany
Kurs: 7/6.5
Buk: Bet365/Expekt
Grajcie juz teraz bo beda na pewno spadki. Lewis bedzie sie przebijal z 10 miejsca i jest spora szansa ze sie rozbije. Tor bardzo waski, uliczny a Lewis goraca glowa. Polecam na prawde kto zna Lewisa ten wie co on moze nawywijac. Kurs wyborny! Na starce bedzie close race a Mercedes najszybszy zdecydowanie bolid w stawce wiec moc w porownaniu do innych bolidow powinna byc duzo wieksza. Podejrzewam ze juz na 1 okrazeniu moze byc zaklad zaliczony na plus. Polecam

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Dramat kwalifikacje... Z perspektywy moich typów rzecz jasna ???? najpierw sie wkopalem z papą Buttonem ehhh co za dziad nawet do Q2 nie wszedl. No jaja. A taki mega typ to byk na Pereza. Perez kapitalnie. Szkkds ze ma tę kare i spada na P7.
Hamilton jak mowisz @ranczo0123, od początku jakis niezbyt skoncentrowany albo nerwowy. Co chwila błąd. No j przez jego blad nie weszly nam typy z Valteru Bottasem.
W Q3 Bottas to dwa starcia z Verstappenem i o dobrej pozycji mozna pomarzyc...
FATALNIE TO WYSZLO AŻ SIE CHCE ZALAMAC ????
Jutro odrabiać pozycje beda Hamilton, Hulkenberg, Perez. Szczególnie czegos w strone Force India bym szukal. No i na Bottasa ktory tez sie powinien przesunac w przód.
Ogólnie to ten tor mi do gustu wcale nie przypadł. Tez macue takie wrażenie? Jakos brakuje tam duszy. Czegos ekstra. Dluga prosta jest zbyt dluga. Nuda. Oby GP w Baku sshbko wypadlo z kalendarza.

RBR1one 558,8K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Robson, Hamilton sie nie przebije bo moim skromnym zdaniem zakonczy wyscig na bandzie lub skasuje bolid o innego zawodnika. Obok niego startuje Max wiec mieszanka wybuchowa a tor bardzo, bardzo waski. Zachecam do zagrania tego. Oczywiscie nie szalec ze stawka, chociaz ja szczerze mowiac na prawde grubo w to wszedlem ;) kurs juz polecial w dol...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom