Świetne propozycje
@ranczo0123, popieram i pobieram!
Faktycznie Romek cały weekend narzeka, chociaż czy to może jeszcze dziwić? U niego to norma, pewnie wyjedzie w którymś z zakrętów za szeroko, rozważam też opcję, że Francuz nie zostanie dzisiaj sklasyfikowany nawet. Ale póki co gram tak jak Ty, w parze na Kwiata. Wczoraj Kwiata też widziałem wysoko, ale to o czym mówi, nie udała się współpraca z Sainzem i nie podholował go na tej długiej prostej i nie wszedł do Q3 niestety...
Bottas też myślę, że spokojnie przed Kimim niestety. We wzajemnej rywalizacji obu kierowców w wyścigu jest 4-2 dla Bottasa, raz obaj w Hiszpanii byli niesklasyfikowani. Kimi w trakcie sobotnich jazd kilka razy "pocałował" ściany, w Kanadzie zresztą jak pamiętacie było podobnie i także tam na jednym z wyjść z zakrętu otarł się mocno przez co od razu stracił pozycję na rzecz Sergio Pereza.
GP Azerbejdżanu - wyścig, niedziela 15:00
Esteban Ocon - Lance Stroll 1 @ 1,35
Max Verstappen - Daniel Ricciardo 1 @ 1,27
Sergio Perez miejsca 1-8 @ 1,35 SZALONY WYŚCIG!!!
AKO @ 2,03 milenium po podatku
Force India na tym torze podobnie jak w Kanadzie super ciśnie. Za Kanadę mają wielkiego plusa, nawet mimo iż Ocon miał lekkie pretensje potem do Pereza. Ale ten się trzymał. Stroll wczoraj błysnął, ale jednak do Ocona tracił sporo, a Esteban to kierowca o klasę lepszy.
Perez startuje z P6,w ósemce powinien się utrzymać. Zagrożeniem na dobrą sprawę możę być jedynie Ricciardo i może Massa, ale jak nie wydarzy się nic nieprzewidzianego to Perez i Ocon dojadą dzisiaj ponownie wysoko, w co bardzo mocno wierzę.
Verstappen ma ogromnego pecha ostatniio, po prostu brak słów. W Kanadzie rewelacyjny start by chwilę potem awaria... Wczoraj także w trzecim treningu problemy,ale była szansa na 3 pole startowe nawet. Jak bolid będzie sprawny, a
mma nadzieje, że się z tym uporali to Max walczy o podium, tego jestem pewny. Ricciardo rozwalił się w Q3 wczoraj, nic nie mówią o żadnych wymianach póki co, ale może skrzynia biegów poszła i będzie cofka? Tak spekulował Sokół nawet w czasie transmisji, zobaczymy. Ale nawet już na starcie P5 Maxa do P10 Ricciardo gdzie musi się uporać z Force India, a Max zaatakuje na starcie Ferrari czego jestem pewien, byle tam bez kontaktu...
Coś czuję, że dziś Verstappen powalczy o podium.