>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

7 Kolejka T-Mobile Ekstraklasy 5.10 - 8.10.2012

Status
Zamknięty.
yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
=reflex;3110344] [...] . Macie honor będziecie siedzieć. Przywitacie swoich ludzi i na tym koniec. Podbeskidzie umialo sie zachować zobaczymy co Wy pokazecie ???? każdy fanatyk wie co sie u nas dzieje i o co walczymy &quot;piłka nożna dla kibiców&quot;. Nas nie będzie! Nikogo! Pusta zaleta.
[...]
Nie musisz przypominać o tym co się dzieje w Polsce i szermować &quot;honorem&quot;.
Wasze Stowarzyszenie wydało odezwę, ale do Waszych kibiców.
To co zrobią kibice Wisły jest ich autonomiczną decyzją.
Jeśli ktokolwiek sądzi, że w związku z sytuacją w Polsce kibice Wisły nie będą dopingować swojej Drużyny, to zwyczajnie uważam, myli się. Mają &quot;karać&quot; za zachowanie tego &quot;państwa&quot; swoją ukochaną choć beznadziejnie leniwą Drużynę? I upodabniać się do niej czyli jechać na &quot;wyjazd&quot; po to żeby siedzieć cicho?
Jeśli nie będą dopingować, to też wyniknie z ich autonomicznej decyzji i nikomu innemu nic do tego.
Drużyna Wisły to nie jest ryży, to nie jest przedstawiciel &quot;państwa&quot;, to nie jest PZPN, i w końcu to nie jest ITI.
Protestować można w różnorakiej formie ale obowiązkiem Kibica wobec własnej, nawet najbardziej leniwej Drużyny, jest doping.
----
Edit:
po wczorajszym meczu sądzę, że może wpierw sami kibice Legii (nie rozdrabniam na grupy bo mnie to nie interesuje - traktuję kibiców jako całość) między sobą ustalą w końcu, czy mają śpiewać czy siedzieć cicho ;).

mehow 1,4K

mehow

Użytkownik
Spotkanie : Legia - Wisła
Typ: Legia zachowa czyste konto
Kurs: 2.05
Bukmacher: William Hill
Dziś o 20:45 Legię podejmuję u siebie krakowską Wisłę. Swój typ opieram o aktualną dyspozycję strzelecką Białej Gwiazdy. Na ostatnie 5 spotkań strzelili tylko 2 gole :
Wisła - Lechia - 1:0
Warta - Wisła - 0:1
Mało tego dwa ostatnie wypady do stolicy zakończyły się dla Krakowian bezbramkowo. Myślę że dziś nie uda im się strzelić bramki. A kurs 2.05 z chęcią pobieram. :wink:

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Legia - Wisła / over 2.5 gola @ 2.30
✅
Zacznę od statystyk z tego sezonu. Legia w 6 meczach miała 4 razy over 2.5 gola. W sześciu meczach strzelili aż 14 goli. ostatni mecz zremisowali na wyjeździe z Zagłębiem 2:2. Wisła w swoich dotychczasowych meczach zaliczyła 2 razy over 2.5 gola. Jednak w kilku meczach zaliczali wyniki 2-bramkowe i byli o krok od zaliczenie overu 2.5 jak to miało miejsce na przykład w ostatnim meczu z Piastem.
Historia spotkań między Legią, a Wisłą z ostatnich lat to wyniki 0:0, 2:0, 2:0, 3:0 i 4:0. W pięciu meczach 2 razy był over i w 2 meczach zabrakło po jednej bramce do przekroczenia bariery dwóch goli.
Wisła wiadomo w jakiej jest sytuacji. Czasami zmiana trenera daje pozytywny impuls drużynie i po takich roszadach dochodzi do przełamania złej passy. Dzisiaj wszystko jest możliwe. Przecież to polska liga gdzie może wygrać każdy z każdym. Dlatego rozstrzygnięcia tego meczu na którąś ze stron jest sprawą otwartą. Ja w tym meczu stawiam na próg bramkowy i typuje powyżej 2.5 gola.

S 7

scyzoryk73

Użytkownik
Piłka nożna, Polska T-Mobile EKSTRAKLASA , 5.10.2012, godz. 20:45
Spotkanie: Legia Warszawa- Wisła Kraków
Typ:under 2,5
Kurs:1,64
Bukmacher:pinnacle
Analiza:
Dziś o godzinie 20:45 dojdzie do meczu 7 kolejki Polskiej Ekstraklasy pomiędzy Warszawską Legią a Wisłą Kraków. Legia po 6 meczach zdołała wywalczyc 12 pkt posiadając bilans 3-3-0 , zaś Wisła rozczarowała 11 pozycja i bilans 2-1-3. Każdy wie jak elektryzujące są mecze z udziałem tych obu drużyn. Patrząc na tabele to gospodarze są zdecydowanym faworytem jednak moim zdaniem Wiślaki nie są bez szans. W Krakowie po kiepskich wynikach zmiana trenera i z pewnoscią wyjda dzisiaj na boisko mega zmotywowani. Nie ryzykowałbym pieniędzy na postawienie czegokolwiek z 1x2 lecz postanowiłem zagrac under 2,5. W dotychczasowych meczach Legia 4 overy i 2 undery 2,5 zaś Wisłą na odwrót. Krakowianie spore problemy w ataku czego nie mozna powiedziec o legii która jednak grała z drużynami z dołu bądź środka tabeli oprócz meczu z Polonia gdzie trafili tylko raz do siatki rywala. Warszawianie bardzo solidnie w obronie i przy problemach w ataku Wisły under 2,5 bardzo prawdopodobny. Sądzę,że zobaczymy dzisiaj prawdziwy mecz walki. Na uwagę jest też brak najlepszego strzelca Legii Saganowskiego, który ma problemy z sercem. W ostatnich 2 sezonach 3 undery i 1 over z linia 2,5, dzisiaj liczę na powtórzenie underowego wyniku z ostatniego meczu gdzie nie zobaczyliśmy żadnej bramki;)

ulter 1,2K

ulter

Użytkownik
Legia Warszawa – Wisła Kraków x2 @ 2.20 [bah]
Zwolnienie trenera to punkt kulminacyjny w Wiśle. Według nie oficjalnych doniesień piłkarzę we wcześniejszych meczach grali przeciwko Probierzowi.. . teraz Probierza nie ma więc jestem pewien że Genkov będzie celniejszy, Melikson szybszy a Głowacki dokładniejszy w odbiorze. Legia niby spisuję się dobrze ale Polskiej lidzę jest tak że jak ktoś zagra dobrze jeden lub dwa mecze kolejny będzie słaby. Stawiam że dzisiaj Wisła pierwszy raz od dawna będzie gryzła trawę i wywiezie jakieś punkty ze stolicy.

G 72

gwiazda2010

Użytkownik
Legia Warszawa – Wisła Kraków x2 @ 2.20 [bah]
Zwolnienie trenera to punkt kulminacyjny w Wiśle. Według nie oficjalnych doniesień piłkarzę we wcześniejszych meczach grali przeciwko Probierzowi.. . teraz Probierza nie ma więc jestem pewien że Genkov będzie celniejszy, Melikson szybszy a Głowacki dokładniejszy w odbiorze. Legia niby spisuję się dobrze ale Polskiej lidzę jest tak że jak ktoś zagra dobrze jeden lub dwa mecze kolejny będzie słaby. Stawiam że dzisiaj Wisła pierwszy raz od dawna będzie gryzła trawę i wywiezie jakieś punkty ze stolicy.
Większe głupoty piszę tylko bobo ... tak Pareiko nagle będzie wszystko łapać , Czekaj grać jak Terry a Melikson zamieni się w Scholesa eh ...
Legia właśnie zagrała słabsze mecze remisując , więc twoje wywody że teraz trafi im się słaby mecz nietrafione .
Jedynym minusem Legii jest brak dopingu jednak atut własnego boiska .

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
[...] Stawiam że dzisiaj Wisła pierwszy raz od dawna będzie gryzła trawę i wywiezie jakieś punkty ze stolicy.
Konkretnie, z Warszawy. Gdybym się dzisiaj miał posiłkować bukmacherskim algorytmem, musiałbym przyjąć porażkę Wisły. Konkretny wynik jaki przewidywałbym, to 2:0.
Jednak matematyka to nie wszystko.
Tak jak napisałeś. Zadziała chociażby sądzę, co najmniej mechanizm &quot;nowej miotły&quot;.
----
Edit:
... i sądzę, że ten &quot;mechanizm&quot; zadziałał, jednak na zbyt krótko.
Nie da się wygrać czy zremisować grając tylko przez 20 minut.
Algorytm miał &quot;rację&quot; (przegrana Wisły).
Frederiksen powinien spadać natychmiast z pierwszej drużyny. Lepszy choćby i Bunoza (jako obrońca).

ll9 149

ll9

Użytkownik
⚽ 7.10 18:00 - Lech Poznań - Piast Gliwice - 2 (+2) - 1.42

Buk: Betsafe

Opis:

... Lech Poznań - Piast Gliwice ...

Po pierwszych dwóch kolejkach i porażkach Gliwiczan w Lubinie z Zagłębiem 2-1 i u siebie z Górnikiem również 2-1, nikt się chyba nie spodziewał, że tegoroczny bieniaminek pod wodzą trenera Marcina Brosza będzie mimo wszystko na początku sezonu jedną z czołowych ekip w T-Mobile Ekstraklasie. Tymczasem Piast po czterech kolejnych ligowych wygranych zajmuje z dorobkiem 12 punktów miejsce na podium, a na tapecie ma już chociażby domowe zwycięstwo z Wisłą Kraków, czy też wyjazdowe z Lechią Gdańsk i Jagiellonią Białystok. W szóstej kolejce podopiecznych trenera Brosza czeka wyjazd do Poznania, gdzie wbrew pozorom wcale nie muszą być skazywani na porażkę, a wręcz przeciwnie, zachowując dyspozycję z meczu z Wisłą mogą pokusić się nawet o wywiezienie z Bułgarskiej kompletu punktów. Piast tworzy na boisku prawdziwy kolektyw, a wyjątkowo dobrze ze swoich zadań wywiązują się chociażby, jak na kapitana przystało, Tomasz Podgórski, czy też Mariusz Zganiacz i dobrze rozumiejący się w ataku Wojciech Kędziora i Ruben Jurado. Kolejorz natomiast w poprzedniej kolejce poniósł pierwszą porażkę w sezonie, przegrywając z Lechią na PGE Arenie w Gdańsku 2-1. Piłkarze trenera Mariusza Rumaka są za to jak na razie niepokonani na własnym obiekcie, gdzie zdobyli 5 z 11 punktów jakie mają w swoim dorobku. Przed sobotnim spotkaniem trener Rumak będzie miał nie lada problem z zestawieniem wyjściowej jedenastki drużyny ze stolicy Wielkopolski. Największym problemem będzie obsada środka obrony. Z powodu kontuzji... twarzy w meczu z Piastem na pewno nie będzie mógł wystąpić Hubert Wołąkiewicz, a pod znakiem zapytania stoi występ Manuela Arboledy, który w tygodniu narzekał na uraz łydki. Ponadto na dwa mecze zawieszony został Mateusz Możdżeń. Do pełni zdrowia i do kadry Kolejorza wracają za to Ivan Djurdjević i motor napędowy Poznaniaków Gergo Lovrencsics. Gliwiczanie również zmagają się z problemami kadrowymi. Na stadionie miejskim w Poznaniu z powodu urazów na pewno nie będą mogli wystąpić Jakub Świerczok, Alvaro Jurado, Rudolf Urban i Jakub Szumski. Po tym co obie drużyny prezentowały w poprzednich kolejkach osobiście lekko faworyzowałbym w tym meczu drużynę gości. Reasumując myślę, że zagranie handi przy dość ciekawym kursie na Gliwiczan to bardzo dobry pomysł.

Przewidywane składy:

Lech: Burić - Ceesey, Kamiński, Arboleda, Henriquez - Wilk, Bereszyński, Murawski, Trałka, Lovrencsics - Ślusarski
Piast - Trela - Zbozień, Klepczyński, Polak, Oleksy - Izvolt, Lazdins, Podgórski - Zganiacz - Jurado, Kędziora

Dodatkowo:

2 (+1) - 2.05
Goście trafiają - TAK - 1.67

al_capone 29K

al_capone

Gangster
W dniu jutrzejszym mamy 3 mecze naszej ekstraklasy.
Ostatnio udało mi się trafić &quot;trójkę&quot; na środowe mecze ligi mistrzów i teraz mam nadzieje, że będzie podobnie.
Korona Kielce - Zagłębie Lubin x2 - 1,52 Betsson
Podbeskidzie Bielsko Biała - Górnik Zabrze - x2 - 1,30 Betsson
Lech Poznań - Piast Gliwice 1 - 1,69 Betsson
AKO: 3,33 w Betsson
Nowi klienci mogą dowolony pierwszy kupon postawić za darmowo za stawkę 111pln - w przypadku porażki otrzymujemy zwrot. Więcej informacji zobacz tutaj.
Krótkie uzasadnienie.
Koronie Kielce nie leży drużyna z Lubina. Od 14 meczy z nimi nie wygrali. Czy ta passa zostanie przerwana? Obie drużyny grają słabo, jednak w ostatnich meczach chyba jednak lepiej spisywały się ekipa z Lubina.
Drugi mecz to niepokonany w tym sezonie Górnik Zabrze z Podbeskidziem. Ta passa powinna zostać podtrzymana, bo ekipa z Bielska w tym sezonie nie wygrała, grał bardzo słabo i nie widać poprawy w tych działaniach. Moim zdaniem są jednym z kandydatów do spadku w tym sezonie.
Trzecie spotkanie jest do typowania najtrudniejsze. Lech gra bardzo w kratkę, raz lepiej raz gorzej. Z Lechią pokazali się z negatywnej stronie, zagrali katastrofalnie moim zdaniem. Znów Piast to niespodzianka tego sezonu, grają ładnie mimo, że nie mają wielkich gwiazd w zespole. U siebie Lech powinien jednak pokonać zespół z górnego śląska.
Zobacz nową ofertę Betsson - promocja 2w1!!
&lt;script type=&quot;text/javascript&quot; src=&quot;http://js.affiliatelounge.com/javascript.php?prefix=-s5pl5io9iAGRgBaUX4MtGNd7ZgqdRLk&amp;amp;media=59760&amp;amp;campaign=1&quot;&gt;&lt;/script&gt;

cavior 85

cavior

Użytkownik
Legia - Wisła

Zacznę od tego, że Legia jest obecnie najbardziej overową drużyną w Ekstraklasie - w meczach z jej udziałem padło do tej pory 20 bramek, z czego 14 strzeliła drużyna z Warszawy i jest to póki co najskuteczniejszy zespół rozgrywek. Formacja ofensywna, jeśli nie ma kontuzji, na papierze wygląda bardzo dobrze jak na polskie warunki. Duet Ljuboja-Saganowski to w tym momencie prawdopodobnie dwóch najlepiej ze sobą grających napastników w Polsce, obaj przewodzą tabeli strzelców mając na koncie po 4 bramki (parę strzelili również w eliminacjach do Ligi Europy). Na skrzydłach dużo wiatru robi Kosecki, choć u niego szwankuje troche skuteczność. Oprócz tego jest jeszcze Radovic, ktory wprawdzie w mojej opinii początek sezonu miał słaby, jednak dwie asysty w ostatnim meczu ligowym z Zagłębiem pozwalają wierzyć że jego forma zwyżkuje, a także Żyro, Kucharczyk i Salinas. Trzeba wspomnieć, że Urban w przeciwieństwie do Skorży, wystawia zazwyczaj tylko jednego defensywnego pomocnika, kierując większe siły z przodu, czego efektem, jak wspomniałem na początku, sporo strzelanych goli. Osobnym rozdziałem jest oczywiście gra obronna Wisły, która jest lekko mówiąc, słaba. W ostatnim meczu z Piastem mogli przegrać zdecydowanie wyżej (bodajże 3 poprzeczki zespołu z Gliwic). Składając to wszystko do kupy, wydaje mi się że Legia strzeli conajmniej dwa gole w tym meczu, a co za tym idzie wygra ten mecz.

Legia over 1.5 gola @2.10 (bet365)
Legia win @1.85 (marathonbet)

edit: Brak Sagana w kadrze. Komplikuje to znacznie sprawę ;)

Typy na plus ✅ :cool:

mario910109 15

mario910109

Użytkownik
Ja sadze ze w dzisiejszych meczach mozna stawiac na over 2.5 jesli chodzi o bramki w calym spotkaniu.Od dluzszego czasu obserwuje nasza ekstraklase i jesli w piatek padaja po 3 bramki na mecz to w sobote i niedziele tez w wielu przypdkach sie dzieje ze sa przynajmniej 2 gole ???? faworyci powinni wygrywac poniewaz legia i ruch wygraly ????

D 22

di.canio

Użytkownik
Cóż, Legia wygrała z GTS-em bo po prostu jest na tę chwilę nieporównywalnie lepszym zespołem. Widac było jednak, że zbiór przepłacanych gwiazdek z Krakowa po pozbyciu się trenera, który chciał wprowadzić normalne zasady, spiął trochę poślady i dlatego nie było pogromu. Myślę jednak, że już w następnym meczu, po przerwie reprezentacyjnej, będziemy świadkami cudownego efektu nowej miotły i niektórym przypomni się na czym polega gra w piłkę ???? Innymi słowy, Jagiellonię będzie czekać w następnej kolejce bardzo trudna przeprawa.

Co do nadchodzących meczów to oczywiście nie omieszkam nie skorzystać z prezentu w postaci linii wystawionej na spotkanie Podbeskidzia z Górnikiem. Zabrzanie grają teraz jedną z najlepszych piłek w lidze, (wespół z drużynami warszawskimi) i moim zdaniem, nawet biorąc pod uwagę specyfikę i chimeryczność naszej ligi, cudem będzie jeśli w spotkaniu z tak słabo dysponowanym przeciwnikiem jak Podbeskidzie, poniosą pierwsza porażkę w sezonie. I nawet biorąc pod uwagę czynnik motywacji, który wydaje się być przeważający po stronie gospodarzy, niewiele może im to pomóc. Na tę chwilę rożnica w jakości po stronie gości jest po prostu aż nadto wyraźna. Poszła zatem średnia/wysoka stawka:

GÓRNIK AH(0) @1.75 PINNACLE

I mała stawka:

GÓRNIK AH(-1) @4.10 bet365

Otrzymane punkty reputacji: +1
arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
18:00 | Lech Poznań – Piast Gliwice(+0,75) @ 1,96 | pinnacle

Lech Poznań podejmuje u siebie Piast Gliwice. Faworytem według bukmacherów jest Lech, lecz warto jednak zaznaczyć, że Kolejorz nie gra nadzwyczajnie, by Piast nie mógł powalczyć na Bułgarskiej. Ostatnie mecze Lecha pokazują, że nie prezentują stabilnej formy, porażka w poprzedniej kolejce z Lechią, po słabej grze, natomiast wcześniej remis z Pogonią i Górnikiem, a także bardzo szczęśliwa wygrana nad Bełchatowem. Po odejściu Rudneva nie ma dobrego napastnika w poznańskiej drużynie, Ślusarski według mnie jest o wiele słabszy i nie daje takiej jakości jak Łotysz. Strzelił już 3 bramki w sezonie, ale powinien więcej, a jutro nie będzie miał ułatwionego zadania, gdyż zapewne Gliwiczanie wyjdą dość defensywnie ustawieni. Forma Piasta rewelacyjna jak na beniaminka i te nazwiska, które grają w tym zespole. Ostatnie 4 mecze zakończyły się ich wygraną, oglądałem ich mecz z Wisła gdzie zaprezentowali się bardzo dobrze i zasłużenie wygrali ten mecz, a także urywkami mecz z Legią i nie można było im odmówić walki i zaangażowania. Jeśli Piast jest w stanie zagrać tak jak w tych 2 meczach powyżej wymienionych, są w stanie ugrać jakieś punkty. Piast, moim zdaniem jest w stanie wywalczyć chociażby remis, mają dobrze poukładaną drużynę, widać, że potrafią grać zespołowo. Mają zdecydowanego lidera, Podgórski bardzo dobrze sobie radzi na lewej stronie pomocy, bardzo dobry mecz z Wisłą, wyróżniającą się postacią jest także Kędziora, reszta pomaga i jest solidna ekipa by utrzymać się w ekstraklasie i oczywiście wywieźć co najmniej punkt z Poznania. Warto na koniec dodać, że Trela to dość dobry bramkarz, nie jest może jeszcze doświadczony, ale jego postawa może się podobać.​

skeleton 729

skeleton

Użytkownik
Lech Poznań - Piast Gliwice 4:1 ✅
Typ: 1 (-1) AH
Kurs: 2.45
Bukmacher: Pinnacle

Po dotychczasowych spotkaniach obecnego sezonu muszę stwierdzić, że Kolejorz jest jednym z najbardziej nieprzewidywalnych zespołów T-Mobile Ekstraklasy. Potrafią zagrać kapitalne spotkania przeciwko Ruchowi Chorzów, wygrać na trudnym terenie przy Konwiktorskiej, wygrać po mało przekonującej grze w Bełchatowie, stworzyć mnóstwo okazji bramkowych z Pogonią Szczecin, wreszcie zagrać beznadziejne spotkanie w Gdańsku. W ostatnim spotkaniu Lech stworzył bardzo mało okazji bramkowych, Ślusarskiemu wyraźnie brakowało Lovrencicsa, z którym dobrze się rozumieją. Ponadto w tamtym spotkaniu nie zagrał Tonev, który notuje wahania formy.
A dzisiaj na Bułgarską przyjeżdża nieobliczalny zespół z Gliwic, których forma zwyżkuje w ostatnim czasie. Cztery zwycięstwa z rzędu na pewno budzą podziw, jednak ciężko jest mi upatrywać kolejnego kompletu punktów w dzisiejszym spotkaniu. Lech na własnym stadionie spisuje się dobrze, rozniósł Niebieskich, zremisował z Górnikiem i Pogonią. W tym ostatnim spotkaniu zabrakło skuteczności, co pozwoliłoby wygrać w dobrym stylu. Ponadto po ostatnim spotkaniu Kolejorz będzie chciał zmazać plamę po fatalnym spotkaniu w Gdańsku. Wśród nieobecnych można wymienić kontuzjowanego Arboledę oraz zawieszonego Możdżenia. O ile pierwszy z nich coraz lepiej prezentował się w ostatnich spotkaniach, o tyle Możdżeń ostatnio nie zachwycał formą. W ich miejsce trener Rumak desygnował odpowiednio Kamińskiego oraz Drewniaka. Ponadto wśród zmian w porównaniu do ostatniego spotkania, w miejsce Jakuba Wilka Rumak od pierwszej minuty wystawi Vojo Ubiparipa, czym chce pokazać że interesuje go tylko zwycięstwo w dzisiejszym spotkaniu.

tomek18 47

tomek18

Użytkownik
Śląsk Wrocław - Polonia Warszawa 2 3,30 Tobet⛔

lub

powyżej 2,5 gola 2,07✅

W dniu jutrzejszym zmierzą się sąsiedzi w tabeli. Drużyny dzieli jedynie 1 punkt w tabeli i obie ekipy będą chciały utrzymać sie w czołówce. Śląsk w tym sezonie nie imponuje grą. Działacze opowiadają, że wina leży w przygotowaniu do sezonu. Może jest to trochę prawdy, gdyż w ostatnim meczu z Górnikiem, Wrocławianie poprostu padli ze zmęczenia około 60 minuty. Największą bolączką Śląska jest defensywa. Co mecz ustawienie tej formacji jest różne. Ogólnie w sezonie co mecz tracą 1,6 bramki. Jednak lepiej spisują sie u siebie. Tracąc 0,33 gola/mecz. W tym sezonie Śląsk jest niepokonany na swoim stadionie, a Poloniści wygrali we Wrocławiu ostatni raz ponad 3,5 roku temu. Jednak kiedyś każda seria sie musi skończyć. Polonia jest dla mnie zaskoczeniem w tym sezonie. Ich największym plusem jest suiła ofensywna. Wszołek, Teodorczyk i Dwaliszwili od początku prezentują sie bardzo dobrze, a trzeba jeszcze pamiętać, że na ławce pozostaje Gołębiewski. Piłkarz może nie wybitny, ale potrafiący w tym sezonie wykończyć akcję. Dotychczas Poloniści stracili 2 punkty na wyjeździe i to w spotkaniu z obecnym liderem. W pozostalych meczach strzelali min. 1 bramkę w meczu. Myślę, że będzie to dobre spotkanie jak na polską ligę i według mnie faworytem jest Polonia. A po takim kursie warto zaryzykować.

staleczka1947 34

staleczka1947

Użytkownik
Moje typy na niedzielę to:
Śląsk vs Polonia 2
Widzew vs Pogoń 1
Jeśli chodzi o ten pierwszy typ to:
Śląsk jest w tym sezonie bardzo słaby. Przed sezonem zrobił se wyprzedaż i na efekty długo nie trzeba było czekać,niestety negatywne. Grę aktualnego Mistrza Polski starają się ciągnąć jeszcze Mila i Sobota,ale szczególnie Sebastian nie przypomina tego motoru napędowego z ubiegłego sezonu. W bramce klubu z Wrocławia jest Marian Kelemen,który nie raz naprawiał błędy nieszczelnej defensywy WKS&#39;u.
Goście za to to jedna z niespodzianek ligi. Właśnie to ta Polonia mogła nie otrzymać licencji na ten sezon,po tym jak ówczesny prezes Wojciechowski zostawił &quot;Czarne Koszule&quot; na pastwę losu. Jednak szybko znalazł się nowy prezes,a także trochę hajsu.
I w efekcie bardziej postawiono na młodzież. Jednak ta młodzież wypaliła i puka już nawet do drzwi reprezentacji. Do tego jest charezmatyczny trener Stokowiec
Polonia szczególnie dobrze radzi sb z kontry. Ma do tego świetnych,technicznych,szybkich skrzydłowych,którzy potrafią wykończyć sami akcje i przechylić szalę na korzyść swojej drużyny. Mowa oczywiście o Wszołku i Teodorczyku.
Grą Warszawiaków świetnie kieruje kapitan Piątek.
W obronie postawiono na doświadczonych stoperów Kokoszkę i zastępującego konuzjowanego kolegę Injacia,a w bramce na tą chwilę mamy już wiekowego Pawełka.
2 mecz:
Widzew chociaż wydaje się,że z meczu na mecz traci formę to jednak na swoich śmieciach powinien se poradzić z notującą niezłe wyniki beniminkiem Pogonią.
Szczecin ostatnio ma progres.3 mecze bez porażki(2 remisy i 1 wygrana)
Wygrana z jednak słabiutką w tym sezonie Wisłą, remis po postawieniu autobusu w Poznaniu i remis u sb z dobrą Jagą.
Dziękuję za uwagę

5xharoldx5 1,8M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dyscyplina: Piłka Nożna, Polska, Ekstraklasa
Spotkanie: Śląsk Wrocław - Polonia Warszawa
Typ: Polonia Warszawa zdobędzie bramkę w obydwu połowach
Kurs: 4,75
Bukmacher: William Hill
Analiza: Polonia wygląda na drużynę, która bardziej lubi grać z kontrataku niż się bronić. Oni doskonale grają na wyjazdach w tym sezonie. Zwycięstwa wyjazdowe 3:1 z Lechią i 3:1 z Wisłą oraz strzelenie przez Polonię w tych meczach goli w obydwu połowach robią wrażenie. Remis na wyjeździe 1:1 z Legią to też świetny rezultat. To pokazuje, że Polonia naprawdę będzie groźna na wjazdach w tym sezonie. Śląsk w tym sezonie gra w kratkę. U siebie niby wszystkie trzy mecze wygrał, ale rywale byli słabi. Z Koroną wygrali 2:0, ale Korona gra słabo w tym sezonie. Z Ruchem wygrali 1:0, ale Ruch wtedy był w dołku. Z Bełchatowem zwyciężyli 2:1, jednak Bełchatów to ostatnia drużyna w tabeli. Na wyjazdach Śląsk gra tragicznie, w meczu z Górnikiem zostali zmiażdżeni 1:4. Podejrzewam, że Polonia nastawi się na grę z kontry, a Śląsk będzie atakował. Śląsk moim zdaniem ma dość dziurawą defensywę i Polonia może to wykorzystać. Po takim ładnym kursie myślę, że warto to zagrać.

enrico 1,4K

enrico

Użytkownik
Śląsk-Polonia
Wszołek strzeli @ 4,00 Unibet ✅
Teodorczyk strzeli @ 3,70 unibet⛔
BTS @ 1,91 WH
✅
DW: 1:3 @ 32 Tobet⛔
Myślę, że taką formę młodych polonistów należy wykorzystać. Jest duża szansa, że Polonia trafi do bramki Śląska w dniu dzisiejszym, bo obrona wrocławian pozostawia wciąż sporo do życzenia, Polonia strzela gola w każdym meczu Ekstraklasy i PP, ale co ciekawe w każdym też traci. Sprawdza się, więc filozofia trenera Stokowca o ofensywnym stylu gry zespołu, można niemal w ciemno obstawiać bts&#39;y.
Wszołek w 5 na 8 spotkań w tym sezonie (razem z PP) trafiał do bramki rywala, Teodorczyk w 3/7, ale w każdym dochodzi do sytuacji bramkowych.
Do tego jeszcze można pobawić się w DW 1:3, bo to niejako ulubiony wynik Polonii w tym sezonie.

Otrzymane punkty reputacji: +1
expekt-betclic 293

expekt-betclic

Użytkownik
O 14:30 pierwsze spotkanie 7 kolejki polskiej ligi. Widzew zagra przeciwko Pogoni Szczecin. Faworytem w tym spotkaniu są gospodarze, którzy na własnym stadionie rzadko tracą punkty. W ostatnich meczach mimo porażki z Polonią i remisu z Górnikiem gra Łodzian może się podobać. Zajmują 4 pozycję w ligowej tabeli, a przeciwko Pogoni na 5 ostatnich meczy, aż w 4 zdobyli komplet punktów. Goście grają w kratkę. Ostatni mecz w Szczecinie to zaledwie remis ze słabą Jagiellonią Białystok.
Kurs 2.00 w Betclic brzmi bardzo zachęcająco.
Na temat drugiego dzisiejszego spotkania nie będę się rozpisywał. Śląsk gra w tym sezonie słabo, bez polotu. Polonia to całkiem inny zespół, są w wysokiej formie, dobrze rozumieją się na boisku i powinni to spotkanie wygrać. Kurs na Polonie w Betclic to 3.00
Dodatkowo nowy gracz może obstawić ten zakład bez ryzyka!! Zarejestruj się w Betclic i postaw na np. Polonię Warszawa za 100zł po kursie 3.0! W przypadku zwycięstwa Wisły masz 300zł, w przypadku przegrania otrzymasz zwrot postawionej stawki!!

omlygoryl88 121

omlygoryl88

Użytkownik
Śląsk-Polonia
Śląsk ostatnio gra bardzo słabo. Zmiana trenera nie wyszła im na dobre. Przegrana z Górnikiem 4-1 pokazuje tylko słabość tej drużyny. Polonia zaś gra bardzo dobrze, chociaż ostatni mecz nie poszedł im najlepiej. Wrocławianie mimo dużej zdobyczy punktowej są w słabej formie. To nie jest już ten sam team co przed rokiem. Myśle iż mimo własnego boiska nie zdołają pokonać Warszawiaków. Śląsk grał do tej pory z słabymi drużynami których umiejętności są dużo gorsze od tych które ma Polonia.
W tym meczu proponuje:
Polonia 3.20⛔
Polonia dnb 2.30⛔

Ajj szkoda tej czerwonej

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom