>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

7 Kolejka T-Mobile Ekstraklasy 5.10 - 8.10.2012

Status
Zamknięty.
bruzdzi 73

bruzdzi

Użytkownik
Panowie jak widzicie mecz Ruchu z GKS-em ??
Myślicie że padnie w nim przynajmniej 2 gole ??
Zastanawiam się nad overem 1,5 . Ruch chyba się rozkręca , Bełchatów w dołku.
W zasadzie jak ma być ten over 1,5 to chyba bramki padną ze strony Ruchu.
Nie wiem na co się zdecydować over 1,5 czy over 1,5 ale samego Ruchu
Coś czuję, że będzie trochę bramek jutro na naszym podwórku, a może to tylko takie wrażenie mam po dzisiejszej LE. Wydaje mi się, że over 2,5.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Coś czuję, że będzie trochę bramek jutro na naszym podwórku, a może to tylko takie wrażenie mam po dzisiejszej LE. Wydaje mi się, że over 2,5.
Jeśli rozmawiamy o przeczuciach to ja przeczuwam, ze akurat w tym meczu będzie wiało nudą ????

radzio_xp 311

radzio_xp

Użytkownik
Wróble na Reymonta już dawno ćwierkały o konfliktach, które (o dziwo) udało się utrzymać za bramą klubu. Szczerze mówiąc na początku września nie dowierzałem plotkom o buncie (w szczególności) Wilka i Głowackiego. Widać młody poczuł się zbyt pewnie w klubie, który nie jest przecież jego pierwszą miłością. Głowa miał po powrocie wszystko unormować, a nie rozpieprzać... Puchar Polski miał być zwieńczeniem pracy trenera Probierza, a tu klops... Z Probierzem zrobili to samo co z Petrescu i pewnie niektórzy tego gorzko pożałują
Co do meczu, Legia jest zdecydowanym faworytem, ale nie zaryzykowałbym typu 1X2. Dla mnie super typem jest over 8 rożnych @ 1,44 bet365. Legia ma bardzo mocne skrzydła jak na naszą (pseudo)Ekstraklasę. Wisła też musi bazować na grze Meliksona czy Ilieva, mocno wchodzić w drugą linię ma też Fredriksen. Środek zapewne nie będzie funkcjonował bez zarzutu, bo do składu wróci mój ulubieniec Garguła:
Trener nie przewiduje wielkich zmian w składzie. „Nie będzie dużych zmian, będą one raczej kosmetyczne” – zdradza Kulawik. Jednej zmiany jednak trener dokona. Do kadry meczowej wraca Łukasz Garguła. „Uważam, że to jest chłopak, który może dać dużo tej drużynie, może poprowadzić grę w dobrym kierunku” – podkreśla trener i dodaje: „Wszyscy mają czystą kartę. Mają mnie przekonać do tego, że są tu potrzebni, że chcą tu być, że chcą grać dla Wisły. To jest najważniejsze. To, że chce się grać dla Wisły, daje jeszcze większe możliwości do tego, żeby więcej od siebie wymagać. Zawodnicy muszą zrozumieć, że muszą sami uczestniczyć w tym procesie.” Źródło: wisla.krakow.pl
Moim zdaniem na własną szalę jutrzejszy mecz przechyli nie ten zespół, który opanuje środek pola, ale ten, który będzie miał mocniejsze skrzydła. Asekurancki over 8 kornerów biorę więc bez gadania.
Warto również zaczekać na ogłoszenie składów przedmeczowych i pokombinować coś z kartkami na bocznych obrońców ;)

S 9

smakosz2

Użytkownik
W słabszych klubach Probierz osiągał sukcesy, bo miał za sobą piłkarzy którzy gotowi byli na ciężką pracę. W Wiśle trafił na cwaniaczków a&#39;la Małecki, którzy zawsze mieli swoje zdanie i chcieli być mądrzejsi od trenera. Ja bym akurat Genkowa czy Maora się nie czepiał, bo zdarzyło mi się mecz Wisły obejrzeć i odnosiłem wrażenie że to Melikson nie miał z kim grać, a bardzo chciał. Genkow też coś tam strzelił i także aktywny był zawsze. Ale już np. Pareiko to jakaś katastrofa. Ostatni klops z Piastem to nawet się w 1 lidze nie zdarzają takie bramki. Poza tym było kilku młodych, ale nie ogranych jeszcze chłopaków.
Ogólnie rzecz ujmując Wisła jest w tym sezonie słaba. Wg mnie nie przez to że Michał rozwalił drużynę, tylko dlatego że ta drużyna składa się w większości ze słabych zawodników. Legia zepnie się na poważny mecz i pokaże kto rządzi w Warszawie. Jestem pełen nadziei ze dzisiaj wieczorem Legia rozszarpie marną Wisełkę i będzie to dowód na to że Probierz nie dysponował składem na miarę oczekiwań mediów i zarządu. Kibic Lecha życzy Legii wygranej, bo chamstwa i lenistwa nie znosi. Szkoda mi Probierza bo człowiek poświęca całe życie piłce, wymaga profesjonalizmu od piłkarzy, a oni wypinają na niego tyłek.
Typ:
Legia - Wisła (1)

memfisek 97

memfisek

Użytkownik
Miłym do typowania spotkaniem w 7 kolejce Ekstraklasy będzie pojedynek Podbeskidzia z Górnikiem Zabrze. Gospodarze po 6 spotkaniach dopiero 14 pozycja, dwa remisy i 4 porażki nie napawa optymizmem przed dalszymi spotkaniami kibiców Podbeskidzia. Jedynym zawodnikiem, który póki co nie zawodzi jest Robert Demjan, który zdobył trzy bramki w tym sezonie i jak narazie jest najjaśniejszym punktem drużyny. Ekipa Podbeskidzia wprawdzie nie gra tak źle, bo zdobywa bramki; ale gra defensywna pozostawia wiele do życzenia, można to było zaobserwować w ostatnim meczu z Ruchem. Do Bielska Białej przyjeżdża mocny w tym sezonie Górnik. Podopieczni trenera Nawałki w ostatniej kolejce rozjechali Śląsk Wrocław 4:1, a w tym sezonie nie zaznali jeszcze goryczy porażki. Cztery remisy i dwa zwycięstwa dają Górnikowi 6 pozycję. Górnik ma w swojej drużynie paru zawodników, którzy mogą zrobić niezła karierę, pod warunkiem że nie przewróci im się w głowie. Mowa tu o Miliku, Olkowskim czy powracającym do dobrej dyspozycji Nakoulmie. Górnik jest w dobrej formie i w sobotnie popołudnie to potwierdzi. Proponuję DNB bo Górnik lubi w tym sezonie remisować, więc trzeba brać to pod uwagę.
Podbeskidzie - Górnik Zabrze DNB @ 1.62 Tobet Górnik nie zawodzi!!

pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna Polska Ekstraklasa
Spotkanie: Legia Warszawa -Wisła Kraków
Typ: zespół 1 zwycięży a w meczu padnie więcej niż 2,5 gola
Kurs: 3,40
bwin

Dzisiaj kwadrans przed godziną dwudziestą pierwszą na stadionie Pepsi Arena Legia Warszawa podejmie Krakowską Wisłę. Moim faworytem tego spotkania jest ekipa prowadzona przez Jerzego Urbana. W drużynie Wisły do dymisji podał się trener Michał Probierz a zastąpił go Tomasz Kulawik lecz nie sądzę aby tak zwana &quot;nowa miotła&quot; mogła coś pomóc tym piłkarzom. Zapewne dzisiaj możemy się spodziewać rotacji w składzie w porównaniu z poprzednimi spotkaniami. Jak powiedział Kulawik każdy zawodnik ma u niego czystą kartę. Więc mogą zagrać tacy piłkarze którzy u Probierza nie mieli miejsca w składzie. Co do ekipy gospodarzy to napewno dzisiaj zabraknie Marka Saganowskiego który, jak podał portal Legii Warszawa, ma problemy kardiologiczne i wstrzymał treningi. Zabraknie też Rafała Wolskiego. Do drużyny wraca po przerwie spowodowanej urazem Ivica Vrdoljak co powinno być wzmocnieniem środkowej strefy boiska. Legia może nie gra oszałamiającej piłki i moim zdaniem hit kolejki to trochę za dużo powiedziane ale z podupadającą &quot;Wisełką&quot; powinna sobie dzisiaj poradzić. Można spodziewać się też większej ilości bramek. Warszawianie w swoich meczach ligowych strzelili czternaście bramek co stawia ją na pierwszym miejscu w skuteczności. Ogólnie we wszystkich spotkaniach z udziałem Legii padło dwadzieścia bramek co daje niezłą średnią ponad trzy gole na mecz. Ja liczę dzisiaj na podtrzymanie tej serii i zwycięstwo piłkarzy z elką na piersi.

cien-27585 209

cien-27585

Użytkownik
Śląsk Wrocław - Polonia Warszawa
Polską ligę gram od święta ale na ten mecz znalazłem kuszący kurs, mianowicie Polonia over 1,5 gola. Śląsk jak gra(albo nie gra) w obronie każdy widzi. Tracimy sporo goli ,obrońcy wciąż są niezgrani i robią sporo błędów, tydzień temu Nakoulma objeżdżał naszych &quot;obrońców&quot; jak chciał , choć po prawdzie specjalnie mu w tym nie przeszkadzali. Wcześniej niby zwycięstwo do zera z GKS w PP ale wcześniej ten sam słaby Bełchatów wbił nam gola w meczu ligowym. Śląsk, który w zeszłym sezonie głownie na defensywie się opierał teraz strasznie z tyłu kuleje. Polonia natomiast jak na naszą ligę fajna ofensywa z Wszołkiem i Teodorczykiem na czele. Do tego strzelali bramki w każdym z tegorocznych spotkań, Śląsk nie stracił gola tylko 3 razy. Nie sadzę,żeby Pawelec czy Grodzicki byli przeszkodą dla ofensywy Polonii skoro lepsi obrońcy w tym sezonie nie dali rady.
Polonia over 0,5 @ 1,40 Tobet
Polonia over 1,5 @ 3,0 Bet365

junior_battle 148

junior_battle

Użytkownik
Legia Warszawa - Wisła Kraków

Na takie mecze czeka się tygodniami, nie tylko jeśli chodzi względy sportowe, bo jak każdy wie Wisła i Legia to jedne z bardziej utytułowanych drużyn w Polsce, ale także jeśli chodzi o sprawy czysto bukmacherskie. Polska liga jest specyficzna, nikt tutaj nie potrafi wygrywać zbyt długo i w drugą stronę, przegrywać tak samo. Tak się składa, że jestem dosyć blisko drużyny Wisły i doniesienia o graniu przeciwko trenerowi, nie są bezpodstawne. Sytuacja wydaje mi się bliźniaczo podobna do meczu, który odbył się rok temu (Śląsk - Wisła) wtedy również Wisła była w teoretycznym dołku, a Śląsk liderował w tabeli a jak się skończyło ? 1-0 dla Wisły. Do typu na drużynę krakowską, przekonuje mnie mocno fakt, że znowu w Legii odnowił się konflikt klubu ze stowarzyszeniem kibiców, słynna żyleta będzie pełna jedynie w połowie, więc nie wiadomo, czy legioniści nie zaczną jakiegoś strajku. Natomiast kibice Wisły pojawią się w liczbie 800 w Warszawie, każdy z nich da z siebie 100%, żeby pomóc klubowi. Jeśli chodzi o formę obu zespołów, to jeśli na temat Wisły ciężko się wypowiedzieć, bo jak wiemy, że piłkarze prawdopodobnie nie grali z pełnym zaangażowaniem, więc liczę na zapas sił i sportową złość. Dla zasady ostatnie mecze:
0-2 z Piastem Gliwce (no szmata Pareiki - nie wierze w takie przypadki, a jeśli ktoś twierdzi ze jest to słaby bramkarz, to niech sobie oglądnie ostatnie mecze Estonii)
1-0 z Wartą ( 2 niestrzelone karne ????)
1-0 Lechia (wymęczone zwycięstwo)
Natomiast Legia, mimo, że ofensywnie spisuje się bardzo dobrze, strzelając wiele goli, to niestety(moze i stety) defensywa spisuje się mega słabo, wystarczy przyjrzeć się ostatniemu meczowi z Zagłebiem, Żewłakow i spółka dopuścili Lubinian do stworzenia wielu sytuacji, po których powinny paść bramki (a przypominam, że pomimo tej słabej skutecznosci Zaglebie wbiło 2 gole). Niby wraca Vdorljak, ale niewiadomo jaką prezentuje formę po kontuzji, szczególnie na takiej pozycji jak DP, która wymaga pełnego zaangażowania.
Zespół Wisły, przyjedzie do stolicy, w pełnym składzie, z nowym starym trenerem, który obejmując zespół ostatnim razem poradził sobie z Widzewem i Arką Gdynia. Legia zagra bez Marka Saganowskiego, który ostatnio był główną &quot;strzelbą&quot; Warszawiaków. Podsumowując, może jest to naciąganie, ale ja szczerze liczę na zwycięstwo, zespól z takimi zawodnikami jak Melikson, Garguła, Iliew, Genkow, spokojnie jest w stanie strzelić bramkę (ew bramki) na stadionie Legii,a obrona z Głowackim/Chavezem/Jaliensem i Pareiko w bramce, zapewnić, że Wisła tych bramek nie straci.

Optymistycznie:

Wisła 4.75 bet365 !
Wisła DNB 3.4 bet365 !

radzio_xp 311

radzio_xp

Użytkownik
Nie bardzo wiem na jakiej podstawie wielu ludzi chce grać over 2,5 w spotkaniu Legia - Wisła. Kulawik ustawi zespół bardzo asekuracyjnie (mimo że efekty jego pracy będziemy mogli po raz pierwszy ocenić dopiero za dwa tygodnie) i o ile coś może się dziać na skrzydłach, o tyle w środku pola Biała Gwiazda nie ma czym postraszyć. W Legii odpadł Saganowski, który ratował tyłki kolegom w poprzednich meczach, a do środka pola wróci zapewne Vrdoljak, który ultraofensywnym piłkarzem nie jest. Na poświadczenie przypuszczalnie mocno defensywnego ustawienia Wisły można przytoczyć bilans spotkań pod wodzą Kulawika:
- Amica 0-0 (home)
- Górnik Zabrze 1-0 (away)
- Arka 0-1 (a)
- Cracovia 3-0 (h)
- Legia 0-0 (h)
- Górnik Łęczna 1-0 (h)
- GKS Bełchatów 0-0 (a)
- Arka 1-0 (h)
- Ruch 0-2 (a)
- Widzew 1-0 (h)
PP
- Tłoki Gorzyce 3-0 (h)
- Zagłębie Lubin 1-1 (a) i 0-1 (h)
Na 13 spotkań zaledwie 2 overy i to tylko trzybramkowe (w dodatku jeden z Tłokami Gorzyce...). Są na prawdę lepsze typy na dzień dzisiejszy niż 1X2 lub under/over w &quot;hicie kolejki&quot;. Warto też dodać, że mecz z Legią, w obliczu braku derbów, jest chyba najbardziej prestiżowym spotkaniem dla Wisły w tej rundzie.
Kolejny aspekt - przegranym tego meczu może być tylko Legia. Wisła w erze Tele-Foniki jeszcze nigdy nie była tak słabo wyceniana przez bukmacherów w starciu z zespołem warszawskim. Wisła zmieniła trenera, jest na odległym miejscu, ma beznadziejny bilans bramkowy, przegrywa ze słabiakami, nie grała w pucharach, transfery były słabe - Wojskowi w obliczu konfliktu z kibicami mają obowiązek rozprawić się w prestiżowym (bądź co bądź) meczu z chwiejącym się po kilku nokdaunach rywalem. Legia &quot;musi&quot;, Wisła na dzień dzisiejszy &quot;może&quot;.
Być może warto pograć jeszcze inny zakład. Wisła zagra na 0-0 i raczej nie będzie specjalnie chciała strzelić bramki. Genkov mógłby spokojnie grać jako defensywny pomocnik, więc póki Biała Gwiazda nie wróci do gry dwoma napastnikami, marnie to wszystko widzę. Ale, ale... Unibet pozwala nam zagrać pierwszy gol (zakład bez remisu) Legia @ 1,42. Dość fajna opcja ;)
PS: dziś przeczytałem trafny komentarz do pytania, dlaczego na jednej ze stron związanych z klubem nie ma ogłoszonej 18tki na mecz - &quot;bo Garguła, Sobol i Głowacki jeszcze śpią, jak się obudzą przekażą nazwiska Kulawikowi&quot;. Obawiam się, że trochę tak to może wyglądać. Będziemy widzieli grających trenerów :|
I pytanie za 100 pkt - komu będzie kibicował Bednarz?

pirelli 739

pirelli

Forum VIP

Tomasz Kulawik, co prawda nie jest jeszcze doświadczonym szkoleniowcem, ale jest człowiekiem, który jest bardzo dobrze postrzegany w Krakowie. W końcu jest Wiślakiem z &quot;krwi i kości&quot;. Sam trener Kulawik na pewno będzie chciał nawiązać wspólny dialog ze wszystkimi zawodnikami w szatni, bo nieporozumieniem jest, żeby Garguła był odstawiany w momencie gdy cały zespół nie może wymienić kilku podań w ciągu meczu. Zresztą Kulawik powiedział, że u niego każdy piłkarz ma &quot;czysta kartę&quot;. Tak też się stało Łukasz Garguła powrócił do kadry, która został powołany na dzisiejszy mecz. Nie sądzę, żeby akurat przyjście Kulawika, tutaj zrobiło jakieś &quot;pospolite ruszenie&quot; w Wiśle, ale myślę, że Kulawik za wszelką cenę na pewno nie będzie chciał przegrać w Warszawie. Zresztą po dzisiejszym meczu są mecze reprezentacji i Wisła ma jechać na obóz, więc na pewno będą mieć trochę czasu na mobilizację i poprawę wielu elementów taktyki i gry. W tym sezonie takie zespoły jak Zagłębie Lubin, Polonia W-wa oraz Górnik Zabrze udowodniły, że można nawet nie przegrać Legią. Myślę, że taki cel na pewno postawią sobie dzisiaj piłkarze Wisły. Legia co prawda nie zwykła ostatnio przegrywać w lidze, ale zdarza im się ostatnio tracić na prawdę sporo goli. 7 bramek straconych w 5 spotkaniach ligowych, to szczerze mówiąc sporo. Ale to w zasadzie nie ma dużego znaczenia, jeśli ma się bardzo ogromny potencjał w ataku. Legia w przeciwieństwie do Wisły ma zdecydowanie lepszych i bardziej utalentowanych wychowanków. Trenera Urbana może delikatnie martwić brak Marka Saganowskiego, ale w zasadzie jest go kim zastąpić, bo jest przecież jeszcze Michał Kucharczyk. Nie wiem czy Wisłę stać chociaż na wywiezienie jednego punktu z Warszawy, ale myślę że Krakowianie dzisiaj powalczą, co zresztą przyrzekli swoim kibicom w Gliwicach, kiedy to otrzymali od nich sporą reprymendę.

Wisła strzeli @1.70 Bwin

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
T-Mobile Ekstraklasa, 5.10.2012 18-00
Ruch Chorzow - GKS Belchatow
typ: 1
1,77
Tobet
Analiza
Dzis w spotkaniu 7. kolejki T-Mobile Ekstraklasy, wicemistrz Polski, Ruch Chorzow spotka sie na wlasnym stadionie z GKSem Belchatow. Niewatpliwym faworytem spotkania wydaja sie byc gospodarze. Chorzowianie po bardzo nieudanym poczatku sezonu zdecydowanie wracaja juz na wlasciwe tory. Aktualnie maja na swoim koncie 7. punktow, lecz do lidera traca zaledwie szesc oczek, wszystko przez niesamowity scisk w tabeli. Wracajac do lepszej formy ostatnimi czasy Ruchu, chyba rzeczywiscie tak jest, ze Ruch osiagnal niezla dyspozycje. Ruch nie przegral od miesiaca, od trzech spotkan w T-mobile Ekstraklasie, ostatnie dwa wygrywajac, z Zaglebiem Lubin i Podbeskidziem Bielsko - Biala. Ponadto Chorzowianie awansowali do kolejnej rundy pucharu Polski po zwyciestwa po dogrywce z Korona Kielce. GKS Belchatow to natomiast aktualnie czerwona latarnia ligi. Zespol w tym sezonie jeszcze nie wygral, a dopiero w ostatniej kolejce zanotowal pierwsza zdobycz punktowa na Koronie Kielce. Z druzyny GKSu odszedl trener, przyszedl nowy, lecz to narazie na niewiele sie zdaje. Druzyna gra slabo i bardzo trudno bedzie jej sie w tym sezonie utrzymac w T-Mobile Ekstraklasie. Biorac pod uwage forme obydwu zespolow zdecydowanie typuje dzis chorzowski Ruch do zwyciestwa w tym spotkaniu.

kabacik 410

kabacik

Użytkownik
W kontekście dzisiejszego pojedynku Legii z Wisłą, przypomina mi się mecz z zeszłej jesieni Śląsk-Wisła. Śląsk był wtedy w absolutnym gazie, Wisła analogicznie w kryzysie. Mecz zakończył się wynikiem 1:0 dla Białej Gwiazdy. Piszę to ku przestrodze dla stawiających na pewne zwycięstwo drużyny stołecznej. Nie wiem czy coś postawie ale na sucho próbowałbym raczej x2 po zapewne przyzwoitym kursie ok 1.90. Pozdrawiam

Edit: właśnie zauważyłem, ze kolega Junior Battle dostrzegł podobną analogię ????

reflex 103

reflex

Użytkownik
Panowie w tym meczu warto zagrać under 2,5. Wisła przyjeżdża do Warszawy nie przegrać. Zespół będzie sie bronić i może coś z kontry uda sie strzelić (jak disko polo). Piszecie o ofensywnym potencjale Legii. Proszę Was to, ze potrafią robić szum nie przekłada sie na bramki. Brak Sagana to duża strata. W tej drużynie nie ma kto strzelać goli. Może Ljubo ale &quot;Nasz&quot; geniusz nastawia sie teraz na obsluzenie swoich kolegów niż strzelanie bramek. A kogo on ma obsluzyc?! Kose, który z metra wali w 7 piętro? Zyro, który posyła sie o własne nogi? Rado bez formy a kuchar klapki na oczy i jazda. Nie będę oceniał Wisły bo tam to już nie ma nic do oceny. Spotykają sie dwie ciemne drużyny. Legia narzuci swój styl i będzie kopać sie w czoło. Chciałbym żeby Legia ich zmiazdzyla ale szczerze w to wątpię. Pamiętamy tez ze na Legie sie każdy napina i podobnie będzie dzisiaj. Kolego Junior jak jesteś fanatykiem Wisły to nie pisz, ze przyjezdzacie w 800 i będziecie dopingować. Macie honor będziecie siedzieć. Przywitacie swoich ludzi i na tym koniec. Podbeskidzie umialo sie zachować zobaczymy co Wy pokazecie ???? każdy fanatyk wie co sie u nas dzieje i o co walczymy &quot;piłka nożna dla kibiców&quot;. Nas nie będzie! Nikogo! Pusta zaleta.
Typ: u2,5 - 1.61 bet365

cibeles 969

cibeles

Użytkownik
Na razie nie wiadomo czy Arkadiusz Piech wystąpi w meczu z Bełchatowem. Ma dużego krwiaka na nodze. Nie jest to nic poważnego, ale to bardzo bolesny uraz. Ostateczną decyzję podejmę tuż przed spotkaniem - mówi Przeglądowi Sportowemu o grze Arkadiusza Piecha w dzisiejszym meczu trener niebieskich, Jacek Zieliński.

W świetle powyższej informacji myślę, że warto spróbować z Fortuny:

Ruch Chorzów - GKS Bełchatów under 2,5 za 1,60 ⛔
Podwójna szansa x / x 1,65 ✅
Piech nie strzeli za 1,35 ⛔

Niebiescy się już rozkręcili, ale ile tej drużynie daje Piech to wszyscy wiedzą. Ruch strzelił 5 bramek, z czego Piech strzelił trzy przy jednej miał asystę a przy kolejnej swym zachowaniem umożliwił koledze strzelenie do pustaka. Jeżeli Piech dziś nie zagra lub nawet zagra w ograniczonym zakresie z kontuzją mniej minut, powyższe typy powinny luźno wejść.
Ja spróbuję - z początkiem tygodnia złapałem win Ruchu za 1,95 i przyznam, że lekko drżę.

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Rozumiem, że 1,95 w buku naziemnym ? bo w internetowych maks 1,8 było ;)
Co do dzisiejszych meczów zarówno zagrałem Ruch oraz Legię.
Ruch, dlatego, że poprawa w grze jest widoczna, w ostatnim meczu stworzyli sobie sporo okazji,
dziś przy dobrej skuteczności powinni znowu wygrac,
bez Piecha na pewno będzie trudniej, ale Niebiescy mają kilku dobrych zmienników,
GKS potrzebuje punktów, ale znajdzie je u siebie a nie na Cichej wg mnie.
Co do szlagieru tylko z nazwy, mimo braku Saganowskiego Legia powinna sobie poradzic,
rok temu lepiej grała Wisła, ale i tak tu przegrała, o meczu u siebie lepiej nie wspominac,
Legia w 10 była bliżej wygranej.
Czy piłkarze Wisły robili na przekór, nie grali na maks swoich umiejętności
jest sprawą dla detektywa Rutkowskiego ???? i jego Cupiał powinien zatrudnic poza nowym trenerem.
Legia ma silniejsza praktycznie każdą formację, silna pomoc przy tym co posiada Wisła,
Gargule, który nic nie wnosi do tej drużyny, Wilku, wzmocnienia w postaci Chrapka i Sikorskiego,
szrotu w porównaniu z tymi, którzy odeszli: Bitonem czy Kirm,
nie pomogą w tym sezonie w grze o mistrzostwo kraju.
Do tego Pareiko popełniający proste błędy, Głowacki, który powinien już byc na emeryturze,
pozostali wolni i ospali obrońcy to za mało.
Wisłę traktowałem jako faworyta do tytułu, do Legii kibicowsko mi daleko,
ale musze stwierdzic, że z taką grą to wynik z 22 maja 2005 roku może miec miejsce,
tylko, że Wisła może dostac do zera, bo w ataku przeciętnie, a lepiej niż w pozostałych formacjach.
Ruch 1,8 5/10 Tobet ✅ 2-1
Legia 1,86 6/10 IBC, 188bet, Sbo ✅ 2-1
tak zagrałem dziś.

lajcik 87

lajcik

Użytkownik
Ruch - GKS

Dzisiaj o godzinie 18:00 odbędzie się spotkanie pomiędzy Chorzowskim Ruchem a przyjezdnymi z Bełchatowa. Gospodarze jak do tej pory zgromadzili na swoim koncie 7 punktów co daje im tym samym 12 lokatę. W 5 ostatnich kolejkach zdołali 2 razy wygrać , 1 raz zremisować oraz 2 razy przegrać. Ruch zaczyna grać coraz lepiej , zaczyna grać tak jak na mistrza przystało. Po zwycięstwie nad Zagłębiem oraz Podbeskidziem czas na drużynę , której nie daję dużych szans na wywiezienie z Chorzowa choćby 1 punktu. Pod wodzą Jacka Zielińskiego Chorzowianie w 3 spotkaniach zdobyli 7 punktów. W Bełchatowie również doszło do zmiany trenera , z posadą trenera pożegnał się Kamil Kiereś, którego zastąpił Jan Złomańczuk. Co do tej pory nie przynosi żadnego skutku. Gra Bełchatowian z Kielcami wyglądała już trochę lepiej ale to nie daje jednak szans pokonania rozpędzającego się Ruchu Chorzów. Goście w 5 ostatnich kolejkach zdobyli zaledwie 1 punkt remisując na własnym stadionie z Koroną Kielce, pozostałe 4 mecze przegrali. Zajmują ostatnie miejsce z bilansem bramkowym -6. Moim zdaniem w dzisiejszym meczu Ruch wygra spotkanie , nie dając większych szans gościom z Bełchatowa.

Moje propozycje na ten mecz :

Ruch Chorzów @1,75✅
under 2,5 @1,60⛔
Ruch -1 @2,90⛔

Otrzymane punkty reputacji: +5
wlodek02 5,3K

wlodek02

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna Polska Ekstraklasa
Spotkanie: Ruch Chorzów - GKS Bełchatów
Typ: Ruch Chorzów
Kurs: 1.77
Buk: Tobet
Spotkani Polskiej piłkarskiej ekstraklasy pomiędzy drużynami Ruchu Chorzów , który powoli odzyskuje formę i pnie się w gorę tabeli pod wodza Jacka Zielińskiego ,który ustawił właściwie zespół. Do formy zdają się powracając snajperzy drużyny z Chorzowa Piech i Jankowski. Niebiescy po fatalnym początku awansowali już na 12 miejsce. Natomiast drużyna Bełchatowa zdaje się być w rozsypce problemy finansowe kłótnie o wypłaty dodatkowo wiele kontuzji i bardzo przeciętny skład dają efekt taki jaki widać zaledwie 1 punkt ( 1 remis 5 porażek). Ostatnio zamiana trenera Kieresia na Zlomańczuka oraz pozyskanie Łukasza Madeja to rozpaczliwe próby ratowania rundy jesiennej. Niebiescy dziś moim zdaniem są zdecydowanymi faworytami gdyż górują w każdej formacji i dodatkowo ich forma rośnie.

Przewidywane składy:

Ruch: Pesković - Kikut, Stawarczyk, Sadlok, Lewczuk - Sultes, Malinowski, Starzyński, Zieńczuk - Jankowski, Piech.

Bełchatów: Stachowiak - Basta, Lacić, Szmatiuk, Sawala - Wrońskil, Baran, Wacławczyk, Bożok, Kosowski - Wróbel.

Nie zagrają:
Ruch: Janoszka, Panka, Perdijić (kontuzje).
Bełchatów: Mateusz Mak, Nowak, Wilusz (kontuzje).

skeleton 729

skeleton

Użytkownik
Ruch Chorzów - GKS Bełchatów 2:1 zwrot
Typ: 2(+1) AH
Kurs: 1.63
Bukmacher: Pinnacle

W spotkaniu Ruchu z GKS-em wielu przewiduje zwycięstwo Niebieskich, ku czemu są oczywiście konkretne powody. Ruch wraca do formy, 2 zwycięstwa z rzędu w lidze + zwycięstwo po dogrywce w PP przeciwko Koronie. W tym spotkaniu jedna z drużyn przerwie swoją passę, Ruch zwycięstw bądź GKS - porażek na wyjeździe. Moim zdaniem większe szanse na zwycięstwo mają gospodarze, jednak warto zauważyć zespół z Bełchatowa ma już za sobą spotkania z Legią, Wisłą, Lechem, Widzewem (który bardzo dobrze zaczął sezon) i Śląskiem, który chciał pokazać nowe oblicze po zmianie trenera. Ponadto warto zauważyć, że prawie wszystkie przegrane spotkania w tym sezonie zespół z Bełchatowa poniósł różnicą dokładnie jedną bramką, wyjątkiem spotkanie z Legią przegrane 0:2. Z Wisłą przegrali rzutem na taśmę, Lech wygrał w Bełchatowie po bardzo słabej grze. Pierwsze punkty zdobyte w ubiegłej kolejce z Koroną, która na początku sezonu również nie prezentuje wysokiego poziomu. Na to spotkanie typuję Bełchatów +1, z wykorzystaniem handicapu azjatyckiego.

omlygoryl88 121

omlygoryl88

Użytkownik
Ruch-Gks
Ruch w tym sezonie to cień drużyny z przed roku. Jednak ostatnie mecz pokazują iż może to być jej odrodzenie. Trener Jacek Zieliński powoli kieruje Chorzowian na właściwe tory. Gks to ostatnia drużyna w tabeli. Trzeba jednak przyznać iż grali oni prawie z samymi dobrymi zespołami. Myśle jednak że w tym meczu szykuje się niewielka wygrana gospodarzy. Własny stadion z pewnością doda im skrzydeł a Bełchatów jest rozbity po ostatnich porażkach.
W tym meczu proponuje:
Ruch 1.70

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom