Zawisza- Cracovia
1 @ 2.05 Sportingbet
Dzisiaj wymarzony mecz dla Zawiszy na przełamanie. Zespół Ryśka Tarasiewicza zajmuje co prawda ostatnie miejsce w
ekstraklasie, ale jest tylko kwestią czasu kiedy ta drużyna zacznie piąć się w górę tabeli.Jak bliżej się przyjrzymy, to potencjał piłkarski zawodników grających w Zawiszy jest naprawdę duży. Taki
Gaulon....bardzo silny defensor. Z dobrym przeglądem pola, jeden z nielicznych zawodników który potrafi wyprowadzić piłkę z własnej połowy boiska.
Masłowski...w mojej ocenie to w tej chwili najbardziej kreatywny zawodnik Zawiszy, bardzo szybki, nie ma dla niego straconej piłki. Zawodnik robi tzw różnicę.
Vasconcelos..widać, że ma ten zawodnik duży potencjał, potrafi się odnaleźć pod bramką, piłka go szuka. Brakuje na razie skuteczności....ale to tak jak w przypadku Brożka tylko kwestia czasu kiedy ten zawodnik się wstrzeli. Jest jeszcze bardzo pewny w bramce
Kaczmarek. Z zawodników ofensywnych mamy jeszcze
Wójcickiego, który jak nabierze pewności siebie będzie jeszcze bardziej niebezpiecznym zawodnikiem.
Przeglądając jeszcze raz skład Zawiszy dzisiaj i analizując ich dotychczasowe mecze....cały czas się dziwię ostatniej pozycji jaką zajmują. Przyznać trzeba,że mieli w dotychczasowych meczach trochę pecha. Tak przynajmniej mi się wydaję. Widziałem ich parę meczy....w wielu nie byli drużyną gorszą. np w Poznaniu.
Skupiłem się tylko na zespole z Bydgoszczy celowo....uważam bowiem,że wszystko zależy w tym spotkaniu od postawy na boisku zawodników Tarasiewicza. Jeżeli "ta maszyna" dzisiaj się zazębi to Cracovia nie będzie miała nic do powiedzenia.
Zresztą umówmy się .....wszystkie drużyny, które prowadził Stawowy zawsze grały siermiężny
football. Cracovia niestety nie jest wyjątkiem. Cracovia swoją grą mnie nie przekonuje.
Reasumując....Kiedy jak nie dzisiaj.....z kim jak nie z zespołem Stawowego i gdzie jak nie u siebie w domu. W mojej ocenie jedynym faworytem jest Zawisza.... ????
..................................................
Przewidywane składy:
Zawisza: Kaczmarek - Lewczuk, Micael, Skrzyński, Ziajka, Drygas, Goulon, Masłowski, Wójcicki, Petasz, Vasconcelos.
Cracovia: Pilarz - Marciniak, Żytko, Kosanović, Jaroszyński, Dąbrowski, Danielewicz, Boljlević, Steblecki, Ntibazonkiza, Nowak.
źródło sportowe fakty
..............................................................................................................................................................
Korona - Legia
Under 2.5 @ 1.87
Unibet
Jeszcze krótko o tym meczu. W mojej ocenie kurs na under 2.5 jest mocno przesadzony. Zresztą kursy ze spotkań dryżyny ze stolicy są bardzo często przesadzone...( ale to temat na inne opowiadanie).
Wracając do mojego typu.....uważam, że wbrew pozorom nie będzie to łatwe spotkanie dla zawodników Urbana. W Kielcach gra się bardzo trudno, Korona u siebie gra w dalszym ciągu dość agresywnie. Zostawiają mało miejsca na boisku. Korona u siebie nie rzuci się na mistrzów Polski, bo najnormalniej w świecie będzie się bała stracić szybko bramkę. Spodziewam się zaciętego spotkania, w którym żadna z drużyn nie będzie chciała przez długi czas mocno się odkryć. Oczywiście minimalnym faworytem jest Legia...są drużyną lepszą.....ale łatwej przeprawy im nie wróżę. Nie spodziewam się w tym spotkaniu wielu bramek. 0-0, 1-1 lub 0-1.....tak to widzę