>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

7 kolejka T-Mobile Ekstraklasa 13.09 - 16.09.2013

Status
Zamknięty.
efbeer 185

efbeer

Użytkownik
Górnik Zabrze - Zagłębie Lubin - 1 @ 2,05 b365 ✅
Górnik Zabrze DNB @ 1,44 b365 ✅
Over 2,5 @ 2,10 b365 ✅

Wynik - 2:1 ✅

Spotkanie dopiero jutro, ale już dzisiaj coś skrobnę. Przed rozpoczęciem tej kolejki Górnik był wiceliderem ( ex aequo z Lechią ) Ekstraklasy, natomiast Lubinianie outsiderem niemal zamykającym tabele. Górnik rewelacyjnie zaczął ligę, remis z mocną w tym sezonie Wisłą, 3 zwycięstwa ( w tym zwycięstwo z Piastem ), remis w niezwykle ciężkich zawsze derbach Górnego Śląska ( powiedzmy sobie szczerze, mecz był wygrany, ta bramka z ostatnich sekund dla Ruchu woła o pomstę do nieba ) i remis na wyjeździe z Lechią. Zagłębie natomiast okropny początek, porażki z Piastem, Pogonią i Cracovią, remisy z Podbeskidziem i Lechem ( grającym chyba wtedy po jakiejś mocnej imprezie + między meczami pucharowymi, więc to **** nie osiągnięcie ). Ostatnie zwycięstwo z Ruchem chyba pozwoli na razie zachować posadę Buczowi, ale sądzę, że w tym przypadku będzie jak w tym powiedzeniu : co się odwlecze to nie uciecze.
Nie widzę kompletnie nic pozytywnego w grze Zagłębia. Ok, nie oglądałem ostatniego meczu z Ruchem, może dostali nagłego przebłysku, ale wcześniejsze mecze, które oglądałem to był poziom max I ligi.
Na korzyść Górnika przemawia niemal wszystko, od poziomu sportowego piłkarzy, po swój własny stadion ( co prawda z ograniczonymi miejscami na czas remontu, ale ściany swoje, młyn swój ;] ).
Jedyny plusik Zagłębia, a raczej minusik dla Górnika, to kłopoty kadrowe Zabrzan. W sparingowym meczu z Rydułtowami kontuzji nabawił się Małkowski, jeszcze do wczoraj coś tam przebąkiwali, że może zagra, ale chyba jednak to nie nastąpi. Danch również nie zagra, ale jest Augustyn, który niedawno dołączył do zespołu ( poprzednio zawodnik Catanii i Vincenzy ).
Na ławce trenerskiej przepaść dzieląca oba zespoły. Doświadczony Adam Nawałka po stronie Zabrzan ( notabene prowadził kiedyś zespół Zagłębia ), który przede wszystkim jest w na swoim stanowisku długo, ma autorytet itp itd, kontra młody Adam Buczek, który jest tutaj od początku sezonu i który niedługo pożegna się ze swoją posadą :]
Jestem prawie pewien, że tutaj zwycięży doświadczenie nad młodością, a nie na odwrót.
Można pobrać jeszcze delikatnie over. Zagłębie raczej underowo całą dotychczasową rundę, Górnik natomiast overowo. Więcej do powiedzenia będą tu mieli gospodarze, więc liczę na ich co najmniej 2 bramki, Lubinianie może też coś wcisną.
Ostatnie mecze między zespołami to wyniki : 5:1, 4:1, 1:2, 0:2, 2:1.

Otrzymane punkty reputacji: +5
sztandi 66

sztandi

Użytkownik
Pogoń Szczecin - Lechia Gdańsk
Drugi niedzielny mecz naszej Ekstraklasy upatrzyłem sobie na dzisiaj. Obie drużyny ostatnio w dobrej formie. Pogoń od 4 meczów bez porażki, natomiast Lechia jeszcze w tym sezonie bez porażki. Wzeszłym sezonie Lechia wygrała 2:0 w Sczecinie, natomiast u siebie zremisowała 1:1. W ostatniej kolejce oba zespoły remisowały, odpowiednio gospodarze z Wisłą u siebie, goście z Górnikiem tez u siebie. Oba zespoły bez osłabień, powinny wyjść w najmocniejszych składach. Pogoń jeszcze u siebie nie wygrała, a w obliczu dobrej ostatnio formy nadarza się okazja na przełamanie. Lechia z drugiej strony pokazała jak należy grać na wyjeździe w spotkaniu z Legią. Spotykają się dwa zespoły będące ostatnio w dobrej formie, mające czym postraszyć z przodu. Wydaje mi się, że dobrym typem na to spotkanie będzie BTS. Za mniejszą stawkę będę też próbował remisu do przerwy.
BTS @ 2,00 5/10 WilliamHill ✅
X do przerwy 2/10 2,00 Bet365 ⛔

gujon301 951

gujon301

Użytkownik
Pogon Szczecin- Lechia Gdańsk X @ 3.20 Sportingbet✅ 1-1

Pod wodzą Dariusza Wdowczyka i Michała Probierza obie drużyny pozytywnie zaskakują. Lechia obecnie zajmuje 4 pozycję, nie zanotowała w tym sezonie jeszcze porażki. Pogoń również bardzo dobrze zaczęła obecne rozgrywki i na dzień dzisiejszy plasują się na 7 miejscu. Bilans portowców to dwa zwycięstwa, trzy remisy i jedna porażka.
Przyznam szczerze, że ja w tym spotkaniu zdecydowanego faworyta nie widzę. Personalnie oba zespoły prezentują się podobnie, jedni i drudzy posiadają mocne jak i słabe strony. Dzisiaj może zadecydować dyspozycja dnia. Ale coś mi podpowiada,że trenerzy jako wytrawni gracze skupią się dzisiaj przede wszystkim aby tego meczu nie przegrać. Dlatego też ostrzegam przed graniem jakiś szalonych typów overowych.
Oczywiście wszystko się tutaj może zdarzyć, ale trudno mi sobie wyobrazić, aby oba zespoły od pierwszych minut szalenie zaatakowały. Za dużo mają do stracenia. Oczywiście to są tylko moje spekulacje poparte tak na prawdę.......sytuacją w tabeli i wyrównanym potencjałem piłkarskim. (no może Lechia ma minimalnie ten potencjał wyższy, ale atut własnego boiska zrównoważa to)
Podsumowując jednym zdaniem......w tym spotkaniu trudno wskazać faworyta, zespoły o zbliżony potencjale piłkarskim.....dlatego między innymi stawiam w tym meczu REMIS. Śmierdzi mi tutaj 1-1 lub 0-0.

Otrzymane punkty reputacji: +6
flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Górnik Zabrze - Zagłębie Lubin
2:1
Na koniec 7 kolejki zobaczymy pojedynek Górnika z Zagłębiem. Faworytem spotkania są gospodarze, którzy udanie rozpoczęli sezon i są w ścisłej czołówce tabeli. Natomiast Zagłębie, chyba już tradycyjnie, notuje słaby start sezonu i ze zdobyczą 5 punktów zajmuje przedostatnie miejsce w tabeli. Światełkiem w tunelu dla Miedziowych może być ostatnie zwycięstwo z chorzowskim Ruchem oraz dwa remisy Górnika (również z Ruchem oraz Lechią).
Kolejną dobrą informacją dla gości może być sytuacja kadrowa. W Zagłębiu niedysponowany jest Miłosz Przybecki natomiast trener Nawałka nie może skorzystać z Tomasza Wełnickiego, Przemysława Oziębały, Mariusza Magiery. Niepewny jest również występ Macieja Małkowskiego. Jednak największą stratą jest brak Adama Dancha co jest na pewno sporym osłabieniem defensywy.
W ubiegłym sezonie wygrywali goście. Jak będzie w tym? Jak wspomniałem faworytem są gospodarze. Jednak nie skreślałbym drużyny gości, która ma potencjał kadrowy, ale nie zawsze ma ambicję.
Z uwagi na osłabienia Górnika ciekawie wyglądają propozycje BTS lub goście strzelą. Zabrzanie często tracą gole natomiast Zagłębie ... ma problem z ich zdobywaniem. Mimo to liczę, że strzelenie 2 goli w ostatnim meczu nie będzie jednorazowym wyskokiem i przy osłabionym rywalu choć raz pokonają goalkeepera gospodarzy.

Moje propozycje:
Zagłębie strzeli (około 1.50)✅
Zagłębie dnb (okło 2.70)⛔

gujon301 951

gujon301

Użytkownik
Górnik Zabrze - Zagłębie Lubin BTS @ 1.833 Sportingbet✅✅

Dzisiaj o godzinie 18:00 w meczu kończącym siódmą kolejkę spotkań Ekstraklasy Górnik Zabrze podejmie Zagłębie Lubin. Na pierwszy rzut oka wydaje się,że faworyt tego spotkania jest dla wszystkich jasny. Przecież zagra zespół, który zajmuje wysoką 4 lokatę z pałętającym się prawie na szarym końcu Zagłębiem (15 miejsce)
Ja jednak przestrzegam przed takim postrzeganiem tego meczu. Nie twierdzę, że Górnik nie jest faworytem tego spotkania. Ale na pewno nie będzie to łatwa dla niego przeprawa. Wszystkie statystyki z obecnego sezonu przemawiają za Zabrzanami. Tylko w mojej ocenie statystyki to nie wszystko..... Trzeba pamiętać, że piłkarze Zagłębie to nie jest piłkarski szrot. To jest zespół z dużym potencjałem, nie zawsze piłkarzom po przyjściu do Lubina się chce.....ale to już opowiadanie na inną historię.
Może parę słów napisze odnoście mojego typu....dlaczego BTS.
To, że Górnik jest w stanie strzelić bramkę w dzisiejszym spotkaniu to chyba nie trzeba nikogo przekonywać. Zespół Nawałki ten sezon zaczął bardzo dobrze, nie przegrał w dotychczasowych meczach żadnego spotkania, strzelił do tej pory aż 10 bramek. Siła ofensywna tego zespołu jest bardzo duża. Prejuce Nakoulma jest w dużym gazie. Zespół Nawałki nie zna słowa &quot;odpuszczać&quot;.

Jeśli chodzi o Zagłębie to już tak wesoło nie jest. Obecny sezon zaczęli tradycyjnie bardzo słabo....napisałem tradycyjnie, bo w przypadku Zagłębie to jest norma. Ten zespół często zaczyna grać jak im się zaczyna &quot;palić w tyłku&quot;. Zawodnicy się zmieniają a schemat pozostaje ten sam...początek sezonu w plecy, a później jest odrabianie strat. W tym sezonie pierwsze 6 kolejek i tylko 5 pkt. Ostatni mecz zagrali już na swoim poziomie. Wygrali w Chorzowie 2-0. Tylko czy Ruch to dobre porównanie po wczorajszej klęsce.
Jak się przypatrzymy na skład Lubinian to Ci zawodnicy mają duży potencjał....na pewno wystarczający aby strzelić bramkę w Zabrzu. Piątek, Kwiek, Papadopulos.....czy nowy nabytek Arek Piech to zawodnicy , którzy w naszej lidze robią różnicę. Wydaje mi się, że przyjście szybkiego Piecha zmieni oblicze tego zespołu. Myślę, że już dzisiaj zobaczymy odmieniony i mocno zmobilizowany zespół z Lubina. Śmierdzi mi w tym spotkaniu niespodzianką...BTS wydaję się bezpieczną opcją....polecam i pozdrawiam.

Otrzymane punkty reputacji: +1
staleczka1947 34

staleczka1947

Użytkownik
Górnik Zabrze - Zagłębie Lublin
Typy: Górnik -1 @ 3,80 ⛔ , Zagłębie nie strzeli @ 2,40 (moim zdaniem dużo pewniejsze)⛔, no i wykorzystałem Górnik z podwójną szansą do taśmy(kurs 1,25) ✅ ✅ wynik 2-1

Na koniec 7 kolejki naszej Ekstraklasy odbędzie się mecz 4 w tabeli Górnika z przedostatnim Zagłębiem . Jak widzę wielu swoimi typami idę na przekór, ale moim zdaniem nie będzie niespodzianki.
Górnik dobrze wszedł w sezon i jest w dobrej formie. Ostatnio 2 remisy, ale podział punktów z będącą w bardzo dobrej formie Lechią w Gdańsku i zremisowanie w końcówce derbowego meczu z Ruchem przez błąd Witkowskiego, ujmy na pewno nie przynosi.
Zagłębie natomiast po kolejnych szumnych zapowiedziach, znowu mocno zawodzi, co poskutkowało szybką zmianą trenera. Ostatnio &quot;Miedziowi&quot; pokonali w Chorzowie miejscowy Ruch, jednak będąc gorszą drużyną, ale skuteczniejszą .
Zagłębie jak narazie strzeliło (uwaga) 3 bramki, w tym 2 ostatnio z Ruchem, lepszą jakość w ofensywie powinien dać ściągnięty po nieudanych wojażach w Rosji Arek Piech. Zabrzaninie stracili natomiast 5 bramek. A w defensywie zabraknie Dancha, którego najprawdopodobniej zastąpi po nieudanym podbiciu Serie A i Serie B Błażej Augustyn .
Swój atak gospodarzy opierają głównie skrzydłowym, Nakulmie ( 3 bramy) jak i napastniku Zacharze (2 gole).
Uważam, że Zagłębie nie będzie stać na wywiezienie z Zabrza choćby punktu, a Górnik wygra wyżej. Swój typ opieram na dużo lepszej formie, jak i większym potencjale, który mają gospodarze.
Pzdr
Zagłębie nic nie grało, ale pokazał się Piech, po jego golu poszli odważniej do przodu. Górnik wcześniej mógł podwyższyć prowadzenie. Szkoda, ale przynajmniej taśma weszła

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom