>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

7 kolejka Primera Division 18-19.10

Status
Zamknięty.
szary 0

szary

Użytkownik
Jak to w derbach, zdarzyć się może wszystko. I 5-0 dla gospodarzy chcących pokazać klasę po upokorzeniu na Camp Nou, i 6-0 dla Realu jako dowód załamania formy Aguero i spółki. Jakbym miał obstawiać wynik to dałbym na remis, ale chyba jednak lepiej odpuścić.

K 0

kierasckm

Użytkownik
Spotkanie: Atletico Madrid - Real Madrid
Typ: Bramki w sumie - 4 lub więcej
Kurs: 2.55
Buk: expekt
Analiza:

Dziś na Stadionie Vicente Calderon odbędą się 143 derby stolicy pomiędzy Atletico i Realem. Na ten mecze czeka cały Madryt. Kto będzie panował w stolicy przez najbliższe pół roku?? Ekipa gospodarzy ostatnio z Królewskimi wygrała w sezonie 1999/2000 i o dziwo była to wygrana na Santago Bernabeu 3-1. Od tamtego spotkania zawsz wygrywał Real bądź padał remis. Królewscy z dorobkiem 13 pkt zajmują 5 lokatę natomiast ich rywal jest 7 z 9 pkt na koncie. W ostatniej kolejce Roijblancos dostali łomot od Dumy Katalonii 1-6, natomiast Los Blancos zremisowali 2-2 z innym katalońskim klubem Espanyolem. W ubiegłym sezonie goście okazali się 2 razy lepsi wygrywając 2-0 i 2-1. W obecnym sezonie obie drużyny strzelają sporo bramek ale też niemało tracą, dlatego myślę że dzis padnie conajmniej 4 gole. Jeśli chodzi o składy to u gospodarzy nie wpełni sił są Maniche, Pablo i Maxi Rodriguez, za to do składu wracają Simao i Forlan. Real przystąpi do derbów w najsilniejszym składzie. Dodatkowego smaczka da zapewne pojedynek holenderskiego obrońcy w barwach Atletico Johnego Heitingi ze swoimi rodakami w barwach Realu: van Nisterlooyem, van der Vaartem i Snejiderem. Kto okaże się lepszy w derbach Madrytu okaże się dziś wieczorem. Derby jak wiadomo rządzą się swoimi prawami i wynik jest sprawą otwartą. Ale jestem przekonany że będziemy światkami widowiska na wysokim poziomie i zobaczymy sporo bramek w tym meczu. Myślę że w dzisiejszym spotkani na Vicente Calderon padną conajmniej 4 gole.

PS jako fan Barcy chciałbym aby padł wynik 3-1 lub 2-2

szary 0

szary

Użytkownik
Espanyol - Villareal 1 @ 2.80
Villareal jest obecnie w ścisłej czołówce ale rywali dotychczas nie miał zbyt wymagających. Nie grał jeszcze z żadnym zespołem z pierwszej 5-ki ubiegłego sezonu. Wygrał z szóstym - Racingiem, ale jak gra ten zespół w obecnym sezonie chyba wszyscy wiedzą, więc to i tak nic imponującego.
Espanyol ma sporo pecha (największego chyba w derbach z Barceloną) i do tego grał już z Sevillą i Realem Madryt. Jestem pewien że gdyby miał taki kalendarz jak Villareal, teraz również siedziałby w pierwszej 3-ce.
Ostatni sensacyjny remis w Madrycie (sensacyjny dla wielu, dla mnie ani trochę bo nawet zarobiłem na tym remisie ???? ) poprawił piłkarzom Espanyolu samopoczucie po pechowych derbach i dał ogromny zastrzyk pewności siebie.
4 aspekty przemawiają za wygraną gospodarzy w tym meczu:
1. Grają u siebie.
2. W minionym sezonie wygrali 3-0.
3. Villareal ma przed sobą mecz z Aalborgiem w Lidze Mistrzów który koniecznie musi wygrać.
W kontuzjach na remis. W drużynie gospodarzy nie zagrają: Steve Finnan, David Garcia, Marc Torrejon, Oscar Sielva i Valdo; wśród gości zabraknie takich zawodników jak: Sebastian Eguren, Ariel Ibagaza, Nihat Kahveci i Mati Fernandez
Wychodzi zatem że będzie albo powtórka z rozrywki czyli 3-0 lub 4-1 ;) Ja jednak typuje skromne 1-0 a jeśliby im przyszła ochota trochę sobie postrzelać to skończy się w okolicach 3-1.

miko_mu 1

miko_mu

Forum VIP
Valladolid – Recreativo typ: 1 kurs: 1,80 bet-at-home

Dosyć ciekawie zapowiada się to spotkanie z dozą ryzyka. Valladoild jest na 13 miejscu i ma 6 punktów po 6 meczach, a Recreativo jest 18 i ma 2 punkty mniej. W zeszłym sezonie gospodarze wygrali 3:1 po hat-tricku Llorente, który niestety obecnie jest graczem Villarealu. Nikt nie jest jednak niezastąpiony i robotę powinni wykonać inni.

Valladolid mimo nieimponującego dorobku punktowego gra dobrze przed własną publicznością. Pokonali Atheltico i Almerię, a z Palencią przegrali tylko 0:1 po zaciętym boju. O wiele gorzej jest z formą gości. W tym sezonie na wyjeździe zdobyli punkty tylko raz wygrywając z Betisem w sierpniu, ale było to tak dawno, że za pewno po tamtej formie nie ma już śladu. Ostatnio u siebie przegrali z Malagą aż 0:4, a dwie kolejki temu ulegli Almeri 1:0. Recreativo ma również nowego menedżera, który w ciągu jednego meczu nie zmieni o 180 stopni gry swoich podopiecznych.

W obu drużynach nie ma znaczących absencji. Jedynie wśród gości zabraknie Quique Alvareza.

flamaster 875

flamaster

Forum VIP

Athletic Bilbao - FC Barcelona
0:1​

Dzisiaj czeka nas jedno z wielu spotkań hiszpańskiej Primera Division. Chodzi mi o spotkanie Athletic Bilbao z Barceloną. Faworyt tego spotkania może być (i jest) tylko jeden. Barca zajmuje w tabeli dopiero 5 miejsce z dorobkiem 13 punktów. Nie może zatem pozwalać sobie na kolejne straty w spotkaniach z teoretycznie przysłabymi drużynami jeśli myśli o mistrzostwie. Forma Katalończyków wydaje się być już odpowiednia (tzn. wysoka ;) ). W ostatnim ligowym spotkaniu na Camp Nou wręcz roznieśli Atletico Madryt aż 6:1. Kolejkę wcześniej w derbach Barcelony pokonali na wyjeździe Espanyol 1:2. Jednak przed dzisiejszym meczem należy pamiętać, że większość zawodników Dumy Katalonii grała spotkania w swoich reprezentacjach przez mniej czasu na przygotowanie się do dzisiejszego spotkania. W ubiegłym sezonie mecz na San Mames zakończył się podziałem punktów (wynik 1:1). Jednak nie sądzę, by dziś padł podobny rezultat, mimo że Barca wystąpi bez kilku zawodników. Nie zagrają Xavi, Gudjohnsen i Pedro. Do składu powraca natomiast Aleksander Hleb. Jeśli chodzi o przeciwnika Barcy czyli Athletic to ich sytuacja nie jest za ciekawa. W ligowej tabeli zajmują dopiero 15 miejsce. W ostatnim spotkaniu ulegli Sevilli 4:0 a kolejkę wcześniej zremisowali 1:1 z Getafe. Jednak przed dzisiejszym spotkaniem są na pewno bardziej wypoczęci, przygotowani i oczywiście zmobilizowani. Trener Caparrosa zdaje sobie sprawę z sytuacji w jakiej znajduje się jego drużyna ale również wie, że jego podopieczni nie są pozbawieni szans w dzisiejszym meczu. Dlatego dla Barcelony nie będzie to łatwe spotkanie. Więc dziwi mnie kurs wystawiony przez bukmacherów 1,50. Jednak uważam, że mimo braku kilku zawodników oraz rozegranie przez większość dwóch spotkań to goście okażą się lepszą drużyną i wywiozą trzy punkty po minimalnym zwycięstwie.
Moja propozycja:
Barcelona✅✅✅

szary 0

szary

Użytkownik
Espanyol - Villareal 1 @ 2.80 ⛔ 0-0
No i powinno być 1-0, ale Tamudo nie wykorzystał karniaka :zy3ou:
Dziś mam nadzieję odrobić straty z tego meczu:
Valencia - Numancia over 2.5 @ 1.70
Valencia to oczywiście zdecydowany faworyt tego pojedynku i liczę że wyjdzie z niego zwycięsko. Numancia pokazuje jednak formę z zespołami z czołówki (pokonała Barcelonę, Realowi w Madrycie strzeliła 3 gole i również miała spore szanse na wygraną). Liczę więc że tym razem przynajmniej strzelą bramkę na Mestalla, co nie udało im się w ostatnich 3 meczach. Pomoże w tym na pewno powrót z zawieszenia za kartki najskuteczniejszego jak dotąd strzelca Numancii, Juana Carlosa Moreno. Zatem żeby Valencia mogła wygrać musi strzelić co najmniej 2 gole.
2 z 3 domowych meczów Valencii kończyły się overami więc liczę na trzeci over.
Oczywiście liczę również na Barcelonę. Skoro Chelsea w okrojonym składzie potrafiła zmiażdżyć Boro 5-0, to Barca tym bardziej może wygrać z Bilbao. Kilku zawodnikom Pep na pewno da odpocząć jak Xavi, a Messiego ma posadzić na ławce. Jak będzie trzeba to na pewno wejdzie więc myślę że nie ma co sie martwić o wynik ;)
Athletic Bilbao - Barcelona 2 @ 1.55

K 0

kierasckm

Użytkownik
Spotkanie: Athletic Bilbao - Barcelona
Typ: Bramki w sumie - 4 lub więcej
Kurs: 2.70
Buk: expekt
Analiza:

W 7 kolejce Primera Division na stadionie San Mames spotkają się ekipy Athletic Bilbao i FC Barcelony. Gospodarze przed tą kolejką zajmowali 15 z dorobkiem 5 pkt i tylko jednym oczkiem nad strefą spadkową. Blaugranie idzie zdecydowanie lepiej gdyż z 13 pkt zajmują 3 miejsce z dorobkiem bramkowym 18-7, co daje średnią 3 gole na mecz. W ostatniej kolejce Baskowie przegrali wysoko wyjazdowe spotkanie z Sevilla aż 0-4 natomiast Barca sprawiła lanie na Camp Nou aspirujacemu do korony Atletico Madryt 6-1 i było to druga wygrana w sezonie zakończona takim wynikiem. Ostatnie lata wskazują że Baskom ciężko gra się z Katalończykami. W poprzednim sezonie w Bilbao padł remis 1-1, a w rewanżu lepsza okazała się Barca wygrywając 3-1. Blaugrana obecnie jest w świetnej formie gdyż wygrali już 4 kolejne mecze ligowe a do tego dochodzą spotkania w LM. Bilbao przechodzi obecnie kryzys który może spowodować pierwszy w historii klubu spadek do niższej kalsy rozgrywkowej. Do tego wszytskiego dochodzi kontuzja Javiego Martíneza oraz słaba dyspozycja Fernando Llorente,ktory nie wywiązuje się z pokładanych w nim nadziei (w 6 spotkaniach zaledwie 1 gol). Jeśli chodzi o skład Barcy do na pewno z powodu kontuzji nie zagraja Gudjohnsen i Xavi. Niepewny jest też występ Leo Messiego. Mimo tych braków Barca i tak ma lepiej zgrany i wyszkolony technicznie skład od gospodarzy. W wybornej formie strzeleckiej jest Samuel Eto&#39;o oraz Thiery Henry,a pomaga im w tym przede wszystkim Iniesta. Myślę w dzisiejszym meczu będziemy świadkami ciekawego widowiska ze sporą ilością bramek. Duma Katalonii nie powinna mieć problemów pokonaniem Athletic i zaaplikują kilka bramek. Bilbao jest stać na strzelenie gola i myślę że autorem będzie wspomniany Llorente. Nie mniej jednak ten mecz wygrają podopieczni Pepe Guardioli

Visca el Barca!!!!!!

szary 0

szary

Użytkownik
Almeria - Sevilla 1X @ 1.41
Sevilla na pewno chciałaby ten mecz wygrać, jako że Almeria była ostatnim zespołem któremu udało się ich pokonać, w dodatku miażdżącym wynikiem 4-1 i to na stadionie Sevilli. Widać ta porażka dobrze zrobiła Andaluzyjczykom skoro nie przegrali od kwietnia b.r. chęć rewanżu jednak jest. Niestety dla gości dziś nic nie ugrają (mam nadzieję :/). A to za sprawą długiej listy kontuzji w klubie. Cała czwórka napastników jest niezdolna do gry: Kanoute, który strzelił honorowego gola właśnie w przegranym meczu z Almerią, Luis Fabiano, Javier Chevanton i Arouna Kone. Na liście kontuzjowanych są też Ivica Dragutinovic, Javi Navarro, Diego Capel, Renato Dirnei i Aquivaldo Mosquera. Trener Manolo Jimenez musiał powołać 3 zawodników rezerw na ten mecz, ale nie sądzę żeby zagrali na tyle dobrze by wywieźć z Almerii korzystny wynik. Zresztą nawet z napastnikami Sevilla w 3 meczach wyjazdowych strzeliła tylko 2 gole. Almeria wydaje się w nieco lepszej formie niż w ubiegłym sezonie. Zajmują obecnie 6 miejsce z zaledwie 3 punktami straty do Sevilli, także przy odpowiednio wysokim zwycięstwie mogą nawet przeskoczyć dzisiejszego rywala w tabeli. Nie podpalałbym się jednak od razu nie traktował meczu jako pewniak. Może i Sevilla nie ma napastników ale dzięki temu zagra większą liczbą pomocników i będzie starała się opanować środek boiska. Przy moim farcie dzisiaj to strzelą pewnie 3 gole ze stałych fragmentów i tyle będzie z mojego typu ???? Mam jednak nadzieję że tym razem wszystko pójdzie po mojej myśli i Almeria pozostanie niepokonana w tym sezonie na swoim obiekcie.
E: cały dzień w dupę i ze 100zł wczoraj zostało mi 10 ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom