>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

7 Kolejka Premier League 6-7.10.2012

Status
Zamknięty.
arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Manchester City(-1,5) - Sunderland 1 @ 1,91 | pinnacle

O godzinie 13:45 na Emirates rozpocznie się 7. kolejka Premier League. Faworytem w powyższym meczu jest oczywiście Manchester City i to dość solidnym, bym mógł zagrać handicap -1,5 gola. NIe ma co porównywać obu ekip, wiadome kto jest lepszy, City po remisie z Borussią musi udowodnić, że to tylko przypadek. Sunderland nie jest mocną ekipą jak mistrz Niemiec. Sądzę, że City pokryje handi i powinniśmy zobaczyć overek nawet. Sunderland jest niewygodnym rywalem dla Manchesteru, ale sądzę, że dziś zobaczymy przekonywujące zwycięstwo. SMiało można grać, kurs dobry ????

Otrzymane punkty reputacji: +6
gumbi82 526

gumbi82

Forum VIP
Spotkanie: Wigan - Everton
Typ: 2
Kurs: 2.05
Bukmacher: WilliamHill

Analiza:

Bardzo ciekawie zapowiada się nam pojedynek 7 kolejki Angielskiej Premier Ligi w którym to zmierzą się gospodarz ekipa Wigan Athletic która obecnie zajmuje 16 pozycję w tabeli z aktualnym wice liderem Evertonem. Gospodarze tego meczu aktualnie mają rozegrane 3 spotkania na The DW Stadium w których to zdołali 1x zremisować a 2x ponieśli porażkę zdobywając przy tym 3 bramki a stracili 6. Goście natomiast w swoich 3 dotychczasowych występach ligowych rozegranych na wyjeździe zdołali 2x zwyciężyć a 1x zremisowali strzelając przy tym 4 bramki a stracili 1. Gospodarze tego spotkania jak pokazują nam statystyki tracą średnio 2 bramki na każdy mecz rozegrany u siebie i jeśli nie poprawią swojej postawy to będą jednym z głównych kandydatów do spadku. Goście natomiast rewelacyjnie rozpoczęli nowy sezon ligowy bardzo szybko umacniając się w górnej części tabeli. Reasumując pobieram tutaj zwycięstwo gości którzy aktualnie wydają się być w lepszej dyspozycji.
&lt;!--[if gte mso 9]&gt;&lt;xml&gt; &lt;w:LatentStyles DefLockedState=&quot;false&quot; LatentStyleCount=&quot;156&quot;&gt; &lt;/w:LatentStyles&gt; &lt;/xml&gt;&lt;![endif]--&gt;&lt;!--[if gte mso 10]&gt; &lt;style&gt; /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:&quot;&quot;; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:&quot;Times New Roman&quot;; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} &lt;/style&gt; &lt;![endif]--&gt;

skeleton 729

skeleton

Użytkownik
Chelsea - Norwich 4:1 ✅
Typ: Chelsea -2 (AH)
Kurs: 2.15
Bukmacher: Pinnacle

Wiele zostało już napisane o tym spotkaniu, Chelsea w wysokiej formie, z kolei Norwich na drugim biegunie Premier League. Zremisowali co prawda z Tottenhamem, jednak to Koguty zanotowały lekki falstart na początku sezonu, co m.in. wykorzystało Norwich wywożąc punkt z White Hart Lane. Chelsea natomiast oprócz remisu z QPR i Juventusem w LM, pewnie zwycięża wszystkie spotkania, aplikując przy tym kilka bramek rywalom. W poprzedniej kolejce Kanarki zostały wręcz zmiażdżone przez Liverpool na własnym obiekcie i wydaje mi się że w dzisiejszym spotkaniu sytuacja może się powtórzyć. Kurs na Chelsea -2 wg mnie bardzo dobry i jest wart zagrania.

bo86bo 15,1K

bo86bo

Użytkownik
Manchester City(-1,5) - Sunderland 1 @ 1,91 | Pinnacle O godzinie 13:45 na Emirates rozpocznie się 7. kolejka Premier League. Faworytem w powyższym meczu jest oczywiście Manchester City i to dość solidnym, bym mógł zagrać handicap -1,5 gola. NIe ma co porównywać obu ekip, wiadome kto jest lepszy, City po remisie z Borussią musi udowodnić, że to tylko przypadek. Sunderland nie jest mocną ekipą jak mistrz Niemiec. Sądzę, że City pokryje handi i powinniśmy zobaczyć overek nawet. Sunderland jest niewygodnym rywalem dla Manchesteru, ale sądzę, że dziś zobaczymy przekonywujące zwycięstwo. SMiało można grać, kurs dobry
Widziałeś skład City? W obronie bez Kompanego, w drugiej linii bez Nasriego i Garcia ale z Barrym i Milnerem, w ataku bez Kuna i Dzeko.
Moim zadaniem typ na kartki to najlepsza inwestycja w ten mecz, powyżej 2.5 kartki 1.72! Ewentualnie Sunderland +2 AH 1.50 Bet365, ostanie 5 meczy City-Sunderland u siebie to wyniki:
3-3; 5-0; 4-3; 1-0; 1-0 - jak widać, tylko bylibyśmy w plecy a moim zdaniem warto w to pograć bo skład City dziś nie rzuca na kolana.

omlygoryl88 121

omlygoryl88

Użytkownik
West Ham-Arsenal
Dzisiaj zmierzą sie ze sobą dwie Londyńskie drużyny. Arsenal ostatni gra dobrze. Po słabszym początku Podolski powoli przyzwyczaja się do gry w Premier League. West Ham to zespół który może walczyć co najwyżej o środek tabeli. Mimo że wyprzedza kanonierów o jedną pozycje na końcu sezonu z pewnością ten dystans będzie większy. Myśle że faworyt w tym meczu może być tylko jeden czyli Arsenal. Ostatnio pokonał Olympiakos 3:1 i myśle że dzisiaj też sobie poradzą. Do tego kurs bardzo zachęca.
Moje propozycje w tym meczu to:
Arsenal 1.95✅

Otrzymane punkty reputacji: +5
the-stig 13

the-stig

Użytkownik
Po dobrej sobocie (przyp. 5/6 trafionych) przyszedł czas, żeby jakkolwiek &quot;ugryźć&quot; niedziele. Oj będzie się działo jutro. &quot;Na śniadanie&quot; dostaniemy ciekawe spotkanie Southampton z Fulham, ale i tak najlepszy będzie deser - Newcastle z ManUtd. Tak więc warto zaopatrzyć się w piwo, chipsy i dobry kupon ;)

Southampton - Fulham
Obie ekipy miały jak dotychczas przeciwników w większości z górnej połówki tabeli. Southampton radził sobie słabiej i myślę, że czas to zmienić, ale łatwo nie będzie. Wieśniacy z Fulham to ekipa w tym sezonie bezkompromisowa, ale też przeciętna.
Możliwe, że na posterunku świętych stanie Artur &quot;Borubar&quot;.
Fulham jest na pewno w zasięgu Southampton, ale z racji, że obie ekipy są jeszcze bez remisu to:
Southampton or X @1.40 ✅ 2:2

Liverpool - Stoke
L&#39;pool się wreszcie ogarnął i zaczął jakkolwiek, ale grać w piłkę. Zagrał dobry mecz z Udinese (mimo, iż przegrany), a wcześniej wygrał 2 ligowe potyczki. Morale drużyny na pewno po tych wydarzeniach poszły w górę i grający ostatnio &quot;na fali&quot; L&#39;pool powinien poradzić sobie ze średniakiem z Stoke.
Liverpool @1.44 ⛔ 0:0

Tottenham - Aston Villa
Koguty z dumą wróciły z ostatniego spotkania, w końcu po wielu latach ograli Czerwone Diabły na ich stadionie. Niewątpliwie dumny po tym spotkaniu AVB powinien tchnąć w piłkarzy dużo woli walki, a mecz z Aston Villa powinien być tylko formalnością. AV to typowy średniak PL, Wygrywa z względnie słabszymi, przegrywa z mocniejszymi, od czasu do czasu gdzieś tam urwie punkt, czy dwa. Nie ma tutaj się co zastanawiać, bo będących w gazie Kogutów Przeciętna Aston Villa raczej nie zatrzyma.
Tottenham @1.44 ✅ 2:0

Newcastle - Manchester United
No i jest ta perełka, wisienka na torcie 7 kolejki PL. Spotkanie dwóch bardzo dobrych ofensyw. Z jednej strony takie nazwiska jak: Ba i Cisse, a z drugiej: RvP, Rooney czy Hernandez. Potencjał ofensywny obie ekipy mają wyśmienity. Z defensywą jest nieco bardziej na bakier, bo pomimo, że są tam znane nazwiska, to nie zawsze spełniają powierzane im zadania. Chciałbym mieć na tyle odwagi, żeby postawić na remis, ale odważę się tylko na skromne:
Over 2.5 @1.66 ✅ 0:3

Osobiście prawdopodobnie zagram:
L&#39;pool - Stoke
Tott - Aston Villa

Kursy pochodzą z B365

Podsumowanie 7 kolejki PL:
Typy podane: 10
Typy trafione: 8
Typy nietrafione: 2
Skuteczność: 80%
To była dobra kolejka ????
Mam nadzieję, że skorzystaliście. Widzimy się za 2 tygodnie po przerwie na reprezentacje.

M 0

manchesterismy

Użytkownik
Newcastle United - Manchester United
Typ: Manchester Untied
✅
Kurs: 1,93
Pinnacle
W Newcastle jeszcze na początku sezonu marzyli i głośno myśleli o Lidze Mistrzów w sezonie 2013/2014. Wszystko wskazuje na to, że na tych marzeniach się skończy. Newcastle owszem nadal solidne ale tylko solidne. Moim zdaniem max jaki gracze Alana Pardew będą mogli osiągnąć to miejsce gwarantujące grę w przyszłej edycji Europa League. Manchester przyjeżdża na Sports Direct Arena podrażniony porażką z Tottenhamem. W pierwszej połowie tamtego spotkania podopieczni SAF-a totalnie nie istnieli jednak w drugiej połowie walczyli do samego końca i tylko szczęścia zabrakło aby mecz ostatecznie ze stanu 0-2 wyciągnąć na 3-3 lub nawet 4-3. Uważam, że jutro gracze United wyjdą w pełni skupieni od pierwszej minuty, szczególnie znając wyniki dzisiejszych spotkań (Zwycięstwa Chelsea i City - które uciekają). Diabły na pewno też mają w pamięci zeszłoroczny wyjazd do Newcastle i porażkę 0-3. Tak jak już wyżej wspominałem Sroki już nie są tak świetnym zespołem jak przed rokiem i jeśli nie potrafiły odnieść zwycięstw z tak przeciętnymi ekipami jak Reading i Aston Villa to jutro nawet u siebie nie dadzą rady drugiej sile zeszłego sezonu.

buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Southampton – Fulham

Pierwszy niedzielny mecz Premier League zapowiada się niezwykle emocjonująco. Trudno tu wskazać zdecydowanego faworyta, co widać nawet po kursach wystawionych na to spotkanie. Southampton jak na razie odniósł jedno zwycięstwo (z Villa 4:1) i aż pięć porażek. Trzeba przyznać jednak, że terminarz nie był łaskawy dla Świętych (Man City, Man United, Arsenal, Everton). Już urwanie punktu w którymkolwiek z tych meczów byłoby sukcesem. Mecze Southamptonu obfitują w bramki (bilans 10-18). W sześciu meczach zobaczyliśmy aż 28 bramek, co daje aż 4,6 bramki na mecz.
Mecze Fulham także obfitują w bramki (bilans 13-9), średnia na mecz 3,5 bramki. Fulham strzela głównie u siebie, ale też na wyjeździe potrafili strzelić po dwie bramki Man United czy Wigan. Również w tym meczu powinniśmy zobaczyć sporo goli. Southampton wyjdzie ofensywnie nastawiony na Fulham. Dobrze wiedzą, że piętą achillesową drużyny z Londynu są wyjazdy, dlatego będą chcieli to wykorzystać i wygrać. Fulham gra solidnie jak zawsze i też na pewno nie przestraszą się Southampton. Niestety nie zagra Berbatov, ale myślę że inni powinni go wyręczyć ze strzelaniem bramek.

Southampton – Fulham ✅✅✅
Typ: over 2,5
Kurs: 1,72
Buk: Bwin

Liverpool – Stoke

Po czwartkowej porażce z Udinese w LE, zespół Liverpoolu mierzy się ze Stoke. Liverpool słabo w tym sezonie. Zaledwie jedno zwycięstwo (odniesione w ostatniej kolejce) na sześć meczów. Mimo bardzo dobrej formy strzelców (hat-trick Suareza), dali sobie wbić dwie bramki (wynik 5:2). Rzeczywiście Suarez jest w wyśmienitej formie, strzelił również bramkę z Udinese wchodząc z ławki. Wyniki The Reds może nie zachwycają, ale trzeba przyznać, że rywale też byli z najwyższej półki: Man United, Man City i Arsenal. W meczach z tą trójką Liverpool zdobył ledwo jeden punkt. Jeśli chodzi o mecz z Udinese, to zagrali w nim rezerwowi gracze, dopiero w drugiej połowie wszedł Suarez, Gerrard i Sterling. Także o zmęczeniu piłkarzy nie powinno być mowy. Osłabieniem będzie na pewno brak Shelvey&#39;a (uznany za najlepszego gracza z Udinese i strzelec bramki), który pauzuje za czerwoną kartkę.
Stoke gra typowy siłowy brytyjski football i wielu rywali z górnej części tabeli już się na to nadziało. Stoke ma również na rozkładzie zespoły z BIG4: Arsenal, Man City i Chelsea i wydaje mi się, że lepiej się spisało niż Liverpool, bo zdobyło dwa punkty i straciło ledwo dwie bramki. W formie jest Peter Crouch, który w czterech ostatnich meczach strzelił cztery bramki. Pojedynek z Suarezem zapowiada się więc wyśmienicie. Siłą Stoke będą na pewno stałe fragmenty gry, wrzutki na Croucha, pressing i przeszkadzanie rywalowi. Stoke to niewygodny rywal dla każdego w Premier League, jeśli skutecznie wyłączą z gry Suareza, to Liverpool także może mieć kłopot. W poprzednim sezonie było 0:0 i teraz również zapowiada się, że gradu bramek nie zobaczymy.
Goście mogą spokojnie pokusić się o niespodziankę w tym meczu i przełamać fatalny bilans jaki mają na Anfield (49 meczów/39 porażek i 10 remisów). W formie jest Crouch, który dobrze zna Anfield. Ja pobieram bezpiecznie hc (0:2) w stronę Stoke oraz under 2,5. Nie sądzę, aby Liverpool wygrał to różnicą dwóch czy więcej bramek. Myślę, że w meczu będzie skromne 1:0.

Liverpool – Stoke ✅✅✅
Typ: 2 handicap (0:2)
Kurs: 1,53
Typ: under 2,5 ✅✅✅

Kurs: 1,83

Otrzymane punkty reputacji: +5
kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Tottenham @1,50 [Pinnek] ✅ 2:0

Ja tam mam daleko tą całą LE. Koguty są w gazie w lidze i to się liczy. Świetnie wprowadził się do zespołu Dembele. Villas-Boas znalazł w końcu ustawienie, które można nazwać ewidentnie monolitem i zagrał nim już 2 mecze (bez żadnych zmian). Atak boski, obrona z Gallasem na czele + Vertonghen kapitalnie na lewej flance. Środek pola świetnie funkcjonuje. Miało nie być Arsenalu bez Robina, a Spurs bez Modrica i Van der Vaarta. Gadka szmatka jednak.
Aston Villa w tym roku jest i będzie typowym średniakiem. Nie ma nic do zaoferowania prócz starych lisów z przodu. A to zdecydowanie za mało, przeciwko Tottenhamowi na wyjeździe. Lambert najzwyczajniej w świecie nie ma kim postraszyć rozpędzonych kogutów, na dodatek na White Hart Lane.
Portugalczyk znalazł ludzi, znalazł dobry kontakt z drużyną. Teraz muszą podkręcić tempo i to podtrzymać. A ze mają już spore doświadczenie w walce o 4. miejsce, wiedzą co robić.​

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Koguty są w gazie w lidze i to się liczy.
Jak dla mnie to zbyt daleko idące wnioski wysnuwasz w kierunku Kogutów. Podejrzewam, że tak &quot;zauroczył&quot; Cię ten mecz na Old Trafford, ba pewno nawet tylko pierwsza połowa. Koguty słaby początek sezonu, potem słabiutkie Reading i QPR gdzie udało sie ugrać komplet no i to Old Trafford ostatnie, gdzie faktycznie pierwsze 45 minut zagrali imponująco. Potem mieli problemy z wyjściem z połowy i trochę bezradność, a właściwie brak skuteczności (i Friedel) pozwoliły wywieźć 3 pkt. To jak już jestem przy Kogutach to wspomnę o absencjach. Naughton, Livermore, Assou-Ekotto,Kaboul i Parker. Osłabienia - fakt, ale to nic nowego.
Co do The Villans. Typowy &quot;prymitywny&quot; ligowy średniak. Bez stylu i czegokolwiek. Co za tym idzie i nie obliczalny. Lambert nie będzie mógł skorzystać z Irelanda, ten się połamał ( rękę) 2 tygodnie temu, a to znaczące osłabienie II linii.
Typ na Totte wygląda fajnie, bo faworytem tego meczu są dość znaczącym, nie fajnie IMO wygląda kurs. Zupełnie nie adekwatny do tego co mogą zaprezentować Koguty.
Mi tu się prędzej widzi jakiś BeTeeSik

Otrzymane punkty reputacji: +1
kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Kondzio, ale z czym Ty wyjeżdżasz.
Te braki z Tottenhamu które wymieniłeś, nie zagrały od meczu z Reading. Żeby oni wypadli po meczu na Old Trafford czy w Grecji to tak. A teraz, to fakt nieistotny.
Kurs jest adekwatny.
Ja podtrzymuje. Może i są nieobliczalni przez pryzmat zwykłego średniaka, ale wątpię aby coś w tym stylu miało miejsce jutro.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Te braki z Tottenhamu które wymieniłeś, nie zagrały od meczu z Reading. Żeby oni wypadli po meczu na Old Trafford czy w Grecji to tak. A teraz, to fakt nieistotny.
To dodałem tylko i wyłącznie jako ciekawostkę. Nie miało to na celu zniechęcania do tego aby nie grać na Tottenham. Ja stwierdziłem tylko fakt, że na jutrzejszy mecz kogutów patrzysz przez pryzmat I połowy na OT, bo po za tym wcale już tak kolorowo nie było.
Typu nie neguje, kurs owszem

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
No racje masz, ale jest druga strona medalu.
Wszyscy mówią, że Tottenham w drugiej cofnął się mocno pod własną bramkę. Nikt nie zauważa tego, iż po wejściu Rooneya gra się rozruszała. Scholes wrzucił 6 bieg, prawa flanka razem z nim. Cisnęliśmy ich niemiłosiernie.
Ale i tak lepiej mówić ze Koguty się same cofnęły bez jakiejkolwiek pomocy Diabłów.
Niemniej nawet jak zagrają na połowę tego, co w pierwszej połowie, na AV styka.

mlodywilc 569

mlodywilc

Użytkownik
Liverpool - Stoke

Tutaj w mojej opini 3 pkt pozostana na Anfield w końcu. Liverpool sie rozkręca i to bardzo. Rodgers wprowadza swoja filozofię wielkimi krokami. Wyciąga do pierwszego składu nastolatków z akademii, którzy grają momentami jak starzy wyjadacze Premier League. Drużyna aczyna grac piłką, po ziemii, nie jak na Dlaglisha. Akcje maja odpowiednie tempo, jest duża wymiennośc pozycji. Najwazniejsze jednak w mojej opini jest to, że do formy wracaja najwązniejsi gracze. Suarez się rozpędza, nie jest juz taki markotny jak w zeszłym sezonie. Nie macha rekami co minutę i walczy za dwóch. gerrad po słabym początku sezonu wchodzi na dobre ory. Zagrał wrecz żenująco w meczu z Arsenalem, ale eraz przyzwyczaja sie do grania piłką co preferuje Rodgers. Ostatnio nawet kilka ładnych interwencji wykonał Reina, który wraca do formy. Widać u niego chęć i ambicję, czego nie było widać rok temu. Obrona jako całość prezentuje się dobrze, jednak LFC traci bramki po indywidualnych błedach. Strata Shelveya to żadna strata mając w środku Sahina, Gerrard i Allena. Nie grał wcale ostatnio tak dobrze, a wyróznienie z meczu z Udinese to chyba ślepy mu dawał. Stoke w moim odczuciu nie ma argumentów, aby tutaj wywieźć punkty. Sam Crouch im co tydzień punktów dawał nie będzie i bramek w niskończoność też strzelał nie będzie. Jeżeli chodzi o pressing, o którym ktoś tam wyżej wspomniał to lepiej to przemilczeć. Liverpool swietnie operuje piłka co pokazał w meczach z ManU, Norwich i w pierwszej połowie meczu z Udine. Jak Stoke zacznie zakładac pressing to skończy sie szybkimi kontrami i workiem bramek. Obrona może i bardzo dobra Stoke, ale raczej u siebie na Brittania Stadium. Jedyny problem w tym czy zdyt twarda gra gości nie wpłynie na psychike niektórych młodziaków the Reds. Jednak nawet patrza na to jestem skłonny uwierzyć w zwyciestwo gospodarzy i to dosyć pewne.

Liverpool (-1 AH) 1.75@bet365 ⛔

Dodatkowo jak ktoś znajdzie typ na posoadanie to równiez można grac w strone The Reds. Stoke ze swoim stylem kopania długich piłek na Croucha może z szanujacym piłkę Liverpoolem uciułać max 35 % posiadania. Późno juz i nie mam sił szukac kursu więc nie podam tutaj żadnego, ale bardzo polecam.

Tottenham - Aston Villa

Ja tutaj zgodzę się z Konradem co do zbyt daleko idących wniosków Kuchcika MU. Tottenham wcale nie zagrał niewiadomo jak wielkiego spotkania. To Czerwone diabły sa w dołku jesli chodzi o formę i to w wielkim dołku. Przeciez te gole co oni strzelali to żadne super akcje Kogutów. 2 pierwsze bramki to smiech na sali. 2 korytarze, z których nie dało się nie skorzystać i krycie Ferdinanda na 2 metry (zwłaszcza żenujące było jego zachowanie przy pierwszej bramce). Tottenham wykorzystał fatalna dyspozycje ManU i się udało.

Świetnie wprowadził się do zespołu Dembele. Villas-Boas znalazł w końcu ustawienie, które można nazwać ewidentnie monolitem i zagrał nim już 2 mecze
Bez urazy Kuchcik MU, ale stwierdzenie, że ich ustwienie jest monolitem po tym jak zagrali ze soba 2 mecze to śmiech na sali. O jakimś monolicie można gadać za pół roku jak takciągle będą grać.
Oprócz tego nie uważam, żeby Tottenham był w gazie. Wygrane ze słabymi diabłami, Reading oraz z QPR, które było lepsze i to zdecydowanie w pierwszej połowie, a w dodatku przy golach Koguty miały sporo szcęścia, to absolutnie nie są oznakami tego, że Koguty sa w gazie. Warto dodac też, że 3 dni temu cały skład tułał sie po całej Europie, żeby zagrac z pogrążonym w kryzysie Panatinaikosem co może mieć znaczenie w tym meczu.
Ogólnie w mojej ocenie przekoloryzowałeś Tottenham, aczkolwiek typu nie neguję, gdyz sa szanse, że wejdzie.
Aston Villa to może i średniak, ale jak napisał Konrad nieobliczalny. Coraz mniej mają problemów z kontuzjami, a za sterami Lamberta, który świetnie prowadził Norwich z zeszłym roku i potrafi nauczyć drużyne strzelać bramki.
Dlatego też najlepszym dla mnie typem na to spotkanie będzie :

BTS 1.72@Bwin⛔

Otrzymane punkty reputacji: +11
staleczka1947 34

staleczka1947

Użytkownik
Moje typy to:
Newcastle vs Man UTD O 2,5 gola
Koguty vs The Vilans 1

Wszystko naistotniejsze zostało już napisane.
Jednak parę słów dodam.
Przy pierwszym typie myślę,że istotny wpływ miało to że go wybrałem ofensywne akcenty obu teamów. Po jednej stronie barykady: Cisse,Ba,Ben Arfa,a po drugiej RVP,Rooney,Chicharito. Obie drużyny mają także słabo dysponowane defensywy.
Na Czerwone Diabły nie miałem odwagi grać,choć są faworytem buków,to jednak Sroki są nieobliczalne i stać ich na zwycięstwo.
2 TYP:
Zgodzę się że Koguty nie porywają grą,ale co powiedzieć w takim razie o podopiecznych Lamberta?
Co do niespodzianek to nie upatrywałbym jej,bo The Villans nie mają żadnego stylu i ich bramki nie są po koronkowych akcjach,tylko po stałych fragmentach i dalekich zagrań na Agbolnahora i Benta. Jednak ta dwójka może namieszać,tylko kto ma rozegrać piłkę...

rifraf7 246

rifraf7

Użytkownik
Southampton - Fulham
Trzeba powiedzieć, że Southampton bardzo odważnie jak na beniaminka zaczęło sezon. Nie murowali się tylko starali się grać ofensywnie i widowiskowo. Niestety nie dało to jak na razie dobrych rezultatów, bowiem znajdują się w strefie spadkowej z zaledwie 1 zwycięstwem i 5 porażkami. Trzeba jednak przyznać, że rywali mieli do tej pory bardzo dobrych: oba Manchestery, Arsenal czy Everton. Jedyne zwycięstwo odnieśli 2 kolejki temu, u siebie, z AV rozbijając przyjezdnych 4:1. Co rzuca się w oczy to fakt, że Święci stracili najwięcej w lidze bo aż 18 bramek, co daje średnio 3 na mecz. Jednak jak na drużynę z dołu tabeli też dużo strzelają (10), nie trafili do siatki rywali tylko raz w tym sezonie. Nie ma praktycznie żadnych osłabień u gospodarzy, kontuzjowany jest w prawdzie Cork, ale on jeszcze nie grał w tym sezonie. Do składu wraca pomocnik Schneiderlin, którego zabrakło ostatnio z Evertonem, a grał we wszystkich wcześniejszych potyczkach. Szansę debiutu może też otrzymać Artur Boruc. Fulham jak na razie ma 9 oczek po 3 zwycięstwach i 3 porażkach. Również nie są ekipą, która bazuje tylko na obronie, nie strzelili też tylko raz w tym sezonie, bilans bramkowy 13-9. Nieobecni będą Davies, Diarra oraz najprawdopodobniej Berbatov, a występ Petrica jest niepewny.
over 2,5 1,74 Pinnacle ✅
Co do meczu Tottenhamu, to ja bym odpuścił typy na zwycięstwo gospodarzy. AV w prawdzie marna w tym sezonie, ale Tottenham jak dla mnie nie gra wcale porywająco i jeden mecz z MU nie może przesłonić ogólnego obrazu tej drużyny. Co najważniejsze, w czwartek grali w LE w Grecji podstawowym składem i choć wiem że to profesjonaliści, to jednak jakiś handicap z tego powodu dla Aston jest. Osłabienia może i dłuższe są, ale to właśnie przez te osłabienia nie może AVB bardziej rotować składem. Dodatkowo kurs jest dość niski. Na koniec, żeby nie było nie mówię, że Totte dzisiaj nie wygra (bo jednak AV to kaszana straszna w tym sezonie), ale ja osobiście po takim kursie nie ryzykuję.
Liverpool - Stoke
The Reds w końcu wygrali ostatnio, z słabym Norwich 5-2. Już pisałem, że jak dla mnie ostatnio gra Liverpoolu nie wyglądała źle, ale nie przynosiła zwycięstw. Nie jestem jednak przekonany, czy już przyszedł czas na wygrywanie seriami. Liverpool grał co prawda w LE, ale u siebie, a dodatkowo skład był inny niż zazwyczaj w lidze. Z osłabień to kontuzjowany jest Kelly, od początku sezonu nie gra Lucas, a zawieszony jest Shelvey. To co mnie skłania do wątpienia w możliwość początku zwycięskiej passy Liverpoolu to bardzo solidna gra Stoke. Nie grają oni może jakoś ciekawie dla oka, ale walka w każdym meczu i nieustępliwość w obronie sprawia, że są trudnym rywalem dla każdego. Przegrali dopiero w 5 kolejce z Chelsea na Stamford, ale tam też pokazali swoją grę i mieli swoje szanse, a porażka 1:0 z liderem wstydu im nie przynosi. Ostatni mecz z zawieszenia na 3 spotkania pauzuje Wilkinson, ale poza tym wszyscy dostępni dla trenera. Liverpool dzisiaj czeka ciężka przeprawa, a ja nie jestem pewien czy zdadzą ten test.
Stoke +1,+1,5 (AH) 1,8 Bet365 ✅

Newcastle - Manchester
Ostatni i najciekawiej zapowiadający się mecz dzisiaj. Newcastle zdecydowanie skupia się na lidze i chcą walczyć o 4 miejsce. Chcąc to osiągnąć muszą walczyć o pełną pulę w każdym spotkaniu, nawet z United. Jak na razie nie wygląda to tak jak zakładano przed sezonem ale nie jest też tragicznie. Osłabienia szczególnie w obronie: S.Taylor, R.Taylor, Coloccini, Krul. Optymizmem napawa za to dobra forma napastników, szczególnie Ba. United ostatnio też średnio, porażka z Totte u siebie w lidze, ciężki mecz w LM w Rumunii, wcześniej też wyniki lepsze niż gra. Diabły bez Vidicia, Valencii i Younga oraz Smallinga i Jonesa, ale dwaj ostatni nie grają dłuższy czas. Obie drużyny spotkały się niedawno w pucharze gdzie na Old Traford wygrał Manchester 2:1, ale tego meczu nie przyjmuję za wyznacznik, o dla obu zespołów ten puchar nie jest priorytetem.
Newcastle +1 Ah 1,64 Pinnacle ⛔

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Southampton - Fulham
over 2.5 gola
1.70
Pinnacle

W niedzielne popołudnie kolejne emocje w Premier League. O godzinie 14:30 zmierzy się ze sobą beniaminek Southampton i stary wyjadacz z ekstraklasy angielskiej czyli Fulham. Drużyna &quot;Świętych&quot; póki co nie zachwyca i plasują się dopiero na 18 miejscu z dorobkiem 3 punktów. Ekipa z Londynu w środku tabeli z 9 oczkami na koncie. Ja stawiam w tym meczu na over 2.5 gola. Dlaczego? Poniżej kilka konkretnych argumentów. Po pierwsze i najważniejsze,obie drużyny to w tej chwili najbardziej overowe ekipy w lidze. Oznacza to, że zarówno gospodarze jak i goście mają na swoim koncie najwięcej overów 2.5 w całyej Premier Ligue. Southampton na 6 meczy ma 5 razy over 2.5 gola (3:2, 3:2, 6:1, 3:1 i 4:1). Jak widać są to wyniki niczym z ligi hokeja. Fulham na 6 swoich meczy miało 6 razy over 2.5 gola! Daje to 100% ich meczy. Zaliczyli wyniki 5:0, 3:2, 3:0, 3:0, 2:1 i 2:1). Jak widać obie drużyny grają w tym sezonie ofenswynie. Tracą sporo goli i sporo zdobywają. Southampton przegrał z Manchesterem United 3:2 i z Manchesterem City 3:2. Poszli na wymianę ciosów z dwoma potęgami ligi. Prawie udało im się zdobyć choćby jeden punkt. Dzisiaj z Fulham tym bardziej zagrają ofenswnie i będą chcieli odbić się od dna tabeli, a pomoże im w tym jedynie zwycięstwo. Dzisiaj Southampton zagra w swoim stylu. Ofensywa od pierwszej do ostatniej minuty meczu. To przełoży się na zdobyte gole ale tez stracone. Stawiam jednak na gospodarzy 3:1. Podam jeszcze jeden argument przemawiający za wysokim wynikiem w tym meczu. Otóż ostatnie spotkanie pomiędzy Southampton, a Fulham zakończyło się wynikiem 3:3.

------------
wynik 2:2
✅

skeleton 729

skeleton

Użytkownik
Liverpool - Stoke
Typ: Stoke +1,5
Kurs: 1.66
Bukmacher: Pinnacle

Stoke na początku sezonu prezentuje dość dobrą formę, nie jeden faworyt zgubił już punkty w starciu z The Potters. W starciu z dzisiejszym rywalem przewiduję podobny przebieg spotkania. Liverpool co prawda gra bardzo ładną dla oka piłkę, jednak do tej pory nie zawsze przekładało się to na korzystny rezultat. W czwartek co prawda przegrali swoje spotkanie z Udinese w LE, jednak nie wystąpiło tam kilku graczy z podstawowego składu. Wracając do PL warto nadmienić, że The Reds mieli arcytrudnych przeciwników, mianowicie Man City, Arsenal i Man Utd. Z tych spotkań zdobyli zaledwie 1 pkt. Fani The Reds z pewnością chcą dzisiaj ujrzeć pierwsze zwycięstwo na Anfield Road, jednak nie wydaje mi się, aby przyszło ono łatwo i przyjemnie. Stoke od początku prezentuje solidną obronę, w 6 spotkaniach stracili zaledwie 5 bramek. Faworytem bukmacherów są w tym spotkaniu gospodarze, jednak moim zdaniem o ile zwyciężą, to w nieznacznych rozmiarach.

superfrank 2K

superfrank

Użytkownik
Southampton - Fulham - 1 (2,55) (2:2)
@Fortuna

Na St Mary&#39;s Stadium drużyna zajmująca miejsce w strefie spadkowej podejmie ekipę Fulham, która znajduje się w środku tabeli. Na początku trzeba podkreślić, że Święci mieli wyjątkowo niekorzystny układ spotkań na starcie rozgrywek, bo mają za sobą mecze z obiema ekipami z Manchesteru, Arsenalem, czy Evertonem. W żadnym z tych spotkań nie byli w stanie urwać punktów faworytom, ale prezentowali się bardzo korzystnie. Co prawda zaliczyli wpadkę z Wigan na własnym obiekcie, lecz już w starciu z Aston Villą nie pozostawili złudzeń The Villans, gromiąc ich 4-1. Ostatni podany przeze mnie wynik i bardzo dobra postawa w meczach z Manchesterami pozwala patrzeć optymistycznie na nadchodzące mecze z kolejnymi rywalami drużynie prowadzonej przez Nigela Adkinsa. Gracze tacy jak Lambert, Lallana, czy Gaston Ramirez są w stanie zapewnić zdobycz bramkową w niemal każdym meczu. Chcąc potwierdzić swój potencjał i chcąc wyskoczyć ze strefy spadkowej Southampton musi zdobywać trzy punkty w meczach z drużynami pokroju Fulham na własnym obiekcie.

Co mogę powiedzieć o Fulham? Podobnie jak Święci, stracili punkty w meczach z Manchesterami, lecz w meczu z mistrzem, w przeciwieństwie do Southampton zaprezentowali się słabiutko. Pokonali w przekonującym stylu Norwich i West Brom na własnym boisku oraz uporali się na DW Stadium z Wigan. Dostali baty od West Hamu w derbach. 3 zwycięstwa, 3 porażki - start typowy dla średniaka. Tyle o sytuacji w tabeli. Widziałem ich w akcji w dwóch spotkaniach w tym sezonie - w meczu z Norwich, gdzie nie pozostawili Kanarkom złudzeń oraz w meczu z City, gdzie zaprezentowali się słabo. Po strzeleniu bramki nie byli już zainteresowani grą w piłkę. Nie było osoby, która potrafiłaby przytrzymać piłkę dla gospodarzy. Cios otrzymany w 87 minucie z ręki, a właściwie nogi Edina Dżeko może stanowić również cios w morale The Cottagers. W dzisiejszym meczu nie będą mogli wziąć udziału Berbatov, Diarra, Davis; niepewny jest występ między innymi Petricia, czy Karima Freia.

Zmotywowane Southampton, które chce odbić się od dna, kontra osłabione Fulham, które meczów na wyjeździe nie może zaliczyć do swoich najmocniejszych stron - pobieram typ na zwycięstwo gospodarzy.

bukqueen 23

bukqueen

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Premier League
Spotkanie: Newcastle - Manchester
Typ: x/2
Kurs: 4.75
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Hit 7 kolejki na Wyspach Brytyjskich. Newcastle United zagra u siebie z Manchesterem United. Moim skromnym zdaniem w tym spotkaniu warto postawić, że podopieczni sir Alexa Fergusona po pierwszej połowie będą remisować, a w drugiej przechylą szalę zwycięstwa na swoją korzyść. Manchester United to zdecydowanie lepsza ekipa, niż Newcastle United. Newcastle jednak zagra u siebie dlatego po pierwszej połowie moim zdaniem będzie 0-0, lub ewentualnie 1-1. &quot;Sroki&quot; po 6 kolejkach mają na swoim koncie 9 punktów (2 wygrane, 3 remisy i jedna porażka). U siebie jeszcze nie przegrały, ale to dzisiaj się zmieni. W grze Newcastle brak jest polotu i pomysłu na grę. To nie ta sama ekipa, co rok temu. Alan Pardew chyba też nie umie odpowiednio zmobilizować swoich piłkarzy. Poza tym Newcastle United grało też w czwartek mecz w Lidze Europy. Podopieczni Alana Pardewa wygrali tam pewnie, ale Bordeuaxu to jednak nie taka sama klasa, jak Manchester United. &quot;Czerwone Diabły&quot; w tym sezonie wygrały już 4 mecze i 2 przegrały. Na wyjazdach też dobrze się spisują; 2 wygrane i porażka. Moim zdaniem po pierwszej połowie będzie remis, ponieważ żadna z ekip nie będzie chciała zbytnio zaryzykować. Potem jednak &quot;Czerwone Diabły&quot; będą musiały ruszyć do przodu. Gracze Fergusona mają o wiele lepsze drugie połówki, dlatego spodziewam się, że wtedy już na poważnie zdominują &quot;Sroki&quot;. Podobnie było w meczu z Tottenhamem. Na początku gracze Fergusona byli ospali, ale w drugiej połowie tylko oni rządzili na boisku. Osobiście typuję wynik 2-0 dla Manchesteru. Po pierwszej połowie powinno być 0-0. Kurs świetny, nic tylko grać ten typ.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom