Śląsk Wrocław – Wisła Kraków
Typ: Under 2,5
Kurs: 2.0
Bukmacher: ETOTO
Można powiedzieć, że oba zespoły w ostatnich swoich meczach w bardzo krótkim czasie ustaliły wynik spotkania. Śląsk wygrywał 2:0. Mimo, że wcale na boisku tego nie było widać i w mojej opinii to nawet Zagłębie prezentowało się lepiej. Doświadczony ekstraklasowy zespół powinien spokojnie dowieźć takie prowadzenie. Jak widać 10 sezonów z rzędu (w tym mistrzostwo) to mało. W 9 minut czerwona kartka i 3 gole.... Wiem, Lewandowski strzelił 5 Wolfsburgowi w tym samym czasie ale nikogo takiego w składzie Zagłębia nie widziałem. Udało się psim swędem uratować punkt po szczęśliwej ręce i rzucie karnym. Z drugiej strony Wisła, o której meczu już pisałem. Po słabszym początku dwa szybkie ciosy i pozamiatane.
A teraz, dlaczego under. Myślę, że ani wynik z Poznania ani z Sosnowca się tutaj nie powtórzy. Wręcz nawet przeciwnie. Uważam, że Śląsk nauczony lekcją z ostatniej kolejki nie da sobie tak o wbić 3 czy 5 goli i zagra super uważnie w obronie. Obronie, która się nie zmienia, bo w każdym meczu oglądamy to samo zestawienie. Czy sam ukąsi? Nie wiadomo. Poza wygraną z szorującą dół tabeli Cracovią nie strzelili w pozostałych dwóch meczach domowych nawet bramki. Nie udało się to nawet z Pogonią. Sądzę jednak, że stać ich na gola z Wisłą ale nie więcej niż jednego. Wisła natomiast, czy na wyjeździe, czy w domu, stara się grać do przodu i nie patrzy na przeciwnika. O gola jestem zatem spokojny ale tylko jednego.
Warto chyba też wspomnieć, że od pewnego czasu kibice Śląska nie pałają już miłością do braci z Krakowa i to też jakiś tam wpływ będzie miało. Powiedzmy sobie szczerze, jak Cię ktoś obraża to nie jest Ci miło nawet gdy za to płacą a uszczypliwości na pewno w tym meczu nie zabraknie na trybunach. Reasumując, podobnie jak w meczu Górnika z Pogonią, zwycięzcy nie próbuję nawet przewidzieć. Choć 2DNB po podobnym kursie wygląda całkiem ciekawie to szanse na wynik, w którym będą co najmniej 3 gole oceniam 50 na 50 czego nie mogę powiedzieć o wygranej Wisły. Stąd kurs oferowany przez bukmacherów jest dla mnie sporym value i dlatego zdecyduję się go zagrać.