Śląsk Wrocław vs Cracovia
Cracovia @ 3.92 Pinnacle
Cracovia lub remis @ 1.69 LVBET
Cracovia Over 1.0 @ 1.89 LVBET ZWROT
Cracovia Over 1.5 @ 2.90 LVBET
Cracovia DNB @ 2.55 LVBET
Ja wiem, ostatnio z Jagą miało być podobnie, nie wyszło i było 1:1, ale kto widział ten mecz, 2 słupki, 2 stuprocentowe okazje Jagi - niestrzelone, a wpada dosłownie jeden farfocel, fura szczęścia Śląska przy tym wolnym i kontra 4 na 1 to musiało się tak skończyć.
Dalej gramy bo przecież kontuzje zabijają ten zespół.
Wypadnie Chrapek - kłopoty z pachwiną,
Wróci na 90% Riera i Pich, chociaż nie jestem pewny czy w pełnym wymiarze czasowym.
Wypada Robak za kartki.
Skład Śląska:
Wrąbel - Jovic, Celeban, Pawelec, Cotra - Tarasovs, Srnic - Mak, Madej/Riera, Łuczak/Pich - Piech
I teraz tak o ile Wrąbel gra coraz lepiej, chociaż daleko mu jeszcze do formy, to Cotra i Celeban w bloku obronnym to jest masakra, nie grają totalnie nic. Celeban w parze z Pawelcem trochę lepiej, jednak to Pawelec tutaj ogarnia całą robotę. Ale to nie ważne, teraz przejdźmy do czegoś co pozwoli wygrać to spotkanie Cracovii, a mianowicie - środek pola.
Covillo i Drewniak vs Tarasovs i Srnic i dodam tutaj Madeja lub Rierę w zależności kto zagra.
Dobra twarda gra i opanowany środek pola przez Cracovię - taki jest mój "przepis" na ten mecz.
O ile Srnic coś tam potrafi, jest dobry w odbiorze to w wyprowadzaniu piłki już nie.
A Tarasovs ? Ten facet to jest dramat. Podania wszerz do skrzydłowych Jagiellonii, to jest obraz jego gry w ostatnim spotkaniu.
Przypominam też, że Tarasovs przed wyjazdem z Polskiej ligi grał w Jagiellonii, od składu go odstawił Probierz, także myślę, że wie o tym piłkarzu sporo, ja go obserwuje od początku sezonu i dla mnie to jest głęboki rezerwowy w tym momencie.
Na bokach Cotra i Mak - oboje bez formy. Z drugiej strony Jovic i Łuczak lub Pich. Jovic ostatnio średni mecz, jeszcze wchodzi do ekipy może po przerwie reprezentacyjnej będzie lepiej, ale póki co bieda. A młody Łuczak i Pich po kontuzji, mogą nie dać tyle co dałby Kosecki.
W ataku Piech, hmm jeszcze nie strzelił bramki w tym sezonie, może uda mu się w tym spotkaniu, wątpliwa sprawa.
Znowu będzie dominacja Cracovii w SFG, dodatkowo nie ma Robaka, odpada jeden wysoki, a Śląsk ma niski zespół, Covillo będzie mógł coś spokojnie strzelić, pewnie będzie go krył Tarasovs, ale co to zmienia.
Widziałem ostatnio na własne oczy jak Nieciecza zdominowała Śląsk we Wrocławiu, jak wygrywała wszystkie SFG, chociaż wcale nie są w tym do końca specjalistami, a ogarnęli sobie bramkę z wolnego na sam koniec. Cracovia moim zdaniem wykorzysta jakiś rożny, wolny.
A patrząc też, że Cracovia w przodzie może ustawić Hernandeza, Zenjova, Mihalika, na szpicy Piątka, który jest w formie, coś tam strzela, to będzie dodatkowa korzyść, generalnie Cracovia za Probierza gra ofensywnie i sporo strzela, a to też jest opcja na niepewnego Wrąbla.
W pojedynku trenerów też wygrywa Probierz.
Ogólnie to przez myśl przechodzi mi powtórka ze spotkania Śląsk vs Jaga z tamtego sezonu, wynik 0:4, Probierz na ławce, nie wiem czemu, ale jakieś takie dziwne przeczucie, że może być podobnie, może nie te 4:0, ale luźna wygrana Cracovii.
Znowu, moim zdaniem do grania najlepsze:
Cracovia DNB, Cracovia Over 1.0 i Cracovia lub remis.
powodzenia!