Wisła Kraków vs Lechia Gdańsk
Over 2.5 @ 1.85
Over 3.5 @ 3.00
LVBET
Wisła musi się nauczyć żyć bez Brlka, ostatnio z Zagłębiem cierpieli, atak - było kilka ciekawych akcji, jednak słabo wyglądała 2 linia, Carlitos nie miał za bardzo z kim pograć, ja wiem, to jest wina tego, że Zagłębie zagralo bardzo dobre spotkanie, ale umówmy się, że muszą jeszcze potrenować, żeby wyćwiczyć schematy gry bez Brlka.
No i z gry wypadł Głowacki, ja wiem, może facet nie jest w najwyższej formie, jednak był ostoją drużyny, para Sadlok - Głowacki funkcjonowała jako tako bym powiedział, Zagłębie pokazało, jak bardzo jest potrzebny ekipie. To jest kolejna sprawa, która skłania mnie do grania na bramki w tym spotkaniu.
A Lechia?
Po tym jak okazało się, że Nowak ma mocne siedzisko na ławce, a prezes jest za nim i wymieni tylko kilka osób ze sztabu piłkarzyki nie mogą grać przeciw trenerowi, bo to się w końcu zemści. Oj Sebuś co Ty poczniesz.
.
Dobra już bez śmiechów, nie trzeba powtarzać, Lechia ma kim grać z przodu, Peszko, bracia Paixao, Krasic to nie są przypadkowi ludzie, każdy z nich ma coś do udowodnienia, a mianowicie to, że pieniądze, które otrzymują są wydane pożytecznie, a do tej pory wydaje się, że nie. Dopóki niektórzy z nich nie przestaną zwiedzać Sopotu, bo podobno dobre imprezy są, to gra nie pójdzie, ale jak mówię, jawne stwierdzenie, że trener ma 100% poparcia zarządu, kończy spekulacje i to teraz wkłady koszulkowe muszą wiedzieć, że po rundzie zawsze można rozwiązać kontrakt, a potem już tak dobre kontraktu nie podpisać nigdzie.
Dlatego liczę dzisiaj na to, że Lechia wyjdzie ofensywnie nastawiona, a więc jedyną taktykę jaką trener im potrafi ustawić, jednak patrząc na nasza ligę to wystarczy, Lechia w dobrej formie mogłaby kręcić wyniki na poziomie 3, 4 bramki strzelone, a zwykle 1-2 stracone, bo na 0 grając trójką obrońców i z niepewnym Kuciakiem się nie da.
Kuciak bez formy to kolejna informacja dla Overa.
Dlatego też tak gram.
H2H spotkań w Krakowie -> 1, 3, 6, 4, 3
reszta spotkań -> 4, 2, 4, 1, 4
Historia pokazuje, że bramki padają i ja ide tym tropem.
Przewidywane składy:
Wisła Kraków: Buchalik - Cywka, Arsenic, Gonzalez, Sadlok - Boguski, Halilović, Wojtkowski, Llonch, Małecki - Carlitos
Lechia Gdańsk: Kuciak - Stolarski, Augustyn, Vitoria, Wawrzyniak - Krasić, Matras - Peszko, Lipski, F.Paixao - M.Paixao