Serbia - Czarnogóra
Do prowadzenia spotkania został wyznaczony Szymon Marciniak i jest to świadomy ruch ze strony UEFA gdyż podobnie jak my przypuszczają, że tem mecz będzie ostry i mało doswiadczony sędzia, albo hiszpa
zmasakrowali by ten mecz i mogliby wypaczyć poważnie wynik tego spotkania dając na przykład 13żk + 4 czerwone. Miałem obawy co do tego czy w takim razie kartki tu będą, albo bardziej czy będą w takiej ilości jak oczekujemy.
No więc przyjrzałem się trochę meczom Marciniaka bardziej dokładnie tym międzypaństwowych.
W tym sezonie 14meczy, 71żk, 1czk I 6 karnych. Sezon w Ekstraklapie rozpoczął od 5 karnych w 4 meczach a potem się zawiesił aż do 10 kolejki gdzie w spotkaniu Jaga - Legia poszła pierwsza czerwona a kolejkę później w meczu Legia - Raków poszło 12żk... dobry prognostyk na kolejne mecze
Meczów międzypaństwowych brak...
2022/23 - 40 meczy, 184żk, 3czk, 12 karnych
El. ME
Finlandia -
Dania 0:1 - 7żk
Liga Narodów
Anglia - Włoch 0:0 - 5żk
Bośnia - Czarnogóra 1:0 - 9żk
2021/22 - 44 mecze, 188żk, 9czk, 19 karnych
Mistrzostwa Świata
Francja -
Dania 2:1 - 3żk
1/6
Argentyna -
Australia 2:1 - 2żk
Finał
Argentyna -
Francja 2:2(7:5 karne) 5żk (90') + 3 dogrywka
El. MŚ
Walia -
Austria 2:1 - 4żk
2020/21 - 41 meczy, 189żk, 11cz, 26 karnych
El. MŚ
Grecja - Gruzją 1:1 - 7żk
Norwegia -
Holandia - 5żk
Szkocja -
Izrael 3:2 - 7żk + KARNY
Izrael (pudło)
Grecja -
Hiszpania 0:1 - 6żk + KARNY
Hiszpania
Liga Narodów
Szwecja -
Francja 0:1 - 2żk + KARNY
Szwecja (pudło)
Turcja -
Rosja 3:2 - 7żk + CZERWONA
Rosja + KARNY Turcja
2019/20 - 44 mecze, 199żk, 7czk, 27 karnych
El Mistrzostw Europy
Bułgaria - Węgry 1:3 - 2żk
2018/19 - 53 mecze, 217żk, 15czk, 25 karnych
Kwal Mistrzostw Europy
Portugalia -
SERBIA 1:1 - 4żk + KARNY
Serbia
Islandia - Turcja 2:1 - 6żk
Szwajcaria -
Irlandia 2:0 - 6żk + CZERWONA
Irlandia + KARNY
Irlandia
Irlandia Płn -
Holandia 0:0 - 4żk + KARNY
Irlandia Płn (pudło)
Liga Narodów
Hiszpania -
Anglia 2:3 - 7żk
Tak patrzę na te statystyki Marciniaka i rzuca mi się w oczy, że z każdym kolejnym sezonem trochę jakby łagodnieje. Widać to po ilości Czerwonych i karnych. No chyba, że wytłumaczeniem mniejszej ilości tych elementów jest wprowadzenie VARu
i teraz z oczywistymi pomyłkami nie ds się już dyskutować
Prawda jest też fakt, że Marciniak dostaje same "trudne" mecze dlatego jednak liczba żółtych kartek nie spada i widać to w meczach międzypaństwowych, gdzie mało kartek pada tylko w meczach drużyn typowo underowych, już są jakieś gorące zespoły to 'piątka' żółtych to takie minimum a w meczach drużyn z bałkańskich to i 9żk
i to jest dobra wiadomość w kontekście tego meczu...
Są też trochę gorsze wiadomości. Za takie można uznać bezpośrednie spotkania drużyn:
2023
Czarnogóra -
Serbia 0:2 - 3żk (2
Serbia)
2018
Serbia - Czarnogóra 2:1 - 6żk (4 Czarnogóra) + KARNY
Serbia (pudło)
Czarnogóra -
Serbia 0:2 - 5żk (3 Czarnogóra) + KARNY
Serbia
No nie ma tu jakiegoś kataklizmu kartkowego chociaż mecze z 2018 to byla
Liga Narodów i Czarnogóra nie specjalnie włączyła się w walkę o awans a tutaj ma jeszcze realną szansę na awans na Mistrzostwa Europy...
Węgry 13pkt - 5 meczy
Serbia 10pkt - 6 meczy
Czarnogóra 8pkt - 5 meczy
Dziś jeszcze:
Litwa - Węgry. -- +3pkt Węgry??
W następnej kolejce :
Czarnogóra -
Litwa -- +3pkt Czarnogóra
Bułgaria - Węgry
W Ostatniej kolejce:
Wegry - Czarnogóra
Serbia - Bułgaria --- +3
Serbia??
Jeśli Węgry nie potrącą pkt z najsłabszymi w grupie Litwinami i Bułgarami to w ostatniej kolejce Graja o nic u siebie z Czarnogóra. Z Kolei
Serbia w ostatnim meczu ma Bułgarię z którą raczej sobie poradzi. Więc tutaj mecz
Serbia - Czarnogóra jest kluczowy. Jeśli Czarnogóra wywiezie dzisiaj punkt z Serbii to tak na prawdę kwestią awansu leży w ich rękach i meczach ze słabą, grajacą o nic Litwą i grającymi o nic Węgrami...
Serbia wygrywając dzisiaj ma 5pkt przewagi i mecz u siebie z Bułgaria grająca o nic...
Mecz o wszystko
Początkowo trochę kręciłem nosem na kartki w tym meczu ale teraz wydaje mi się, że to sobie warto zagrać. Kursy nie zachwycają bo buki też wiedzą jaka jest sytuacja. Nie sprzedawałbym jednak mieszkania i stawiał na over 7 kartek w tym meczu bo jest tu też możliwość, że
Serbia szybko strzeli 2 gole i sobie będzie spokojnie rozgrywać Czarnogórców. Poszedłbym tu raczej w kartki Czarnogóra bo tak na prawdę jakimkolwiek kierunku pójdzie ten mecz to oni powinni być drużyną z większą ilością fauli I kartek.
Jeśli będą remisować/wygrywać to bronienie wyniku, faule taktyczne i kartki. Jeśli będą przegrywać to próby ataku i zmiany wyniku i przerywanie kontr Serbii więc faule i kartki
Trochę taka sytuacja Grecji we wczorajszym spotkaniu z
Holandia tyle, że Czarnogóra ma mecz na wyjeździe...
Dobra nie ma co przedłużać
Serbia - Czarnogóra
Over 4,5żk - 1,46
Over 5,5żk - 1,92
Czarnogóra over 2,5żk - 1,54
Czarnogóra over 3,5żk - 2,35
Czerwona Kartka - 4,60
@
Go+Bet
W 2/3 meczach był karny
Karny - 3,00
@
Superbet
Obawy co do tego meczu okazały sie zasadne ale nie jednak stwierdziłem, ze mi się tylko wydaje. Wybór Marciniaka do tego też był czerwoną flagą. Chociaż typ który poszedł na główny kupon siadł 🫣
Finlandia - Kazachstan
Po 7 meczach
Słowenia 16pkt
Dania 16pkt (+3)
Finlandia 12pkt
Kazachstan 12pkt
Dziś jeszcze San Marino -
Dania
Irlandia - Słowenia
i ciężko sobie wyobrazić żeby tu nie zdobyło 3pkt. Jeśli Słowenia nie straci pkt z
Irlandia Płn to też będzie e dobrej sytuacji.
W 9 kolejce
Finlandia -
Irlandia Płn (Fin +3??)
Kazachstan - San Marino (Kaz +3??)
Dania - Slowienia ???
Więc w zależności od tego meczu
Finlandia i Kazachstan powinny mieć
Dania 19pkt
Słowenia 19pkt
Finlandia 15pkt (bez pkt z dzisiejszego meczu)
Kazachstan 15pkt (bez pkt z dzisiejszego meczu)
W 10 kolejce
Słowenia - Kazachstan ???
Irlandia Płn -
Dania (
Dania +3)
San Marino -
Finlandia ( Fin +3)
Troche namieszane
Jak w brudnopisie
ALEEE
Wychodzi mi tu, że
Finlandia jest tu w duzo lepszej sytuacji niz Kazachownie. Bo oprócz meczu u siebie z Kazachami to ma 2 mecze z najsłabszymi zespołami przed sobą, a Kazachstan musi się jeszcze bić w Słowenia. Tak, czy inaczej remis w tym meczu raczej eliminuje obydwa zespoły z walki o awans. Dla mnie to jest zapowiedź kartek.
Sędziuje Bośniak Irfan Peljito w tym sezonie raczej underowy sędzia, któremu zdarzyło się na przykład mecz w (underowien l) Lidze Mistrzów
Feyenoord - Celtic 2:0 - 3żk + 2x CZERWONA + KARNY
2022/23 - 36 meczy, 160żk, 5czk, 16 karnych
El. ME
Irlandia -
Holandia 1:2 - 6żk + KARNY
Irlandia
Mecze
Towarzyskie
Bośnia -
Szwajcaria 0:3 - 1żk
Czarnogóra - Słowacja 2:2 - 7żk + CZERWONA + KARNY
Liga Narodów
Polska -
Belgia 0:1 - 1żk
Szwajcaria -
Czechy 2:1 - 2żk + KARNY
Linie na kartki nie za duże ale te mniejsze moim zdaniem można spróbować.
Finlandia - Kazachstan
Over 4,5żk - 1,80
Finlandia over 1,5żk - 1,85
Kazachstan over 2,5żk - 1,58
Kursy @
Go+Bet