>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

7. Grand Prix Kanady [10.06 - 12.06.2016]

Status
Zamknięty.
heros123 1K

heros123

Użytkownik
Grand Prix Kanady

10 czerwca - Piątek
Trening 1 - 16:00
Trening 2 - 20:00

11 czerwca - Sobota
Trening 3 - 16:00
Kwalifikacje - 19:00

12 czerwca - Niedziela
Wyścig - 20:00

Opony:​

Klasyfikacja generalna kierowców:

Klasyfikacja generalna konstruktorów:

Przed nami wyścig w Montrealu. Tor o charakterystyce &quot;stop and go&quot;, czyli bardzo ważną rolę odgrywa jednostka napędowa, więc zapewne o P1 będą bić się Lewis z Nico. Nie zapominajmy jednak o tym, że Red Bull ma przywieźć nowy silnik dla Maxa. Jak odpowie Ferrari na swoje ostatnie niepowodzenia? Mam nadzieję, że w ten weekend bolidy Ferrari wygrzebią się ze swojego kryzysu, w jakim niewątpliwie się znajdują. Czas pokaże jak będzie. Jeśli chodzi o kwalifikacje, to stawiam na Srebrnych, tylko nie wiem, który z nich to weźmie;). Czy Lewis pójdzie za ciosem i po raz kolejny zmniejszy stratę do Nico? A może to Nico się znowu odgryzie i zgarnie komplet oczek? Już za nieco ponad tydzień się dowiemy;)
Zapraszam do dyskusji!

RBR1one 558,8K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Co myslicie zeby juz teraz pograc na Win Ricciardo? Kursy smakowite a tor w Kanadzie przypomina tor w Monaco. Uliczny tor blisko barierki ale jest jedna roznica mianowicie sa 2 dlugie proste i ciekawe ile tam będzie Red Bull tracil. Jak uważacie?

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Co myslicie zeby juz teraz pograc na Win Ricciardo? Kursy smakowite a tor w Kanadzie przypomina tor w Monaco. Uliczny tor blisko barierki ale jest jedna roznica mianowicie sa 2 dlugie proste i ciekawe ile tam będzie Red Bull tracil. Jak uważacie?
Dokładnie, dwie długie proste gdzie Mercedes może odjechać, chociaż Renault poprawiło osiągi silnika, co było widać ostatnio już.
Ricciardo już wygrywał w Montrealu, w ogole GP Kanady należy do jednych z moich ulubionych Grand Prix. Świetny tor, zawsze dużo się dzieje na nim. A wtedy kiedy Ricciardo wygrywał to był jeden z najlepszych wyścigów w sezonie swoją drogą ;) Ale tam Mercedesy miały defekt, bodaj problemy z hamulcami.

W Monaco Ricciardo pokazał, że jest mega szybki. Mógł wyprzedzić Lewisa, dziwna decyzja sędziów za to blokowanie po wyjeździe z szykany zaraz za tunelem... Zajechał tam drogę Danielowi spychając go na barierę niemal! Już nawet nie będę wspominał do tej sytuacji w pit lane gdzie mechanicy nie byli przygotowani... eh

Pewnie w zwycięstwo będzie ciężko, ale takie kursy warto grać. Tylko, że Ricciardo to mimo dobrych rezultatów w tym sezonie też troche taki pechowiec póki co.
Zawsze czegoś brakuje. Monaco wiadomo, taka szansa...
W Hiszpanii taktyka nie taka, dzięki temu Verstappen wygrał. Wcześniej przebita opona itp itd. i te ciągłe 4 miejsca.

Mnie ciekawi czy Ferrari coś uczyniło by się poprawić? Jak myślisz?

P.S. Hamilton bawił ze swoim kumplem, Justinem Bieberem na Copa America. Oglądali mecz Brazylia - Ekwador razem z Neymarem.

egreg 942

egreg

Użytkownik
Witam
Proponuje na kwalifikacje:
Rosberg - Vettel : 1.45 Betclic ✅
Kurs i tak zawyżony chyba tylko dlatego że na FP2 Vettel miał czas wyraźnie lepszy , to chyba jedyny argument dla Vettela.
W kwalifikacjach wszystko dojdzie do normy czyli tak jak zawsze do tej pory było. Tutaj nie ma co szukać na siłę argumentów bo jaki jest &quot;koń&quot; każdy widzi...:razz:
Ferrari już w tym sezonie powyżej pewnego progu nie przeskoczy , a znacznie powyżej tegoż jest Mercedes niestety... to już prędzej Red Bulle ...

Post factum: A jednak Ferrari było bardzo blisko , to znaczy Vettel , bo Raikonnen to chyba w innej kategorii :grin:

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
GP Kanady - kwalifikacje sobota 19:00
Carlos Sainz - Jenson Button
Typ: Sainz @ 2,00 bwin
⛔eh ściana mistrzów :/

McLaren niby z poprawkami (http://www.f1wm.pl/php/news_id-38012.html) , ale ja w Buttona w kwalifikacjach jakoś nie wierzę. Do tej pory zawsze czegoś mu brakowało, kończył na Q2 za każdym razem. Ogólnie jego bilans w porówanniu z Alonso wypada słabo, ale w porownaniu z Carlosem Sainzem mamy już hmm... przepaść. 5-0 dla Sainza w h2h kwalifikacyjnym. Skąd więc tak wysoki kurs? Monaco i Hiszpania to popisy Sainza za kierownicą bolidu. Do Q3 awansował spokojnie. Button dobry czas w drugim treningu, ale to tylko trening wlaśnie.

Dla porównania np, betsafe wystawił @1,75 na Kwiata w parze z Buttonem. A co jak co, ale to Sainz jest lepszy w czasówkach w tym sezonie. Kwiat do tej pory był zawsze gorszy od swojego zespołowego partnera (Ricciardo czy Sainz).

RBR1one 558,8K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Robson dzieki za typ pogralem i w pelni popieram oczywiscie. mam pytanko do Ciebie bo widze ze grasz w bwin. jak to jest tam z wyplatami? sa jakies oplaty i jaka metoda najlepiej wyplacac?

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Robson dzieki za typ pogralem i w pelni popieram oczywiscie. mam pytanko do Ciebie bo widze ze grasz w bwin. jak to jest tam z wyplatami? sa jakies oplaty i jaka metoda najlepiej wyplacac?
Ja operuje w bwin poprzez Skrill. Zresztą jak w każdym buku. Opłat przy wypłatach nie mam.

Przy okazji jeszcze jeden dubel jaki pograłem na dziś:

GP Kanady- kwalifikacje, sobota 19:00
Valteri Bottas- Felipe Massa
Typ: Bottas @ 1,40
✅7-8
Nico Rosberg - Sebastian Vettel
Typ: Rosberg @ 1,30
✅2-3
AKO @ 1,82 betsafe

Massa wczoraj problemy, nie zamknął się DRS na jednej z prostych i skończył na reklamach mocno rozwalając swój bolid.
Bottas zadowolony ze swojego tempa, dobre 6 miejsca za każdym razem.

Valtteri Bottas (P6/P6): Jazda po tym torze zawsze daje wiele radości – podobnie było także dzisiaj. Szybko udało nam się znaleźć optymalny balans bolidu, dzięki czemu nie mieliśmy problemów z prowadzeniem się bolidu. Chociaż to dopiero piątek, to już teraz możemy być bardzo zadowoleni. Myślę, że będzie już tylko lepiej. Za nami pozytywny dzień. Jutro czeka nas bardzo wyrównana walka, ale postaramy się jak najlepiej wykorzystać wieczór.
Jeszcze na koniec ciekawostka. W jednym miejscu wyczytałem, że Massa na torze w Kanadzie w czasie swojej kariery nigdy w kwalach nie pokonał swojego zespołowego partnera. teraz też stracony czas mocno utrudni Felipe walkę w czasówce moim zdaniem.

Vettel niby przedzielił Merce, ale tor w Kanadzie sprzyja Mercedesom. Nie wierzę, że ktokolwiek inny wbije się w pierwszą linię niż srebrne strzały. Rosberg wykrzesze z bolidu jeszcze kilka dziesiątych sekund i powalczy z Lewisem o pole position. Scuderia bardziej musi rywalizować z Red Bullami moim zdaniem.

A Ty @ranczo0123 co jeszcze grasz?

Otrzymane punkty reputacji: +1
RBR1one 558,8K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
A Ty @ranczo0123 co jeszcze grasz?
ja tylko ten twoj typ pogralem bo nie sledzilem kompletnie kwalifikacji i szczerze mowiac bazuje tylko na wynikach z treningu. nie chce podawac na forum typow na sile zeby ludzie nie tracili kasy. jak mi cos wpadnie w oko to oczywiscie zapodam, ewentualnie jutro cos na wyscig ;)

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Q
Sebastian Vettel - Daniel Riccardo @1,72✅✅ Expekt 3-4
Bardzo zimno w Montrealu i jeśli pogoda się nie popsuje to typ myślę na plus. Kurs zawdzięczamy znakomitemu wynikowi Riccardo w Monte Carlo, jednak dzisiaj mamy nowy tor z 3 długimi prostymi w formacie stop&amp;go, wiemy jaką to robi różnicę i potrzeba tutaj mocnego silnika. Ferrari na pewno w tym aspekcie bije Ranault,używanego przez Redbulla. Przewaga Seba w FP2 to aż 0,7s, wiadomo Ric się poprawi bo nie przejechał jeszcze szybkiego kólka ale Ferrari również. Świetny kurs do gry .

Otrzymane punkty reputacji: +8
abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Q ciąg dalszy
Kevin Magnussen -Jolyon Palmer @3,2 Zwrot Unibet Kevin nie wyjechał
Kevin wypadek na koniec trzeciej sesji treningowej, bardzo poważnie uszkodzony bolid, 2 h na naprawę, może wyjedzie na jedno kółko ale czy wygra z dobrze dysponowanym kolegą z zespołu ? Wątpię, jeśli nie wyjedzie to raczej będzie zwrot.
To confirm. Both Kev &amp; car are back. Kev is ok. Car less so. Qualifying for #20 looks unlikely but we&#39;re trying!
#Dla potwierdzenia. Z Kevinem wszystko ok, z bolidem gorzej. Kwalifikacje wyglądają ciężko jeśli chodzi naprawę ale się staramy.

heros123 1K

heros123

Użytkownik
Najszybszy zakwalifikowany: Lewis Hamilton @ 1,57✅✅ bet365

Ja na kwalifikacje wybieram coś takiego. Kurs niski, ale wydaje mnie się, że kurs z dużymi szansami powodzenia. Lewis wczoraj błyszczał, dzisiaj trochę gorzej, ale też trzeba zwrócić uwagę, że sesja trwała 15 minut krócej, bo była czerwona flaga po wypadku Kevina Magnussena, i może wykręciłby jeszcze lepszy czas. Ja tu nie widzę innego faworyta na kwalifikacje niż Srebrni. A jeśli ktoś z Mercedesa, to stawiam na Lewisa. Widać, że ten tor mu odpowiada i on sam mówi, że to jeden z jego ulubionych torów. Do tego Lewis jest bardzo uskrzydlony tą ostatnią wygraną w Monako. Jeśli deszcz nie spłata figla, to Lewis powinien być najszybszy.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Kogo dajecie na PP i miejsca 1-3 4-6 ?
Ja mam dylemat ???? Pomozcie
O takie rzeczy to szybciej pytaj ;) kwadrans przed kwalifikacjami to juz wyczekujemy startu i wiekszosxi na forum nie ma wtedy wiec jak widzisz mala szansa na to ze ktos odpowie...

Carlos Sainz spotkanie ze ścianą mistrzow i nie dal rady byc przed Jensonem. Kwalifikacje ciekawe, drugi kupon wszedl. Tragedii nie ma.

Jakie typy ns jutro panowie?

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Kimi Raikkonen - Bottas Bottas@3,2 Expekt Nie gram zwykle wyścigów w tej formie ale ładny kurs na zawodnika Williamsa, który lubi ten tor, ma za Sobą bardzo udany weekend, silnik Mercedesa na prostych daje radę Ferrari. W kwalikacjach obok siebie, będzie zacięty start. Pogoda również dzisiaj nie pewno, Kimi przez cały weekend z problemami,szczególnie w nawrocie, czyli w najważniejszym punkcie toru, blokowanie kół i niestabilność bolidu. Przez ostatnie dwa lata Bottas zawsze w wyścigu przez Raikkonenem, liczę na taką powtórkę i dzisiaj. Ciekawostka,zawodnicy Williamsa jako jedynie ukończyli wszystkie tegoroczne wyścigi.

Otrzymane punkty reputacji: +1
egreg 942

egreg

Użytkownik
Wyścig h2h:
Carlos Sainz - Felipe Massa : 2 @ 1.55 Betclic ⛔ (pech problem silnikiem, tak bywa)
Na tym torze Wiliams na pewno nie jest wolniejszy od TR, a Sainz startuje z p. 20 (Massa p. 8) i jeśli ekipa Massy nic dziwnego nie wymodzi to powinien dojechać przed Sainzem.
Sainz po spotkaniu ze ścianą mistrzów będzie w wyścigu jechał z większą rezerwą.
Kurs może nie duży , ale opłacalny.
Down:
&quot;Sainz dostał karę 5 p w dół za wymianę skrzyni biegów&quot;
takie było info ze strony f1wm , bo tak mówił sam Sainz.

RBR1one 558,8K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Wyścig h2h:
Carlos Sainz - Felipe Massa : 2 @ 1.55 Betclic
Na tym torze Wiliams na pewno nie jest wolniejszy od TR, a Sainz startuje z p. 20 (Massa p. 8) i jeśli ekipa Massy nic dziwnego nie wymodzi to powinien dojechać przed Sainzem.
Sainz po spotkaniu ze ścianą mistrzów będzie w wyścigu jechał z większą rezerwą.
Kurs może nie duży , ale opłacalny.
Jak juz dodajesz typ na forum to wypadoloby sprawdzić go dokładnie od strony merytorycznej. Sainz startuje z 15 pola.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom