@ranczo0123 nic dodać nic ująć, też przeglądam właśnie ofertę na dziś i najlepiej wygląda powtórzenie typów z wczorajszych kwalifikacji
GP Kanady - wyścig, niedziela 20:00
Sergio Perez - Carlos Sainz
Typ: Perez @ 1,455- Sainz wypadek
Felipe Massa - Nico Hulkenberg
Typ: Massa @1,55 eh Massa oberwał od Sainza ;/
AKO @ 1,98 Totolotek po podatku
Powtarzam swoje typy z kwalifikacji, które obszerniej opisywałem wyżej.
Pozycje startowe znacznie lepsze po stronie Massy i Pereza. Perez z P8, Sainz P13.
Massa z P7, a Hulkenberg z P10.
Tak jak przewidywałem Williams Massy i oba bolidy Force India będą tutaj znacznie lepsze niż konkurencja z Renault czy Torro Rosso, już o reszcie nie wspominajać. Force India w treningach nawet czasy konkurencyjne z Red Bullem wykręcało.
Massa i Perez pozytywnie nastawieni przed wyścigiem i zadowoleni z kwalifikacji, na więcej jednak ich stać nie było bo Ferrari, Mercedesy i Red Bull zbyt mocne, a szkoda bo marzy mi się wysokie pozycje dla Force India. Może dziś?
Williams ostatnie lata super na tym torze się prezentował. Bottas podia tutaj wykręcał. Także kojarzę wyścig kiedy Massa i Perez jechali tutaj na wysokie pozycje, ale w samej końcówce bezpardonowy atak Massy na Sergio po prostu zniweczył super postawę obu zawodników... Do tej pory jeden i drugi zgania winę na rywala ;D
GP Kanady - wyścig, niedziela 20:00
Romain Grosjean - Esteban Ocon
Typ: Ocon @ 1,60 Expekt6-10
Wczoraj w kwalifikacjach chciałem tę parę już grać. Była w ofercie Milenium, po @1,40 na Ocona, ale po prostu nic nie znalazłem do dubla co by dawało zblizone ako @ 1,9 chociaż i ostatecznie nie pograłem.. Cóż, szkoda, bo to była pewka. Ocon zajął zgodnie z planem 9 msc w kwalifikacjach, a Grosjean wywalczył dopiero 14 pole startowe. Przeglądam ofertę Expekt i co widzę? Ocon w parze z Romkiem po @1,60! Czyli jeszcze wyżej niż to miało miejsce na wczorajsze kwalifikacje. Jest to według mnie opcja must bet.
Grosjean cały weekend się ślizga na tym torze, Haas i te ich hamulce, zły balans itp itd. To nie napawa optymizmem. Wiadomo, że Grosjean nie poddaje sie łatwo i walczył będzie do samego końca, ale Ocon to Ocon. Gościu mi strasznie imponuje. Piszę to od początku sezonu, a on to udowadnia na torze. Force India czuje się tutaj znakomicie w Montrealu, a to daje nadzieję na duże punkty w wyścigu.
Różnica już na polach startowych na korzyść Ocona bardzo duża.
Esteban Ocon (P9): Jestem zadowolony. Bolid spisuje się świetnie od pierwszego treningu. W trakcie każdej sesji wykonywaliśmy dobrą pracę, cały czas osiągając postępy i poprawiając zachowanie samochodu. To dla mnie nowy obiekt, więc musiałem trochę popracować nad dostosowaniem ustawień i pewnością siebie. Kwalifikacje dały mi sporo frajdy. Z każdym przejazdem coraz bardziej agresywnie pokonywałem szykany i omijałem ściany. To klasyczny tor stanowiący wyzwanie dla kierowców. Startujemy z dziewiątego miejsca, z punktowanej strefy. Pozytywnie oceniam nasze szanse.
Romain Grosjean (P14): Nie było łatwo. Wiedzieliśmy, że nie mamy większych szans na awans do Q3, ale liczyłem na nieco bardziej "magiczną" czasówkę. Q1 poszło naprawdę w porządku. W Q2 nie mieliśmy już jednak dobrej przyczepności na ostatnim komplecie ogumienia. Dałem z siebie wszystko, osiągnąłem przyzwoity wynik, ale to nie wystarczyło, aby powalczyć o lepszą pozycję. Będziemy chcieli zrozumieć, skąd wzięły się nasze problemy. Pozytywne jest to, że na torze w Montrealu wyprzedzanie nie jest przesadnie trudne. Czeka nas długi wyścig, w trakcie którego trudno będzie kontrolować pracę hamulców. Mam nadzieję, że dobrze rozegramy jutrzejsze popołudnie i zakończymy je z kilkoma punktami na koncie.