>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

6 Kolejka Premier League [19-20.09.2015]

Status
Zamknięty.
wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik

Przed Nami 6 kolejka najlepszej Ligi na świecie. Dużo ciekawych meczy, ale chyba i tak najlepsze starcie będzie pomiędzy The Blues a Arsenalem Londyn. Derby Londynu to zawsze coś wielkiego, ale żeby to przeżyć to trzeba to zobaczyć na własne oczy. Sam jestem ciekaw co wymyśli Jose Mourinho, aby pokrzyżować szyki Arsenalu. Chelsea gra bardzo mizernie, ale nie wolno ich skreślać. Nie miej jednak spotkanie Łabędzi, z Evertonem też będzie interesujące. Gomis kapitalną formę złapał, czy znowu zaskoczy i ukuję jakąś bramkę? Nie zdziwię się... ???? Reszta meczy także ciekawa, ale już nie tak jak te dwa spotkania które streściłem, a sam osobiście w weekend opiszę. Który to pozostawię na razie tajemnicą.

Zachęcam do pisania analiz i przemyśleń i wysokich wygranych!

Otrzymane punkty reputacji: +9
elvis_wz 48

elvis_wz

Użytkownik
Newcastle Utd – Watford

Drużyny w swojej historii mierzyły się na St. James’ Park trzykrotnie i trzykrotnie mecze te zakończyły się zwycięstwem Srok. Na własnym stadionie z beniaminkiem jest to idealny mecz na przełamanie się drużyny Steve’a McClarena, która w swoich pierwszych 5 meczach mierzyła się z zdecydowanie silniejszymi rywalami niż Watford i zdobyła jedyne 2 pkt. W tym meczu jest bardzo możliwy występ w wyjściowej 11 Pereza i De Jonga co powinno dodać skrzydeł drużynie Srok grającej przy dopingu 52 tys. swoich fanów.

Typ: Newcastle Utd – Watford 1
Kurs: 2.55

Ewentualnie bardziej bezpieczna opcja tego typu połączona z typem na Liverpool, który mierzył się z kanarkami 8 razy (7 zwycięstw 1 remis) i w meczu na swoim stadionie nie powinien pozostawić beniaminkowi żadnych złudzeń kto jest lepsza drużyną:

Typ: Newcasttle DNB + Liverpool
Kurs AKO : 2,89

smatek 39

smatek

Użytkownik
Newcastle Utd – Watford

Drużyny w swojej historii mierzyły się na St. James’ Park trzykrotnie i trzykrotnie mecze te zakończyły się zwycięstwem Srok. Na własnym stadionie z beniaminkiem jest to idealny mecz na przełamanie się drużyny Steve’a McClarena, która w swoich pierwszych 5 meczach mierzyła się z zdecydowanie silniejszymi rywalami niż Watford i zdobyła jedyne 2 pkt. W tym meczu jest bardzo możliwy występ w wyjściowej 11 Pereza i De Jonga co powinno dodać skrzydeł drużynie Srok grającej przy dopingu 52 tys. swoich fanów.

Typ: Newcastle Utd – Watford 1
Kurs: 2.55
Ewentualnie bardziej bezpieczna opcja tego typu połączona z typem na Liverpool, który mierzył się z kanarkami 8 razy (7 zwycięstw 1 remis) i w meczu na swoim stadionie nie powinien pozostawić beniaminkowi żadnych złudzeń kto jest lepsza drużyną:

Typ: Newcasttle DNB + Liverpool
Kurs AKO : 2,89
Jakich &quot;zdecydowanie&quot; mocniejszych rywali masz na mysli? Obie drużyny mierzyly sie z Southampton i Swansea.
Do tego Newcastle gralo przeciwko Arsenalowi, Manchesterowi United i West Hamowi, a Watford przeciwko Manchesterowi City, Evertonowi i West Bromowi. Jedyna &quot;slabsza&quot; druzyna jaka tu widze to West Brom.
Co do tego ze Liverpool zdominuje Norwich. Faktycznie statystyki na ktore sie powolujesz wskazywalyby na to. Jednakze tabela mowi co innego. Obie druzyny maja po 7punktow. Moim zdaniem kurs 1.60 jest za niski zeby grac na Liverpool.

Z moich typow zastanawiam sie nad Sunderlandem. Czy kurs na Bournemouth nie jest grubo przesadzony? To prawda ze Sunderland jest w bardzo slabej formie ale zeby az tak zeby kurs na Bournemouth byl 1.65?
Drugi typ to dodatni handicap na West Ham. City po nieudanym meczu ligi mistrzow moze byc zmeczone. West Ham juz pokazal ze potrafi grac z mocnymi druzynami (Arsenal).
Trzeci typ to dodatni handicap na Crystal Palace. Ogladalem ostatni mecz Tottenhamu i wygladalo to dosc slabo. Koguty nie mialy pomyslu na rozegranie pilki i ledwo co wygrali z Sunderlandem. Harry Kane nadal bez bramki i licze ze tak pozostanie. Do tego Tottenham w czwartek rozgrywa mecz w Lidze Europy co tez jest dodatkowym argumentem przeciw kogutom. Z drugiej strony Crystal Palace ktore ma mocne skrzydla - Zaha, Sako, Bolasie (wypisalem 3 bo w ostatnim meczu Bolasie gral jakos napastnik i nie wiem jak bedzie wygladalo ustawienei na Tottenham). Do tego Cabaye i Pancheon tworza naprawde mocny srodek pola. Mysle ze pod wodza Pardew Crystal Palace ma szanse na wysoka lokate w tym sezonie.
Czwarty typ to Leicester. Stoke byla mocna druzyna w ostatnich sezonach lecz ostatnimi czasy przechodzi ona duze zmiany i narazie ciezko im przestawic sie na nowy styl gry. Lisy za to swietnie zaczely sezon. Licze ze beda jak Southampton w poprzednim sezonie i powalcza o europejskie puchary.
to tylko luzne przemyslenia, w piatek postaram sie dokladnie przemyslec i dopisac dokladne typy razem z kursami.

EDIT:
Mam na myśli to, że Swansea, Southampton, Manchester United, Arsenal i West Ham to zdecydowanie trudniejsi przeciwnicy niż drużyna jaką jest Watford, która dostanie w sobote bęcki :razz:
w takim razie sorry, zle zrozumialem. Zycze powodzenia ???? ja ten mecz odpuszczam.
TYPY
Stoke - Leicester remis lub Leicester kurs 1.61✅2:2
Swansea - Everton Swansea lub remis kurs 1.38✅0:0
Man City - WestHam WestHam(+2.5) kurs 1.45✅1:2
Liverpool - Norwich Norwich DNB kurs 1.725 ZWROT (podalem tutaj kurs na Norwich +1, co tez sam zagralem. jednak skoro zapisalem jako DNB to zaliczam jako ZWROT)
Tottenham - Crystal Palace Crystal Palace (+0.5) kurs 1.925⛔1:0

elvis_wz 48

elvis_wz

Użytkownik
Jakich &quot;zdecydowanie&quot; mocniejszych rywali masz na mysli? Obie drużyny mierzyly sie z Southampton i Swansea.
Do tego Newcastle gralo przeciwko Arsenalowi, Manchesterowi United i West Hamowi, a Watford przeciwko Manchesterowi City, Evertonowi i West Bromowi. Jedyna &quot;slabsza&quot; druzyna jaka tu widze to West Brom.
Mam na myśli to, że Swansea, Southampton, Manchester United, Arsenal i West Ham to zdecydowanie trudniejsi przeciwnicy niż drużyna jaką jest Watford, która dostanie w sobote bęcki :razz:

mat77 158

mat77

Użytkownik
Ja zabieram się za niewątpliwy hit kolejki a mianowicie najbardziej prestiżowe derby Londynu czyli Chelsea-Arsenal.The Blues w lidze grają bardzo źle jak na mistrza w 5 kolejkach 4 pkt to jest dno.Wygrali co prawda wysoko w 1 kolejce LM ale przeciwnik też był typowym chłopcem do bicia.Widać nadal, że główni kreatorzy gry Chelsea, Cesc i Eden są cieniami piłkarzy z ubiegłego sezonu.Goście natomiast w lidze radzą sobie przyzwoicie, można się przyczepić do braku skuteczności ale nie gubią tylu punktów, jednak Arsenal to Arsenal.Środowy mecz miał co prawda na trudnym terenie ale Ja tu liczyłem na wymęczone zwycięstwo no remis to w ostateczności a tu już wpadka.Co do 1x2 to w takich meczach to naprawdę czysta loteria, Arsenal wydaje się być lepiej przygotowany do sezonu, gra lepszą piłkę jednak takie mecze rządzą się swoimi prawami.Chelsea póki co jak nie Chelsea ale Ja wciąż wierze, że się ogarną i mocno jeszcze namieszają w BPL i LM tak samo(choć żadnym fanem ekipy Mou nie jestem, żeby nie było) Do rzeczy już, idę w tym spotkaniu w bramki a mianowicie under 2.5 gola (1.91-STS)Co przemawia za tym typem? Słaba postawa ofensywnych graczy Chelsea, Arsenal razi często nieskutecznością.Strzelają 2 gole gdzie powinni z 5, w tym meczu nie powinni dostać tylu okazji jak ostatnio ze Stoke np.No i presja wyniku szczególnie po stronie Chelsea, 11 pkt straty do City! Wiadomo jak strateg Mou wpoi swoim piłkarzom, to te 1:0 może się skończyć.Staty też tu mówią dużo, na 10 ostatnich spotkań między nimi w 4 padło więcej niż 2.5 gola.
TYP NA +++

shakeyobody 2,1K

shakeyobody

Forum VIP
Chelsea - Arsenal

Dla mnie mecz z serii &quot;W piątek się oszczędzam bo rano trzeba wstać na mecz&quot;. Starcie nie tylko drużyn, ale coś osobistego dla, zawodników, kibiców i samych trenerów też. Absolutna śmietanka jeśli chodzi o derby Londynu. Mou vs Wenger? Podadzą sobie ręce? Będzie spinka? Ja już czekam ze zniecierpliwieniem.

Na wstępie - omawiając ten mecz kompletnym nieporozumieniem jest przytaczanie Ligi Mistrzów i Premier League w tym samym zestawieniu. Po pierwsze Arsenal z wyjazdu do Rosji to zupełnie inny Arsenal(+60 minut w 10 pzdr). Wenger wystawił Gibbsa Artete oraz Debuchy`ego w wyjściowym składzie. Ci Panowie grali ostatni raz miliard lat temu a żeby powiedzieć o dobrym meczu to jeszcze dłużej. Ospina zamiast Cecha w Lidze Mistrzów? Co? Trener Kanonierów ewidentnie potraktował to jako okazję do rotacji i dania odpoczynku podstawowym zawodnikom. Nie zmienia to faktu, że powinni wywieźć chociaż remis ale każdy wie iż grunt rosyjski zawsze jest problematyczny. Po drugie nie można traktować dyspozycji Chelsea przez pryzmat meczu z jakimś Maccabi Tel Aviv gdzie jeszcze grali u siebie. Ok, ograli ich, CLAP CLAP. Teraz spójrzmy na ich ligowy bilans. Praktycznie każda drużyna napsuła im krwi.

Skoro już jesteśmy w tym temacie. Pozostaje się zastanawiać co jest nie tak z tegoroczną Chelsea. Na pierwszy ogień idzie aferka z Carneiro, która na pewno w jakiś sposób wpływa na atmosferę w klubie. Tym bardziej jeśli się okaże, że Ivanovich faktycznie ją pukał. Nie wgłębiając się w a la pudelkowe szczegóły przejdźmy do tego co nas interesuje. Można odnieść wrażenie, że drużyna osiadła na laurach. Jakkolwiek wszyscy grają mizernie to Hazard jak zwykle ciągnął gre tak teraz go po prostu nie ma. Wciąż czekamy aż S1 wypuści El Tigre z klatki a do Fabregasa wróci polot i lekkość. Obronie zdarzają się głupie babole. Courtois Willain i Pedro kontuzja. Nie wygląda to zbyt ciekawie. City ich zjadło, Everton ich zjadł. Teraz przyjeżdza przeciwnik podobnego kalibru. Właściwie jedyny solidny argument za The Blues to atut własnego boiska.

Czy po stronie Arsenalu jest kolorowo? Zdecydowanie nie. Kanonierzy wciąż mają wiele do udowodnienia. Nie zmienia to jednak faktu, że z meczu na mecz grają lepiej. Niebieska strona miedzy nie może tego powiedzieć o sobie. Jak niemrawo zaczął Coquelin tak ostatnio jest maszyną. Walcott zdaje się wracać na dobre tory i liczę, że wyjdzie w pierwszym składzie. Przy takich asystentach jak Ozil czy Cazorla trzeba tylko liczyć by zaczął wykorzystywać sytuacje(2 ostatnie mecze przypunktował choć mogło być tego więcej).

W tym sezonie mieliśmy już mały warm up jeśli chodzi o to starcie. Pojedynek o Community Shield. Górą wyszli Kanonierzy ale spotkanie było wyrównane. H2H Mou vs Wenger na wielką niekorzyść Francuza dlatego dopatruję się tutaj podwójnej motywacji. Mimo, że Chelsea to Chelsea i zawsze mogą odpalić + grają u siebie to wciąż wątpie by zgarnęli komplet punktów. Myślę, że w obliczu ofensywnej posuchy i problemów w defensywie przyjmą taktykę &quot;autobus&quot; i to Arsenal będzie prowadził piłkę. Jak to zresztą w jego zwyczaju bywa. W związku z tym

Arsenal DNB @2.1 bet365 ⛔⛔ Dean leci na czarną listę a Coście życzę długiej banicji.

Polecam też przyjrzeć się ofertom na kartki. Może być gorąco. Począwszy od indywidualnych kar po nawet czerwona kartka tak widzę value. Niestety nie mam już czasu na analizę od tej strony więc jest to bardziej sugestia. Pozdrawiam

fryzj3r 219

fryzj3r

Użytkownik
Stoke City vs Leicester​

Do Stoke przyjeżdżają Lisy, które w tym sezonie prezentują wyśmienitą formę. Tydzień temu po heroicznej walce wygrali 3:2 z Aston Villą. Całą robotę w ich drużynie robi Mahrez, w tym sezonie piłka przy nodze mu kompletnie nie przeszkadza, gość potrafi jednym balansem ciała położyć 3 rywali, osobiście uważam że w tym sezonie jest narazie najlepszym graczem biegającym po boiskach BPL.
W Stoke zabraknie Adama i Afellaya, niepewni są Walters i Odemwingie. Są to spore straty jeśli chodzi o ofensywę. Leicester bez większych braków, bynajmniej nowych kontuzji nie ma.
Jednak nie pokuszę się o wytypowanie zwycięzcy. Stoke potrzebuje punktów, bo uzbierali dopiero 2. Grają u siebie czyli niegdyś twierdzi, na stadionie na który obawiały się przyjeżdżać zespoły TOP4. Jednak w tym sezonie polegli 2 razy po 0:1. Z drugiej strony Leicester, które zajmuje 2 miejsce w tabeli. Jednak już tydzień temu widać było, że to zwycięstwo jest bardzo wymęczone. Jest duże prawdopodobieństwo, że passa może się skończyć, jednak wcale nie musi. Dlatego jeśli chodzi o zwycięzce to lekka loteria.
Sędziuje spotkanie pan Andre Marriner.
3 mecze / 13 żk / 1 czk
Łatwo wyliczyć, że jest to ponad 4żk na mecz. Spodziewam się tutaj meczu walki, bo Stoke nie może odpuścić tego spotkania i musi je wygrać, natomiast Lisy będą chciały utrzymać swoją passę meczów bez porażki, dodatkowo jest to drużyna która nie odpuszcza. Dlatego tutaj upatruje over kartkowy graczy Stoke.
Stoke over 1.5 kartki @1.50 ⛔
Tottenham vs Crystal Palace​

Tutaj wyczuwam syndrom europejskich pucharów. Palace może sprawić niespodziankę. Jednak również nie biorę się za typowanie zwycięzcy. Jeśli chodzi o Tottenham to lekkie urazy mają Dier, Dembele i Mason. Eriksen prawdopodobnie nie zagra, a Bentaleb nie zagra na 100%. Jeśli wszystkie te kontuzje się potwierdzą to nie mam pojęcia jak będzie wyglądał środek pola Tottenhamu. Dlatego nie wierzę, że któryś z tych zawodników nie zagra. Stawiałbym na to, że to Dier zagra.
Palace przyjeżdża po udanym spotkaniu z Manchesterem City, niestety pechowo zakończonym. Jeśli chodzi o kontuzje to nie zagra Joel Ward, a Puncheon i Ledley mają lekkie urazy. Orły w tym sezonie naprawdę robią dobrą robotę. Fajnie ogląda się ich spotkania. Dużo dryblingów, szybkie skrzydła, solidny środek pola. Tottenham może mieć spore problemy.
Sędziuje pan Olivier, chłopak się w tym sezonie nie pierdoli w tańcu.
5 meczów / 23 żk / 3 czk
Wyrobił sobie ładną średnią. Dlatego brałbym tutaj over kartkowy. Tottenham musi zacząć piąć się w górę tabeli, a Palace z Pardew za sterami nie odpuści im nawet na krok. Biorąc pod uwagę obecną formę Kogutów tutaj może być naprawdę fajne spotkanie, bardzo fizyczne. Ogólnie warto pobrać over meczowy 3,5 @1.61 ale dużo większe value widzę w kursie na samo Spurs, mianowicie over 1.5 kartki Spurs @1.80. Mając takich zawodników jak Zaha/Bolasie za przeciwników jest bardzo łatwo o przewinienia.
Stoke over 1.5 kartki @1.50 ⛔ / kartki były ale za dużo po jednej stronie, trzeba było wybrać gości /
Tottenham over 1.5 kartki @1.80

AKO; 2,70

Otrzymane punkty reputacji: +5
buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Bournemouth - Sunderland
Gruba przesada z kursem na Bournemouth. Wisienki to beniaminek, w dodatku nie grają jakoś specjalnie lepiej od Sunderlandu. Obie drużyny dzielą zaledwie 2 punkty. Oba zespoły dysponują zbliżonym potencjałem kadrowym, także value jest po stronie Sunderlandu.

Sunderland +0,5 @ 2,33 Pinnacle ⛔ 2:0

Newcastle - Watford
Myślę, że Sroki się przełamią. Do tej pory spisywały się fatalnie, ale miały bardzo ciężki terminarz: West Ham, Arsenal, Man United, Swansea i Southampton. Teraz beniaminek z Watford i jeśli gdzieś szukać przełamania to właśnie tutaj. Newcastle to drużyna własnego boiska i zwykle drużyny pokroju Watford pokonuje u siebie.

Newcastle -0,25 @ 2,18 Pinnacle ⛔ 1:2

Stoke - Leicester
Ten typ opieram głównie na przeczuciu. O Stoke chyba wszystko wiadomo. The Potters jeszcze nie wygrali w lidze, ale u siebie potrafią ograć każdego. Leicester notuje świetne wyniki, ale jest spokojnie do ogrania, co pokazała Aston Villa, która już miała 2:0 z Lisami, ale ostatecznie przegrała.

Stoke -0,25 @ 2,10 Bet365 ZWROT/⛔ 2:2

Swansea - Everton
To powinien być dobry mecz. Obie drużyny mocne w ataku. Swansea u siebie gra bardzo dobrze, ostatnio porażka, ale na wyjeździe. Rzadko zdarza się Swansea nic nie strzelić u siebie. Everton lubi grać takie mecze. Dwa razy efektownie ograł już Chelsea i Southampton, także nie zdziwi mnie jak pokona także Swansea.

BTS @ 1,80 Bet365 ⛔ 0:0

Man City - West Ham
Man City jak zwykle popisał się w pucharach. West Ham jest w stanie wywieźć jakiś korzystny wynik, ale ja myślę, że ten mecz skończy się minimalnym zwycięstwem City. Młoty potrafiły ograć już Arsenal i Liverpool. West Ham jest mocny w ataku i dużo strzela.

West Ham +1,75 @ 2,01 Pinnacle ✅ 1:2
BTS @ 1,87 Marathonbet ✅

Southampton - Man United
Man United po pucharach i w dodatku gra na wyjeździe. Do tej pory dobrze wychodziłem na grze przeciwko United po pucharach i mam nadzieję, że zostanie to podtrzymane.

Southampton +0,25 @ 1,85 Bet365

superfrank 2K

superfrank

Użytkownik
Chelsea DNB @1,76 Unibet
Co tu można powiedzieć. Po prostu warto. I nie przemawia przeze mnie życzeniowe, kibicowskie myślenie. Kursy otwarcia na to zdarzenie oscylowały wokół @1,40, a w grze Chelsea od początku sezonu nic się nie zmieniło, a po meczu w Lidze Mistrzów optymiści mogą nawet doszukać się symptomów &quot;powrotu&quot; Chelsea.
Dlaczego więc kurs aż tak urósł? Kontuzja Courtois, który przez cały poprzedni sezon, jak i w bieżącym nawet nie zbliżył się do formy z Atletico? Czy kontuzja Pedro, który po wejściu smoka w meczu z West Bromwich nic nie pokazał? Jedyne co może martwić ze strony kadrowej to uraz Williana, ale Remy przesunięty na skrzydło w meczu z Maccabi pokazał się ze świetnej strony.
Z poprzednich zdań można odczytać, że Chelsea zagrała dobry mecz w Lidze Mistrzów. I tak było. Oczywiście, to było tylko Maccabi Tel-Aviv, ale to zwycięstwo było bardzo ważne dla zawodników, którzy znowu poczuli smak zwycięstwa, nacieszyli się grą i zrzucili z siebie trochę presji. A przed takim meczem jak ten sobotni to bardzo ważne. Środowy mecz pokazał, że receptą na wyjście z kryzysu może być powrót Oscara, który pokazywał się w grze kombinacyjnej i trochę rozruszał towarzystwo. Z bardzo dobrej strony pokazali się Loftus-Cheek, czy nowy nabytek Baba Rahman i o ile nie spodziewałbym się występu Anglika to Ghańczyk powinien wystąpić i bardzo się z tego cieszę. W Lidze Mistrzów pokazał, że w defensywie bije na głowę Ivanovicia, który jest kompletnie bez formy w tym sezonie. A i z przodu miał kilka udanych akcji, w których zabrakło zdecydowania w ostatniej fazie, ale to przejdzie. Baba może stać się kluczem to poprawienia gry obronnej Chelsea i jeśli jutro wystąpi będę dużo bardziej spokojny o tyły.
Świetnie, w końcu, zagrał Diego Costa, czy Fabregas. Oczywiście, wszystkie moje wywody można odbić prostym &quot;to tylko Maccabi&quot;, ale ślepy zauważy poprawę w grze The Blues. Na pewno też środowe zwycięstwo dobrze wpłynęło na morale w drużynie ze Stamford Bridge.
Tych, którzy upatrują zwycięstwa Arsenalu, chcę zapytać, czy Arsenal jest w dobrej formie i gra dobrą piłkę. Oczywiście, punktowo jest lepszy od Chelsea, ale po moich obserwacjach jestem w stanie stwierdzić, że podobnie jak w przypadku Liverpoolu, czy Manchesteru United, oczka w tabeli nie oddają do końca faktycznej dyspozycji. Oczywiście, nie zamierzam nic Arsenalowi ujmować, umiejętność wygrywania słabych meczów jest bardzo ważna, zwłaszcza w Premier League, ale swoją dyspozycją Arsenal naprawdę nie rzuca na kolana. Co pokazał w środę, przegrywając z Dinamem i dokładając swoją cegiełkę do angielskich kompromitacji w Europie. Pytanie, czy taka wpadka przed meczem z Chelsea jest korzystna z psychologicznego punktu widzenia. Raczej nie.
Trzeba też pamiętać o historii. W lidze Wenger nie pokonał jeszcze Mourinho. W sierpniu świętował swoje pierwsze zwycięstwo &quot;w ogóle&quot; nad Portugalczykiem. 29 sierpnia Crystal Palace stało się drugim, po Sunderlandzie zwycięzcą meczu na Stamford Bridge za kadencji Mourinho.
Special One zrobi wszystko, by tego nie przegrać, moim zdaniem są ku temu argumenty. Ale najważniejszym dla mnie jest kurs, nieprędko dostaniemy @1,76 na &quot;remis zwrot&quot; w stronę Chelsea u siebie.

Otrzymane punkty reputacji: +8
dobi 215,9K

dobi

Znawca - Premier League
vs.

Chelsea - Arsenal
Typ : 1
Kurs : 2,45
Buk : Bet365

✅ Wynik 2:0 ✅ :?​

Już w sobotę szlagier 6. kolejki Barclays Premier League! A dla mnie jako fana The Gunners wielkie piłkarskie święto - najważniejsze derby Londynu, tuż obok tych z Tottenhamem, aczkolwiek subiektywnie te ważniejsze.

Wielu może się dziwić, że gram przeciwko Arsenalowi i w sumie sam się sobie dziwie ( ???? ) ale takiego kursu na Chelsea na własnym obiekcie długo jeszcze nie zobaczę. Rozumiem wszystko, słaby początek, słabą grę niemożność odnalezienia się Cesca czy Edena na boisku ale po ostatnim meczu w LM wydaje mi się, że złapali trochę pewności siebie i morale poszły do góry. Co prawda grali z ogórami ale 4:0 pokazuje kto wyraźnie dominował na boisku. W sobotę będzie o to dużo ciężej, ale po raz kolejny grają na Stamford Bridge. Na tym obiekcie bardzo ciężko gra się podopiecznym Wengera, którzy w ciągu ostatnich 10 lat wygrali tam zaledwie 2 razy, a przegrali aż 9.

Arsenal dotychczas nie zachwyca. Owszem punktów nie gubi zbyt dużo, ale nie zdobywa ich w efektownym stylu. Mnie osobiście niestety ich gra nie zachwyca. To samo było w Zagrzebiu, wyszli na mecz mając w głowach, że mecz będzie prosty, łatwy i przyjemny dopisując sobie komplet w tabeli a tu zonk i było całkowicie inaczej. W sumie Kanonierzy ostatni mecz na wyjeździe w lidze przegrali dopiero 07.02.15 na White Hart Lane 2:1. Reszta to wygrane i remis na Old Trafford. Ostatnio idzie im bardzo dobrze na wyjazdach, ale mecz z Dynamem to złamał a kolejny mecz wcale łatwiejszy nie będzie a wręcz przeciwnie. Do tego nie wiadomo czy zagra Per Mertesacker. W ekipie Chelsea zabraknie Courtuois i Williana a nie pewni występu są Falcao, Pedro i Oscar.

Jak to wszystko wyjdzie zobaczymy. Ale no w ostatnich latach Chelsea ma patent na Arsenal zwłaszcza na swoim stadionie. Przed sezonem co prawda Arsenal wygrał 1-0 w Tarczy Wspólnoty, ale wydaje mi się, że teraz nie zdobędzie nawet punktu, choć mam nadzieję, że się mylę ;)

Swansea - Everton

Ten mecz to kolejny z paru świetnych meczy tej kolejki. Bardzo dobre w tym sezonie Łabędzie podejmą na Liberty Stadium dobrze spisujący się ostatnio Everton. Obie ekipy mają taki sam dorobek punktowy a bilanse prezentują się odpowiednio 7:5 i 8:5 więc bardzo podobnie. Natomiast jak dla mnie to Swansea jest trochę w lepszej sytuacji. Po pierwsze grają na własnym stadionie, gdzie uległ chociażby Manchester United dwie kolejki temu. Dotychczas Łabędzie zdobyły komplet punktów u siebie. Co prawda Everton na wyjazdach też prezentuje się nieźle bo 0:3 na St. Mary&#39;s czy 0:0 na White Hart Lane to niezłe wyniki. Tylko że w sobotnie popołudnie zabraknie: Oviedo, Pienaara, Gibsona, Cleverleya, Bainesa, Hibberta a nie wiadomo czy zagra Besić, podczas gdy w Swansea żadnych absencji. Co prawda w lidze Łabędzie jeszcze z Karmelkami nie wygrały ale myślę, że przełamią tę zła passę już w najbliższej kolejce.

PS. Wgl w tym meczu widzę wszelkie kombinacje bramkowe i większość w stronę Swansea.

Swansea (-0,25) @1,98 zwrot / ⛔
Swansea wygra dowolną połowę @1,66 ⛔
BTS @1,80 ⛔
Over 2,5 + BTS @2,30
⛔
ryzykant Swansea + ov 2.5 @3,75 ⛔

TRAGEDIA ! ????

Stoke - Leicester

Garncarze w sobotę powalczą o pierwszy komplet w tym sezonie. Póki co tylko dwukrotnie remisowali, a u siebie dwie porażki. W sumie trochę to dziwne jak dla mnie, bo skład mają niezły a do klubu przyszedł chociażby Ibrahim Afellay czy Xherdan Shaqiri. Skład mają spokojnie na środek tabeli a póki co zawodzą. Przeciwnie jest z Leicester, ci grają znakomicie. Dotychczas nie przegrali w lidze a w ostatni meczu pokazali, że mają potencjał podnosząc się z 0:2 i wygrywając ostatecznie 3:2 z Aston Villą. Co najlepsze w ostatnich 10 meczach Lisów, 10x padł BTTS. Stoke grając na własnym stadionie w ostatnim czasie dość rzadko strzelała i traciła bramkę, ale przypuszczam, że w tym meczu on padnie. Garncarze muszą w końcu zacząć grać dobrze, a strzelona bramka w ich wykonaniu to nie jest dużo mając taką kadrę, Leicester powinno dołożyć swoją cegiełkę i summa summarum BTS przynajmniej teoretycznie powinien tu wpaść gładko lekko i przyjemnie. ;) Do tego przyjemnie też wyglądają kartki na ten mecz, bo na obydwie drużyny są linie 1,5, a przypuszczam, że jak to mecz na Britannia ten będzie kolejnym starciem gdzie nikt nogi nie odstawi a 2 kartki/mecz to taka norma w Anglii. Dodatkowo czysto statystycznie Stoke w ubiegłym sezonie było drużyną, która łapała najwięcej kartek, tuż za Sunderlandem a złapali aż 83 :zoltakartka: . W tym sezonie póki co tylko 7 w 5 meczach, ale być może pokryją, tylko kurs mierny zatem myślę, że tylko do jakiejś małej tasiemki ew. trebla. Za to Lisy zebrały dotychczas 10 kartek, z czego 6 na wyjazdach, to jest średnia 3/mecz w roli gościa. A kurs lepszy, można próbować imo.

BTS @1,72 ✅
Ov 1,5 ŻK Stoke @1,50 ⛔
Ov 1,5 ŻK Leicester @1,61
✅

Manchester City - West Ham

Uważam trochę inaczej niż bułeczka. Zgodzę się z tym, że West Ham jest mocny w ataku, ale nie z tym, że mogą wywieźć korzystny wynik z Etihad. Owszem wygrali na wyjazdach z Arsenalem czy Liverpoolem, ale po prostu rywale grali słabo. A tak nie jest w przypadku City. Oni jadą wszystkich równo. Ma wrócić Aguero, który wszedł na ostatnie minuty w LM. A tamtejszy wynik był wypadkiem przy pracy. City miało pecha w tym spotkaniu, zabrakło skuteczności i szczęścia. Młoty drugie pod względem meczy na wyjazdach, ale w Manchesterze ta passa się skończy. Slaven Bilić nie będzie mógł skorzystać z Zarate, Songa, O&#39;briena, Valencii, Ogbonny, Jelavicia a nie wiadomo czy zagra Obiang. W City zabraknie Zabalety, Delpha, Fernando, Clichy&#39;ego a prawdziwym osłabieniem będzie brak Kompanego. Resztę da się spokojnie zastąpić natomiast bez Belga na środku zagra za pewne Otamendi z Mangalą, którzy również powinni zatrzymywać ataki Londyńczyków. Jeśli wróci Aguero, to o handi raczej będę spokojny, nawet po kontuzji Argentyńczyk jest zawsze groźny, a gdy w ofensywie zobaczymy jeszcze De Bruyne, Sterlinga i Silve to siła rażenia prezentuje się bardzo okazale. Ostatnie 3 wyniki na Etihad to przynajmniej dwubramkowe zwycięstwa City, miejmy zatem nadzieję, że i po raz kolejny podopieczni Pellegriniego nie zawiodą.

City (-1,5) @1,725
City ov 7,5 RR @1,80 (jak będzie Navas w pierwszym to all in ???? )
City strzeli w obydwóch połowach @1,72

Powodzenia! ;)

Otrzymane punkty reputacji: +22
kojiro 290

kojiro

Użytkownik
Bournemouth - Sunderland

Jak dla mnie w tym meczu faworytami są goście. Bournemouth nie pokazało w tych 5 meczach nic specjalnego. Jeśli chodzi o beniaminków prezentują się najsłabiej. U siebie grali 2 mecze i zdobyli 1 punkt. Sunderland wyniki też ma kiepskie, ale w 4 z 5 meczy strzelał bramkę , w ostatniej kolejce polegli do 0 z Kogutami. Potencjał w ofensywie lepszy u drużyny Advocaata. Defoe zawsze groźny w ataku i transfer Lensa wydaje się tu wartościowy. To gracz od kreowania gry i myślę może poprowadzić jutro gości do zwycięstwa.
Podpórka wydaje się bardzo dobrą opcją jednak warto także rozważyć zwycięstwo Sunderlandu, jeszcze nie wygrali a rywal ku temu idealny. Warto podkreślić iż Bournemouth lubi posiadać piłkę a Sunderlandowi bardzo odpowiada gra z kontry.

Moja propozycja to:
Sunderland win @ 5,25 Bet365 ⛔

Semtex 264,1K

Semtex

Użytkownik
Co myślicie o tym żebym pograć czystą 2 na Leicester bo kurs jest zachęcający, a z kolei Stoke początek sezonu ma tragiczny.

tomsson9 105

tomsson9

Użytkownik
Newcastle - Watford

Mecz, w którym Newcastle musi zdobyć 3 pkty. Początek sezonu słabiutki. Ale w tym zespole jest potencjał i jeszcze zaczną zdobywać regularnie punkty. Watford w zeszłej kolejce wygrało skromnie, bo skromnie, ze Swansea i było to ich pierwsze zwycięstwo. H2H dla Newcastle. Na 7 spotkań - 5 wygranych NU, 2 remisy. Ostatni raz spotkali się w 2010 roku. Liczę na przełamanie Srok, bo kiedy jak nie z beniaminkiem w dodatku u siebie. Stawiam na skromne zwycięstwo NU 1:0, 2:0.

Newcastle win @ 2,45 Bet365 ⛔

T 10

tudeski

Użytkownik
Chelsea - Arsenal 1 DNB 1.66 BET365✅

Co tu dużo mówić. Chelsea w tragicznej sytuacji ligowej. Lekko się mogli psychicznie odblokować w meczu z Maccabi, ale to chłopcy do bicia. Mimo wszystko, ten mecz, to coś więcej niż kolejne spotkanie. To pojedynek Mou i Wengera, a jak wiadomo za sobą nie przepadają. Mourinho ostatnim razem przegrał. Dla niego ten mecz będzie czymś więcej niż zwykłym ligowym meczem i jeśli chce utrzymać posadę, nie może tego meczu przegrać.

Stoke - Leicester Stoke lub remis 1.36 BET365
✅

Stoke potrzebuje punktów, a wcale źle nie grają. Moim zdaniem Leicester i tak ma już za długą passę i wydaje mi się niemożliwe, by znów zdobyli 3 pkty. Mimo wszystko, ostrożnie dorzucam podpórkę.

Swansea - Everton Swansea +1.5 żk 1.90 BET365✅

Przyznam, że tego zakładu się najbardziej boję- nie bez powodu ma największy kurs. Ale na logikę, będzie to ciekawy mecz wyrównanych drużyn. Obie drużyny są na podobnym poziomie sportowym, w lidze mają tyle samo punktów. Tu po prostu muszą posypać się kartki.

No i co? Oczywiscie weszlo ???? Ale Real po handi -1 z kursem 1.18 nie podolal ????

Otrzymane punkty reputacji: +10
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
⚽ Chelsea - Arsenal
Arsenal +0,25 AH ::: 1,84 ::: Pinnacle ::: 1/3 ⛔

Szlagier kolejki, hit tego weekendu, niby 50% na 50% szans, ale... ja tutaj kieruje się po prostu zwykłym zdrowym rozsądkiem. Patrzę na wyniki i widzę co się dzieje od początku sezonu. O &quot;The Blues&quot; powstały już żarty, memy itd. 17 miejsce w lidze po 5 kolejkach na pewno im chluby nie przynosi. 3 bramki stracili z Evertonem, 2 z Crystal Palace, 2 z WBA, 3 z City, 2 z Swansea - razem 12 bramek co daje średnią 2,4 na mecz. Formacja defensywna kuleje co przekłada się na bardzo słabe wyniki.
4:0 z &quot;Żydami&quot; w LM kompletnie mnie tak naprawdę nie interesuje, bo Arsenal to zupełnie inny poziom gry i prestiżu. Warto dodać, że w tym sezonie już podopieczni Wengera (trenera ostatniej dekady) pokonali raz Chelsea 1:0 na Wembley z okazji pucharu Tarczy Wspólnoty. Przed tym meczem statystycy liczyli ile to razy Arsenal musiał uznać wyższość Mourinho, jak sami widzicie każda seria się kiedyś kończy. Przy typie zabezpieczam się dodatkowo handicapem azjatyckim bo mecz moim zdaniem będzie kręcić się w okół remisu, ale z wyżej wymienionych powodów większe szanse w tym 50/50 daje po prostu Arsenalowi.
Wynik: 2:0

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
⚽ Chelsea - Arsenal
Poniżej 2,5 bramek ✅ 2-0 ???? ✅
@ 2,05 Unibet

Od szlagierowego spotkania w lidze angielskiej rozpocznie się liga angielska. Pomiędzy Chelsea, a Arsenalem. Obie ekipy mają to siebie bardzo blisko kilometrów, żeby dostać się ze stadionu na stadion więc żadna drużyna tu nie ucierpi chociażby przez wyjazd na stadion Chelsea. Bo już dzisiaj spotkanie będzie grane na Stamford Bridge. Do twierdzy Chelsea. Chelsea zaczęła bardzo katastrofalnie sezon. Zagrali pierwsze mecze totalną klapę i niestety nie można powiedzieć, że coś się w ich stronie zmieni na lepsze. Choć po cichu wierzę, że to się odmieni. Tarczę wspólnoty przegrali na własne życzenie. Zbyt chaotycznie podeszli do tego spotkania i do tego zbyt zachowawcza gra pozwoliła zdobyć Arsenalowi tytuł. W meczach takie jak ten, z Arsenalem trzeba więcej agresywnej gry i więcej dominacji. Na pewno nie wolno się cofać, tylko iść naprzód. Arsenal nie ma obrony nie do przejścia. Jest dziurawa, co pokazała w pierwszej kolejce gdzie Młoty pokonali ich na terenie Arsenalu. Poza tym, w derbach to już chodzi o coś więcej niż tylko sam wynik. Ale i o prestiż. O tym kto w Londynie jest górą i przede wszystkim lepszym teamem. Arsenal ma także dużo do udowodnienia, że ich wygrana z Chelsea, na Wembley całkiem nie dawno o Tarczę wspólnoty, że to nie był tylko taki wybryk w którym grali najlepsze zawody. Jednak kilka postoju w grze miewają i to nie wygląda już tak kolorowo. Chelsea się rozstrzelała w Lidze Mistrzów, ale co to za przeciwnik w którym łatwo było zdobywać te gole. Tutaj już także nie będzie tak łatwo. Na bramce, dawny golkiper Chelsea - Peter Cech. Znający doskonale boisko na Stamford Bridge a także dobrze znający taktykę Mourinho który wiele lat na niego stawiał między słupkami Chelsea. Nie sądzę abyśmy widzieli grad bramek, chociażby dlatego że bramkarze po obu stronach w meczach jak ten dzisiejszy podwójnie się motywują. Bronią zaciekle i do tego są w pełni zdeterminowani. Też nie wydaję mi się abyśmy byli świadkami od razu wymiany ognia z dwóch stron. Bardziej tu zadecyduję spokój i chłodna głowa. Bramek moim zdaniem dużo nie padnie, ale jednak nawiązka będzie po stronie Chelsea. Kurs owocny, jutro już takiego na pewno nie będzie ;).

Oprócz tego ale już bez analiz bo czasu nie ma gram kilka napastników na zdobycie bramek w innych meczach.

Bournemouth - Sunderland
Wilson strzeli - 2,15 Unibet ✅ ✅
Newcastle - Watford
Cisse strzeli - 3,00 Unibet (KURS KOSMOS)

PIĘKNA SOBOTA $$$$ ????

Otrzymane punkty reputacji: +4
massimo 215,4K

massimo

Użytkownik
Chelsea - Arsenal
ile goli strzeli zespół 2?
typ: więcej niż 1.5
2.4
Bwin
Bardzo podoba mi się ten kurs, co prawda Mourinho dał pograć w meczu z Maccabi zmiennikom ale nie wystawi ich dzisiaj na Arsenal, prawdopodobnie wystawi większość tych zawodników którzy grali dotychczas, dowiemy się dopiero chwilę przed meczem ale jak wiemy Chelsea ma w lidze średnią straconych goli ponad dwa na mecz więc dwa stracone w tym meczu to realna opcja. Sanchez powinien mieć pole do popisu w tym meczu, obrona Chelsea to dno i dwa metry mułu więc taki szybki i zwinny zawodnik powinien sobie z nimi radzić bez problemu co powinno się przełożyć na wiele sytuacji bramkowych dla kanonierów. Co prawda Arsenal nigdy nie miał łatwo z Chelsea ale dzisiaj statystyki nie mają znaczenia, w tym sezonie już niejeden klub z Premier League miał okazję sobie poprawić statystyki w meczach z Chelsea i dziś taką szansę ma Arsenal. Co można powiedzieć jeszcze o tym meczu przed jego rozpoczęciem? Wiemy że Arsenal będzie bez problemu stwarzał groźne sytuacje i że dwa gole dla gości są bardziej prawdopodobne niż kurs na to wskazuje, trzeba korzystać bo bukmacherzy kiedyś też zauważą że Chelsea gra padaczkę w obronie.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
13:45 Chelsea - Arsenal
Typ: Liczba bramek powyżej 2.5
Kurs: 1.85
Buk: Betsson

Wynik: 2:0 ⛔

Ja idę jednak w drugą stronę niż kolega powyżej. The Blues fatalnie rozpoczęli sezon ligowy, bo w pięciu kolejkach odnieśli zaledwie jedno zwycięstwo, ale w Lidze Mistrzów rozbili Maccabi Tel-Aviv aż 4:0 i jestem zdania, że potrzebowali takiego spotkania na przełamanie. Bezpośrednie spotkania nie kończyły się co mecz wysoką ilością bramek, ale okazji w nich nie brakowało. Dzisiaj spodziewam się dużo walki, bo są to derby. Gospodarze po słabym początku muszą szukać punktów wszędzie, a wygrana z Arsenalem zasmakuje podwójnie. Dobrze wiemy, że Mou-Wenger nie przepadają za sobą, a więc to dodaje smaku przed tym spotkaniem. Mam przeczucie, że zobaczymy dziś świetny mecz gdzie padnie dużo goli.

Przewidywane składy:

Chelsea (1-4-2-3-1): Begović - Azpilicueta, Cahill, Terry, Rahman - Fabregas, Matić - Ramires, Oscar, Hazard - Costa.

Arsenal (1-4-2-3-1): Cech - Bellerin, Koscielny, Mertesacker, Monreal - Coquelin, Cazorla - Ramsey, Ozil, Sanchez - Walcott.

---

Nie zagrają:

Chelsea: Courtois, Willian, Pedro (kontuzje)

Arsenal: Wilshere, Rosicky, Welbeck (kontuzje)
drugi typ na to spotkanie:
Chelsea 1 DNB kurs: 1.65 ✅

K 1

kaczkiss

Użytkownik
⚽ Swansea vs Everton
  • Everton lub remis
  • @ 1,76 / Unibet

Przede wszystkim chciał bym się przywitać bo na forum jestem nowy, ale w bukmacherce siedzę dobrych kilka lat.
Jak dla mnie bet kolejki. Łabędzie po 5 spotkaniach dopisali na swoje konto 8 oczek. W pamięci zapadło mi ich ostatnie spotkanie, w którym przegrali z beniaminkiem Watford 1:0, grając przez ostatnie 30 minut w przewadze nie zdołali zdobyć bramki a co lepsze to nawet nie stwarzali sobie zbytnio sytuacji do zdobycia gola i ten mecz przegrali jak najbardziej zasłużenie. Wcześniej było zwycięstwo 2:1 z Manchesterem, patrząc na boiskowe wydarzenia to remis był by najsprawiedliwszym wynikiem.
Everton również ma na swoim 8 oczek, w ostatniej kolejce dopisali na swoje konto 3 pkt wygrywając przed własną publicznością z Chelsea 3:1 po trzech bramkach Naismitha, który wszedł na boisko w 9 minucie zmieniając kontuzjowanego Besica. Wcześniej bez bramkowy remis na White Hart Leane. Jak dla mnie X2 po takim kursie jak najbardziej do gry, szczególnie po tym co widziałem w ostatnim spotkaniu Swansea z Watford.

Otrzymane punkty reputacji: +1
fryzj3r 219

fryzj3r

Użytkownik
Chelsea vs Arsenal​

Z ciekawości sprawdziłem kursy na kartki poszczególnych zawodników w tym meczu. Sędziuje pan Dean 4 mecze / 17 żk / 0 czk czyli ponad 4 kartki na spotkanie. Dodając, że to derby Londynu i mecz tzw. &quot;wielkiego ryzyka&quot; dla obu ekip to powinno być ostro. Wszystko zależy od tego jak wysoko ustawi poprzeczkę pan Mike. Sama linia na kartki wisi na 5,5 kartki, troszkę dużo ale jednak spokojnie do pokrycia jeśli Dean nie będzie pozwalał na łamanie nóg.
Na Betsyfie zauważyłem duuuużo za duży kurs na kartkę Gabriela Paulisty. Mertesacker raczej nie zagra, ponieważ nie dość że nie grał miesiąc to Paulista prezentuje solidny poziom. Jednak każdy kto oglądał ostatnie mecze Arsenalu wie, że to ten typ obrońcy który przy każdej piłce jest 10cm za Tobą i kopie Cię po łydkach czy kostkach. Często gra na wyprzedzenie i na dużym ryzyku jeśli chodzi o wślizgi. Mając obok siebie Coste na pewno spotkają się pare razy na boisku i zetrą ze sobą. Znając Mourinho będzie szukał nieczystej zagrywki i może postarać się wyeliminować niedoświadczonego na angielskich boiskach Gabriela, dlatego jego kartka w tym meczu jest wielce prawdopodobna, a kurs aż 4,00!!! w porównaniu uni ma 3,35 ???? Widzę w tym ogromne value.
Dodatkowo, uni ma kurs na kartkę Aarona Ramseya, który lubi powalczyć w środku pola, w tygodniu odpoczywał więc powinien zapierdalać za dwóch! Aaron lubuje się też w łapaniu za koszulkę jeśli nie nadąży,a kurs 3,35 jest wart pogrania.
Kartka Paulisty @4,00 BETSYF / @3,35 UNI ✅
Kartka Ramseya @3,35 UNI
⛔
/ A słowo ciałem się stało, brawo panie Dean!!

Otrzymane punkty reputacji: +28
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom