vs.
Chelsea - Arsenal
Typ : 1
Kurs : 2,45
Buk : Bet365
Wynik 2:0 :?
Już w sobotę szlagier 6. kolejki Barclays
Premier League! A dla mnie jako fana The Gunners wielkie piłkarskie święto - najważniejsze derby Londynu, tuż obok tych z Tottenhamem, aczkolwiek subiektywnie te ważniejsze.
Wielu może się dziwić, że gram przeciwko Arsenalowi i w sumie sam się sobie dziwie ( ???? ) ale takiego kursu na Chelsea na własnym obiekcie długo jeszcze nie zobaczę. Rozumiem wszystko, słaby początek, słabą grę niemożność odnalezienia się Cesca czy Edena na boisku ale po ostatnim meczu w
LM wydaje mi się, że złapali trochę pewności siebie i morale poszły do góry. Co prawda grali z ogórami ale 4:0 pokazuje kto wyraźnie dominował na boisku. W sobotę będzie o to dużo ciężej, ale po raz kolejny grają na Stamford Bridge. Na tym obiekcie bardzo ciężko gra się podopiecznym Wengera, którzy w ciągu ostatnich 10 lat wygrali tam zaledwie 2 razy, a przegrali aż 9.
Arsenal dotychczas nie zachwyca. Owszem punktów nie gubi zbyt dużo, ale nie zdobywa ich w efektownym stylu. Mnie osobiście niestety ich gra nie zachwyca. To samo było w Zagrzebiu, wyszli na mecz mając w głowach, że mecz będzie prosty, łatwy i przyjemny dopisując sobie komplet w tabeli a tu zonk i było całkowicie inaczej. W sumie Kanonierzy ostatni mecz na wyjeździe w lidze przegrali dopiero 07.02.15 na White Hart Lane 2:1. Reszta to wygrane i remis na Old Trafford. Ostatnio idzie im bardzo dobrze na wyjazdach, ale mecz z Dynamem to złamał a kolejny mecz wcale łatwiejszy nie będzie a wręcz przeciwnie. Do tego nie wiadomo czy zagra Per Mertesacker. W ekipie Chelsea zabraknie Courtuois i Williana a nie pewni występu są Falcao, Pedro i Oscar.
Jak to wszystko wyjdzie zobaczymy. Ale no w ostatnich latach Chelsea ma patent na Arsenal zwłaszcza na swoim stadionie. Przed sezonem co prawda Arsenal wygrał 1-0 w Tarczy Wspólnoty, ale wydaje mi się, że teraz nie zdobędzie nawet punktu, choć mam nadzieję, że się mylę
Ten mecz to kolejny z paru świetnych meczy tej kolejki. Bardzo dobre w tym sezonie Łabędzie podejmą na Liberty Stadium dobrze spisujący się ostatnio Everton. Obie ekipy mają taki sam dorobek punktowy a bilanse prezentują się odpowiednio 7:5 i 8:5 więc bardzo podobnie. Natomiast jak dla mnie to Swansea jest trochę w lepszej sytuacji. Po pierwsze grają na własnym stadionie, gdzie uległ chociażby Manchester United dwie kolejki temu. Dotychczas Łabędzie zdobyły komplet punktów u siebie. Co prawda Everton na wyjazdach też prezentuje się nieźle bo 0:3 na St. Mary's czy 0:0 na White Hart Lane to niezłe wyniki. Tylko że w sobotnie popołudnie zabraknie: Oviedo, Pienaara, Gibsona, Cleverleya, Bainesa, Hibberta a nie wiadomo czy zagra Besić, podczas gdy w Swansea żadnych absencji. Co prawda w lidze Łabędzie jeszcze z Karmelkami nie wygrały ale myślę, że przełamią tę zła passę już w najbliższej kolejce.
PS. Wgl w tym meczu widzę wszelkie kombinacje bramkowe i większość w stronę Swansea.
Swansea (-0,25) @1,98 zwrot /
Swansea wygra dowolną połowę @1,66
BTS @1,80
Over 2,5 + BTS @2,30
ryzykant Swansea + ov 2.5 @3,75
TRAGEDIA ! ????
Stoke - Leicester
Garncarze w sobotę powalczą o pierwszy komplet w tym sezonie. Póki co tylko dwukrotnie remisowali, a u siebie dwie porażki. W sumie trochę to dziwne jak dla mnie, bo skład mają niezły a do klubu przyszedł chociażby Ibrahim Afellay czy Xherdan Shaqiri. Skład mają spokojnie na środek tabeli a póki co zawodzą. Przeciwnie jest z Leicester, ci grają znakomicie. Dotychczas nie przegrali w lidze a w ostatni meczu pokazali, że mają potencjał podnosząc się z 0:2 i wygrywając ostatecznie 3:2 z Aston Villą. Co najlepsze w ostatnich 10 meczach Lisów, 10x padł BTTS. Stoke grając na własnym stadionie w ostatnim czasie dość rzadko strzelała i traciła bramkę, ale przypuszczam, że w tym meczu on padnie. Garncarze muszą w końcu zacząć grać dobrze, a strzelona bramka w ich wykonaniu to nie jest dużo mając taką kadrę, Leicester powinno dołożyć swoją cegiełkę i summa summarum BTS przynajmniej teoretycznie powinien tu wpaść gładko lekko i przyjemnie.
Do tego przyjemnie też wyglądają kartki na ten mecz, bo na obydwie drużyny są linie 1,5, a przypuszczam, że jak to mecz na Britannia ten będzie kolejnym starciem gdzie nikt nogi nie odstawi a 2 kartki/mecz to taka norma w Anglii. Dodatkowo czysto statystycznie Stoke w ubiegłym sezonie było drużyną, która łapała najwięcej kartek, tuż za Sunderlandem a złapali aż 83 :zoltakartka: . W tym sezonie póki co tylko 7 w 5 meczach, ale być może pokryją, tylko kurs mierny zatem myślę, że tylko do jakiejś małej tasiemki ew. trebla. Za to Lisy zebrały dotychczas 10 kartek, z czego 6 na wyjazdach, to jest średnia 3/mecz w roli gościa. A kurs lepszy, można próbować imo.
BTS @1,72
Ov 1,5 ŻK Stoke @1,50
Ov 1,5 ŻK Leicester @1,61
Manchester City - West Ham
Uważam trochę inaczej niż bułeczka. Zgodzę się z tym, że West Ham jest mocny w ataku, ale nie z tym, że mogą wywieźć korzystny wynik z Etihad. Owszem wygrali na wyjazdach z Arsenalem czy Liverpoolem, ale po prostu rywale grali słabo. A tak nie jest w przypadku City. Oni jadą wszystkich równo. Ma wrócić Aguero, który wszedł na ostatnie minuty w
LM. A tamtejszy wynik był wypadkiem przy pracy. City miało pecha w tym spotkaniu, zabrakło skuteczności i szczęścia. Młoty drugie pod względem meczy na wyjazdach, ale w Manchesterze ta passa się skończy. Slaven Bilić nie będzie mógł skorzystać z Zarate, Songa, O'briena, Valencii, Ogbonny, Jelavicia a nie wiadomo czy zagra Obiang. W City zabraknie Zabalety, Delpha, Fernando, Clichy'ego a prawdziwym osłabieniem będzie brak Kompanego. Resztę da się spokojnie zastąpić natomiast bez Belga na środku zagra za pewne Otamendi z Mangalą, którzy również powinni zatrzymywać ataki Londyńczyków. Jeśli wróci Aguero, to o handi raczej będę spokojny, nawet po kontuzji Argentyńczyk jest zawsze groźny, a gdy w ofensywie zobaczymy jeszcze De Bruyne, Sterlinga i Silve to siła rażenia prezentuje się bardzo okazale. Ostatnie 3 wyniki na Etihad to przynajmniej dwubramkowe zwycięstwa City, miejmy zatem nadzieję, że i po raz kolejny podopieczni Pellegriniego nie zawiodą.
City (-1,5) @1,725
City ov 7,5 RR @1,80 (jak będzie Navas w pierwszym to all in ???? )
City strzeli w obydwóch połowach @1,72
Powodzenia!