Wisła Płock - Raków Częstochowa
obie drużyny strzelą gola @1.76
BETFAN
Właśnie spędziłem godzinę czasu, żeby napisać jakąś sensowną analizę. Zacząłem szukać... I nie znalazłem nic ciekawego. Ani różne, ani kartki, ani faule. Po 5 kolejkach
Ekstraklasa zagięła mnie po całości, ponieważ sprawdzając statystyki po 5 meczach nic się nie trzyma kupy. W jednym meczu zespoły nabijają 15 rożnych, żeby w następnym mieć ich 7, to samo z faulami i kartkami. Patrzyłem również na statystyki sędziów i tu też bywa różnie. Można powiedzieć, że zmarnowałem godzinę.
Zagram na gole w meczu Wisły Płock z Rakowem Częstochowa. Nikt nie podjął się analizy tego spotkania.
Wisła Płock miała niemrawy początek, 3 pierwsze kolejki to tylko 3 gole łącznie, wszystkie mecze po 1:0, dwie porażki i jedna wygrana. W czwartej kolejce grad goli i wynik 4:3 z Piastem, a później 4:0 z Zagłębiem Lubin.
Raków póki co tylko 3 spotkania w lidze, w każdym ze spotkań przynajmniej 3 gole. Wyniki średnie, po części spowodowane grą w europejskich pucharach i rotacją w składzie. Teraz o europie mogą już zapomnieć, ponieważ odpadli w czwartek z Gent. Mecz był w Belgii, więc mają tak naprawdę dwa dni przerwy pomiędzy spotkaniami, ponieważ grają w niedzielę o 12:30. Myślę, że ciężko będzie im tak szybko zebrać i stanąć na wysokości zadania.
Wisła Płock mnie nie przekonuje, ale jestem zdania, że w tym meczu jest w stanie powalczyć o punkty i wykorzystać słabsze przygotowanie do meczu rywala. Powinni strzelić gola, a może i dwa. Natomiast Raków jest trochę nieprzewidywalny i dopiero od następnej kolejki będzie można założyć, że powróci na właściwe tory w lidze. Myślę, że w tym meczu również zdobędą gola i mimo fatalnej porażki z Gent, postawią się gospodarzom. W tej kolejce wybieram typ, że obie drużyny strzelą gola po kursie 1.76 w
BETFAN.