>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

6 kolejka Orange Ekstraklasy

Status
Zamknięty.
tbm 642

tbm

Forum VIP
Popieram Marcina-Odrę jeśli chodzi o MINIMALIZM. W polskiej lidze szczególnie u tych słabszych klubów jest do widoczne, a co dopiero w trzeciej lidze... przez ostatnie dwa tygodnie byłem na meczach trzecioligowych (wiadomo Lubuskie region ubogi pilkarsko to trzecia liga póki co ;) ) i kiedy drużyny gospodarzy zdobywały bramki na 1:0 to od razu cofały się pod swoje pole karne i do końca spotkania broniły rezultatu... co prawda w danych przypadkach obronienie korzystnego rezultatu im się udawało, ale nie wydaje mi się aby mogło to się sprawdzać w każdym spotkaniu ;) Oczywiście nie wszystkie drużyny preferują taki styl gry i dobrze bo moim zdaniem może on być zgubny.

Co do typow to wczoraj nie zawiodły te na Koronę Kielce i Górnika Zabrze ;)

Górnik Zabrze – Cracovia Kraków
Mój typ: Górnik Zabrze lub remis – 1,44 w Unibet ✅ 1-0

Korona Kielce – Polonia Bytom
Mój typ: Korona Kielce - 1,50 w Unibet
✅ 4-0

A na dziś skupiam się na spotkaniu Bełchatowa ;)

GKS Bełchatów – Odra Wodzisław
Pierwsze tygodnie nowego sezonu przebiegały głównie pod znakiem walki o jak najlepsze wyniki w europejskich pucharach. Po szczęśliwym zwycięstwie z Ameri Tbilisi piłkarze z Bełchatowa natknęli się jednak na wiele trudniejszego przeciwnika jakim było Dnipro i niestety już pożegnali się z Pucharem UEFA. Czas więc najwyższy aby skupić się na krajowych rozgrywkach bo rywale w walce o mistrzostwo już zdążyli solidnie odskoczyć. Dzisiejszym przeciwnikiem drużyny prowadzonej przez Oresta Lenczyka będzie Odra Wodzisław, Odra która większość punktów zdobywa na własnym boisku, choć zdarza się i tak, że sprawi niespodziankę i wywiezie punkty z trudnego wyjazdu. Jednak wydaje mi się, że w niedzielne popołudnie to podrażnieni odpadnięciem z pucharów Bełchatowianie będą dyktowali warunki gry i choć nie bez trudu to pokonają przybyszy z Wodzisławia. Co prawda GKS ma w lidze aktualnie fatalną passę wielu minut bez strzelonej bramki, ale „nic nie może przecież wiecznie trwać” więc uważam, że dziś się przełamią zdobędą bramki, które dadzą im zwycięstwo.
Mój typ: GKS Bełchatów – 1,50 w Unibet
Stawka: 7/10

Co do spotkania Dyskobolii z ŁKS-em zdecydowałem je odpuścić. Dyskobolia po awansie do kolejnej rundy UEFA może zagrać naprawdę dobre spotkanie i pewnie wygrać, ale równie dobrze może poczuć się zbyt pewna i sprawić swoim kibicom niemiłą niespodziankę ;)

sutek 79

sutek

Forum VIP
[center:cae7cb6753] Wyniki [/center:cae7cb6753]

⚽ Zagłębie Sosnowiec 3-1 Jagiellonia Białystok
Marcin Folc 13, 89, Dariusz Gawęcki 41 - Everton 22
⚽ Wisła Kraków 4-2 Lech Poznań
Paweł Brożek 12, 25, Jean Paulista 23, 41 - Jakub Wilk 50, Cléber 90 (s)
⚽ Górnik Zabrze 1-0 Cracovia
Dawid Jarka 71
⚽ Zagłębie Lubin 0-2 Legia Warszawa
Tiago Gomes 16 (s), Maciej Korzym 90
⚽ Korona Kielce 4-0 Polonia Bytom
Marcin Robak 29, 53, Paweł Sasin 51, Marcin Kuś 73
⚽ Widzew Łódź 2-2 Ruch Chorzów
Piotr Kuklis 53, Saša Bogunović 64 - Wojciech Grzyb 72 (k), Remigiusz Jezierski 79
⚽ GKS Bełchatów 3-1 Odra Wodzisław Śląski
Dawid Nowak 34, Janusz Dziedzic 52, Tomasz Jarzębowski 85 - Jakub Grzegorzewski 54 (k)
⚽ Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski 2-0 Łódzki KS
Adrian Sikora 15, Radosław Majewski 87

tbm 642

tbm

Forum VIP
Mój typ: GKS Bełchatów – 1,50 w Unibet ✅ 3-1
Stawka: 7/10
Oprócz nietrafionego typu na zwycięstwo Zagłębia z Legią miniony weekend zaliczam jako udany ;) Co do dzisiejszego spotkania to GKS był zdecydowanie lepszy piłkarsko choć trzeba przyznać, że i Odra miała swoje okazje, a szczęście momentami było po stronie gospodarzy. Łukasza Sapelę po strzałach piłkarzy Odry raz uratował słupek, innym razem poprzeczka ;) Dzisiejszego popołudnia Dyskobolia potwierdziła swoją niezłą dyspozycję i pewnie 2:0 pokonała ŁKS.

Po sześciu kolejkach Legia i Wisła na czele tabeli, tak więc wracamy do tego co było czyli dominacji największych drużyn ;) Hegemonom kroku dotrzymać będą chcieli Korona, Lech, Zagłębie, GKS i Dyskobolia, bo nie sądzę aby inne drużyny były wstanie włączyć się do walki o najwyższe cele ;) Teraz przed nami dwa tygodnie przerwy... czy po niej w końcu ktoś przełamie defensywę Legii? Następnym rywalem Wojskowych Łodzki Widzew ;) Ale uważam, że czas na analizy spotkań siódmej serii spotkań jeszcze nadejdzie ;)

sutek 79

sutek

Forum VIP
Moje podsumowanie tej kolejki

Zdziwiła mnie porażka Zagłębia na własnym stadionie z Legią która pokazała ze w tym sezonie jest naprawdę silna doszły mnie też głosy że Legia nie zapomniała o porażce z Zagłbiem po którym &#39;&#39;Miedziowi&#39;&#39; zostali Mistrzami i rzekomo ten mecz odpuścili na rzecz tej wygranej ale nie chce mi się w to za bardzo wierzyć.Ogólnie w tej kolejce nie mieliśmy jakiś sensacyjnych wyników.Byłem na meczu Widzew - Ruch i musze powiedzieć szczerze że to co grał WIdzew w tym meczu to jest padaka,po naprawde doprych emczach z WIsła Kraków czy Lechem Poznań myślałem że bez problemów pokona CHorzowskich braci jednak to RUch był zespołem lepszym ale remis w ostateczności jest chyba sprawiedliwy.Chciałbym dodać że kto nie widział bramek z meczu WIdzewa i Ruchu to naprawdę warto je obejrzeć mam tu na myśli szczególnie przekpiękny strzął Sashy Bogunovicia.

pozdRo dla NIEBIESKICH

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom