>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

6. kolejka Ligue 1: 21 - 23.09.12

Status
Zamknięty.
k42a 112

k42a

Użytkownik

bet365
Kolejna, szósta już runda spotkań w francuskiej Ligue 1. Sytuacja staje się coraz bardziej klarowna - po ostatnich meczach widać, że PSG zaczyna już grać swoje i praktycznie kwestią kilku następnych spotkań jest ich dominacja na francuskich boiskach. W najbliższej kolejce czeka ich stosunkowo łatwy wyjazd na mecz z Bastią, kurs rzędu 1.6-1.7 na ich zwycięstwo wydaje się być dobry, chociaż można oczywiście poszukać kilku innych, lepiej opłacalnych wydarzeń na to spotkanie.
Na piątkowy mecz otwarcia przygotowano starcie obecnych Mistrzów Francji z ekipą Saint Etienne - ci pierwsi na pewno bez formy i dodatkowo podłamani porażką, chociaż nie przynoszącą wstydu, w LM z Arsenalem, z kolei przyjezdni będą chcieli zmazać zeszłotygodniową plamę po porażce na własnym terenie z Sochaux.
Ciekawie powinno być w Tuluzie gdzie spotkają się dwie równorzędne drużyny. Mecz ciężki do obstawienie zwycięzcy, ale wygrana w takim spotkaniu na pewno ucieszy (zresztą jaka wygrana nie cieszy?).
Na koniec rundy hitowe starcie Lille z Lyonem - gospodarze nadal szukają optymalnej dyspozycji, z kolei goście bardzo dobrze rozpoczęli sezon, po pięciu spotkaniach nie odnotowując jeszcze ani jednej porażki.
ZAPRASZAM DO DYSKUSJI

tbm 642

tbm

Forum VIP
Żyrondyści pewnie ograli Club Brugge w Lidze Europejskiej. Na krajowym podwórku ostatnio brakowało skuteczności, ale może z Ajaccio będzie lepiej? Kurs na jedynkę jeszcze nie jest najgorszy i zastanawiam się nad pobraniem tego typu.
Na PSG wszyscy będą się mocno napinali. Chcą zaistnieć w Lidze Mistrzów i wygrać Ligue1. Kadrowo potencjał bardzo duży, ale czy aby na pewno z Bastią będzie tak łatwo o 3pkt?

k42a 112

k42a

Użytkownik
Na Bordeaux to ja wiedziałem, że będzie warto grać nawet przed ich dzisiejszym meczem. Z tym, że teraz doszły wątpliwości czy aby dwa mecze w krótkim odstępie czasu to trochę nie za wiele... Chociaż, mają trzy doby na regenerację, do tego mecz u siebie i rywal przeciętny, więc niespodzianki nie ma co oczekiwać.
Ja radziłbym się przyjrzeć graniu na Lyon - co prawda wyjazd do Lille, ale gospodarze to cień ekipy z zeszłego sezonu. W lidze przeciętnie, a ich ostatni wyczyn z BATE w LM to już naprawdę była porażka w pełnym znaczeniu tego słowa...

Montpellier - Saint Etienne

Montpellier sezon zaczęło słabo, o nawiązywaniu do zeszłorocznych triumfów mogą już zapomnieć - tak jak od dłuższego czasu pisałem, był to jednorazowy wyskok, teraz tylko utwierdzam się w tym przekonaniu. We wtorek co prawda nawet ciekawie zaprezentowali się w meczu LM z Arsenalem, jednak skończyło się skromną porażką, 1:2. Teraz podejmują kolejny, może nie tak mocny jak Kanonierzy zespół, ale jednak liczący się we Francji team - Saint Etienne. Zieloni sezon zaczęli średnio, już zaczęli się rozkręcać i nagle wtopa na własnym stadionie ze słabym Sochaux. Warto zwrócić uwagę na czerwień, która w jakiś sposób wymusiła zmianę stylu gry ówczesnych gospodarzy, podejrzewam, że gdyby nie to, spotkanie wyglądałoby całkiem inaczej. Co nie zmienia faktu, że i tak podopieczni Galtiera nadal nawiązywali niemalże równorzędną walkę mając o jednego zawodnika mniej. Teraz jadą do Montpellier, z chęcią zmazania zeszłokolejkowej plamy - nastawieni będą bez wątpienia na grę ofensywną, mając dodatkowo na uwadze wtorkowy mecz rywali oraz ogólnie ich niezbyt wysoką formę. Jadą w pełnym składzie, zapewne pozytywnie naładowani. Poza dyskwalifikacją Brisona nie będzie większych braków. Podobnie gospodarze, dodatkowo podbudowani niezłym w ich wykonaniu meczem z Arsenalem i jednak chęcią odnoszenia w końcu zwycięstw, co ostatnio im nie wychodzi. Bramki padną, z obu stron. Obie ekipy nastawione ofensywnie, mające kim postraszyć z przodu, ale już niekoniecznie z tyłu.
BTS 1.83 bet365 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +22
zieliiii 28

zieliiii

Użytkownik
Lorient - Nice
Lorient świetnie zaczęło sezon, 11pkt po 5 meczach, kto by o tym pomyślał przed rozpoczęciem sezonu? Ich gra naprawdę może się podobać, grają dosyć ofensywny futbol, co widać gdyż strzelili już 11 bramek co jest najlepszym wynikiem spośród wszystkich zespołów Francuskiej ekstraklasy. Nicea natomiast także nieźle rozpoczęła sezon, zdobywając 6pkt co daje im obecnie 10 miejsce w tabeli. Ze względu na czerwone kartki w drużynie gospodarzy nie zagrają podstawowy bramkarz Fabien Audard oraz prawy obrońca Maxime Baca. W dobrej formie jest były napastnik Auxerre a obecnie najlepszy strzelec &quot;Morszczuków&quot; Alain Traore, który z 4 bramkami jest obecnie drugi w klasyfikacji strzelców. Powoli do swojej najlepszej formy wraca Jeremie Aliadiere. Także dziadziu Giuly może trochę namieszać. Natomiast w drużynie Nicei nie ma zbytnio kogo wyróżnić, wszyscy grają raczej równo, mogę pochwalić Kolodziejczaka, który podobno wyraża chęć gry dla Polskiej reprezentacji (jest o klasę lepszy niż Wawrzyniak czy Boenisch) . Warto jeszcze dodać, że we wszystkich meczach Lorient w tym sezonie padał over 2,5 i we większości meczy tracili choćby jedną bramkę, moim zdaniem warto zagrać na coś z poniższych typów:
Edit: Niestety z powodu kontuzji nie wystąpi najlepszy strzelec Lorient Alain Traore. Jednak mimo to dalej warto grać w stronę gospodarzy.
Lorient - Nice 1 @ 1,90

k42a 112

k42a

Użytkownik
Początek weekendu udany, może uda się kontynuować dobrą passę:

Bastia - PSG

Wydaje mi się, że zespół z Paryża zaczął już naprawdę wchodzić na właściwe tory, ostatnie mecze z Tuluzą (wygrana 2:0, jednak pewien niedosyt wynikający ze stylu gry pozostał), a już na pewno w LM z Kijowem (4:1 po naprawdę dobrych zawodach) utwierdzają w tym przekonaniu. Presja z zawodników musiała zejść, może niekoniecznie w całości, ale jestem przekonany, że na murawę nie będą wybiegać tak spięci jak miało to miejsce na początku sezonu. Zawodnicy zaczynają się ze sobą coraz lepiej rozumieć, Ibrahimovic szybko pojął o co chodzi w lidze francuskiej, pora zacząć wygrywanie. Carletto w bój nie będzie mógł posłać jedynie Sakho - w tym sezonie ważny gracz w defensywie, jednak obecność na boisku Thiago Silvy powinna ten brak w pełni zrekompensować. Gospodarze sezon zaczęli dobrze, bo po dwóch kolejkach mieli komplet punktów. Tak jak się spodziewałem był to chwilowy wyskok, ponieważ po tej krótkiej serii przyszła kolej na trzy kolejne porażki i najprawdopodobniej jutro dojdzie do czwartej. Miejsce rozgrywania meczu tak naprawdę nie ma znaczenia, PSG to całkowicie inny poziom.
PSG 1.67 bet365 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +5
mmatizz 4,9K

mmatizz

Użytkownik
Brest - Valenciennes
Spotkanie dwóch francuskich średniaków.
Ostatnie 5 spotkań Brest: P, W, P, W, P (14 miejsce)
Ostatnie 5 spotkań Valenn: W, R, W, P, R (6 miejsce)
Gospodarze to drużyna własnego boiska 2/2 mecze ligowe wygrane u siebie, wyjazdy to 3 porażki. Goście po dobrym początku ligi, przegrali na wyjeździe z Lyonem i zremisowali bezbramkowo u siebie z Bordeaux. Sporo kontuzji u jednych i drugich, po 5 każda, jednak bardziej ofensywnych graczy brakuje u Valenciennes. Poprzednie spotkania tych drużyn potwierdzały regułę &quot;wygraliśmy bo gramy u siebie&quot;. Dosyć duży kurs wystawili bukmacherzy na gospodarzy co może dziwić bo widać, że Valenciennes wędruje powolutku w dół tabeli natomiast gospodarze stracili u siebie tylko jedną bramkę w tym sezonie.
Brest - Valenciennes, 1 @ 2.75 Bwin ✅✅ 2:1 :]

zieliiii 28

zieliiii

Użytkownik
Brest - Valenciennes
Spotkanie dwóch francuskich średniaków.
Ostatnie 5 spotkań Brest: P, W, P, W, P (14 miejsce)
Ostatnie 5 spotkań Valenn: W, R, W, P, R (6 miejsce)
Gospodarze to drużyna własnego boiska 2/2 mecze ligowe wygrane u siebie, wyjazdy to 3 porażki. Goście po dobrym początku ligi, przegrali na wyjeździe z Lyonem i zremisowali bezbramkowo u siebie z Bordeaux. Sporo kontuzji u jednych i drugich, po 5 każda, jednak bardziej ofensywnych graczy brakuje u Valenciennes. Poprzednie spotkania tych drużyn potwierdzały regułę &quot;wygraliśmy bo gramy u siebie&quot;. Dosyć duży kurs wystawili bukmacherzy na gospodarzy co może dziwić bo widać, że Valenciennes wędruje powolutku w dół tabeli natomiast gospodarze stracili u siebie tylko jedną bramkę w tym sezonie.
Brest - Valenciennes, 1 @ 2.75 Bwin
Zauważ, że dotychczas Brest grał u siebie z Troyes i Evian czyli głównymi kandydatami do spadku, Valenciennes to już jednak wyższa półka. Do tego gospodarze mają dosyć sporą listę kontuzjowanych. Ostatnio dołączyli do niej Mendy i Dernis. Jak dla mnie no bet.

M 2,5K

mati89

Forum VIP
Lorient - Nice
Lorient od początku sezonu prezentuje się kapitalnie i zasłużenie zajmuje miejsce na &quot;pudle&quot;. Nie da się ukryć że sporą rolę w dobrych wynikach drużyny z Burgundii odegrał Alain Traore. Jego absencja w najbliższym meczu na pewno nie pomoże druzynie Christiana Gourcuffa. Ale mimo wszystko uważam, że gospodarze nie powinni mieć problemów z pokonaniem golkipera gości Pelle. Gourcuff ma w porównaniu do poprzedniego sezonu dużo szerszy wachlarz możliwości jeśli chodzi o ofensywę. Na pozycji Traore mogą zagrać Monnet-Pacquet albo Giuly więc nie wygląda to źle. Natomiast nieciekawie jest w defensywie bo przez dwie czerwone kartki obrona Lorient posypała się jeszcze bardziej. Zawieszeni są Baca i Audard, kontuzjowani Manga i Le Lan. Wychodzi na to że na środku obrony zagrają Bourillon i pomocnik Lautoa. Nicea może to wykorzystać bo grają bardzo ofensywnie. Może jeszcze za wcześnie na takie komentarze ale bardzo dobre transfery przeprowadzili działacze z Nicei. Bautheac już pokazuje, że może zastąpić sprzedanego Mouniera, Cvitanich z kolei wypełnił lukę po Mouloungui. Szkoda że Puel nie może skorzystać z Pieda ale i tak jest komu zagrozić bramce Lecomte. Nicea swoje ofensywne podejście przypłaca traconymi golami. Od trzech kolejek tracą bramkę w każdym meczu i raczej stracą też ją dziś. Nicea jak wyżej wspomniałem powinna pokusić się o gola bo te osłabienia Lorient są naprawdę znaczne.
BTS@ 2,10 William Hill

Otrzymane punkty reputacji: +8
N 14

nagiewicz

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Ligue 1
Mecz: Bastia-PSG
Typ: Psg handi -1
Kurs: 2,7
Bukmacher: Sportingbet
Analiza:Mecz kopciuszka z piłkarskim potentatem we Francji.Na początku sezonu Psg po letnich zakupach miał duze problemy z wygrywaniem meczy w lidze ,chociaz wszyscy oczekiwali ,ze jesli Psg wydało tak olbrzymie pieniadze na nowych zawodnikow zacznie wygrywac wszystkie mecz w cuglach,a problemy moga miec tylko z takimi druzynami jak Marsylia ,czy Lyon.Poczatek sezonu sprowadził jednak Paryzan na ziemie 3 remisy i jedna z ostatnich miejsc w tabeli Ligue 1.Teraz jednak druzyna wskoczyla na dobre tory wygryanych i po 2 wygranych z Lille i Tuluzą w lidze i pewnej wygranie w Champions League z Dynamem powinni potwierdzić wyskoą dyspozycje w spotkaniu z Bastia ,ktora z gola odmiennie radzi sobie w lidze.Zaczelo sie bardzo dobrze,wygrana w 2 pierwszych spotkaniach ,ale potem przyszly 3 porazki pod rzad i nie widze mozliwosci zeby ta seria byla przerwana dzisiaj .Wydaje mi sie ,ze zwyciestwo roznica dwoch bramek Psg jest swietnym typem na sobote.

Otrzymane punkty reputacji: +1
chelseaa 10

chelseaa

Użytkownik
Zauważ, że dotychczas Brest grał u siebie z Troyes i Evian czyli głównymi kandydatami do spadku, Valenciennes to już jednak wyższa półka. Do tego gospodarze mają dosyć sporą listę kontuzjowanych. Ostatnio dołączyli do niej Mendy i Dernis. Jak dla mnie no bet.
Nigdy nie przegrali z Valanciennes u siebie. Kieruje sie historią, myśle że 1X pewniak.
13/05-12 Ligue 1 Brest vs. Valenciennes 1:0
26/09-10 Ligue 1 Brest vs. Valenciennes 1:0
24/02-06 Ligue 2 Brest vs. Valenciennes 1:1

k42a 112

k42a

Użytkownik
Paryżanie coraz bardziej mi się podobają, o Ibrahimovicu chyba nie muszę nic pisać - niesamowity zawodnik. Nie chce mi nawet myśleć co by się działo gdyby jakakolwiek drużyna miała w ataku dwójkę Ibra-Falcao...
Jutro za kończenie hit kolejki, a wcześniej swoje spotkanie rozegrają pretendenci do gry w europejskich pucharach za rok:

Bordeaux - Ajaccio

Ostatnio mecz w LE koncertowy w wykonaniu Żyrondystów, pewne 4:0 z Clubem Brugge. Jeśli miałbym się pokusić o takie głupie porównanie to czwartkowi rywale są lepszą drużyną od Ajaccio. Idąc tym tokiem jutro gospodarze powinni po lekkim spacerku zdobyć 3 punkty, pewnie i tak będzie, ale wyżej wspomniany argument był pisany po prostu pół-serio. Jednak ostatnio mecz w LE był tylko dowodem na to, że zawodnicy Gillota potrafią grać dobry futbol, trzeba im po prostu dać trochę czasu (tak jak np. PSG). Początek sezonu może mieli średni, ale patrząc na całokształt ich gry sądzę, że jutro pokonają Ajaccio - które jakby nie patrzeć w L1 radzi sobie dobrze. Chociaż w mojej opinii jest to ekipa, która punkty faworytom jak najbardziej może odebrać, ale na swoim boisku, które jest ich niewątpliwym atutem. A jutro przecież grają na wyjeździe, także na zaskakujący wynik bym nie liczył.
Bordeaux 1.57 bet365 ⛔ bramka dla Ajaccio w doliczonym czasie...

Lille - Lyon

Hit na zakończenie kolejki. Gospodarze sprawiają chyba na tym etapie największe zawód spośród wszystkich drużyn L1, z kolei gracze z Lyonu miło zaskakują, okupują 2. lokatę z dobrym bilansem 4-1-0. Dodatkowo, jeśli jutro Marsylia straci punkty z Evian mogą wskoczyć na fotel lidera. Na pewno będzie to dodatkową motywacją. Obie ekipy w tygodniu grały w pucharach - w środę Lille u siebie, że tak to ujmę, &quot;zblamażowała się&quot; dostając 1:3 z białoruskim BATE. Dzień później Lyon po spokojnym meczu pokonał, również u siebie Spartę Praga 2:1. Kilka dni po tych meczach drużyny spotykają się. W zgoła innych nastrojach. Widać, że atmosfera w drużynie Lille niezbyt ciekawa - nowy stadion, duże oczekiwania, zwłaszcza po ostatnim sezonie i aktualnie grze w LM, a tutaj takie akcje. Na pewno jakaś nerwowość i spadek morale musiał się wkraść. Z kolei Lyon gra swoje, wszyscy wiedzą, że do niedawnych sukcesów nie ma szans nawiązać, ale zająć miejsce nawet w TOP3 bardzo możliwe. Skłaniałbym się lekko w stronę gości.Nie ma na nich praktycznie żadnej presji związanej z tym meczu, w przeciwieństwie do gospodarzy. Do tego po zawirowaniach na rynku transferowym w klubie sytuacja już się uspokoiła, teraz nic tylko grać i wygrywać.
Remis lub Lyon 1.66 bet365 ✅ chociaż Lille faktycznie należało się zwycięstwo, drużyna gra z meczu na mecz coraz lepiej
Słowo na temat dyskusji o meczu Valenciennes - wiem, że aktualnie jest 24 minuta i goście prowadzą, ale tak szczerze pisząc, to te wasze argumenty za ekipą z Brest była śmiechu warta. Co z tego, że u siebie zawsze z nimi wygrywali (pomijając fakt, że były to wygrane po 1:0). Albo to, że u siebie dwa razy wygrali - umówmy się, że z drugimi czy nawet trzecimi siłami L1. A Valenciennes od niedawna całkiem solidną ekipą się stali.

mmatizz 4,9K

mmatizz

Użytkownik
nie neguj mojego typu jeżeli sam go nie stawiasz, a tym bardziej nic wcześniej o nim nie napisałeś.

Otrzymane punkty reputacji: +5
chelseaa 10

chelseaa

Użytkownik
Słowo na temat dyskusji o meczu Valenciennes - wiem, że aktualnie jest 24 minuta i goście prowadzą, ale tak szczerze pisząc, to te wasze argumenty za ekipą z Brest była śmiechu warta. Co z tego, że u siebie zawsze z nimi wygrywali (pomijając fakt, że były to wygrane po 1:0). Albo to, że u siebie dwa razy wygrali - umówmy się, że z drugimi czy nawet trzecimi siłami L1. A Valenciennes od niedawna całkiem solidną ekipą się stali.
Prosze Cie, nie wiesz co piszesz - to nie pisz.

Lille-Lyon
Upokorzeni gospodarze w europejskich pucharach, słaba gra w lidze - fatalna. Lyon w gazie widzi szanse na odzyskanie tronu w L1.
Jak dla mnie pewniak, a w dodatku kierując sie znowu historią , Lyon czesto na przestrzeni lat pokonuje Lille - w ostatnich 6 spotkaniach Lille wygrało tylko raz. A jak wiemy z dzisiejszego przykładu ( Brest 2:1 Valenc&#39; ) historia ma tu duże znaczenie. Polecam typ ~~

M 2,5K

mati89

Forum VIP
Lille - Lyon
Również przychylam się do gry w stronę Lyonu. Goście są w zdecydowanie lepszej dyspozycji i powinni to dziś potwierdzić. Nie mówię że łatwo wygrają ale punkty powinni z nowego stadionu Lille wywieźć. Jeśli juz wspomniałem o stadionie to trzeba pamiętać że home ground był bardzo dużym atutem Lille w poprzednim sezonie. Teraz po przeprowadzce na Grand Stade nie widać po drużynie Garcii że ta murawa im pomaga. Gracze Lille jeszcze nie zaaklimatyzowali się na nowym stadionie. Poza tym, będzie kilka osłabień wśród gospodarzy. Nie zagrają Kalou i Martin. A to oznacza dużo mniejszą siłę w ofensywie. W ataku Lille : Mendes, Payet i Roux. Według mnie ciężka przeprawa przed LOSC i raczej strata punktów z ich strony.
Lyon lub remis @ 1,70 William Hill

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom